Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането?

Featured Replies

Ама ти смяташ ли Йеова за добър? :angry23: Сега да не кажеш, че практикуваш и ритуално убийство на християнин (Гой).

Разбира се,че го смятам от добрите богове. Защото Сатана с неговите лоши подръжници се намесва във всички ритуални убийства в религиите и сектите. И той се е преправял на Иехова .

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 165,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

А ти знаеш ли какво или кой е сатана? А знаеш ли защо лошите хора са лоши?

А ти знаеш ли какво или кой е сатана? А знаеш ли защо лошите хора са лоши?

Разбира се,че знам,че и той е висша духовна космическа сила,и че наистина е така,както пише,че се е разбунтувал и че са го изгонили добрите богове от техния свят. Но моят духовен учител сега ми каза,че той Сатана ще се поправи.

Сега за друго ще Ви пиша. Снощи видях в Интернет,че доцент Иво Лозенски е написал книга за Исус Христос,че е програмирана личност с двеста и няколко превъплъщения. Моят духовен учител Иеова беше започнал да ми ги казва без да съм я чела книгата,нито я знаех до снощи -

Бях съобщила само на някои хора на отделни личности,защото мислех,че може да си имам неприятности,но се успокоих като видях,че и по форумите се приказва за това нещо.

Та ето ги - Хермес Трисмегист,Мойсей,Буда,Мохамед,Гийом Белибаст /последният известен катар в историята,изгорен на клада заради истината/,Ориген,Лойола,поп Богомил /основателя на богомилството/,нашия Петър Дънов,руския светец Серафим и т.н. още съм в процес на изработване

Разбира се,че знам,че и той е висша духовна космическа сила,и че наистина е така,както пише,че се е разбунтувал и че са го изгонили добрите богове от техния свят. Но моят духовен учител сега ми каза,че той Сатана ще се поправи.

Сега за друго ще Ви пиша. Снощи видях в Интернет,че доцент Иво Лозенски е написал книга за Исус Христос,че е програмирана личност с двеста и няколко превъплъщения. Моят духовен учител Иеова беше започнал да ми ги казва без да съм я чела книгата,нито я знаех до снощи -

Бях съобщила само на някои хора на отделни личности,защото мислех,че може да си имам неприятности,но се успокоих като видях,че и по форумите се приказва за това нещо.

Та ето ги - Хермес Трисмегист,Мойсей,Буда,Мохамед,Гийом Белибаст /последният известен катар в историята,изгорен на клада заради истината/,Ориген,Лойола,поп Богомил /основателя на богомилството/,нашия Петър Дънов,руския светец Серафим и т.н. още съм в процес на изработване

Йехова е сатаната, нищо ли не знаете?

Е,вярвате ли в прераждането?И ако е така ,какви сме били в предишния си живот?Аз все още търся отговор на този въпрос,а вие? :cool:

Прераждането е ерес в християнството!

Прераждането е ерес в християнството!

Там е работата,че Исус Христос е проповядвал за превъплъщенията,както и най-ранните християни.

Защо римо-католическата църква с римските императори е изгаряла на клада най-ранните християни,именно заради това,че са проповядвали истината за прераждането?

Там е работата,че Исус Христос е проповядвал за превъплъщенията,както и най-ранните християни.

Да видим къде е написано в Библията това твърдение?

А Римокатолицизма няма нищо общо с християнството!

Редактирано от Logoc (преглед на промените)

Приятелю, този пост мисля е доста красноречив.Лучия посочва къде са останали явни следи от идеята за прераждането в библията:

Не е необходимо да се търсят апокрифи, за да ти покажа, че вярата в прераждането е съществувала по онова време, когато Исус е проповядвал. Както знаем, той е от сектата на есеите. Тази секта има основни отлики от другите няколко юдейски - на садукеите и на фарисеите:

1. есеите не са признавали жертвоприношенията, а са ги считали за грях.

2. не са признавали богослуженията и посредниците между бог и човек.

3. вярвали са в преражданията.

Исус, както знаем всички, произлиза и от малък е възпитан в сектата именно на есеите, не другаде.

Отговори ми, ако обичаш, ти - който отхвърляш прераждането, но вярваш в каноничните писания, на няколко въпроса:

Тръгваме от Евангелието на Иоан (забележи - то не е апокриф).

Започвам с глава 1-ва, където хората питат моя любим дивак - Иоан Кръстителя:

21 И попитаха го: Тогава що? Илия ли си? И каза: Не съм. Пророк ли си? И отговори: Не съм.

22 На това му рекоха: Кой си? За да дадем отговор на ония, които са ни пратили. Що казваш за себе си?

23 Той рече: Аз съм "глас на един, който вика в пустинята; Прав правете пътя за Господа".

Ако не са вярвали хората в прераждането, защо го питат - ти Илия ли си, когато прекрасно знаят, че Илия отдавна е умрял?..

Отиваме в глава 8:

56 Баща ви Авраам се възхищаваше, че щеше да види Моя ден; и видя го и се зарадва.

57 Юдеите Му рекоха: Петдесет години още нямаш и Авраам ли Си видял?

58 Исус им рече: Истина, истина ви казвам, преди да се е родил Авраам, Аз съм.

59 Тогава взеха камъни да хвърлят върху Му.

Обясни ми този пасаж - защо Исус казва, че е съществувал преди да се роди Аврам? И ако не с прераждане, как по друг начин би могло да се обясни.

Продължаваме с глава 9:

1 И когато заминаваше, видя един слепороден човек.

2 И учениците Му Го попитаха, казвайки: Учителю, поради чии грях, негов ли или на родителите му, той се е родил сляп?

3 Исус отговори: Нито поради негов грях, нито на родителите му, но за да се явят в него Божиите дела.

Как може едно дете да се роди сляпо, ако то преди раждането си още няма как да има грехове? Защо учениците питат - поради чий грях - негов или на родителите му се ражда такъв - не може да е направило грях едно дете още в утробата на майка си, нали... Остава да е в минал живот, заради който сега изплаща карма да се роди сляп.

Сега да прескочим до Лука - глава 9:

7 А четверовластникът Ирод чу за всичко що ставало и беше в недоумение; защото някои казваха, че Иоан е възкръснал от мъртвите;

8 други пък, че Илия се е явил.

?

Поздрав за всички, които вярват в еволюцията на човешката душа нагоре - по стълбата:

А за римокатолицизма си 100% прав, доста странно християнство е той. :)

Здравейте, много интересна тема , на която отговора още не е изяснен и до ден днешен. :) Всичко е фотосинтеза , умираме и енергията ни се пръска като атомчета по въздуха, всичко е едно цяло с целия живот на планетата :)Просто според мен ставаме част от други живи организми , на които и вдъхваме живот.Но ние хората като биологичен вид стигнали до тази фаза на развитие унищожаваме нашата майка "Земята" и напълно съм убеден , че ще изсмучем живота от планетата ни някой ден , без който сме загубени и ще се втурнем в търсене на нов дом или освен ако неевоилюираме в друг вид... далечно ни бъдеще :down: Относно хората, които вярват че се случват неща като чудеса и прочие мисля , че това е от заобикалящата ни енергия , а не от БОГ... Преди няколко хиляди години са вярвали ту Египтени в различни богове като РА , ту Гърци в богове като Зевс, сегашното човечество в нашия ни Бог, та че след няколко стотин години във Физиците ни :) Вселена огромно пространство, немисля че ще се открие точния отговор за раждането на живота , а и нетрябва ;) Малко се вживях, просто самия въпрос подбужда толкова много мисли в човешкия мозък и това я прави интересна темата всеки да изкаже своите възгледи. Ще прощавате ако има нещо ;)

Здравейте,

много интересна тема , на която отговора още не е изяснен и до ден днешен. :)

Всичко е фотосинтеза , умираме и енергията ни се пръска като атомчета по въздуха, всичко е едно цяло с целия живот на планетата :)Просто според мен ставаме част от други живи организми , на които и вдъхваме живот.Но ние хората като биологичен вид стигнали до тази фаза на развитие унищожаваме нашата майка "Земята" и напълно съм убеден , че ще изсмучем живота от планетата ни някой ден , без който сме загубени и ще се втурнем в търсене на нов дом или освен ако неевоилюираме в друг вид... далечно ни бъдеще :)

Относно хората, които вярват че се случват неща като чудеса и прочие мисля , че това е от заобикалящата ни енергия , а не от БОГ...

Преди няколко хиляди години са вярвали ту Египтени в различни богове като РА , ту Гърци в богове като Зевс, сегашното човечество в нашия ни Бог, та че след няколко стотин години във Физиците ни :clap:

Вселена огромно пространство, немисля че ще се открие точния отговор за раждането на живота , а и нетрябва ;)

Малко се вживях, просто самия въпрос подбужда толкова много мисли в човешкия мозък и това я прави интересна темата всеки да изкаже своите възгледи.

Ще прощавате ако има нещо :baby:

По-грешен компентар не бях чел.

Все едно не знаеш, че 2+2 = 4 ?

Образовайте се бе!

Образовайте се бе!

Да компентар по грешен едва ли има, щото всички компентари са грешни.От теб образовани разбрахме ,че можеш да смяташ до 4, ама не разбрах кое смяташ, че е грешното в поста?Ще може ли да поясниш за НЕОбразованите? :cool:

[/quo

Да няма бе,тогава защо този светец Кирил Александрийски,който е бил епископ на Александрия са го канонизирали за светец,който е издал заповед да убият Хипатия-др.гръцки учен-математик,

която е била убита по най-жесток начин,защо убийци са канонизирали за светци,в името на християнството е била убита Хипатия тогава и фанатизирана тълпа по най-жесток начин са я рязали с керемиди тялото и след това са го изгорили на клада?

А затова,че Исус Христос е проповядвал прераждането и не е написано в Библията,защото на Никейския събор са ги премахнали тези стихове именно под влиянието на самата римо-католическа църква. Но пък за това много има данни в индийски манастири,че там имало писания,където пише,че Исус Христос е проповядвал за превъплъщенията. Защото Елена Блаватска,основателката на теософията е посетила на място тези манастири и оттам е взела доказателствата за това,че Исус Христос е проповядвал за прераждането? И не само тя,ами и Нотович и разни други писатели,които са ходели на място за да преровят тези доказателства. А освен,че Лучия е изброила някои стихове от Библията за прераждането аз ще допълня и този: Псалми 82:6-7 стихове: И вие сте били Богове,също така синове на Бог,а при все ще умрете като човеци. Това псалмистът го казва към нас хората. Това значи,че всички ние хората сме били богове,и моят духовен учител Иеова ми каза,че този стих силно говори за прераждането.

• 3 седмици по-късно...

Здравейте,

много интересна тема , на която отговора още не е изяснен и до ден днешен. :)

Всичко е фотосинтеза , умираме и енергията ни се пръска като атомчета по въздуха, всичко е едно цяло с целия живот на планетата :)Просто според мен ставаме част от други живи организми , на които и вдъхваме живот.Но ние хората като биологичен вид стигнали до тази фаза на развитие унищожаваме нашата майка "Земята" и напълно съм убеден , че ще изсмучем живота от планетата ни някой ден , без който сме загубени и ще се втурнем в търсене на нов дом или освен ако неевоилюираме в друг вид... далечно ни бъдеще ;)

Относно хората, които вярват че се случват неща като чудеса и прочие мисля , че това е от заобикалящата ни енергия , а не от БОГ...

Преди няколко хиляди години са вярвали ту Египтени в различни богове като РА , ту Гърци в богове като Зевс, сегашното човечество в нашия ни Бог, та че след няколко стотин години във Физиците ни :wors:

Вселена огромно пространство, немисля че ще се открие точния отговор за раждането на живота , а и нетрябва ;)

Малко се вживях, просто самия въпрос подбужда толкова много мисли в човешкия мозък и това я прави интересна темата всеки да изкаже своите възгледи.

Ще прощавате ако има нещо :baby:

Така е все още няма обяснение за това прераждане,но моят духовен учител Иеова всичко ми обяснява и за моите превъплъщения и за чуждите също така. Не че се натискам да ми се обадите,но който вярва в превъплъщенията може да ми се обади на имейла ми.

Образовайте се бе!

Хич не е грешен коментара на Paisa. Всеки си има различни мнения. Всеки се пише за голям всезнайко. Аз хич не се пиша за всезнайка,но си имам висш космически духовен учител Иеова.

Ето сега ще ви напиша някои легенди от древните митологии на различни племена:

От книгата на Фрейзър "Фолклорът в Стария завет":

Така например вафипа и вабенде от Източна Африка казват,че един ден Господ когото наричат Леза, слязъл на земята,и обръщайки се към всички живи същества,рекъл : "Кой иска да не умира?"

За нещастие хората и другите животни спели,само змията била будна и веднага отговорила: "Аз."

Затова хората и другите животни умират. Единствена змията не умира от естествена смърт,а само

ако я убият. Иначе всяка година си сменя кожата и по този начин подновява младостта и силата си.

По същия начин дусуните от Британско Северно Борнео вярват,че когато Създателят приключил работата си,попитал: "Кой може да си сменя кожата? Всеки,който може да го прави,няма да умира." Само змията чула и отвърнала: "Аз мога." По тази причина до ден-днешен тя не умира,ос-

вен ако не я убиеш. Дусуните не чули въпроса на Създателя, иначе щели да си сменят кожите и ня

мало да има смърт.

Така е все още няма обяснение за това прераждане,но моят духовен учител Иеова всичко ми обяснява и за моите превъплъщения и за чуждите също така. Не че се натискам да ми се обадите,но който вярва в превъплъщенията може да ми се обади на имейла ми.

Хич не е грешен коментара на Paisa. Всеки си има различни мнения. Всеки се пише за голям всезнайко. Аз хич не се пиша за всезнайка,но си имам висш космически духовен учител Иеова.

Така например вафипа и вабенде от Източна Африка казват,че един ден Господ когото наричат Леза, слязъл на земята,и обръщайки се към всички живи същества,рекъл : "Кой иска да не умира?"

За нещастие хората и другите животни спели,само змията била будна и веднага отговорила: "Аз."

Затова хората и другите животни умират. Единствена змията не умира от естествена смърт,а само

ако я убият. Иначе всяка година си сменя кожата и по този начин подновява младостта и силата си.

По същия начин дусуните от Британско Северно Борнео вярват,че когато Създателят приключил работата си,попитал: "Кой може да си сменя кожата? Всеки,който може да го прави,няма да умира." Само змията чула и отвърнала: "Аз мога." По тази причина до ден-днешен тя не умира,ос-

вен ако не я убиеш. Дусуните не чули въпроса на Създателя, иначе щели да си сменят кожите и ня

мало да има смърт.

...колко много истина има в митовете и легендите...

мало да има смърт.

"Аз мога!"

Благодаря, Марушка, не бях ги чувала.

мало да има смърт.

Не виждам нито истина нито смисъл.

Истината и смисъла е Исус.

Друга истина и друг смисъл няма.

Не виждам, как казваш, че не си всезнайка, а даваш фалшиви примери.

Друга истина и друг смисъл няма.

Не виждам, как казваш, че не си всезнайка, а даваш фалшиви примери.

Добре де, да видим правилните/истинските примери:ph34r:

Ето, Аз ви изпращам като овце посред вълци; бъдете, прочее, разумни като змиите, и незлобиви като гълъбите.Матей 10:16

Ето, Аз ви изпращам като овце посред вълци; бъдете, прочее, разумни като змиите, и незлобиви като гълъбите.Матей 10:16

Ей, не ми оставят и един акаунт, без да го изтрият.

Ето повече информация относно този текст: Тук.

Който иска да го свали, тук: http://www.blagodat-bg.net/docs/sermons/sur1255805278.pdf

Редактирано от CXEV (преглед на промените)

И каква стана тя? :P

Иисус също говори за разумни змии, както и в африканските легенди. :baby:

И каква стана тя? :P

Иисус също говори за разумни змии, както и в африканските легенди. :baby:

Сама казваш, Исус го е казал.

Разликата е, че Исус е истината, а африканските легенди не са истина.

Сама казваш, Исус го е казал.

Разликата е, че Исус е истината, а африканските легенди не са истина.

Хайде пак да помислим?!

Истината си е истина, без значение кой я е казал и как е изказана.

Божествената мъдрост е единна и непроменима.

А змията е най-популярният символ на мъдростта.

Цитирах Библията, за да ти кажа, че има истина в африканските легенди, разказани ни от Марушка и тя е същата, за която говори и Иисус.

Хайде пак да помислим?!

Истината си е истина, без значение кой я е казал и как е изказана.

Божествената мъдрост е единна и непроменима.

А змията е най-популярният символ на мъдростта.

Цитирах Библията, за да ти кажа, че има истина в африканските легенди, разказани ни от Марушка и тя е същата, за която говори и Иисус.

Истината е истина, но не всичко е истина.

Божествената мъдрост е единствено, това което е казал Исус и нищо друго. Нищо каквото е казал някой друг или който и да е било различен от Исус, от Бог.

Дори и злото, би могло да ви казва, лъжа, под предлог, че е истина, за да се хванете за нея и да излъжите себе си.

Дори и злото, би могло да казва, че е Исус, но вие сте тези които трябва да кажете дали е истина или не. Вие сте тези, които трябва да знаете какво е казал Исус и какво не. Какво той би направил и какво не. Вие сте тези които трябва да знаете и спазвате Божиите заповеди.

Marushka, също говори и за Йехова, който е сатаната.

Вгорния пост има две категорични твърдения: 1. Само Исус Христос е казвал истината. 2. Йехова е сатана. Чакам обосновка:hush:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.