Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането?

Featured Replies

Приятелю,

тази фраза е моето верую,само че обърната обратно -"Това което си казал и ако го правиш ти вярвам!" приказката е е "Не гладай какво ти говорят ,а какво вършат!"

Можеш да ми казваш .че си вече оттатък-"в трансцедентента" и си излязъл от материите ,и на другия ден да ми се хвалиш ,че са ти увеличили надницата от 16 на 18 евро/на час тогава не ти вярвям и на запетайките ,мдаааПубликувано изображение

поздрави

И в момента, в който човекът си помисли, че е преодолял гравитацията с помощта на илюзията, наречена духовно усъвършенстване чрез учения-течения-мъчения, винаги ще се намери една хубава ябълка, която да го трясне по главата и да го освести овреме. :-)))

Преди всичко не е "висял", а е практикувал :eek:

Вероятно искаш да кажеш - практикувал висене. :-))))))))))))))

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 165,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здрасти Лу:-) Лу, прочети ли постинга ми? Не става дума да бягаш, а да създадеш подходящите условия за да разкриеш истинския си потенциал (Буда-природа или истнската същност на ума), така че после да можеш да я покажеш на другите. Тези, които провеждат такива ритрити успешно принципно са много стабилни и силни в ежедневието, а не са някои, които бягат от света и проблемите си.

Вероятно искаш да кажеш - практикувал висене. :-))))))))))))))

Шегата ти е по-детски неуместна, но пък е забавна :eek: (абе всъщност се опитвам да те похваля, щото не схванах майтапа, ама нейсе). Най-тактично казано (щото твърдиш, че си чела за Миларепа) - сигурно си го прочела много, много отдавна и си забравила всичко :-)

Редактирано от dagpo (преглед на промените)

Теб що все те избива да си триеш постовете?

Абе това да си показваш на другите Будата в природата малко на суета ми надъхва и то голяма, какво ще кажеш, а?..

Ааа, ясно, сега вече разбрах напълно какъв е бил проблема на Миларепа. Трий го, че и мен чак ме е срам да го гледам.

Моля те, Лу, бъди разумна и добронамерена. Не мисля, че разбираш за какво иде реч. Казах ти, че без правилните обяснения, горното може лесно да бъде разбрано погрешно. Не сме ли приятели? Ако ти ми дадеш някаква информация или мнение, което е предназначено конкретно за мен и ме помолиш да не го цитирам, аз ще го направя без да задавам въпроси. Моля те, редактирай постинга си като махнеш това, което ти преведох, освен ако не искаш напълно да ме откажеш да участвам в този форум. Много те харесвам и уважавам, но моля те бъди коректна с мен, както аз се опитвам да бъда към теб...

Теб що все те избива да си триеш постовете?

Щото пиша работи, дето се схващат неправилно - не е ли очевидно?

Моля те, Лу, бъди разумна и добронамерена. Не мисля, че разбираш за какво иде реч. Казах ти, че без правилните обяснения, горното може лесно да бъде разбрано погрешно. Не сме ли приятели? Ако ти ми дадеш някаква информация или мнение, което е предназначено конкретно за мен и ме помолиш да не го цитирам, аз ще го направя без да задавам въпроси. Моля те, редактирай постинга си като махнеш това, което ти преведох, освен ако не искаш напълно да ме откажеш да участвам в този форум. Много те харесвам и уважавам, но моля те бъди коректна с мен, както аз се опитвам да бъда към теб...

Искам да те питам нещо - твоята Буда природа ли написа този пост...

и що така аз тук никаква не я виждам, вероятно не се е събудила моята още, а...

Приятелството ти как го разбираш? Аз имам малко приятели, но за мен те са безценни. Знаеш ли защо? - не са лицемери и ние никога не си спестяваме каквото трябва. Знай - красивите лъжи са отрова за сърцето и смърт за съзнанието.

Не се плаши - след като ти си изтриеш постовете, аз на мига моите. Но по-напред си ги прочети отново, ала с Буда-природата.

Щото пиша работи, дето се схващат неправилно - не е ли очевидно?

Напротив - схващам те и ми остава място дори. Въпросът е, обаче, ти дали се схващаш и от много схващане да не се схванеш съвсем. :-))

Ако си мислиш, че не те харесвам, лъжеш се много. На света не се е родил още човек, когото не бих могла да харесам, все нещо ще намеря, за да се захвана за него - нещо красиво, колкото и да е нищожно, а ей, богу, намирам и то не малко. Трябва ли, обаче, това да бъде обличано в думи, за да се проумее...

Казах ти - ти си чистосърдечен - едно от качествата, пред които се покланям дълбоко. От там и доверчивостта ти, обаче - на този свят няма ненаказано добро.

Вината на човека е в неговата невинност.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

ясно, сега вече разбрах напълно какъв е бил проблема на Миларепа.

;) Проблема? Просто прочети историята, инак ще имаш разни собствени и съвършено погрешни концепции по въпроса. Затова те помолих да не цитираш неумелите ми преводи на тези песни. Ако не си прочела цялата история, не би могла да схванеш за какво става дума. Все пак - какъв му е бил проблема?

Приятелството ти как го разбираш? Аз имам малко приятели, но за мен те са безценни. Знаеш ли защо? - не са лицемери и ние никога не си спестяваме каквото трябва.

Много, много , много ти благодаря! Аз имам много приятели като критерия е същия като твоя. Ми на теб не ти спестявам почти нищо, щото виждам, че можеш да го приемеш. То в нета е лесно, но все пак ми кажи дали съм бил лицемерен с теб, дали съм ти казвал нещо просто, за да ти направя добро впечатление... Ако трябва да бъда съвсем откровен, понякога спестявам по-нещо, но просто, защото мисля, че няма да е полезно. Като цяло, обаче, съм съвсем открит и честен с теб (и виждам, че не съм сбъркал) :)

P.S. Казвам ти някои неща в повече, макар и да не го разбираш и оценяваш напълно. Така го усещам, макар да нямам разумно обяснение :-)

Казвам ти някои неща в повече, макар и да не го разбираш и оценяваш напълно.

Пак сгреши - оценявам всяка дума, всяка буквичка, запетайка и точица дори. И отвъд тях. Ала най-вече вътре в тях - в сърцевината.

Така го усещам, макар да нямам разумно обяснение :-)

Не си попитал разума си - не ти е отговорил. Усещанията са само негова спомагателна рефлексия.

:-)))

Пак сгреши - оценявам всяка дума, всяка буквичка, запетайка и точица дори. И отвъд тях. Ала най-вече вътре в тях - в сърцевината.

;) Няма как да го направиш, защото ти липсва контекста, но на едно по-дълбоко ниво (където е твоята истинска същност или Буда-природата ти) го разбираш. Но на егото ти всичко това, изобщо не му харесва...

Не си попитал разума си - не ти е отговорил. Усещанията са само негова спомагателна рефлексия.

:-)))

Под усещане имах предвид по-скоро интуитивна мъдрост, но може и да греша... Ще пропусна 5-те скандхи, щото все пак е 1:30. Лека нощ и цветни сънища :-)

;) Няма как да го направиш, защото ти липсва контекста, но на едно по-дълбоко ниво (където е твоята истинска същност или Буда-природата ти) го разбираш. Но на егото ти всичко това, изобщо не му харесва...

Напротив - и текста ми е налице, и коня му с конските сили (двигателят му, демек)- също.

Виж сега как ме караш да си издавам тайните - на мойто его всичко му харесва, затова и много, много не го питам. Стопляш ли вече? :-)))

:) Няма как да го направиш, защото ти липсва контекста, но на едно по-дълбоко ниво (където е твоята истинска същност или Буда-природата ти) го разбираш. Но на егото ти всичко това, изобщо не му харесва...

Под усещане имах предвид по-скоро интуитивна мъдрост, но може и да греша... Ще пропусна 5-те скандхи, щото все пак е 1:30. Лека нощ и цветни сънища :-)

Защо всички хора на този свят или почти всички объркват интуицията със собствената си рефлексия.

А тя е именно разумността и нищо друго. Ама разумност, а не имитации.

Стига с тея леки нощи! Аман! Само тежката нощ носи взривяващи изгреви.

По принцип в интуицията няма никаква мъдрост - тя не се основава на мъдрост. Тя е усещане, което все още е трудно да се обясни. Може би е по-близка до инстинктите като усещания за опасност, предпазване и т.н.. Усещане за предстоящо събитие, което не знаеш какво точно ще е и което ще се случи, но преди да се е случило, за което можеш само да уловиш за добро или за лошо ще е. Улавяне на..вибрацията, "фината" енергия.. ?!

Редактирано от Someone_Else (преглед на промените)

Виж сега как ме караш да си издавам тайните - на мойто его всичко му харесва, затова и много, много не го питам. Стопляш ли вече? :-)))

Не... (но реакцията ти към песента ми беше напълно достатъчна :-) )

Ако го обясня кратко и традиционно, няма да го разбереш изцяло, но с думи прости, това е да се стремиш да реализираш твоята истинска същност/ природа/потенциал, за да доведеш всички други същества до това

Там е работата, че не изпитвам нито потребност, нито желание да доведа всички други същества до собственото си състояние. Иначе казано: не искам да водя никого след себе си, нито да кретам след някого, а да бъда до тях и да ги разбирам и приемам такива, каквито са.

(нали не се засягаш - не мога да го обясня с две думи, освен ако кажа, че това означава да сме искрено загрижени за другите, но и така ще бъде разбрано превратно и повърхностнно - сори, не е толкова просто, а пък и аз не съм много умен).

Не се засягам. Спокойно. Би трябвало да не си загрижен как ще бъде разбрано ако наистина си загрижен за другите. Те все пак имат правото да мислят със собствените си глави.

а нямам време да правя семантични анализи на твоите прекрасни постинги:-)

хм... и как тогава разбра, че са прекрасни?

нали ти е ясно какво разбирам аз от това ти изречение :(

Dagpo, любопитно ми е кой те насочи към будизма?

Аз съм християнка. Еретик. Не харесвам догмите, задушават ме. Искам да си блея сама, а не в хор. ;) или поне диригентът да не ми размахва ръцете си точно пред очите ми.

Хайде ще го кажа и по още един начин: Не е необходима някой да ме гримирва докато атнцувам, сама ще се гримирам и ако сложа червилото на ушите си, а спиралата на устинте си... ще си е моя заслуга :)

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Там е работата, че не изпитвам нито потребност, нито желание да доведа всички други същества до собственото си състояние.

До тяхното съвършено състояние (Буда-природа), което е истинската същност на ума. Това е възможно сама, ако ти самият си я постигнал. Разбира се, че трябва да приеме другите каквито са - всеки прави, каквото може в стремежа си към щастие...

Би трябвало да не си загрижен как ще бъде разбрано ако наистина си загрижен за другите.

Погрешната и превратна интерпретация е в пъти по-лоша от липсата на информация, по моето скромно мнение.

Dagpo, любопитно ми е кой те насочи към будизма?

Карма :) В будизма има понятие "скъпоценен човешки живот", които включва т. нар. 8 свободи и 10 благоприятни условия, които позволяват на някой да се срещна с тези учения, да ги разбира и практикува...

Хайде ще го кажа и по още един начин: Не е необходима някой да ме гримирва докато танцувам, сама ще се гримирам и ако сложа червилото на ушите си, а спиралата на устинте си... ще си е моя заслуга ;)

Поне в будизма всеки се гримира сам :) , защото няма кой да го направи вместо него. Примера беше във връзка с медитацията за успокояване на ума (шине). За да я практикуваме са необходими подходящи външни и вътрешни условия. Това се отнася и за практики с идам, ца-лунг и др. Просто обяснявах, защо хората влизат в кратки или по-дълги ретрити.. Успешен танц!

Карма Публикувано изображение В будизма има понятие "скъпоценен човешки живот", които включва т. нар. 8 свободи и 10 благоприятни условия, които позволяват на някой да се срещна с тези учения, да ги разбира и практикува

Само 8 свободи имате в будизма???

Да не би да са тези :

Осемнадесетте предпоставки са разделени на свобода от осем неблагоприятни състояния и десет "придобивки".

Осемте състояния които не позволяват практикуването на Дхарма и от които е необходимо да сме свободни са разделени на две - четири са не-човешки състояния, и четири са състояния в човешката сфера:

1. Да си роден като адско същество

2. Да си роден като гладен дух

3. Да си роден като животно

4. Да си роден като дълго живеещ бог

5. Да си роден във варварска страна

6. Да си роден сред хора с погрешни възгледи и да си възпитан от тях

7. Да си роден на място на което не се е появил никой Буда

8. Да си роден с нарушен разсъдък, нездраво тяло или сетива.

Десетте придобивки са разделени на пет, които зависят от самия човек и пет, които зависят от другите:

Петте, които зависят от човека са следните:

9. Да си роден като човешко същество

10. Да си роден в централна земя (на място, където съществува Дхарма)

11. Да имаш здрави сетива

12. Да имаш доверие в Дхарма

13. Кармата ти да е напълно узряла (напр. да не си извършвал някое от петте действия с ужасни последствия).

Петте предпоставки, които зависят от други са:

14. Да се е появил Буда в света

15. Той да е преподал пътя

16. Учението все още да съществува в пълния си вид

17. Все още да има квалифицирани учители

18. Да си приет за ученик от автентичен учител

Изкуших се мого от "луминисцентен"коментар понеже ми каза ,че ти пречи!!!!!Публикувано изображение

,но ще ти подчертая ,ако наистина за това говориш да поясниш малко все пак?

поздрави

Само 8 свободи имате в будизма???

Да не би да са тези :

Да, тези са. Различните източници и учители, понякога ги формулират с малки разлики. Да поясня това в неоново червеното :speak: или нещо друго? Поздрави и на теб.

П.С. Сега видях, от къде си ги преписал. Не знам дали е правилно да говоря по темата, щото тези обяснения се дават от компетентни учители (Лами) и в определен контекст, а и у нас има по-подготвени хора от мен (но те пък не биха писали тук). Все пак, ако искаш да ме попиташ нещо конкретно, ще пробвам да ти отговоря. ОК? Иначе, ако започнем точка по точка, ще стане много дълго, а и пак да повторя - не мисля, че детайлни обяснения могат да се дават в общ форум като този, както и изобщо във форум.

Дали?

Знаеш ли... мисля си, че Пътят не означава борба между доброто и злото вън от човека, а вътре в него.

А и... злото не е ли "маскирано" добро. Не е ли то в служба на доброто?

Коренът какво е за дървото?

Това е нещото, което и преди и сега наричам "Брачен договор". Да. Доброволно сключване на брак, с доброволен договор, който включва определени клаузи :angry:

Излиза, че си запознат доста добре с теорията на ученията, а не знаеш какво символизира лотосът в будизма :lol6:

"Един от най- могъщите и любими бодхисатви в будизма на Тибет, Китай и Япония , е Носещият Лотос Авалокитешвара, "Богът, който гледа надолу със съчувствие"... Към него е насочена милиони пъти повтаряната молитва: Ом мани падме хум, "О Съкровище в сърцевината на лотоса"… Той държи в една от левите ръце лотоса на мира". (Дж. Кемпбъл).

Разбрах примера, приятелю.

Мдам... във водата цъфтят лотоси, но има и крокодили.

Това е нещото, което и преди и сега наричам "Брачен договор".

Обясни ми... Нито едно от тези 18 условия/предпоставки не представлява нещо като клауза на договор.

Излиза, че си запознат доста добре с теорията на ученията, а не знаеш какво символизира лотосът в будизма :)

Не съм запознат добре нито с теорията, нито с практиката,уви, но все пак съм получаил няколко инициации (уанг) върху различни аспекти на Ченрезиг, упълномощаване (лунг) и инструкции (три), както и малко съм ги попрактикувал. Искаш да ти обяснявам символиката на лотоса ли? С две думи лотоса символизира изначалната чистота/съвършенство на ума... Източници, които (като цитирания от теб Дж. Кемпбъл) не са автентични и само ще те потведат и объркат... Това е отговор и на първия ти въпрос

Да, тези са. Различните източници и учители, понякога ги формулират с малки разлики. Да поясня това в неоново червеното Публикувано изображение или нещо друго? Поздрави и на теб.

П.С. Сега видях, от къде си ги преписал. Не знам дали е правилно да говоря по темата, щото тези обяснения се дават от компетентни учители (Лами) и в определен контекст, а и у нас има по-подготвени хора от мен (но те пък не биха писали тук). Все пак, ако искаш да ме попиташ нещо конкретно, ще пробвам да ти отговоря. ОК? Иначе, ако започнем точка по точка, ще стане много дълго, а и пак да повторя - не мисля, че детайлни обяснения могат да се дават в общ форум като този, както и изобщо във форум.

Тия учители много им е висок статуса а?

Какво падение е да обменят мисли с такива пройдохи като нас тука в тоя беден форум ,

хахаха що ме разсмиваш?

Що се страхуваш да обясниш нещата от твоя гледна точка ,а не от будитцка от там ти идва притенението!Най много учителяТ да ти тегли едно "конско",

не е като при кришнарите да те оставят гладен тая вечер и утре двойна норма на доматите ,хехехе

форума си е добър,не е като онзиПубликувано изображение

поздрав

Обясни ми... Нито едно от тези 18 условия/предпоставки не представлява нещо като клауза на договор.

Условия... предпоставки...

Предварителни изисквания...

това ако не звучи като клаузи... като какво звучи?

Не съм запознат добре нито с теорията, нито с практиката,уви, но все пак съм получаил няколко инициации (уанг) върху различни аспекти на Ченрезиг, упълномощаване (лунг) и инструкции (три), както и малко съм ги попрактикувал.

сигурен ли си, че ако не познаваш аспектите на Ченрезиг, не си упълномощен и инструктиран, няма да успееш да достигнеш до сърцето си?

Искаш да ти обяснявам символиката на лотоса ли?

Недей. Знам какво символизира. С една дума - прераждането.

Всъщност... не е необходимо някой да ми обяснява нещо. Отговорите на въпросите, които ме интересуват са в заобикалящата ни природа.

Котката сама трябва да си лови мишките!

Какво падение е да обменят мисли с такива пройдохи като нас тука в тоя беден форум ,

Никога не съм възприемал някого по описания от теб начин . Понякога си позволявам да съм критичен към определени възгледи, които считам за погрешни или към определено поведенние, което не е адекватно, но никога към самия човек. За съжаление, виртуалното общуване е доста подвеждащо.

Изследването и постигането на значението на т. нар. скъпоценен човешки живот е една от 4-те предварителни (основополагащи) практики във всички школи на тибетския будизъм (другите три се отнасят до непостоянството и смъртта, карма и недостатъците на обусловеното съществуване). Детайлите имат значение само за някой, който има намерение да практикува тези неща. Другото е да си чешем езиците. . Все пак ти казах, че ако имаш конкретен и добронамерен въпрос ще пробвам да ти отговоря, но (такъв въпрос) явно нямаш...

Условия... предпоставки...

Предварителни изисквания...

това ако не звучи като клаузи... като какво звучи?

Това са предпоставки, които правят възможно да се срещнем с Дхарма и да я практикуваме. Те описват определена ситуация. За да порасне едно цвете са неободими семе, подходяща почва, климат и т.н. Би ли нарекла тези условия клаузи?

сигурен ли си, че ако не познаваш аспектите на Ченрезиг, не си упълномощен и инструктиран, няма да успееш да достигнеш до сърцето си?

Тези неща са ти нужни, ако искаш да практикуваш Ваджраяна. Буда е давал и други учения (Сутраяна), при които няма нужда от инициации и т.н. Също така има пътища, които не са дадени от Буда Шакямуни и които водят до сходни резултати.

Знам какво символизира. С една дума - прераждането.

С една дума, може би, имаш предвид трансформацията (не много добър термин) на обикновеното съзнание (намше) в просветлена мъдрост (йеше)... Най-общо, лотоса представя "женския" аспект (мъдрост/пустота), а ваджрата - "мъжкия ("съчувствие/радост). Има много детайли - лотоси с различен брой листчета, в различни цветове и т.н.. Успех в лова :)

Иса влязъл в конфликт...

Религиите влизат в конфликт...

Сектите влизат в конфликт с религиите...

Ученията влизат в конфликт с...

Теченията вътре в ученията влизат в конфликт... Хората влизат в конфликт, Лу.

Права си-ученията идват от Бог, но са създадени от хора за хора. Целите са различни. Вярванията също.

Именно различията във вярванията създават конфликтите.

В мистичните школи се използват техники,които се практикуват за усъвършенстването на някои от човешките заложби, са крайно опасни за хора, които не са започнали отначало. Знаеш това. Доказа го с постовете си за медитацията.

Знаеш и, че слабите психики много лесно поддават. Знаеш и, че по цял свят психиатриите са пълни

с Иисусовци, Буди, че и Богове има... Моля думите ми да бъдат разбрани провилно, имам предвид наистина тежки

заболявания, не малко от които предизвикани от пишман учители.

Всъщност моята причина да не се числя никъде е точно като твоята, Лу. Неверие, че трябва да върря по утъпкан път

Не се кланям на идоли и слушам сърцето си.. Простичко е. Но това е мое виждане и мой избор, той не определя отношението ми към другите хора.

Религиите в цял свят са в конфликт,защото докато са на власт парите и докато има омраза между хората ще сме в конфликт всички,както религиите,че не стигат и те,ами и партиите и във футбола също така си имат своите интереси и омрази, абе навсякъде има агресия и омраза. Защо е така? Защото докато на власт е Сатана като бог на този свят ще има агресия и омраза.

Религиите в цял свят са в конфликт,защото докато са на власт парите и докато има омраза между хората ще сме в конфликт всички,както религиите,че не стигат и те,ами и партиите и във футбола също така си имат своите интереси и омрази, абе навсякъде има агресия и омраза. Защо е така? Защото докато на власт е Сатана като бог на този свят ще има агресия и омраза.

Допълнение - Икономическата криза идва от това, че парите отиват не само в религиозните институции,ами и в политическите партии, ами и във военните институции също така. Така ми отговори и моят духовен висш космически

учител Иеова.

Точно така, Марушка. Сатана облечен в красиви приказки за повсеместна любов човешка, щастие и благоденствие. Кукловодът на простосърдечните хора, които са се устремили към едно, измислено от шепа хора съвършенство и забравили, че Божият дух е вътре в тях. Dagpo, държа специално на теб да подчертая, че не визирам никого специално. Това е мое лично разочарование, прозрение и вярване, че всяка идеална цел може и е превръщана в мощно оръжие спрямо другите хора. Фаши! сега ще го кажа образно представете си горска полянка. идва човек и решава, че иска да я направи по-красива, засажда точно определени цветя, но бурените си растат, той ги маха, те растат... накрая поръсва с раундъп и понеже и неговите цветя няма да се хванат... набучва изкуствени.

Не вярвам.Аз съм човек оповаващ се на себе си и на науката.За мене живеем само веднъж-Нека живеем пълноценно и така че да си кажем на края на дните си"Не направих много,но се гордея с постигнатото" и така,че тези които ни познават да ни помнят с добро.

Това е мое лично разочарование, прозрение и вярване, че всяка идеална цел може и е превръщана в мощно оръжие спрямо другите хора.

Никой разумен човек няма да оспори това. Ставаше дума за нещо друго - възможно ли е да постигнеш истинската природа на ума сам, без учител и методи? Хайде ще пробвам да го обясня за последно, щото някой може да има полза. Образно казано, истинската ни същност (Буда-природа) е като небето, а смущаващите чувства и погрешните начини на възприятие (дуалистичните концепции) са като облаците, които го покриват. Докато умираме напр. има момент (когато бялата и червената тигле се срещат в сърдечния център), когато в продължение на няколко секунди да речем, тази истинска същност се разкрива в така да го кажем напълно оголен вид. Преживяването е толкова ярко и силно, че ако човек не е много напреднал практикуващ, ако не е познал това състояние приживе и не се е научил да остава в него, той просто губи съзнание. Множеството случаи с тибетски ринпочета (високо осъществени учители), които умират на запад (включително в западни болници под наблюдението на лекари и други специалисти)през последните 30-40 г. и остават в това състояние (тук дам) в продължение на 3 и повече дни, са документирани и не предизвикват съмнения. Разтърси се из нета, ако искаш... Просто не можеш да постигнеш всичко това сам и така е не само в будизма, но и във всички други автентични духовни традиции. А инак това, което казваш за идеалите е така.

П.С. Най-близко до понятието сатана в будизма е понятиетомара. Има разни видове мари, но по същество това е нашето вкопчване в Егото като автономна и независимо съществуваща същност... Айде, да прекратим тази дискусия - за мен тези неща са очевидни, за теб - не са. Плурализъм, както се казва :)

Доколкото схващам прозренията за причината за кризата не са на Марушка, а на Иеова и ако бъдат широко разпространени ще предизвикат истинска революция в съвремената икономическа теория и практика (сори, не се сдържах :-) )

Много добре знаеш с какво от казаното от Марушка се съгласих.

Дали ще го наричаме Сатана, Его, Мара, Нафс и т.н. то е едно и също нещо, Dagpo. Бъди щастлив! Желая ти да подобриш рекордите на тибетските ринпочета.

Публикувано изображение

Няма прераждане-няма и да има Раят и адът са тук на земята За това животът за едни е Ад за други е Рай-Това са го разбрали и Богомилите през13век и са ги обявили за еретици

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.