Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането?

Featured Replies

Атеист съм

Не вярвам в нищо което не е доказано,което не съм видял и усетил.Което няма научно обяснение.

По-горе казаха за извънземни и тях не съм ги видял,но шанса да ги има е твърде голям за да се пренебрегне,докато шанса да има БОГ,прераждане и т.н. е никакъв или почти никакъв.Всеки да вярва в каквото си иска,аз вярвам,че релиигите са измислени от хората за хора,за да оценяват всичко около себеси,природата(БОГ) и за да си мислят,че ще живеят и след смъртта.

Де факто, ти отричаш съществуването на духа в човек и всичко което не е доказано от човек, че съществува, е човек толкова ли е напред, че да може да докаже всичко. Логично е да има сили над човекa , които човек да не може да анализира, поради факта, че е под тях. А в някой, случаи и под тяхно влияние , което не може да се избегне и се води до пълен контрол на човек от други сили.

Редактирано от indolain (преглед на промените)

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 165,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Логично е да има сили над човекa , които човек да не може да анализира, поради факта, че е под тях. А в някой, случаи и под тяхно влияние , което не може да се избегне и се води до пълен контрол на човек от други сили.

Има такава сила и тя се нарича невежество. Изразява се в това безкритично да следваме традициите, слуховете, изложеното в свещенните книги, да правим априорни допускания, да се привързваме към идеите, които сме обмисляли дълго време, дори и да срещнем по-добри, да се доверяваме на съдната способност на другите... За да се освободим от тази сила е необходим излишък от здрав разум, духовна смелост и етично поведение, според мен.

Редактирано от dagpo (преглед на промените)

Има такава сила и тя се нарича невежество. Изразява се в това безкритично да следваме традициите, слуховете, изложеното в свещенните книги, да правим априорни допускания, да се привързваме към идеите, които сме обмисляли дълго време, дори и да срещнем по-добри, да се доверяваме на съдната способност на другите... За да се освободим от тази сила е необходим излишък от здрав разум, духовна смелост и етично поведение, според мен.

Аз говорих за други неща , но една от тези сили които контролират човека е съдбата , не мисля, че може да избегнеш контрола й.

Защо смятам, че човек е контролиран от нея ли ? Има и друга възможност , виж сега: Някой хора знаят какво ще се случи след време в изключителна точност: Как ще го обясниш , нещо е предначертано да се случи от друга сила или просто виждат бъдещето , което е голяма съвкупност от случайности и няма нищо общо с контрол на човека.

Мarushka не разбрах какво общо откриваш между Питагор, Платон и мадам Блаватска?

Аз говорих за други неща , но една от тези сили които контролират човека е съдбата , не мисля, че може да избегнеш контрола й.

Теоретично в повечето ситуации имаш свободен избор как да постъпиш. Закостенелите навици и концепции са това, което ни ограничава.

Някой хора знаят какво ще се случи след време в изключителна точност.

И какво от това? Всъщност чел ли си "Дюна" на Франк Хърбърт? http://www.chitanka.info/lib/author/%D0%A4%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BA+%D0%A5%D1%8A%D1%80%D0%B1%D1%8A%D1%80%D1%82

Това, което имах предвид е, че рязкото преминаване от една вяра към друга може да доведе до нарушаване на Аз-овата самоиндентификация и от там до тежки психически разстройства. Тогава единствения въпрос пред неофита е кой психоаналитик да избере. Затова нека всеки си вярва в каквото му хареса :blink:

Теоретично в повечето ситуации имаш свободен избор как да постъпиш. Закостенелите навици и концепции са това, което ни ограничава.

И какво от това? Всъщност чел ли си "Дюна" на Франк Хърбърт? http://www.chitanka.info/lib/author/%D0%A4%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BA+%D0%A5%D1%8A%D1%80%D0%B1%D1%8A%D1%80%D1%82

Това, което имах предвид е, че рязкото преминаване от една вяра към друга може да доведе до нарушаване на Аз-овата самоиндентификация и от там до тежки психически разстройства. Тогава единствения въпрос пред неофита е кой психоаналитик да избере. Затова нека всеки си вярва в каквото му хареса :)

Говорех за едни извънземни същества , за които се говори в много книги , които същества контролират човека. Но нека сега не смесваме, по-хубавата тема за съдбата.

Теоретично, ти имаш пълен избор над всичко, като и над основните избори в живота. Но аз питах , след като някой знаят , какво точно ще се случи, не само с тях а и с други и прочие с изключителна точност , тогава , кой контролира тези събития и някой контролира ли ги ? Ако някой ги контролира това е съдбата. Ако никой не ги контролира , тогава това са случайности , които хората които ги знаят , просто са видели това. Аз вярвам в БОГ.

Говорех за едни извънземни същества , за които се говори в много книги , които същества контролират човека. Но нека сега не смесваме, по-хубавата тема за съдбата.

Теоретично, ти имаш пълен избор над всичко, като и над основните избори в живота. Но аз питах , след като някой знаят , какво точно ще се случи, не само с тях а и с други и прочие с изключителна точност , тогава , кой контролира тези събития и някой контролира ли ги ? Ако някой ги контролира това е съдбата. Ако никой не ги контролира , тогава това са случайности , които хората които ги знаят , просто са видели това. Аз вярвам в БОГ.

Вече съвсем не мога да схвана кой ни контролира - съдбата, БОГ или извънземните? Или трите са в някакъв съюз и ни контролират едновремено? А юдео-масоните защо ги пропускаш, т.е. те нямат ли участие в това?

Вече съвсем не мога да схвана кой ни контролира - съдбата, БОГ или извънземните? Или трите са в някакъв съюз и ни контролират едновремено? А юдео-масоните защо ги пропускаш, т.е. те нямат ли участие в това?

И аз така си мисля,че всички духовни сили и добри и лоши,а от извънземните има и от добрите и

от лошите висши космически духовни сили, че и трите са в някакъв съюз и ни контролират едновременно. Моят духовен учител Иеова ми казва,че извънземните сили,също са създадени от

божествените духовни сили.

И аз така си мисля,че всички духовни сили и добри и лоши,а от извънземните има и от добрите и

от лошите висши космически духовни сили, че и трите са в някакъв съюз и ни контролират едновременно. Моят духовен учител Иеова ми казва,че извънземните сили,също са създадени от

божествените духовни сили.

Присъединявам се към тези две мнения, защото логическата им аргументация е безупречна. Мисля, че трябва да получат по-голяма гласност.

Нека се върнем към темата за прераждането. Имам два въпроса:

1. Мarushka вашият духовен учител Йеова преражда ли се?

2. Indolain извъземните, които ни контролират предполагам са т.нар. рептилии. Те подлежат ли на прераждане?

Присъединявам се към тези две мнения, защото логическата им аргументация е безупречна. Мисля, че трябва да получат по-голяма гласност.

Нека се върнем към темата за прераждането. Имам два въпроса:

1. Мarushka вашият духовен учител Йеова преражда ли се?

2. Indolain извъземните, които ни контролират предполагам са т.нар. рептилии. Те подлежат ли на прераждане?

Не моят духовен учител Иеова не се прераждал ,та нали той е божествена същност и не се вижда и само душите на нас човешките индивиди се прераждали.

Не моят духовен учител Иеова не се прераждал ,та нали той е божествена същност и не се вижда и само душите на нас човешките индивиди се прераждали.

Благодаря ти за отговора Марушка. Още два въпроса, за да си доизясня нещата:

1. Йеова е самия Бог или е нещо като негов аватар, или пък е ангел небесен?

2. Какво е основното му послание към нас човеците?

Ще ми позволиш ли да ти задам и аз въпроси:

Какво би могло да е основното послание към човеците?

По-каква причина говорим за човешки дух?

Какво е безсмъртието?

Къде е мястото на Любовта в живота ни?

Какво ни свързва?

И най-гадния въпрос: Какво ни разделя?

В "краткия" си живот Христос се опита да ни научи, че за всеки и всичко има място на този свят, че ще намерим и рая и ада тук до нас и вътре в нас, че само от нас зависи как ще живеем, че само Любовта ще ни направи истински щастливи, че мъдростта не е в отрицанието, а в приемането на нещата такива, каквито са...

И ние нищо не научихме, Дагпо.

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=sza4rh1YzsM

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Мисля, че ме разбираш, приятелю.

Разбрах ме се в ЛС. И ти малко редактирай твоя, че и той е доста ясен... Ти май си го направила. ОК :rolleyes:

Дагпо мойта висша духовна космическа сила Иеова ми каза,че са много богове,той не е един само.

И ми дава пример - нали казва вие човешките индивиди един човек не може да построи къща сам,тъй че и при нас е така. При всички е така. Посланието му към нас човешките индивиди е:

да си помагаме всички народи от всички раси, не само да се мразим и да си обявяваме война /това било от Сатана и неговите лоши подръжници,те също са висши космически духовни сили, но

от лошите/. Трябва да се обединим всички в един духовен център,каквато е целта на добрите богове. Свещените книги на религиите и древните митологии са истински,но войните и омразата и националистическото чувство,което ни кара да правим войни само това е от Сатана и неговите лоши подръжници. Разликите в религиите и сектите ги прави Сатана и неговите лоши подръжници.

Ще ми позволиш ли да ти задам и аз въпроси:

Какво би могло да е основното послание към човеците?

По-каква причина говорим за човешки дух?

Какво е безсмъртието?

Къде е мястото на Любовта в живота ни?

Какво ни свързва?

И най-гадния въпрос: Какво ни разделя?

В "краткия" си живот Христос се опита да ни научи, че за всеки и всичко има място на този свят, че ще намерим и рая и ада тук до нас и вътре в нас, че само от нас зависи как ще живеем, че само Любовта ще ни направи истински щастливи, че мъдростта не е в отрицанието, а в приемането на нещата такива, каквито са...

И ние нищо не научихме, Дагпо.

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=sza4rh1YzsM

Нел какво ни разделя това е аз писах на Дагпо омразата и националистическото чувство ни разделя. А Любовта,която ни прави щастливи,това е да живеем като си помагаме едни на други всички народи, а не да правим войни само и да се мразим. Исус Христос така ни е учил,но

защо в древността римокатолическата църква в името на Исус Христос е водела свещени войни,

това е под влиянието на Сатана пак.Те не са разбрали учението на Исус Христос.

Посланието му към нас човешките индивиди е:

да си помагаме всички народи от всички раси, не само да се мразим и да си обявяваме война

Хубаво послание, макар и на тази фаза да е утопия. А според теб и твоя духовен учител, има ли Бог, който да е създал всички тези добри и лоши богове? Има ли проектант или архитект на Вселената?

Поздрави Марушка, за мен е удоволствие да разговарям с теб.

Хубаво послание, макар и на тази фаза да е утопия. А според теб и твоя духовен учител, има ли Бог, който да е създал всички тези добри и лоши богове? Има ли проектант или архитект на Вселената?

Поздрави Марушка, за мен е удоволствие да разговарям с теб.

Ето отговора ми чрез мойта висша духовна космическа сила Иеова. Според мен и моят духовен учител Иеова има изначална космическа първопричина на създаването на света - били са 42 богове най-напред - той Иеова е бил от тях тези 42 -та. Сатана бил също от тях,но както пише

в Библията,заради лошотията му били го изхвърлили от тях.

Ето отговора ми чрез мойта висша духовна космическа сила Иеова. Според мен и моят духовен учител Иеова има изначална космическа първопричина на създаването на света - били са 42 богове най-напред - той Иеова е бил от тях тези 42 -та. Сатана бил също от тях,но както пише

Марушка, затова ли в Корана се ползва местоимението "НИЕ"?

Пример:

12.

СУРА ЮСУФ

(ЮСУФ)

Меканска, с изключение на знамения 1, 2, 3 и 7, които са медински. Съдържа 111 знамения.

В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния!

1. Алиф. Лам. Ра. Тези са знаменията на ясната Книга.

2. Ние го низпослахме - Коран на арабски, за да проумеете!

3. Ние ти разказваме най-хубавите разкази с откровението, което ти дадохме в този Коран, макар че преди него ти бе от нехайните.

........

17. Ал-Исра (Нощното пътешествие)

46. И сложихме сърцата им в броня, да не го разбират, и в ушите им - глухота. И когато споменаваш в Корана единствено твоя Господ, те обръщат гръб с отвращение.

Марушка, затова ли в Корана се ползва местоимението "НИЕ"?

Пример:

12.

СУРА ЮСУФ

(ЮСУФ)

Меканска, с изключение на знамения 1, 2, 3 и 7, които са медински. Съдържа 111 знамения.

В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния!

1. Алиф. Лам. Ра. Тези са знаменията на ясната Книга.

2. Ние го низпослахме - Коран на арабски, за да проумеете!

3. Ние ти разказваме най-хубавите разкази с откровението, което ти дадохме в този Коран, макар че преди него ти бе от нехайните.

........

17. Ал-Исра (Нощното пътешествие)

46. И сложихме сърцата им в броня, да не го разбират, и в ушите им - глухота. И когато споменаваш в Корана единствено твоя Господ, те обръщат гръб с отвращение.

Ами да и мен това ми направи впечатление също така в Корана прочетох и аз същото. Аз съм

християнка,но разговаряме освен по Библията,но и по Корана българския превод също така и не само по тях,но и по"Тайната доктрина" на Елена Блаватска /понеже ми беше казал,че нося нейната душа и да разговаряме по нейните книги,аз иначе сама няма да седна да пиша по нейните книги/,но и по другите древни митологии от цял свят също така.

Всъщност, откъде е цитата, Нел? Не може да е от Вималакирти-нирдеша сутра, защото не е превеждана на български, а не вярвам да се ровиш из будистки ресурси в нета. Най-общо: има ежедневна или практическа мъдрост (тиб. Лориг), има освобождаваща мъдрост (санскр. Праджня, тиб. Шераб), която е наполвина аналитична и наполвина интуитивна, а има и мъдрост/осъзнаване, което е директно познава нещата такива, каквито те са (санскр. Джняна, тиб. Йеше). Това най-общо е когнитивния аспект на Просветлението ( :clap: - как го сътворих последното и аз не знам). Ще ти пратя Праджня-Парамита Хридая сутра в ЛС, ако не си я чела, макар че без коментари няма да ти е от голяма полза.

Разговарях с дамата, сър. Вие за известно време отсътвахте от форума, защото предполагам сте се били посветили на изучаване и размишление върху Светите Писания. Проявете благородство и споделете с нас невежите откровенията, които сте получили, т.е. щом ти е мерак разкажи ни нещо за Библията.

ПП Вальо, с един повече сме - вчера в 23:45 Жени (на Руско) :) Казва се Михаил. Утре ще го отпразнуваме, щото тази вечер таткото си идва от Сараево :)

Направо да си кажа, силно ме изненада с тоя си пост, приятелю!Не сме с един повече, защото няколко часа преди това един си отиде от тоя свят, така че за сега има равновесие.Та тук е момента да те питам, колко време е необходимо за прераждането, има ли някакви задължителни срокове? ;)

И ще съм ти благодарен, ако публикуваш Праджня-Парамита Хридая сутра в темата за будизма. :D

Направо да си кажа, силно ме изненада с тоя си пост, приятелю!Не сме с един повече, защото няколко часа преди това един си отиде от тоя свят, така че за сега има равновесие.Та тук е момента да те питам, колко време е необходимо за прераждането, има ли някакви задължителни срокове? :clap:

И ще съм ти благодарен, ако публикуваш Праджня-Парамита Хридая сутра в темата за будизма. :D

Здравей Нео,

Прав си, разбира се. Имах предвид, че нашата малка група от приятели е с един повече. Всичко, за което ме питаш ще ти го пратя в ЛС. Детайли свързани с процеса на т. нар. прераждане не ми се обсъждат тук, а превода на сутрата е на един приятел, който държи на авторските права :)

Поздрави!

Здравей Нео,

Прав си, разбира се. Имах предвид, че нашата малка група от приятели е с един повече. Всичко, за което ме питаш ще ти го пратя в ЛС. Детайли свързани с процеса на т. нар. прераждане не ми се обсъждат тук, а превода на сутрата е на един приятел, който държи на авторските права ;)

Поздрави!

Благодаря ти , Дагпо!

Предполагам, ще се сетиш кой е първия въпрос който изникна в съзнанието ми?;)

Поздрави!

Благодаря ти , Дагпо!

Предполагам, ще се сетиш кой е първия въпрос който изникна в съзнанието ми?;)

Поздрави!

Защо го пращам точно на теб или защо не го публикувам открито, или и двете, или нито едно от двете ;) Опитвам се, да съм гъвкав в поведението си, а при виртуалното общуване е трудно да прецениш какъв е човека срещу теб. Но с теб в някаква степен се познаваме. Ти прояви интерес и аз ти отговорих, но да публикувам такива неща тук е неуместно, защото възгледите и нагласите на участниците са прекалено разнообразни.
  • 2 седмици по-късно...

Ето един случай пак доказващ за прераждането по мое мнение. Но ще попитам пак мойта висша космическа духовна сила Иеова: - За Мемнон - син на Еос /Зората/ и Титон - Древните виждали в статуята на егип.фараон Аменофис/Аменхотеп III при егип.Тива образа на Мемнон. При изгрев статуята издавала човешки глас - поздрав на Мемнон към неговата майка Зората. Статуята постра- дала при земетресение. След реставрацията статуята престанала да звучи. Този случай го пише в древногръцките легенди.

• 3 седмици по-късно...

Ако съществува подобно нещо то ще бъде с някаква цел или може би право на втори шанс за нещо като да се докажеш че си по-добър сигурно.

Ама ти смяташ ли Йеова за добър? :nono: Сега да не кажеш, че практикуваш и ритуално убийство на християнин (Гой).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.