Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането?

Featured Replies

...Е, ти пък сега - я погледни брамините и разните гурута в Индия колко добре си живеят от посредничество при преражданията ?

Да ,ама китайците забраниха на последния Лама да се преражда повече!

Как ще я караме ...?

трудно ... ... вино дайте!

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 165,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

нагоре или надолу - важното е да се върви Публикувано изображение

то и днес има суеверни бабички, които смятат св.илия, че хвърля гръмотевици от небето лятно време, ама това не е никакво доказателство, нали ?

с това, че е единосъщен с Отца, разбира се.

Същото като при бабичките от първия пример.

p.s. Честа да ви е на всички Новата година де Публикувано изображение

Уф, кви бабички те гонят пък теб, да не са пак някакви бабички-бандитки те нападали днес, хехее. Хубаво, суеверни са били, да речем, юдеите, ами значи суеверието им е свързано с Илия, който е умрял, тогава светци по това време не е имало, щото е нямало още църква, само в пророци са вярвали, защо са виждали, тогава, умрели пророци в лицето на живи хора, ако не са вярвали в прераждането.

А за човека, който е слепороден, а питат поради негов ли грях се е родил такъв, това що го изпусна?! Знам ги тия магарешки номера, ма не на мен. :cool: А сега кажи ми многознайко, едно дете как ще направи грях преди да се роди?

Ха честита ти и на теб Новата!

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

В МОМЕНТА НА РАЖДАНЕТО СЕ ИЗТРИВАТ ВСИЧКИ СПОМЕНИ ОТ ПРЕДИШНИЯ ЖИВОТ

Интересно твърдение... Би ли ни го обяснил?

Да ,ама китайците забраниха на последния Лама да се преражда повече!

Не те разбрах... Панчен Лама ли имаш предвид? Знаеш ли, че Гелугпа (една от 4-те големи будистки школи, която е управлявала централен Тибет) е издала забрана/декрет за прераждането на един лама от конкурентна школа. Звучи безумно, нали, но е истина...

Аз вярвам в прераждането на човешките души. Вярвам и в кармата, според която настоящата съдба на човека зависи от делата му при предишното (предишните) прераждания.

Сега видях това мнение и съм зашеметен, шокиран и т.н.. Значи мъдростта на Аллах се изразява в това, че е способен да измъчва своите собствени творения. Това е патология.

Всъщност, всяко живо същество страда. Или ти си по-специален? Създаден си само за наслада и кеф?

Какво общо има това, което си написал с темата за прераждането? Дай ми някакъв смислен аргумент, който да опровергае това, което казвам по темата.

Многократно разбрах какъв е образът ти за Аллах, "велики докторе". Ако толкова често го повтаряш, тогава имаш огромна нужда да го потвърдя и възприема. За какво ти е това?

А за човека, който е слепороден, а питат поради негов ли грях се е родил такъв, това що го изпусна?! Знам ги тия магарешки номера, ма не на мен. :speak: А сега кажи ми многознайко, едно дете как ще направи грях преди да се роди?

Прррр - усетила си се Публикувано изображение а аз си мислех, че в калабалъка от цитати няма да забележиш Публикувано изображение

Как ли ?

Ами с цялата Библия за греховете на родителите ще бъдат наказани техните деца - още от времето на Адам и Ева е така.

Нали се сещаш за историята за изгонването от Рая ? Децата на Адам са наказани за греха му независимо какво правят.

Всъщност, всяко живо същество страда. Или ти си по-специален? Създаден си само за наслада и кеф?

Какво общо има това, което си написал с темата за прераждането? Дай ми някакъв смислен аргумент, който да опровергае това, което казвам по темата.

Многократно разбрах какъв е образът ти за Аллах, "велики докторе". Ако толкова често го повтаряш, тогава имаш огромна нужда да го потвърдя и възприема. За какво ти е това?

Всъщност само приматите дето искат повече отколкото им са възможностите страдат.Повечето от останалите животинки си вървят по пътя и са щастливи!Втората част от поста ти няма да коментирам по две причини. :speak: Първата е че не се обръщаш към мен, а втората, че не искам да ти увеличавам страданието, ако ти обясня как изглеждат нещата отстрани. ;)

Прррр - усетила си се Публикувано изображение а аз си мислех, че в калабалъка от цитати няма да забележиш Публикувано изображение

Как ли ?

Ами с цялата Библия за греховете на родителите ще бъдат наказани техните деца - още от времето на Адам и Ева е така.

Нали се сещаш за историята за изгонването от Рая ? Децата на Адам са наказани за греха му независимо какво правят.

А думите "НЕГОВ грях" , Док?Тук няма как да се измъкнеш с греховете на родителите, или ще кажеш че грехът му е , че просто се е родил?

П.П. Извинявам се че повтарям въпроса на Лучия, ама отговора ти за Адам и Ева не ми е никак убедителен.Наистина си много яко доказателство това!

Редактирано от N e o (преглед на промените)

Трихо е прав - това е кръвното наследство, с него се предават един куп проблеми на потомството. Лучия е права също - с кармичното наследство се предават също един друг куп неща на следващия обитател на мисрокосмоса. Нео също е прав - всичко това трябва да се докаже, щото има толкова лъжа и измама... Ей на, затова и си мълча:speak:

Трихо е прав - това е кръвното наследство, с него се предават един куп проблеми на потомството.

Лучия е права също - с кармичното наследство се предават също един друг куп неща на следващия обитател на мисрокосмоса.

Нео също е прав - всичко това трябва да се докаже, щото има толкова лъжа и измама...

Ей на, затова и си мълча;)

:);):) Много многозначително мълчание,Валентинус! :wors: :wors: :wors:

Трихо е прав - това е кръвното наследство, с него се предават един куп проблеми на потомството.

Лучия е права също - с кармичното наследство се предават също един друг куп неща на следващия обитател на мисрокосмоса.

Нео също е прав - всичко това трябва да се докаже, щото има толкова лъжа и измама...

Ей на, затова и си мълча;)

Мълчанието също те товари с лоша карма :wors:

Мълчанието също те товари с лоша карма :wors:

Че накъде повече?

Бездруго съм най - долния галош в тая царщина...:wors:

--------------------------------------------------------------------------

Прераждането не засяга Аза, той си умира.

Изцяло.

Завинаги.

Затова и Стария завет /респ. Тора/, Новия завет, Корана и съответните им притурки не съобщават за прераждане.

Защото са насочени към азовото ни съзнание. Имат задачата на закон, регулиращ и поддържащ общежитието на големи групи толкова различни човешки същности с различен произход, предназначение и бъдеще.

Затова е безмислено и тъпо да търсим в свещените писания логика, последователност, структура, произход на отдуелните части и т.н.

Вярата е нещо различно от науката - не подлежи на ментален анализ.

И предназначението и е различно.

С няколко думи да обобщя накрая:

ДРЪН, ДРЪН, та ПЛЯС!!!;)

Знаеш ли, че в думите ти има логика ?

Да бе, в първия и в последния ред;)

Нека всеки си вярва в к`вото му е хубаво, колкото му е хубаво и докогато му е хубаво...

Кеф ти прераждане, кеф ти - новораждане, кеф ти и възкресение.

Мен ко ме питаш - все тая.

Да бе, в първия и в последния ред;)

Нека всеки си вярва в к`вото му е хубаво, колкото му е хубаво и докогато му е хубаво...

Кеф ти прераждане, кеф ти - новораждане, кеф ти и възкресение.

Мен ко ме питаш - все тая.

За първия говорех :)

Разбира се, че е все тая.

Поне за сега.

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=ytNoiQ8LkS8

:biggrin:

За първия говорех :biggrin:

Разбира се, че е все тая.

Поне за сега.

Тъй, ще завторя:

Само да не ни крещи:

"Ма моята вЕра е единствено правилна и истиннаааа!!! И само на мен да вЕрватееее!!!"

...щото ша го;)такованкана...съватваме.

Имаме болен човек. Лекарят му е предписал лекарство, което е горчиво. В същото време му е забранил да консумира някои неща. Само че точно тези забранените са му любими на човека, сладки са му с други думи. Доколко уместен е твоят съвет за него?

Имаме болен човек. Лекарят му е предписал лекарство, което е горчиво. В същото време му е забранил да консумира някои неща. Само че точно тези забранените са му любими на човека, сладки са му с други думи. Доколко уместен е твоят съвет за него?

Контра въпрос - кой е лекарят? Ти ли? Или твоят пастор? Или конгрегацията на твоята деноминация? Или самият Джизис Крайст?

Или....а???

Контра въпрос - кой е лекарят? Ти ли? Или твоят пастор? Или конгрегацията на твоята деноминация? Или самият Джизис Крайст?

Или....а???

Или Исус Христос, казано по-простичко. Позна. Но само защото предполагаш какво бих отговорил аз.

Човека за когото говорих е толкова болен, че дори не разпознава лекаря. 

Или Исус Христос, казано по-простичко. Позна. Но само защото предполагаш какво бих отговорил аз.

Уважаеми потребителю!

Обръщам се към твоята интелигентност и ще споделя някои извесни на по-старите съфорумци факти из моя форумен живот - с поучителна цел.

Преди три и половина години се появих тук с гръм и трясък и веднага открих специална тема за Моите вярвания, които ми се струваха абсолютно и необоримо верни, естесвени и чакани от всички търсещи. Един вид се имах като носител на "Добрата вест", на Откровението, на Логоса на Светия дух, като чакана от всички месия...

След няколко шамара позапочнах да се опомням, а след още една добра поредица ритници осъзнах, че тази моя Абсолютна Истина си е моя, не твоя или на някой друг. Темата, която открих се превърна от "поток от жива вода", предназначен да напои жадните интересуващи се в клоака и лайняна река, събираща екстрементите на всеки, който си направеше труда или удоволствието да се изходи в нея...Добър урок , който ми се наложи да науча.

Та.

Уважаеми потребителю, истината е относителна, никога абсолютна в нашия тъжен свят.

Личния ми лекар/ка ми казаха да не пуша и аз вече две години не пуша!Пък за няк'в сироп... изобщо за какво говорим?

Те и да не употребявам ми казаха и да не ходя и по ... и да не ям !Публикувано изображение

Психиката на болния е

:"...страхът е голяма паника"и кой го пита болния какво иска или не иска ,

на него му е паднало егото,ниегото,свода,алмата, кармата.....абе сичко му е паднало

даже и през половин час :ша пий най голямата горчилка ,да знайш!!!

@дагпо, по новините някъде го срещнах ,че за му забранили на Далай Лама ,не знам титлата му и към кои е !Но ми стана странно,нещо !

Уважаеми потребителю!

Обръщам се към твоята интелигентност и ще споделя някои извесни на по-старите съфорумци факти из моя форумен живот - с поучителна цел.

Преди три и половина години се появих тук с гръм и трясък и веднага открих специална тема за Моите вярвания, които ми се струваха абсолютно и необоримо верни, естесвени и чакани от всички търсещи. Един вид се имах като носител на "Добрата вест", на Откровението, на Логоса на Светия дух, като чакана от всички месия...

След няколко шамара позапочнах да се опомням, а след още една добра поредица ритници осъзнах, че тази моя Абсолютна Истина си е моя, не твоя или на някой друг. Темата, която открих се превърна от "поток от жива вода", предназначен да напои жадните интересуващи се в клоака и лайняна река, събираща екстрементите на всеки, който си направеше труда или удоволствието да се изходи в нея...Добър урок , който ми се наложи да науча.

Та.

Уважаеми потребителю, истината е относителна, никога абсолютна в нашия тъжен свят.

:speak: Явно сме много, миналите по тоя път!( с едни или други разлики)Хвърли линк към темата де, искам да я видя коя точно е.И Ганг е лайняна река, ама за вярващите е източник на жива вода!

:snowballfight: Явно сме много, миналите по тоя път!( с едни или други разлики)Хвърли линк към темата де, искам да я видя коя точно е.И Ганг е лайняна река, ама за вярващите е източник на жива вода!

А, по този въпрос се обърни към Трихо - тогава едва не ме морално разстреля и не ми говори после половин година...хихихи.:)

Забранено... самата дума моментално води до любопитство-"а какво ще стане, ако..."

Душите ни никой не може да излекува. Сам-самички трябва. Иначе страдание. До дупка.

Затова няма защо да пробутваме своята си вяра на другите. Тя е интимност. Много по-велика интимност от телесната ни.

"Не ставайте като юдеите-да обичате плодовете, а да мразите дървото или обратното-да обичате дървото и да мразите плодовете му"-приписват се на Христос тези думи.

Истинни са. За мен.

Ако обичаме... трябва да обичаме безкористно.

Трудна работа, но не и невъзможна. А няма как да обичаш хората, ако не ги разбираш, дори и когато не искат "горчивия" лек.

Пък и... никога не знаеш какво точно ще излекува душата ти, нали?

Дагпо-о-о, все на кладата ме пращаш значи... :) обаче отсега да ти кажа, че напук на болките, пак ще пея.

Тъпо и упорито :snowballfight:

Уважаеми потребителю!

Та.

Благодаря, уважаеми модераторе за това разяснение, нямаше как да го знам.

Много съжалявам, че са успели така с шамари и ритници да те изхвърлят от верния път (но това със съжалението е само при условие, че наистина си бил на него). И не влагам ни най-малко сарказъм в думите си. Разбирам че в крайна сметка си решил да учиш урок от неправилно място и това е била грешката ти.

Ако пък това е деликатна покана да последвам примера ти, то учтиво ще откажа. И ще продължа да отказвам учтиво, само докато и ти ме каниш учтиво.

В примера ти има няколко грешки, които ако позволиш, ще покажа :

1.)Изхождащи от личността на болния :

-Човекът, който ти твърдиш, че е болен трябва да осъзнава този факт - да е наясно с болестта си за да тръгне да дири помощ.При положение обаче, че казваш, че той е толкова болен, та не може да разпознае лекаря си - как според теб осъзнава за болестта си ?

-болният човек, каквото и да прави, никога не да спазва точно лекарските предписания.

2.)изхождащи от личността на лекаря :

-лекарят може и да не е разбрал болестта на болния и да го лекува неправилно

-лекарят може и да е разбрал болестта на болния, но го е яд на жена му, че снощи не го е дарила с ласки и заради това да изписва горчиво лекарство на болния

-никой лекар не оставя пациентите да вършат любимите си занимания , защото по този начин болните няма да усещат, че са болни.

3.)изхождащи от последното ти изречение :

При положение, че болният не осъзнава, че е болен, и че не разпознава лекаря като лекар - как искаш да тръгне да се лекува ?

От какво ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.