Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането?

Featured Replies

Вгорния пост има две категорични твърдения:

1. Само Исус Христос е казвал истината.

2. Йехова е сатана.

Чакам обосновка:hush:

Първото не съм го казал.

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 165,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Първото не съм го казал.

добре, така става ли

"Само на Христос може да се вярва безрезервно"

?

Истината е истина, но не всичко е истина.

Божествената мъдрост е единствено, това което е казал Исус и нищо друго. Нищо каквото е казал някой друг или който и да е било различен от Исус, от Бог.

Дори и злото, би могло да ви казва, лъжа, под предлог, че е истина, за да се хванете за нея и да излъжите себе си.

Дори и злото, би могло да казва, че е Исус, но вие сте тези които трябва да кажете дали е истина или не. Вие сте тези, които трябва да знаете какво е казал Исус и какво не. Какво той би направил и какво не. Вие сте тези които трябва да знаете и спазвате Божиите заповеди.

Marushka, също говори и за Йехова, който е сатаната.

И какво според теб е Божия мъдрост?

Още един въпрос: кои сме ние-дето трябва да знаем и спазваме Божиите заповеди?

А кои сте вие? :hush:

Откъде казваш :clap: са изведени десетте(повечко са май) Божи заповеди?

Кой е Йехова? - ще ти припомня с цитат от псалм 83-18 "За да познаят, че Ти, Чието име е Иеова, Един си Всевишен над цялата земя."

знаеш ли... скоро четох едни изказвания на малки дечица за Бог и силно ме впечатлиха думите на деветгодишния Андрей: Не се страхувай, Боже, аз съм с теб!

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Добре тук се изговориха хиляди неща но никой нито може да докаже дали найстина съществува Месията защото може да се окаже че той е просто едно творение на човешкия разум за по-добро. Имаше един текст, който четох за майте в който се казваше че Бог е това което идва и им дава надежда, мъдрост и знания но от друга страна и им взема това за което са се борили и това са животите им. И до ден днешен не мога да разбера как така Дарвин твърди че произлизаме от маймуните и в следващия момент някой се провиква че Бог ни е създал. А й сега ми изкача един друг въпрост, ако майте найстина са прави за 2012 година, че през нея ще се състой някакъв катаклизаъм независимо той от каква сила ще е, дали ние не определяме това което ще се случи или просто някой ще дойде да ни отнеме всичко? Излезнаха доста писания по този въпрос за 2012 и са доста интересни и всички звучаха доста логични, но може и да не се случат разбира се. Все още излизат разни писания и дори един учен беше дал доста интересно изказване, той дори е написал и някаква книга по въпроса с 2012 и казват че неговото творение заслужава да се прочете и да се вземе на сериозно, само дето забравих точно за какво ставаше дума в книгата му, иначе е доста интересно дали съществува духовното горе в небесата или е просто някаква фантазия. А на тази тема спорят хиляди учени и до ден днешен само че не могат да докажат нищо и си играят на догатки. Без факти и най добрия детектив не може да каже какво се е случило. Не искам да споря с никой и аз защото мога само да цитирам или да си изкажа мнението защото в нищо не съм сигурен кое е вярно и не.

"Аз мога!"

Благодаря, Марушка, не бях ги чувала.

Още легенди ще ви напиша ако имам време от книгата на Фрейзър ще напиша още легенди.

В момента сина гледа мача Левски-Славия и мога да пиша.

Не виждам нито истина нито смисъл.

Истината и смисъла е Исус.

Друга истина и друг смисъл няма.

Не виждам, как казваш, че не си всезнайка, а даваш фалшиви примери.

Там е работата е,че великият древногръцки философ Платон е казал,че в древните митове от цял свят,не само в древногръцките се криела истината.

Не виждам нито истина нито смисъл.

Истината и смисъла е Исус.

Друга истина и друг смисъл няма.

Не виждам, как казваш, че не си всезнайка, а даваш фалшиви примери.

Не е само в Исус е истината. Великият древногръцки философ Платон казва,че истината се криела в древните митове и легенди от цял свят.

Папуаско племе от Североизточна Нова Гвинея - кай - твърдят,че първите хора не умирали,а се

подмладявали. Когато старата им кафява кожа се набръчквала и погрознявала,влизали във водата,

и като я сваляли,придобивали нова,млада бяла кожа. В онези дни живеела старица с внучето си.

Един ден,уморена от напредналите си години,тя се окъпала в реката,хвърлила повяхналата стара

кожа и се върнала в селото,спретната и чиста в хубава нова кожа. Така преобразена,се изкачила

по стълбата и влязла у дома. Но когато я видяло,внучето заплакало и запищяло,не искало да по-

вярва,че това е бабка му. Всичките й усилия а го увери и укроти се оказали напразни и накрая

ядосана се върнала при реката,извадила от водата сбръчканата стара кожа,навлякла я и се върнала у дома отново отвратителна стара вещица. Детето се зарадвало,като видяло бабка си от-

ново,но тя му казала: "Скакалците си сменят кожите,но вие хората отсега нататък ще умирате."

Така и станало оттогава досега.

Същата приказка,с някои незначителни вариации разказват туземците от Адмиралтейските острови.

Те твърдят,че едно време имало немощна старица. Веднъж двамата й сина отишли да ловят риба,а тя се отправила да се къпе. Смъкнала старата си сбръчкана кожа и излязла от водата така млада,

както е била преди много време. Когато синовете й сем върнали от риболов, я видяли и се сащисали. Единият рекъл: "Това е майка ни",но другият заявил: "На тебе може да ти мейка,но тя

ще стане моя жена." Майката чула какво говорят и попитала: "Какво си казахте?" Двамата отвърна

ли: "Нищо! Казахме само,че си майка ни." "Вие сте лъжци",им рекла тя,"Чух ви и двамата. Ако беше както исках,щяхме когато ставаме старци и старици да си сменяме кожите и да ставаме млади

мъже и жени. Но ще бъде както вие поискахте. Ще ставаме старци и старици и ще умираме".Намери-

ла старата кожа,навлякла я, и отново станала старица. Колкото до нас потомците й,ние пораствамем и остаряваме. Но ако не са били двамата нехранимайковци,нямаше да има край на дните ни и щяхме вечно да живеем.

Още по-далеч от Банксовите острови същото предание имат и токулави,планинско племе от Центра-

лен Целебес. Както съобщават холандските мисионери,които са го чули за първи път,целебската

версия на тази широко разпространена легенда е следната: В стари времена хората,също като

змиите и скаридите,имали способността да хвърлят кожите си и да стават отново млади. Но имало една стара жена,която живеела с внучето си. Отишла веднъж на водата да се къпе,при което свалила старата си кожа и я окачила на едно дърво. Прибрала се у дома,възвърнала напълно мла-

достта си. Но внучето не я познало хи не искало да има нищо общо с нея; все едно и също раз-

правяло:"Ти не си ми баба,моята баба беше стара,а ти си млада." Тогава жената се върнала при

водата и навляклав отново предишната си кожа. Но от този ден хората загубили способността си

да се подмладяват и трябва да умират.

Истината е истина, но не всичко е истина.

Божествената мъдрост е единствено, това което е казал Исус и нищо друго. Нищо каквото е казал някой друг или който и да е било различен от Исус, от Бог.

Дори и злото, би могло да ви казва, лъжа, под предлог, че е истина, за да се хванете за нея и да излъжите себе си.

Дори и злото, би могло да казва, че е Исус, но вие сте тези които трябва да кажете дали е истина или не. Вие сте тези, които трябва да знаете какво е казал Исус и какво не. Какво той би направил и какво не. Вие сте тези които трябва да знаете и спазвате Божиите заповеди.

Marushka, също говори и за Йехова, който е сатаната.

Само,че да се уточним, аз не говоря с Йехова сатаната, а с добрия Йехова-Иеова, - защото никога не ми казва за бъдещето и не иска да ми казва. И ми казва,че когато има омраза в дадена религия и когато националистическия Йехова води евреите към войни само и да крадат земи това не е от добрия бог Иехова,защото има и добър има и лош. Защото когато сме агресивни и нервни и пълни с омраза към някой даден човек от друга народност това е от Сатана лошия бог Иехова,а добрия Иехова проповядва за обединяването на нациите към един

духовен свят,както мойта духовна космическа сила Иеова.

• 5 месеца по-късно...

Искам да съобщя за видението ми,което ми се случи - между 11,12,13 август 2-3 дни преди 15.08 празника на Дева Мария - беше светкавица. Тогава се молих - моля се не само до Иеова,Исус Христос и Дева Мария,а и до някои чужди богове от древните митове,като стигнах до великата майка богиня безименна - чиста и неопетнена - върховния разум - тогава блесна светкавицата - а небето беше ясно и нямаше изглед въобще за дъжд. Моят духовен учител Иеова ми каза,че тя е първоначалната първопричина за живота. Досега не бях писала,защото много мислех дали да го пиша - пак с риск на осмиване го пиша. Но защото на мен не ми се е случвало досега откакто я имам връзката с него моят духовен учител Иеова и затова реших въпреки,че ще се изложа пак на неразбиране и макар,че ще ме помислите за луда пак реших да го напиша въпреки всичко.

А какво се разбира под прераждане, след като умреш да се родиш наново от друга утроба ли?

В тези две книги по долу се доказва уж научно чрез физика и математика, че съществува прераждане и сътворител на света, паралелни светове и други подобни. Според едната книга до 5-10 години ще стават чудеса....

Какво мислите?

1. Васил Манев, Единството на вселената

http://www.tour-kv.hit.bg/unity_of_universe.html

2. "Физика на вярата"

http://abritus.info/iztochen-okultizym/fizika-na-viarata

Редактирано от Ивет (преглед на промените)

Ами... не сме ги чели. Не виждам връзка между Създател и физиката с математиката, така че второто не би могло да бъде доказателство за нищо.  Изобщо, ако искаш да си сигурен, че една вяра е неправдива, тогава погледни дали някой нещо доказва. Основите на вярата не са нито теореми, нито физични закони, нито математически формули. Вярата се базира върху светоглед, върху ценности, върху устои, върху поверия в които доброто побеждава злото, а добрите са възнаградени и блажени. Това никаква формула не може да го опише, камо ли да го докаже.

А какво се разбира под прераждане, след като умреш да се родиш наново от друга утроба ли?

Да се родиш да в друго тяло - безсмъртната душа е една,а телата ни са много,душата остава безсмъртна,а телата ни загниват в пръстта.

А сега ето един списък на религиите и личностите от древните времена,които вярват в прераждането.

1. Древноегипетската религия - там пише за вярата в прераждането в не само в хора,но и в животни и в други и не само,че са се превъплъщавали,а и в задгробния живот също са вярвали.

"Корабът на Изида - празник,честван в Рим,с голяма помпозност - бил известен като Navigium

Isidis. След като го пускали на вода,го връщали обратно в храма на богинята и се молели за

добруването на императора,на цялата империя и на римския народ..."

Ф.Ноел,"Митологичен речник",Париж,1823

От книгата"Талисман" Греъм Хенкок и Робърт Бовал

- "Не бива да се забравя,че първоначално Париж е бил разположен на острова /Ил дьо ла Сите/ и така още от основаването си е бил град на моряци... Тъй като се намирал на плавателна река ,

той приел за свой символ кораба,а за своя покровителка - Изида,богинята на корабоплаването.

И този кораб всъщност е корабът на Изида,който е символ на богинята."

К.дьо Геблен."Примитивният свят,анализиран и съизмерен с

модерния свят. Париж,1773

2. Френската революция - 14.07.1789 г. - разярена тълпа с водач Пиер-Франсоа Палой - разрушила Бастилията,големия затвор и на нейно място поставили статуята на Изида,като преди това са мислели да поставят пирамида,но за кратко време е невъзможно.

marushka-как да се подготвяме за следващото прераждане?

:)

Ти специално, няма нужда да се готвиш за следващото прераждане. Тоя Бог, в който /си мислиш че/ вярваш е голям шегобиец. Сигурен съм, че вече ти е подготвил голяма изненада. :)

Аз не вярвам,но един мой приятел(чех)сподели веднъж на чаша бира с мен:Сигурно предишният живот съм бил цар и затова сега живея зле,за да изкупя греховете си.

Както знаете те са католици и вярвам че това го каза сериозно,затова макар и невярващ,съм съгласен с него.

Това означава ли,че 70 % от българите са били царе :)

Това означава ли,че 70 % от българите са били царе :cool:

:withballoon2 Не само 70 %,ами всичките сме били такива и богове сме били даже и бедни също така - в най-различни състояния.

:withballoon2 Не само 70 %,ами всичките сме били такива и богове сме били даже и бедни също така - в най-различни състояния.

Да,за жалост сме били,но не и сега :cool:

:cool:

:withballoon2:

Пак ще бъдем богове като достигнем вече нирваната. :withballoon2:

Да,за жалост сме били,но не и сега :)

Всичко сме били... няма нещо да не сме били. Да се чуди човек защо не сме поумнели.

Марушка, точно в десятката с тази емотка с балона :)

Всяко наше действие, мисъл, емоция предопределят следващите ни минутки, дни, години и животи. Или изхода от кръговрата живот - смърт.

Няма прераждане!! Прераждането предопределя раждането ни като една личност! Правилният термин е превъплътяване в ново тяло с нова необременена със спомени личност! Лично аз имам спомени за четири живота, като с подробности си спомнам само последният!

Няма прераждане!! Прераждането предопределя раждането ни като една личност!

Правилният термин е превъплътяване в ново тяло с нова необременена със спомени личност!

Лично аз имам спомени за четири живота, като с подробности си спомнам само последният!

Пак се съгласявам с теб, само не съм сигурна за спомените.

В микрокосмоса всичко се "помни" но новата личност е наистина нова и всички спомени от предишни инкарнации са заличени напълно. Но понеже личността се ражда в балона на липиката (висшия Аз) а липиката пази информация за всички личности, може би е допустимо някъде системата да даде грешка и някой нещо да си спомни, откъслечно, частично, знам ли... като феномена дежа вю например. Но никога не е ясно какво точно се помни и от кога... може да се смеси информация от няколко предишни живота и дори съвсем да не е онова, което е било.

Но на кого му е нужно да си спомня минали прераждания. По - добре да си спомни първоизвора си.

Искам да съобщя за видението ми,което ми се случи - между 11,12,13 август 2-3 дни преди 15.08 празника на Дева Мария - беше светкавица. Тогава се молих - моля се не само до Иеова,Исус Христос и Дева Мария,а и до някои чужди богове от древните митове,като стигнах до великата майка богиня безименна - чиста и неопетнена - върховния разум - тогава блесна светкавицата -

а небето беше ясно и нямаше изглед въобще за дъжд. Моят духовен учител Иеова ми каза,че тя е първоначалната първопричина за живота. Досега не бях писала,защото много мислех дали да го пиша - пак с риск на осмиване го пиша. Но защото на мен не ми се е случвало досега откакто я

имам връзката с него моят духовен учител Иеова и затова реших въпреки,че ще се изложа пак на

неразбиране и макар,че ще ме помислите за луда пак реших да го напиша въпреки всичко.

Аз не те смятам за луда!

Връзката с ирационалното е нещо напълно естествено! Състояние достъпно за всеки човек, имащ смелоста да го пожелае и да положи минимални усилия да изчисти съзнанието си от мисли!

Пак се съгласявам с теб, само не съм сигурна за спомените.

Но на кого му е нужно да си спомня минали прераждания. По - добре да си спомни първоизвора си.

За спомените за да си сигурна в достоверноста им трябва да си ги спомниш ти, а не някой друг да ти казва кой си! Има и специфика при самото спомняне! Най-сигурно се проверява достоверноста като напаснеш спомените към сегашният ти живот да се получи цялостна картина от причини и следствия!

Спомените дават много, много отговори. Най-приятният спомен за мен бе когато бях в утробата на майка ми!!!!

Когато успееш да установиш контакт с духовните си наставници можеш да питаш за първоизточника и тогава можем да сверим познанията си за ирационалното! Това се постига не с много четене на книжки а с практикуване!

Аз съм лош теоретик, а и интелекта ми не е на ниво, но кото практик съм доста напред! Доста пред мого от добрите теоретици във форума1

За спомените за да си сигурна в достоверноста им трябва да си ги спомниш ти, а не някой друг да ти казва кой си! Има и специфика при самото спомняне! Най-сигурно се проверява достоверноста като напаснеш спомените към сегашният ти живот да се получи цялостна картина от причини и следствия!

Спомените дават много, много отговори. Най-приятният спомен за мен бе когато бях в утробата на майка ми!!!!

Когато успееш да установиш контакт с духовните си наставници можеш да питаш за първоизточника и тогава можем да сверим познанията си за ирационалното! Това се постига не с много четене на книжки а с практикуване!

Аз съм лош теоретик, а и интелекта ми не е на ниво, но кото практик съм доста напред! Доста пред мого от добрите теоретици във форума1

Да, прав си че само с четене не става...

Но аз бих внимавала с някои практики. Нали в крайна сметка са човешки практики. До къде те... извисяват? - до тавана на личното ти небе - висшия Аз, липиката. А тя заради тебе може да бъде и бог, и духовен наставник и всичко, което си пожелаеш.

Тези заблуди могат да бъдат страшни, защото едва след физическата смърт частично можеш да разбереш че е било измама. Огледалната сфера е натъпкана с такива нещастни души.

А висшия Аз... какви чудеса може да ти сътвори с "практика", незиброими са, прекрасни са...

Само че Бог не е в липиките. Много е далече от тях. Или ако не е Бог, каквото е... чието Име никой човек не знае.

Необходими са опитности обаче, тук на земята, и дори такива, с практики...

Редактирано от secret_rose (преглед на промените)

Необходими са опитности обаче, тук на земята, и дори такива, с практики...

Това е есенцията! Проверено на практика! Това съм правил 40г и нито една издънка! И който се интересува от практика да пита!

Редактирано от октим (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.