Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Логически задачи

Featured Replies

Е как бе Капитане, дадохме схема в която всички едновременно говорят, къде не угодихме? Условия са изпълнени - първо си говорят всички със съседа отляво, после всички със съседа отдясно, съобщението за адресата не се транслира. И в двата момента говорят всички, има транспортно закъснение, но то не в разрез със условията!

П.П. Код дивижъна също е условно едновременен...

Добре, ето го отговора и прецени дали не е много по-добро. Освен това идеята е че имаме двойки и те си говорят един с друг, а не да се транслира съобщението:

Всяка двойка говори различен език :)

Дайте задача

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 141k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ееееее, код дивижъна нали го споменах преди хееее, колко поста - пък ти си му слагай какъвто искаш кодек :yanim:

:whist: Но не успя да го пренесеш към хората. А и май беше след като цитирах CDMA. ОК, няма значение, дай задачка

Ето една простичка задача: покривам развнина с правилни шестоъгълници. Искам да ги боядисам в различни цветове. какъв е минималния брой цветове, които мога да използвам така че шестоъгълници с еднакви цветове да нямат обща страна (точка може)

седем

ето още една от мен:

27 ябълки са подредени в щайга, която събира три ябълки по дължина, три по ширина и три в дълбочина. В ябълката, която се намира в центъра, има червей. Неговата цел е да си прогризе път през всички ябълки в щайгата, но така, че да не минава през никоя ябълка два пъти. Червеят може да се движи от ябълка към ябълка само минавайки от страната на една ябълка към страната на съседната. Това означава, че той може да се движи в ябълките директно нагоре, надолу или хоризонтално. Той не може да минава по диагонал. Можете ли да намерите път, по който червеят, тръгвайки от централната ябъка, да премине през всички ябълки в кошницата, без да минава два пъти през никоя от тях?

Редактирано от Bily-79 (преглед на промените)

седем

Не, помъчи се още

ето още една от мен:

27 ябълки са подредени в щайга, която събира три ябълки по дължина, три по ширина и три в дълбочина. В ябълката, която се намира в центъра, има червей. Неговата цел е да си прогризе път през всички ябълки в щайгата, но така, че да не минава през никоя ябълка два пъти. Червеят може да се движи от ябълка към ябълка само минавайки от страната на една ябълка към страната на съседната. Това означава, че той може да се движи в ябълките директно нагоре, надолу или хоризонтално. Той не може да минава по диагонал. Можете ли да намерите път, по който червеят, тръгвайки от централната ябъка, да премине през всички ябълки в кошницата, без да минава два пъти през никоя от тях?

И как искаш да ти го начертая?

четири

ами както намериш за добре

пробвай да ги нарисуваш (4 шестоъгълника)

Ето го решението на твоята задача:

Публикувано изображение

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

защо ми се струва че си пропуснал това:

В ябълката, която се намира в центъра, има червей.

защо ми се струва че си пропуснал това:

Защо ми се струва че в третия квадрат от ляво надясно започва пътя и няма от къде да дойде освен от централната ябълка?

Защо ми се струва че в третия квадрат от ляво надясно започва пътя и няма от къде да дойде освен от централната ябълка?

добре, но след като обиколиш целия среден ред и минеш на долния(горния) как после минаваш на горния(долния) ?

добре, но след като обиколиш целия среден ред и минеш на долния(горния) как после минаваш на горния(долния) ?

Сгъни кубчето и ще видиш как става

Коригирам си картинката ;)

Публикувано изображение

опитай пак, минаваш два пъти през една ябълка !

Защо имам съмнения че този граф не може да се обиколи заради наличието на повече от два възела с нечетен брой връзки

Защо имам съмнения че този граф не може да се обиколи заради наличието на повече от два възела с нечетен брой връзки

хайде, няма да те мъча повече:

Червеят не може да постигне целта си.

Представи си, че ябълките са два цвята – червен и зелен, подредени според цветовете си в шахматен ред. Ако централната ябълка, от която тръгва червеят, е червена, то всички червени ябълки в щайгата ще бъдат 13, а всички зелени – 14. Всеки път, когато червеят минава от една ябълка в друга, то следващата ябълка трябва да бъде различен цвят от предходната (червеят не може да преминава по диагонал). Тъй като червеят тръгва от червена ябълка, той не може да премине през повече зелени ябълки, отколкото червени. Следователно, червеят не може да мине през всичките 14 зелени ябълки в щайгата, ако преминава през 13-те червени само по веднъж.

хайде, няма да те мъча повече:

Червеят не може да постигне целта си.

Представи си, че ябълките са два цвята – червен и зелен, подредени според цветовете си в шахматен ред. Ако централната ябълка, от която тръгва червеят, е червена, то всички червени ябълки в щайгата ще бъдат 13, а всички зелени – 14. Всеки път, когато червеят минава от една ябълка в друга, то следващата ябълка трябва да бъде различен цвят от предходната (червеят не може да преминава по диагонал). Тъй като червеят тръгва от червена ябълка, той не може да премине през повече зелени ябълки, отколкото червени. Следователно, червеят не може да мине през всичките 14 зелени ябълки в щайгата, ако преминава през 13-те червени само по веднъж.

т.е. съмненията ми се потвърдиха, защото имаме само един възел с нечетен брой връзки ;)

Голямо мъртвило е настанало тука.

Брадатата задача явно не можем да я решим, и жокери няма ...

Ами да взема да ви дам една нова:

Колко квадрата има шахматната дъска?

Голямо мъртвило е настанало тука.

Брадатата задача явно не можем да я решим, и жокери няма ...

Ами да взема да ви дам една нова:

Колко квадрата има шахматната дъска?

64+49+36+25+16+9+4+1 (не ми се смята сумата):)

съответсно със страна 1,2,3,4,5,6,7,8

Я една нова задачка че и аз забих на брадатата: Ако сложим едно зърно на А1 на шахматната дъска, на А2 два пъти повече и така нататък на всички квадрачета колко сърна общо ще сложим на дъската?

Я една нова задачка че и аз забих на брадатата: Ако сложим едно зърно на А1 на шахматната дъска, на А2 два пъти повече и така нататък на всички квадрачета колко зърна общо ще сложим на дъската?

Я една нова задачка че и аз забих на брадатата: Ако сложим едно зърно на А1 на шахматната дъска, на А2 два пъти повече и така нататък на всички квадрачета колко зърна общо ще сложим на дъската?

ти сериозен ли си?

ако съм схванал идеята: 18446700000000000000

ЕДИТ: поправка

Редактирано от Bily-79 (преглед на промените)

1+22+24+ .... +263

ти сериозен ли си?

ако съм схванал идеята: 18446700000000000000

ЕДИТ: поправка

18446744073709551615 :angry:

1+22+24+ .... +263

което от своя страна е равно на 264-1 (точнотто вчисло е по-горе)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.