Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 1

Featured Replies

Някой знае ли тези прозорци за бързо избиране само 25 ли могат да са или може и повече,както е при сафари и модзилата?

Могат и да са повече от 25 :)

Редактирано от tNDrRr (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 299,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• the professor
    the professor

тоя браузър стана много скапан като мина на версия 10... същото е с FF който обаче е боклук с няколко години по отдавна...

• Някой си беше играл да комбинира в едно български и английски речник - така например няма да ти маркира в червено написаното на английски, ако в момента ползваш българския речник. По този начин се ели

• Писал си противоречиво и неясно, неграмотно. Трябва ли да те цитирам?... "Явно е само при Opera проблема" "... не мога да влизам в сайта, в който се опитвам да вляза, и от IE, Safari, Chrome" "Сам

Публикувани изображения

... и колкото повече са, толкова повече ще ти товари Opera-та. Наистина ли не ти стигат 25 ?...

Редактирано от Mr. McPherson (преглед на промените)

Могат и да са повече от 25 ;)

Моля кажи как да ги направя повече.

Моля кажи как да ги направя повече.

Намираш си speeddial.ini файла, отваряш го и най-отдолу добавяш следното:

[Size]
Rows=3
Columns=5

като Rows задава редовете, а Columns - колоните.

Ако не знаеш къде да намериш файла, отвори opera:about и виж какво пише след "Opera Directory".

Впрочем можеш да забраниш търсачката на тази страница, така се пести малко място - Preferences > Search > Edit на тази, която се показва и махаш отметката на Use as Speed Dial search engine.

... и колкото повече са, толкова повече ще ти товари Opera-та.

Наистина ли не ти стигат 25 ?...

Наистина ли смяташ, че обема на допълнителните картинки ще стресира паметта? Иначе 25 наистина би трябвало да са предостатъчни.

Редактирано от Disasterpiece (преглед на промените)

Здравейте! Интересно ми е, дали има някакъв начин да се сложи определена икона на всеки един адрес в Speed dial-а? Ако има какво трябва да се направи? Гледах във файла Speed dial дали може да се промени нещо, но има само адрес и номера на съотвения Speed dial! Дайте някакъв съвет! Или да не си тормозя акъла с такава модификация? Благодаря!

1. Конвертирате желаното изображение в формат PNG. (Бележка - пропорциите да не са повече от 256х192 пиксела) 2. Отивате в директорията profile\thumbnails 3. Замествате вече съществуващите изображения с желаните от Вас нови. 4. От Properties на всяко изображение Избирате атрибута Read Only за да предотвратите по нататъшното му "опресняване" 5. Рестартирате Opera за да се зареди вече новото изображение в Speed Dail!

Редактирано от -FG- (преглед на промените)

Как да пренеса настройките, така че като инсталирам Opera 11, да ми са запазени Speed dials и изобщо брауз историята? Питам, защото си мислех че при инсталиране, прави надграждане над старата и запазва настройките, но се оказа, че трие всичко и направих system restor за да си върна старите настройки.

Как да пренеса настройките, така че като инсталирам Opera 11, да ми са запазени Speed dials и изобщо брауз историята? Питам, защото си мислех че при инсталиране, прави надграждане над старата и запазва настройките, но се оказа, че трие всичко и направих system restor за да си върна старите настройки.

Виж http://www.opera.com/support/kb/view/313/ копираш това което ти е необходимо, и след като сложиш новата Опера заменяш файловете.

Можеш и да инсталираш Opera 11 върху старата - просто в инсталатора трябва да посочиш директорията. Никакъв проблем не е обаче и да си имаш две отделни инсталации.

От известно време съм и с Опера, но не знам как да сложа бутон за превод на цяла страница, както го има в Гугала, Лисицата. Пробвах варианта с поставяне мишката върху надписа български и след това да го изтегля до лентата, но явно не мога. Някакви други идеи? Благодаря предварително!

От известно време съм и с Опера, но не знам как да сложа бутон за превод на цяла страница, както го има в Гугала, Лисицата.

Пробвах варианта с поставяне мишката върху надписа български и след това да го изтегля до лентата, но явно не мога.

Някакви други идеи? Благодаря предварително!

http://my.opera.com/community/forums/topic.dml?id=749822

Може малко сложно да ти се вижда но, ако следваш инструкциите лесно става.

П.П

Що се отнася за "варианта с поставяне мишката върху надписа български и след това да го изтегля до лентата," пробвай така: отиваш на http://translate.google.com/translate_tools?hl=bg&layout=1&eotf=1 заставаш с мишката точно по средата на "Български",(надписа трябва да стане червен) натискаш левия бутон, и леко дърпаш първо надолу , после слагаш бутона горе в лентата.

Редактирано от krali (преглед на промените)

Още по-лесно е да се използва синхронизацията. http://www.opera.com/link/

Още по-лесно е да се използва синхронизацията. http://www.opera.com/link/

Няма ли опасност, след като се синхронизира на сървъра на Опера всичко да ти разберат паролите?

Няма ли опасност, след като се синхронизира на сървъра на Опера всичко да ти разберат паролите?

Мисля, че мениджъра на паролите не се синхронизира. Синхронизират се само Bookmarks, Speed Dial, Personal bar, Notes, Typed browser history и Custom searches, а и за всяко от тях можеш да избереш дали да се синхронизира или не. В новата версия са добавили и блокираните елементи. Реално то и тази информация е доста лична, но все пак се синхронизират при Опера, не при някоя трета фирма. Акаунта ти в Опера се управлява от тази страница, а твоя профил и информация са видими само ако се логнеш.

Opera Link има склонност от време на време да омазва нещата - например да смесва отметките, които идват с инсталацията, с тези, които всеки ползва и тези от Speed Dial. Недомислена работа е, на мен ми е по-сигурно да си копирам всичко ръчно и тогава да пускам Link.

Може би си прав, но не мога да го потвърдя, тъй като едно от първите неща които правя след инсталация е да изтрия всички Bookmarks, Speed Dial и Search Engines. Аз не съм имал проблеми със синхронизацията и на мен лично ми харесва (не мога да се съглася, че е недомислена работа), а в много ситуации това е единствената възможност за момента или поне най-удобната и бърза, особено когато се ползва повече от един компютър и особено ако единия компютър е в работата, примерно. През Notes съм пращал цели страници, без да се налага да вадя флашка. Разбира се, това не изключва да се направи един бекъп на Bookmarks, такъв и аз правя.

Здравейте Аз се сблъсках с един мисля елементарен проблем в Опера. Той е следния: Как мога да променям местоположението на лентите в Опера? Имам пред вид не горе, долу, в ляво или дясно, а например, когато имам изкарани 3 ленти, които ползвам и съм ги сложил в положение "горе" да мога да сложа лентата с отметки под лентата с менюта, а под нея адресната лента и под нея табовата лента. В 10-ката лентите бяха подредени по този начин и сега ми е некомфортно с 11-та весия. Моля ако някой знае как става преподреждането на лентите да пише. Предварително благодаря!

Редактирано от HERUVIM (преглед на промените)

Здравейте

Аз се сблъсках с един мисля елементарен проблем в Опера. Той е следния: Как мога да променям местоположението на лентите в Опера? Имам пред вид не горе, долу, в ляво или дясно, а например, когато имам изкарани 3 ленти, които ползвам и съм ги сложил в положение "горе" да мога да сложа лентата с отметки под лентата с менюта, а под нея адресната лента и под нея табовата лента. В 10-ката лентите бяха подредени по този начин и сега ми е некомфортно с 11-та весия. Моля ако някой знае как става преподреждането на лентите да пише. Предварително благодаря!

За лентата с отметки пробвахте ли това?

1. Отворете диалоговия прозорец "Външен вид" (Shift + F12) и избирате таб "Ленти".

2. Щракнете върху "Показвай скритите ленти по време на нагласяне".

3. Щракнете еднократно върху лентата с отметки която е над адресната лента и тя ще се очертае с жълтеникава линия.

4. От опциите "Положение" изберете "Отгоре" .

5. Маркирайте лентата с отметки която е под адресната лента и от Положение задавате "Изключено"

6. Потвърждавате с ОК

Привет! Извинявам се за невежеството си! Когато опитах това, което си ми описал бях на работното си място и не се задълбочих много. Сега, когато опитвам пак от вкъщи нещата се получиха. Благодаря ти за разяснението! -FG-, още веднъж ти се извинявам!

Редактирано от HERUVIM (преглед на промените)

Здравейте съфорумци! Имам следния проблем. Работя в компания, където вътрешната мрежа е изолирана и ползваме прокси, за достъп до "света" :cool:. До скоро ползвах Опера 10.54 и работи перфектно. Проблемът е, че нито една по-нова версия не се справя с проксито. Много исках да ползвам Опера 11 и на работа, но уви, не зарежда нито една страница. Отворен съм за всякакви съвети и предложения. И двете версии вървят на едно и също ПЦ, с едни и същи настройки. Благодаря предварително!

Имам следния проблем. Работя в компания, където вътрешната мрежа е изолирана и ползваме прокси, за достъп до "света" :cool:. До скоро ползвах Опера 10.54 и работи перфектно....

И аз съм така. И Операта ми работи само като се отбележи:

Инструменти (меню) -> Настройки -> Разширени -> Мрежа -> Прокси сървъри (бутон)

и там чекваш "Ползване на HTTP 1.1 за прокси". И става....

Сега съм си с последната 11 версия.

Редактирано от TankoBG (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.