Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Логически задачи

Featured Replies

9x1gr., 1x10gr., 1x20gr., 2x40gr.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 141k
  • Създадено
  • Последен отговор

опитай малко да разчупиш стереотипите :lol6:

Мхм,

1, 2, 4, 4, 10, 20, 40, 40

ама това не е разчупване на стереотипи....

Ммм, да види. Имам везни и искам на тях да мога да меря товари с тегло от 1 до 111 грама. Какъв е минималния брой тежести от които имам нужда

А тежестите може да са с тегло от 1 до 111 грама, така ли? В смисъл, че няма ограничение да са четни, нечетни.

А тежестите може да са с тегло от 1 до 111 грама, така ли? В смисъл, че няма ограничение да са четни, нечетни.

Никакво ограничение, даже и за половинки ако смятате че така ще е по-лесно :)

Никакво ограничение, даже и за половинки ако смятате че така ще е по-лесно :)

А, с половинките трябва цяла нощ да не спя Публикувано изображение

Тъй като всяко естествено число може да се представи във вид Сума ai2m, където ai e 1 или 0 , а m са естествени числа (0, 1,2 и т.н), то следва, че са ни нужни 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64.

Близо ли съм или няма да се спи Публикувано изображение

Тъй като всяко естествено число може да се представи във вид Сума ai2m, където ai e 1 или 0 , а m са естествени числа (0, 1,2 и т.н), то следва, че са ни нужни 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64.

Много си близо, това е много добро решение, само 7 теглилки. Но има и още по-оптимално. Мисли нестандартно

Четворката е излишна

Аз не съм много добър в математиката , според мен решението е в това да се добавят теглилки към това което искаме да претглим и да се достигне до теглото чрез изваждане ,май прекалих с бирата;)

Четворката е излишна

а 12 как се получава, че вече блокирах

мисля, че ако се използват теглилки 1, 3, 9, 27,81 ще се изброят всички числа отново, (принципът е същият като при двойката, но с основа 3)

Ако има и още по-малко бройки, ще се гръмна, е, не обещавам (как съм я забравила математиката)

1,2,7,21,63,189 .. Като с тези може да се мери до повече съвсем точно П.С Упс, федора е върха :) .. за същото мислех и аз, но малко сгреших... заради 2-ката :ph34r:

Редактирано от Hamza (преглед на промените)

а 12 как се получава, че вече блокирах

мисля, че ако се използват теглилки 1, 3, 9, 27,81 ще се изброят всички числа отново, (принципът е същият като при двойката, но с основа 3)

Ако има и още по-малко бройки, ще се гръмна, е, не обещавам (как съм я забравила математиката)

Ииии имаме познал точната сума, пардон теглилки. Да, ето по-долу как се образуват числата:

1=1

2=3-1

3-=3

4=3+1

5=9-3-1

6=9-3

7=9-3+1

8=9-1

9=9

и така нататък

1,2,7,21,63,189 .. Като с тези може да се мери до повече съвсем точно

отново са 5, виж отговора по-горе, по-минималистичен е

Ииии имаме познал точната сума, пардон теглилки. Да, ето по-долу как се образуват числата:

Сори, но аз по навик си конвертирам всички условия в чисто математически.

Лека нощ на всички, че едва гледам вече. Успех със задачките

Сори, но аз по навик си конвертирам всички условия в чисто математически.

Лека нощ на всички, че едва гледам вече. Успех със задачките

Дай задача.

П.П. Ако искате мога още да се поровя из торбата за задачки :ph34r:

Добре :ph34r: Една тема във форума (за тройките) ми напомни тази задачка. Моля не мислете за задачата в прекалено технически аспект Събрали се една жена и трима мъже. Всеки от тях бил болен от различна болест, предавана по полов път. Но въпреки това решили да правят секс. Проблемът е че имат само два презерватива. Възмжно ли е все пак всеки от тримата мъже да прави секс с жената без при това да си предадат (никой на никого) венерическа болест

Добре :)

Една тема във форума (за тройките) ми напомни тази задачка. Моля не мислете за задачата в прекалено технически аспект

Събрали се една жена и трима мъже. Всеки от тях бил болен от различна болест, предавана по полов път. Но въпреки това решили да правят секс. Проблемът е че имат само два презерватива. Възмжно ли е все пак всеки от тримата мъже да прави секс с жената без при това да си предадат (никой на никого) венерическа болест

Хехехе, това е старо, възможно е, с риск от забременяване на жената обаче :ph34r: И на третия ще му е най гнусно и лепкаво на члена http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Хехехе, това е старо, възможно е, с риск от забременяване на жената обаче :ph34r: И на третия ще му е най гнусно и лепкаво на члена http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

не, без директен контакт на никакви течности до никого и без риск от забременяване. Мислете абстрактно

Като изключим варианта в който единия претичва до аптеката ,другите са малко брутални

Като изключим варианта в който единия претичва до аптеката ,другите са малко брутални

Мислете абстрактно :ph34r: нещо като бутилката на Клайн

не, без директен контакт на никакви течности до никого и без риск от забременяване. Мислете абстрактно

В оригиналния вариант на тази задача само жената е заразена капитане ...

П.С Бутилката на Клайн ли ... хаха, зацепих , да може ... :ph34r:

В оригиналния вариант на тази задача само жената е заразена капитане ...

Ако считаме че при определен вид секс не се предават полови заболявания ( поне не съм чувал за такива ) е възможно и третия да остане задоволен ... Да може

Е, аз я усложних за да стане малко по-интересна. Но решение има и то математическо

.....

П.С Бутилката на Клайн ли ... хаха, зацепих , да може ... :ph34r:

кажи как

Е, аз я усложних за да стане малко по-интересна. Но решение има и то математическо

кажи как

Така... хората отбелязваме с 1,2,3 и Ж ( жената)

Презервативите имат по 2 страни ( ще ги обознача с 1д,1г,2д и 2г )

1 - 1д - 1г - 2д -2г - ж

2 - 2д - 2г - ж

3 - 1г - 1д - 2д - 2г -ж

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.