Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането?

Featured Replies

Бъди щастлив!

И ти бъди щастлива Нел!
  • Отговори 2,5k
  • Прегледи 165k
  • Създадено
  • Последен отговор

Няма прераждане-няма и да има Раят и адът са тук на земята За това животът за едни е Ад за други е Рай-Това са го разбрали и Богомилите през13век и са ги обявили за еретици

http://www.youtube.com/watch?v=H-2pyKXEC-A&feature=related :)

Условия... предпоставки...

Предварителни изисквания...

това ако не звучи като клаузи... като какво звучи?

сигурен ли си, че ако не познаваш аспектите на Ченрезиг, не си упълномощен и инструктиран, няма да успееш да достигнеш до сърцето си?

Недей. Знам какво символизира. С една дума - прераждането.

Всъщност... не е необходимо някой да ми обяснява нещо. Отговорите на въпросите, които ме интересуват са в заобикалящата ни природа.

Котката сама трябва да си лови мишките!

Да Нел,

Всяка религия си има своите условия,предпоставки и изисквания.Аз съм християнка,но и на мен ми звучи като клаузи,точно така,както ти се изрази Нел. За това ми каза моят духовен висш космически учител Иеова да разговаряме и по Библията и по Корана,а преди това бяхме започнали по книгите на Елена Блаватска,защото ми каза,че нося нейната душа,той ми насочи да разговаряме по тези книги. Аз сама никога не бих оспорвала тези

книги,защото си мислех,че Библията е най-святата книга. Но те,наистина били свети,но само моралните добродетелните заповеди са истински. А противоречията в тези книги ги прави Сатана,злата висша духовна космическа сила,която не е за подциняване. Примерно за насочването на евреите като най-велика нация,като нация над другите - ВИСШИТЕ КОСМИЧЕСКИ ДУХОВНИ СИЛИ КОИТО СА НИ СЪЗДАЛИ ОБИЧАТ ВСИЧКИ НАРОДИ И ПРИ ТЯХ ЦЕЛИТЕ СА НИЕ ДА ЖИВЕЕМ В МИР И РАЗБИРАТЕЛСТВО МЕЖДУ ВСИЧКИ НАРОДИ И НАЦИИ И НЯМА МНОГО РЕЛИГИИ - НИЕ ТРЯБВА ДА ЗАЖИВЕЕМ В ЕДИН ДУХОВЕН СВЯТ - НИТО ХРИСТИЯНСТВОТО КАКТО ПИШЕЛ НОСТРАДАМУС ЧЕ ЩЕ ПОБЕДИ НИТО МЮСЮЛМАНСТВОТО ЩЕ ПОБЕДИ ЗАЩОТО ТЕ ВЪПРЕКИ ВСИЧКИ РАЗЛИЧИЯ ЩЕ НАПРАВЯТ ТАКА ЧЕ НИЕ ЩЕ ЗАЖИВЕЕМ В МИР И ЛЮБОВ. ИМЕННО ЗАТОВА Е ПРЕРАЖДАНЕТО ЗАЩОТО КОГАТО СЕ КАЖЕ ЧЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ БРАТЯ ИЛИ СЕСТРИ С ТУРЦИ ИЛИ ЦИГАНИ ИЛИ МЕЖДУ ДРУГИТЕ НАЦИИ ТОВА ДОКАЗВА ЧЕ НЯМА ОТДЕЛЕН НАРОД НАД ДРУГИТЕ.

Да, Марушка, така е. Затова и тъгувам понякога, защото религиите вместо да обединяват... разединяват, древните учения, върху които стъпват религиите като че ли са нещо напълно отделено и непотребно, а всъщност носят толкова много мъдрост и утеха, че е достатъчно да повярваш, че смъртта е част от живота, че в себе си имаш всичко това, което има и всеки друг човек и да се опиташ да промениш в себе си, а не в другите, това което не ти харесва у другите. :)

та пре-раждане или въз-раждане не е нищо друго, а постигане на един съвършен баланс вътре в нас.

и понеже в темата за исляма се развихриха страсти "кой по-,по-, най-", тук ще копирам нещо, което много харесвам

ТАЛА*

Този, който отвръща с най-хубавото за полученото по-малко хубаво, е добър човек.

Този, който отвръща с по-лошо за полученото по-добро, е егоистичен.

Този, който се опитва дори при размяната да бъде добър, е практичен.

Този, който отвръща с добро за злото, е свят.

Този, който отвръща с по-малко зло на по-голямо зло, е обикновен.

Този, който дори когато връща, се опитва да бъде зъл, е злобен.

Този, който отвръща с по-голямо зло за по-малко зло, е дявол.

Този, който отвръща със зло на доброто - за него няма име.

Този, който се пази да не прави някого на глупак, е умен.

Този, който не позволява на другите да го правят на глупак, е мъдър.

Този, когото другите правят на глупак, е простак.

Но този, който съзнателно си позволява да го правят на глупак, показва нрав на свят човек.

Човек доказва своята неподправеност с искреност, благородството си - с благодетелно сърце, мъдростта - с търпимост, величието - с издръжливост на постоянно дразнещите влияния на живота.

Храбър е този, който преживява мъжествено всички неща.

Страхлив е онзи, който се бои да направи стъпка в нова посока.

Глупав е онзи, който плува с потоците на въображението и удоволствието.

Мъдър е онзи, който изпитва всичко, но въпреки това остава на пътя, който води до неговото предназначение.

Животът е справедлива търговия, в която всичко се регулира, когато му е времето.

За всичко, което вземате от него, вие рано или късно сте длъжни да заплатите своята цена.

Някои неща можете да заплатите предварително.

Някои неща сте длъжни да платите след доставката.

А някои - по-късно, когато ще бъде представена сметката.

Този, който се бои от порока, му се подчинява.

Този, който е склонен към порока, е негов пленник.

Този който сам се запознава с порока, е ученик на порока.

Този, който си взима поука от порока, който минава през него и се издига над него, е господар и победител.

Глупавият яде повече, отколкото може да усвои; събира по-голям товар, отколкото може да носи, реже клона, на който седи, и пръска шипове по своя собствен път.

Този, който казва: "Аз не мога да търпя", - показва своята незначителност. Този, който казва: "Аз не мога да понасям", - показва своята слабост. Този, който казва: "Аз не мога да общувам", - показва своята ограниченост. Онзи, който казва: "Аз не мога да простя", - показва своето несъвършенство.

Щастлив е онзи, който прави добро на другите; и нещастен е онзи, който очаква добро от другите.

Този, който не пропуска възможност да направи нещо хубаво, е добър. А този, който се радва на такава възможност, когато това се случва, е още по-добър. Но този, който винаги забелязва такава възможност и прави добро, е благословен сред хората.

Този, който се обръща към хорския разум, чука на вратата на човешкия мозък. Той е оратор.

Този, който се обръща към емоциите на хората, влиза в сърцата на хората. Той е проповедник.

Но този, който дълбоко трогва духа на своите слушатели, той е пророк - той ще пребъдва в душите им винаги.

*Ритъм. Ритъм, формиран чрез сравнение.

Хазрат Инайян Хан

ето нещо, което е напълно възможно всеки един от нас да постигне

ето пре-раждане в най-истинския смисъл на думата

и понеже в темата за исляма се развихриха страсти "кой по-,по-, най-"

Но не това беше проблема... Ако не схващаш за какво става дума Нел, не коментирай. . Инак това, което си публикувала е хубаво - благодаря ти...

Извини ме, но пак ще те поправя - балгодарностите ни трябва да съм към Иеова, който е източник на тази мъдрост, която Марушка предава ;) (ми не мога да се сдържа - сори)

Редактирано от dagpo (преглед на промените)

Но не това беше проблема... Ако не схващаш за какво става дума Нел, не коментирай. . Инак това, което си публикувала е хубаво - благодаря ти...

Извини ме, но пак ще те поправя - балгодарностите ни трябва да съм към Иеова, който е източник на тази мъдрост, която Марушка предава ;) (ми не мога да се сдържа - сори)

Такава съм си, приятелю, глуповатичка. :) Нищо не схващам правилно, защото си нямам гуру Публикувано изображение да ми обясни какво значи: "присмял се хърбел на щърбел"

а това ,което постнах, си го прочети пак, и пак, и пак...

"Умът има много аспекти, но два от тях изпъкват особено силно. Първият е обикновеният ум, наричан на тибетски сем. И така сем е умът, който мисли, крои планове, желае, манипулира, който избухва в гняв, който създава и се потапя във вълни от отрицателни емоции и мисли...Обикновеният ум е непрекъснато променяща се и неизбежна плячка за външните влияния, за навиците и условностите; учителите го сравняват с пламък на запалена свещ, поставена на прага на пътната врата. Той е уязвим за всички ветрове според обстоятелствата."

познато ли ти е това?

попътен вятър, приятелю :)

Такава съм си, приятелю, глуповатичка. :)

Не си... Познато ми е, но в момента не се сещам откъде си го взела. Това е традиционно и как да кажа стандартно обяснение (не влагам отицателно значение в последното). И е вярно, разбира се...

Познато ми е, но в момента не се сещам откъде си го взела. Това е традиционно и как да кажа стандартно обяснение (не влагам отицателно значение в последното). И е вярно, разбира се...

От "Тибетска книга за живота и смъртта".

Мъдростта си е традиционна... :rolleyes: мдам

Стандартността идва от това, че четейки си казваме: да, така е!

а в следващият момент вече сме забравили, че истинската мъдрост е в приложението, в действията ни, а не в теоритичното подковаване, защото... никой зубрач, не разбира това, което говори, а камо ли да го приведе в действие.

стана ми забавно, че ти реши набързо как аз не съм разбрала проблема в другата тема... не правя спор, възможно и да не съм разбрала, но каквото и да съм разбрала, то е било повод за мое(а не чуждо) действие.

това разбирам под просветление и това е моята теза - про-светлявам и пре-раждам себе си, а не другите хора.

Иначе казано, приятелю, за теб е важно какво ти си разбрал, а не какво аз. ;)

Редактирано от Нел (преглед на промените)

...

Иначе казано, приятелю, за теб е важно какво ти си разбрал, а не какво аз. :(

Извинявам се, че се намесвам, но според мен е естествено да се интересуваме от другите, да споделяме с тях и да им помагаме (ако те пожелаят).

Всяка идеална цел може да бъде използвана за манипулация и като оръжие срещу другите, но това не означава, че всяка е.

Някой открива, че същността му, както и на всички е неограничена, неродена ясна светлина. Неразделни съчувствие, радост, сила и мъдрост ... безброй качества.

Някой открива, че причините поради които не преживяваме света по този начин са "цветните" очила на гнева, гордостта, завистта, алчността, глупостта ...

Някой открива, че когато смущаващите емоции и закостенелите идеи намаляват, се освобождава пространство в което се появяват естествените качества на това, което сме. Качества, които не зависят от причини. Безстрашие, спонтанна радост, мъдрост отвъд дуалността и постоянно съчувствие, което се проявява равнопоставено.

Когато възприемаш света от тази гледна точка, когато преживяваш света, хората и нещата каквито са, без да са "оцветени" от "смущаващи" емоции, очаквания или страхове, тогава споделяш това преживяване с всеки, който пожелае.

Това е направил Сидхарта, след като е станал Буда - споделил е знание и методи водещи до същото преживяване, до просветление, до състоянието на Буда, до абсолютната ни природа.

Той не е търсил последователи, нито е мисионерствал. Единствената причина да преподава е това, че всеки иска да бъде щастлив и да избегне страданията.

Последните думи на Буда били: "Умирам щастлив. Всичко (цялото знание и методи), което може да облагодетелства съществата вече съм го преподал. Не запазих нито едно учение."

и след това казал:

"Не вярвайте на нито една моя дума само защото един Буда я е казал. Проверете всичко сами. Бъдете своя пътеводна светлина."

Според мен това характеризира цялото учение. Не вяра, а критична интелигентност. Всяко твърдение в будизма е проверим факт.

Това е възможно защото будизмът всъщност е учение за нещата каквито са.

Разбира се има и хора, които ръсят красивите полянки с раундъп и садят изкуствени цветя. Те го правят, както и всички ние правим всичко, което правим, поради стремежа ни към щастие. За съжаление полянките с изкуствени цветя, както и всичко което е обусловено не могат да донесат трайно щастие.

Това са хора, които също имат Буда-природа, но просто не го знаят. Тя е под пластовете на закостенелите идеи и навици и смущаващите емоции.

Тези хора също са Буди, също могат да постигнат щастие, което е отвъд идване и отиване.

Само ако поискат.

Свободен избор.

Редактирано от Вало (преглед на промените)

Извинявам се, че се намесвам, но според мен е естествено да се интересуваме от другите, да споделяме с тях и да им помагаме (ако те пожелаят).

Точно така! Ако те пожелаят!

има прекрасна българска мъдрост: Не прави непоискано добро!

Много години ми трябваха, за да я осъзная.

Някой открива, че същността му, както и на всички е неограничена, неродена ясна светлина. Неразделни съчувствие, радост, сила и мъдрост ... безброй качества.

Някой открива, че причините поради които не преживяваме света по този начин са "цветните" очила на гнева, гордостта, завистта, алчността, глупостта ...

Точно така! Но трябва преди всичко да я открие в себе си, да изчисти себе си и едва тогава, със собственият си пример, подчертавам "пример", да я "подари" на другите и то по възможно най-подходящия начин, без да ги обижда или унизява по някакъв начин, без да ги подценява.

Когато възприемаш света от тази гледна точка, когато преживяваш света, хората и нещата каквито са, без да са "оцветени" от "смущаващи" емоции, очаквания или страхове, тогава споделяш това преживяване с всеки, който пожелае.

Това е направил Сидхарта, след като е станал Буда - споделил е знание и методи водещи до същото преживяване, до просветление, до състоянието на Буда, до абсолютната ни природа.

Той не е търсил последователи, нито е мисионерствал. Единствената причина да преподава е това, че всеки иска да бъде щастлив и да избегне страданията.

Това е направил и Христос. Помагал е, лекувал е, сияел е. Приеми "лечение" във всеки един смисъл на думата...

Но не това е направила, прави и... дано да не прави религията-християнската. Не го прави и исляма, макар да де е "стъпил" върху едно невероятно по красота и благост учение-суфизма.

Това беше причината да постна точно суфи-мъдрост, но не за да извадя нечии очи, а да се опитам да насоча нечии мисли към написаното преди векове.

"Не вярвайте на нито една моя дума само защото един Буда я е казал. Проверете всичко сами. Бъдете своя пътеводна светлина."

нали това са и горе-долу моите моите думи към Дагпо. :) само дето не съм Буда ;)

Не вяра, а критична интелигентност. Всяко твърдение в будизма е проверим факт.

Това е възможно защото будизмът всъщност е учение за нещата каквито са.

критична интелигентност... много точно, с дребно допълнение от мен: критично интелигентни към себе си и уважаващи чуждия интелект.

Вало, всекиму е ясно, че чуждите кривини са по видими, но наистина смятам, че преди да тръгнем да ги изправяме, трябва да изправим себе си, а да не разпиляваме ума си в диагностициране на чуждите проблеми.

И съм сигурна, че разбираш какво казвам ;)

...

Вало, всекиму е ясно, че чуждите кривини са по видими, но наистина смятам, че преди да тръгнем да ги изправяме, трябва да изправим себе си, а да не разпиляваме ума си в диагностициране на чуждите проблеми.

И съм сигурна, че разбираш какво казвам :)

Здравей Нел,

права си, разбира се.

Ако сме внимателни можем да правим и двете.

Можем докато намираме себе си да правим и по нещо смислено за другите, ако те искат.

Хубава вечер и усмихната седмица.

всекиму е ясно, че чуждите кривини са по видими, но наистина смятам, че преди да тръгнем да ги изправяме, трябва да изправим себе си, а да не разпиляваме ума си в диагностициране на чуждите проблеми.

Тогава не диагностицирай, което наистина не разбираш. И се изправи - чупките не са много полезни - изкривявят гръбнака.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Тогава не диагностицирай, което наистина не разбираш.

Не си спомням да съм поставяла диагноза, но пусто его, може и да се е проявило някъде, скришом от желанието ми.

Различното разбиране никога не е означавало неразбиране, Лу.

се изправи - чупките не са много полезни - изкривявят гръбнака.

Спокойно. Тръстиката издържа на много силен вятър, без да се пречупи.

С магарето бъди магаре, недей оголва своя лик!

Попиташ ли го, то ще каже “Кой - аз ли, да много съм велик!”

Но щом на някое магаре му липсват клепнали уши,

то за магаретата умни ще бъде явен еретик.

Хаям

С магарето бъди магаре, недей оголва своя лик!

Попиташ ли го, то ще каже “Кой - аз ли, да много съм велик!”

Но щом на някое магаре му липсват клепнали уши,

то за магаретата умни ще бъде явен еретик.

Хаям

:blink:

Хе-хе - радвам се да видя стиха, който ме доведе до аватарите ми, изтипосан като подрепящ тезата на някого цитат.

без да ги обижда или унизява по някакъв начин, без да ги подценява.

Така ли правя? Не знам да съм те обиждал или унизявал, нито подценявал. Ако те подценявах, не бих разговарял с теб Нел, а просто бих игнорирал твоите постове...

Не си спомням да съм поставяла диагноза...

още по-зле

Различното разбиране никога не е означавало неразбиране, Лу.

раз-личното разбиране е само друго лично... :blink:

Спокойно. Тръстиката издържа на много силен вятър, без да се пречупи.

Не зная да има по-права трева от тръстиката. Да виждаш чупки тук?..

Публикувано изображение

Не го прави и исляма, макар да де е "стъпил" върху едно невероятно по красота и благост учение-суфизма.

Това беше причината да постна точно суфи-мъдрост, но не за да извадя нечии очи, а да се опитам да насоча нечии мисли към написаното преди векове.

Исляма "стъпил", т.е. се основава на суфизма... Меко казано странно твърдение, но както и да е. Ще ти кжа нещо скъпа Нел, което изобщо няма да ти хареса, но може да е полезно. Всъщност ще го повторя за 100-ен път. Колкото и суфисти, будисти, даоисти или марксисти да изчетеш не можеш да научиш нищо без учител, който да е автентичен носител на съответната приемственост (това за марксистите е шега, разбира се). Това се опитвам да обясня от сума време, но без резултат, уви. Вслушвайте се в това, което казва Вало - за разлика от мен той е търпелив и мъдър...

:blink:

Хе-хе - радвам се да видя стиха, който ме доведе до аватарите ми, изтипосан като подрепящ тезата на някого цитат.

МАГАРЕ И БОГОМОЛЦИ

Едно магаренце вървеше

посред голям един пазар

и мъкнеше в дисаги тежки,

икони, кръстове и мощи,

черковнослужителски товар...

Пред него сума богомолци

припадаха на колене...

И мислеше, горкото муле,

че тази чест за него беше,

и почна гордо да реве-

и взе да рита, да подскача,

да се търкаля из калта...

Но няколко дебели сопи

му дадоха да разумее

кому се кланяше света...

Стоян Михайловски

Публикувано изображение

:blink: Готино!

из правилата на този форум

"...2.8 Не са желателни безсъдържателните мнения ("Хахахахахахаха", "Жестоко е!", "Много яко", "Харесва ми!", емотиконки и т.н.) и теми. Нека подобни мнения бъдат придружавани с обосновка."

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

раз-личното разбиране е само друго лично... ;)

именно, от там и "присмял се хърбел на щърбел"

ха! то и диагноза имало :)

Не зная да има по-права трева от тръстиката. Да виждаш чупки тук?..

Умна!

А ти да виждаш вятър на снимката? :(

Исляма "стъпил", т.е. се основава на суфизма... Меко казано странно твърдение, но както и да е.

Странно е когато върху бетонна плоча градиш керпичена къща, но да не забравяме, че религиите са създадени, за да властва една част от хора над други хора.

Суфи-те нямат религиозна принадлежност, Дагпо.

Ще ти кжа нещо скъпа Нел, което изобщо няма да ти хареса, но може да е полезно. Всъщност ще го повторя за 100-ен път. Колкото и суфисти, будисти, даоисти или марксисти да изчетеш не можеш да научиш нищо без учител, който да е автентичен носител на съответната приемственост (това за марксистите е шега, разбира се). Това се опитвам да обясня от сума време, но без резултат, уви. Вслушвайте се в това, което казва Вало - за разлика от мен той е търпелив и мъдър...?..

И аз ще ти кажа нещо, приятелю. Ако спреш да зубриш и да започнеш да разбираш това, което говориш, ще разбереш, че учителят е не за да те тика по пътя, а да ти покаже посоката. От там нататък, всичко зависи от теб самия.

Айнщайн също е имал учител по физика.

Имах дао-учител, но той не може цял живот да е до мен. Сега доволен ли си? :)

И не си ме обидил с нищо. Обидата не идва отвън, а от вътре. А вътре ми е смахнато смешно, няма как да чувствам обида.

:P Готино!

из правилата на този форум

"...2.8 Не са желателни безсъдържателните мнения ("Хахахахахахаха", "Жестоко е!", "Много яко", "Харесва ми!", емотиконки и т.н.) и теми. Нека подобни мнения бъдат придружавани с обосновка."

Благодаря за забележката... Исках да кажа, че харесвам стихотворението на Ст. Михайловски :) Пак не се обосновавам (защо го харесвам), но мисля че е ясно.

Редактирано от dagpo (преглед на промените)

но моля бъди конкретна, без общи приказки ;)

:rabbit: Тук ще ти призная, че липсата на конкретност много ме измъчваше. Докато не разбрах, че такова

понятие няма и ще се опитам да ти го обясня точно с баснята на Михайловски. Защото в живота може да се окажеш и магарето, и богомолците, и църковната утвар даже и тогава гледната точка е различна, коренно противоположна.

"Знанието е по-близо до мълчанието, отколкото до речта" - Лу беше така добра да ми припомни това.

Въпросът е за кое точно знание става на въпрос? моят отговор е, че не става дума за многознайството. :baby:

Искаш ли да изтрием тези два мнения, тъй и тьй се разбрахме в лични съобщения, пък от тези две мнения полза з няма...

Искаш ли да изтрием тези два мнения, тъй и тьй се разбрахме в лични съобщения, пък от тези две мнения полза з няма...

Постъпи както сметнеш за добре. Според мен всичко в живота има полза. И както в живота не мога да върна нищо назад, не виждам смисъл да си трия постовете. :)

Още повече, че смятам всяка опитност за мъничка крачка по Пътя към... пре-раждането. За мен смисълът на тази дума е не само незримото бъдеще, а е настояще, т.е. кръговратът е видим, но вътрешното въз-раждане(пре-раждане) е по-малко видим и дори невидим и немислим за много хора. По пътя ни се дават указателни знаци, а дали ще ги видим и дали ще ги разберем... това си зависи само от нас и от никой друг!

Обичам много един въпрос: Вярвам, за да търся или търся, за да вярвам?

Постъпи както сметнеш за добре.

Изтривам си мнението, щото не искам да се доказвам, колко съм умен/глупав :) Не вярвай, а проверявай, достатъчно дълго и трезво, за да си сигурна, че не си сбъркала. В Тибет казват, че ученика проверява учителяв течение на три години, а след това учителят проверява ученика в течение на три години ;) Лесно може да попаднеш на фалшиви учители, от които да се разочароваш и да решиш, че изобщо нямаш нужда от учители...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.