Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Photoshop - въпроси и отговори

Featured Replies

Бихте ли ми казали как мога да променя тази снимка така, че да отива на черен фон. http://media.snimka.bg/7354/020963285.jpg Благодаря предварително.

• Отговори 374
  • Прегледи 95k
  • Създадено
  • Последен отговор

Бихте ли ми казали как мога да променя тази снимка така, че да отива на черен фон.

http://media.snimka....4/020963285.jpg

Благодаря предварително.

Вариант 1: Инвертирай цветовете с клавишната комбинация CTRL+I.

Вариант 2: Хамалогия, защото изхождаш от изображение с недобра резолюция. Преименуваш слоя с двукратно кликане върху него. Създаваш нов слой под него и го запълваш с черен цвят (Alt +Dell при основен /текущ цвят черен). Селектираш с Magic Wand белият фон (погледни стойността на Tolerans в лентата горе), на така получената селекция дай Select-->Modify-->Smooth (да речем 2 пиксела), после Select-->Feather (около 2 px) и евентуално след малко корекции на селекцията, просто изтриваш с Dell.

Вариант 1: Инвертирай цветовете с клавишната комбинация CTRL+I.

Вариант 2: Хамалогия, защото изхождаш от изображение с недобра резолюция. Преименуваш слоя с двукратно кликане върху него. Създаваш нов слой под него и го запълваш с черен цвят (Alt +Dell при основен /текущ цвят черен). Селектираш с Magic Wand белият фон (погледни стойността на Tolerans в лентата горе), на така получената селекция дай Select-->Modify-->Smooth (да речем 2 пиксела), после Select-->Feather (около 2 px) и евентуално след малко корекции на селекцията, просто изтриваш с Dell.

Много се извинявам ама не съм се изразил много правилно. Исках да попитам как мога да променя цвета на самата филмова лента. Тя беше черно-бяла, но с жалкият ми опит я докарах до синьо. И просто изках да попитам как мога да променя цвета на лентата така, че да е подходяща на черен фон.

• 4 седмици по-късно...

Здравейте отново, имам нужда от малко помощ. Вече споменах, че ползвам Adobe Photoshop CS 5 Extended. Намерих си

урок в YouTube. Целта ми е да направя облаци (ще правя website header с размери 900x90) с помощта на този урок. Само, че в началото как се създава този слой? ;) При мен като отворя Фотошопа, опцията за нов слой не е активна. Активира се след като отворя някоя картинка. Обяснете ми по-просто, като за начинаещ, мисля, че нататък ще се справя сама.

Само, че в началото как се създава този слой? ;) При мен като отворя Фотошопа, опцията за нов слой не е активна. Активира се след като отворя някоя картинка. Обяснете ми по-просто, като за начинаещ, мисля, че нататък ще се справя сама.

Явно се опитваш така да направиш:

Публикувано изображение

Ето стъпка по стъпка, правилния начин.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Може ли някой да ми каже как да си направя върху кое да е изображение ефект на счупено(напукано по точно) стъкло и да изглужда по реалистично, например черен фон и този ефект да изглежда все едно монитора е счупен :P

Като създавам новата четка, ми дава тази грешка: An integer between 1 pixel and 300 pixels is required. Closest value inserted. Къде бъркам? Коя е правилната четка, която трябва да избера (според урока)? При мен са по-различно разположени. Трябва четката да е 500 px. П.С. Направих и скрийншот, но не знам как да го постна.

Сега имам друг проблем - липсва ми ефекта 'Clounds'. При мен има едва 2 - 'Bubles' и още един, който не ми трябва.

Скрийншот : Публикувано изображение

Слагам линка към видеото отново:

На 3:02 ми е питането. И ефекта 'Clounds' го няма при мен, а без него не мога да продължа напред

Моля за бързи отговори, въпреки че пиша късно

Редактирано от Ssilver (преглед на промените)

Спешно ми трябва урок на български за правене на банери със Фотошоп(съвсем за новобранци ако има такъв)

Здравейте отново Трябва да направя движещ се текст в един хеадър с Фотошоп. Търсих в Гугъл, но намирам урочета как се прявят движещи се обекти, а не текст. Може и с Фотоскейп да направя текста, но той е по-ограничен от към възможности и едва ли ще стане плавно както е нужно в случая. Става въпрос за хоринзонтално движещ се текст Ще правя и фон на сайта, но идеята ми е пейжаза, който ще използвам да изглежда така, сякаш се вижда през леко замъглено стъкло, и същият този пейзаж нагоре да избледнява, но да се запази ефекта на замъглено стъкло. Това предполагам е някакъв филтър.. ако сте посещавали sinoptik.bg през лятото, там където на началната страница дават един град и времето там, за фон на тази част от страницата имаше един морски пейзаж, който избледнява нагоре и сякаш е сниман през леко замъглено стъкло (май през Август го бяха сложили този фон). Точно това искам да направя и аз, за да не се натрапва и да се открояват бутоните и хеадъра. Надявам се, че разбрахте какво имам предвид. Не искам много..

• 1 месец по-късно...

Здравейте! Имам един въпрос за Photoshop. Как мога да си направя белег? Търсих на много места ама не намерих моля ви помогнете ми. Благодаря предварително.

• 2 месеца по-късно...

Фотошопа ми запомня това което съм правил ! Примерно ако съм обработвал снимка (raw) и помни всичко каквото съм правил по снимката :) Благодаря предварително

Фотошопа ми запомня това което съм правил ! Примерно ако съм обработвал снимка (raw) и помни всичко каквото съм правил по снимката :)

Благодаря предварително

Явно е един добър и умен фотошоп!

А какъв е въпроса?

• 3 седмици по-късно...

Здравейте, интересува ме как бих могла да сменя цвета на косата :)

На първата искам да пребоядисам жената и да я направя с черна коса. По възможност голямото коте зад нея също искам да направя черно.

Публикувано изображение

На следващата искам да направя жената пак с черна коса, а мъжа с руса.

Публикувано изображение

Ако някой знае как става номера, много бих била благодарна да ми обясни. Предварително благодаря.

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Не съм сигурен дали ще ме разберете, но все пак...Понякога, когато отворя ФШ ми се показва една ръчичка, вместо инструментите..на какъвто и инструмент да натисна, все ръчиката ми показва....или трябва да рестартирам компютъра или да изчакам 2-3 часа, иначе не става да се работи.На някой случвало ли се е това?

Не съм сигурен дали ще ме разберете, но все пак...Понякога, когато отворя ФШ ми се показва една ръчичка, вместо инструментите..на какъвто и инструмент да натисна, все ръчиката ми показва....или трябва да рестартирам компютъра или да изчакам 2-3 часа, иначе не става да се работи.На някой случвало ли се е това?

Опитай да върнеш настройките на Фотошоп по подразбиране. Натисни и задръж клавишите Ctrl+Alt+Shift едновременно с това стартирай програмата => Yes и виж дали проблема е отстранен.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.