Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя антивирусна програма предпочитате и защо? (част 1)

Featured Replies

Въпроса опира и до скорост на сканиране, колко товари на пуснати тежки игри като F.E.A.R.

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 242,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

чудя се дали скоростта на сканиране е същата,щото на KAV 5.0 сибеше доста малка :rolleyes:

По въпроса за тестовете, предполагам че всички малко или много са сменили поне 3-4 антивирусни и са си правили някакви тестове или не?

За да бъдат резултатите от т.н. "меродавни" все е хубаво да са изпълнени няколко условия по време на изпълнението на самите тестове - примерно еднаква "фактическа" обстановка :-P.

В смисъл - всичките антивирусни продукти да са ви последна версия, актуализирани с последни дефиниций и не на последно място да ги изправи пред едни и същи предизвикателства. Като по време на тест-а се гледат няколко фактора - Скорост на търсене, Товарене на Машината при оставен realtime "протектор"(заемана памет, процесорно време) и дали само открива или и "дезинфктира" и разбира се коя колко "бацила" хваща.

Нека правим разлика също м/у вируси, add и spyware.

Mell, ако обичаш ти при твоите "тестове" изпълнила ли си някое от по горните условия? Моите уважения, не се познаваме, но не от постовете на другите, а точно от твоите струи на агресивност и фанатизъм. Нямам намерение да преравям последните 20 страници за да ти вадя извадки, ако сама не го виждаш.

Мен лично особено ме подразниха(не само) нападките ти към Raven-а, няма смисъл да го защитавам, човека е достатъчно образован и виждам, че се справя.

Все пак замисли се за толкова многото постове(на различни хора) насочени към твоя фанатизъм и агресивност и недей да бъдеш : "аз съм Галка от Каризма на тази тема." само се излагаш :-).

ПП. И да не забравя, моя избор : комбинация от SAV Corporate, SygatePF и Spybot S&D и вече няколко години нямам проблеми.

В нашия град доста народ си нямаше работа и взе,та дръпна прословутия архив с около 1700 файла и ха познайте дали имаше особена разлика с резултатите тук и в дата.бг! Победа за BIT DEFENDER FOR LINUX ОБАЧЕ!,втора беше KASPERSKY INTERNET SECURITY 6.0.290 със719 намерени файла,от които 706

дефинирани и то от монитора!!!!! по време на торент даунлода!!!!, а не от скенера,който така и не се наложи да пускам. Митичната евристика на НОД 32 ХВАНА 119 ohmy.gif:baby:angry.gif вируса срещу 769 такива на BIT DEFENDER-A(ВСЕ ПАК ПОД ЛИНУКС!!) Уиндоуския такъв леко изостана от Касперски-

всичко 706 инфекции.ТОВА СА ФАКТИТЕ!

Мравик, защо ли не ти вярвам?! Хванала си вируси с Касперски?! Извинявай, ама тук хората са над 15 годинки! Я кажи как си ги хванала тези вируси, да видим, дали ще ги хвана и аз?! Ако аз не ги хвана тези вируси, значи лъжеш, ако ги хвана, веднага си слагам ръката на сърцето и повече за Касперски дума няма да обеля. Моля те да ми кажеш как ги хвана тези вируси, щото и аз искам да ги хвана.

Мел, стига вече, досаждаш на всички в този форум с твоите изказвания.

Само искам да те питам - А ти откъде си сигурна че нямаш вируси? Защо не си направиш едно on-line сканиране или просто за проба махни Касперския и сканирай с някоя друга, да видим тогава.

А относно моя вирус - ако знаех как е станало, мислиш ли че щях да допусна да стане. И понеже много голямо желание имаш - вируса е win32.parite - от сърце ти го пожелавам. И не само него.

И моля те не ме обиждай относно "Извинявай, ама тук хората са над 15 годинки"! Благодаря....

Някой ще каже ли нещо за Symantec Antivirus?

Това, че друга AВ засича нещо след предишната нищо не значи.

ЕДИТ: parite е стар колкото мен и не вярвам точно Касперски на него да се пробие. (parite_b мисля че е доста разпространен)

Редактирано от Ghostface Killah (преглед на промените)

Много приятна АВ , справя се добре с повечето гадини , 650 парчета хвана от онзи архив cool.gif

Само искам да те питам - А ти откъде си сигурна че нямаш вируси? Защо не си направиш едно on-line сканиране или просто за проба махни Касперския и сканирай с някоя друга, да видим тогава.

А относно моя вирус - ако знаех как е станало, мислиш ли че щях да допусна да стане. И понеже много голямо желание имаш - вируса е win32.parite - от сърце ти го пожелавам. И не само него.

И моля те не ме обиждай относно "Извинявай, ама тук хората са над 15 годинки"! Благодаря....

Хахааахахаха, абе вие няма ли да престанете да се карате и спорите ;) А за това дали е сигурна, че няма вирус - дори и аз го потвърждавам. Значи аз тук на работата съм с КИС 6, а в къщи с КАВ 6. Всеки ден влизам в нечисти сайтове, от които Касперски постоянно ми блокира атаките и вирусите към компютър. Ако имам много работа, то поне веднъж седмично, но ако е по-леко, то всеки ден правя по някое онлайн сканиране за вируси, като всеки път меня скенерите. Еми какво да ви кажа - до сега нито един път, нито един онлайн скенер не е засекъл нещо, което Касперски да не е. И понеже на компютъра си имам файлове с вируси (по простата причина, че по друг начин е невъзможно използването на програмите, а те ми трябват много), Касперски ги засича, а така прехвалените онлайн скенери (а веднъж тествах и самите антивирусни програми) не ги засичат. Единствено БитДефендер засече същите вируси както Касперски. Нито Панда, нито НОД, нито Нортън АВ, нито Симантек АВ, нито Ф-прот, нито МакАфее, нито АВГ не показаха добри (задоволителни за мен) резултати. Единствено БитДефендер се приближава по засичане до Касперски.

Така, че не спорете за онлайн скенерите, защото те ползват алгоритъма на самата АВ програма и колкото е добра АВ-то толкова е добър и онлайн скенера им :)

И пак казвам - Касперси ми засича червеи и спайуер, които онлайн скенерите не ми засичат cool.gif

Mravik, хайде да те помоля с добрия тон, да не се вживяваш в ролята на Модератор и да ми казваш какво да правя, и какво "НЕ" ! Ами, абсолютно съм сигурна, че нямам вируси, след като сканирах, за твое сведение, с он-лайн скенерите на Нортън и Панда! Направих това, каквото ме посъветва-делнах Касперски и инсталнах Симантек, направих ъпдейт и започнах да си сканирам компа! Ами машината ми е чиста, нямам вируси, Симантек "откри" само една голяма 0 !!! angry.gif:P Он-лайн скенерите на Нортън и Панда ми изписаха, че системата ми е чиста и нямам вирусчета! :):P Извинявай, но ти с този вирус, дето е излезнал от преди година, ли ме плашиш?! Жалко за теб, щом толкова стар вирус ти е влезнал в компа, значи, аз си правя извод, колко ефикасна е твоята анти - вирусна програма, щом пропуска толкова остарял вирус, ами жалко, много жалко тогава, и е хубаво да си помислиш за друга анти-вирусна!

Някой, знае ли къде мога да намеря този вирус, за да докажа със скрийншот на mravik, как Касперски засича от раз този толкова "страшен" и "невидим" вирус ?! ;)

Давам адресите на два сайта-за тези,които не ги знаят: www.av-comparatives.org,www.virus.gr!

Там много хубаво си го показват хората,кой е по-по-най. Пак за неосведомените -GDATA ANTIVIRUSKIT,

CYBERSCRUB,F-SECURE СА ВСЕ POWERED BY KASPERSKY LABS :)

Бях споменал днес за NORTON VIRUS FRIENDLY 2005 и за Symantec Pusnivirus от същата корпорация....

Редактирано от thomson (преглед на промените)

Някой, знае ли къде мога да намеря този вирус, за да докажа със скрийншот на mravik, как Касперски засича от раз този толкова "страшен" и "невидим" вирус ?! :bye1:

Хахахахааа, ами той вируса е вече на изчезване, на дали ще го намериш. А и само да доуточня: този вирус "win32.parite" (други антивирусни го засичат като "defo") е на повече от 6-7 години и когато ползвах дискети (старото добро минало), този вирус често се лепеше за тях и не само Касперски, а ВСИЧКИ!!! антивирусни програми го ловят, така че аз също много се чудя как mravik го е хванал. Единственото ми логично обяснение, е че е спрял антивирусната си програма и е копирал заразен файл. Друго обяснение нямам. Това чудо дори НОД го лови :)

Ами така става като си позволих да допускам неоторизирани лица до PC-то ми. Така че наистина незнам как е станало. И нямам намерение да се заяждам с никой в този форум.

А сега искам да питам-защитната стена на XP-то и Zone Alarm пречат ли си ако работят едновременно.

Ами така става като си позволих да допускам неоторизирани лица до PC-то ми. Така че наистина незнам как е станало. И нямам намерение да се заяждам с никой в този форум.

Мравик, разгледайте следната тема ситуация с Win32/Parite, както и информация на български език на адрес: Win32/Parite от Вирусната Енциклопедия на www.no-invite.com.

Общо взето ситуацията е за преинсталиране...

В допълнение мога да отбележа, че всяка съвременна антивирусна лови този вирус - стига антивирусната да е стартирана и настроена, разбира се.

Това чудо дори НОД го лови :P

Имам странното чуство, че само в този форум срещам такъв отявлен негативизъм по адрес на NOD32. Просто отбелязвам.

По повод същия този вирус (win32.parite) да "похваля" и аз NOD 32 v.2.51xxxx и т.н.Снощи преинсталирах Уина на комп, заразен с този вирус и "защитен" с NOD.Компа беше тотално блокирал (Атлон 1450Мхц+512 Рам)и единственото решение беше Full Format-след което Касперски откри във D директорията 69(шейсет и девет) заразени файла :P ,които явно NOD беше пропуснал angry.gif (не ме питайте за настройките на Антивируса-не съм го инсталвал аз а сервизна фирма,където предния път е бил преинсталиран Уина)А,и що се отнася за въпросните настройки просто не можах да ги видя,защото Уина беше умрял cool.gif

Поздрави ;)

Относно win32.parite мога да кажа , че НОД32 и АВГ го засичат и трият без проблем , и е доста срещана екстра в Лан мрежите , особено B parite . И някой да си не помисли , че другите не го ловят , просто аз съм го хващал с горе споменатите cool.gif

За NOD 32 мога да кажа-бързата работа-срам за майстора! Малко потребители конфигурират настройките на MON-овете така,че да сканират всички файлове,а не само по подразбиране- оттам идват и повечето беди,но тогава компютъра работи 2 пъти по-бавно от нормалното! И така-БАВНА И НЕЕФИКАСНА антивирусна програма,отгоре на всичко платена.Тестове съм си правил сам-издържах го 2 дни :yanim:

И така-БАВНА И НЕЕФИКАСНА антивирусна програма,отгоре на всичко платена.Тестове съм си правил сам-издържах го 2 дни :yanim:

За неефикасна не ми се спори, защото няма безгрешна антивирусна. И все пак не мисля, че NOD32 е чак толкова зле и че не е съвсем е за боклука.

За бавна обаче ще си позволя да се изсмея.

Изненадан съм от негативизма към NOD. С тази програма допреди 3 месеца бях на един Celeron 800 MHz с 256 RAM. Никакъв вирус и никакво забавяне. Единствения "проблем" , който имах с нея беше да намеря в даден момент сървър за обновяване, ако изобщо може да се нарече проблем. Махнах я за да тествам free версията на AntiVir и след 2 - 3 месеца смятам да я върна пак. Единственото нещо , което трябва да се направи в началото да се отдели известно време и да се настрои програмата.

http://www.kaldata.com/articles.php?action...&showarticle=66 - това е статия посветена на инсталирането и конфигурирането на NOD.

:)

Корекция: Винаги има забавяне, въпросът е колко голямо е то. Аз съм казвал и преди : AVG е по-лека от NOD32, но се колебая още коя е по-добра. И двете съм ги виждал пробити, за разлика от F-secure например. (Имам в предвид тотално разбити)

Редактирано от Ghostface Killah (преглед на промените)

Корекция: Винаги има забавяне, въпросът е колко голямо е то. Аз съм казвал и преди : AVG е по-лека от NOD32, но се колебая още коя е по-добра. И двете съм ги виждал пробити, за разлика от F-secure например. (Имам в предвид тотално разбити)

Изобщо не можеш да правиш сравнение между AVG и NOD. Единственото "предимство" на AVG поне за момента (говоря за free версията) е , че е незабелижимо по - лека. А за пробиването - няма антивирус, който да не може да се пробие.

Изобщо не можеш да правиш сравнение между AVG и NOD. Единственото "предимство" на AVG поне за момента (говоря за free версията) е , че е незабелижимо по - лека. А за пробиването - няма антивирус, който да не може да се пробие.

Стига с тия клишета де...работата е там, че има и такива, дето се пробиват много по-често от другите. И не съм толкова убеден в превъзходството на NOD32. (п.п. защо 64-битовата версия не я кръстиха NOD64 - не мога да си обясня biggrin.gif )

Стига с тия клишета де...работата е там, че има и такива, дето се пробиват много по-често от другите. И не съм толкова убеден в превъзходството на NOD32. (п.п. защо 64-битовата версия не я кръстиха NOD64 - не мога да си обясня biggrin.gif )

Естествено че е клише, но ако ти кажа че аз съм виждал Kaspersky "тотално пробит" както се изразяваш ще ти прозвучи еретично, нали. Но си е така. Това не значи, че Kaspersky е лоша програма. Просто я бяха ударили в "неподходящ" момент. За по - честото пробиване можеш да говориш само ако имаш преки наблюдения над няколко програми едновременно и то поставени при едни и същи условия.

В останалия случай си има Virus Buletin

Че кой е казал, че 32 е заради 32-битова ОС?

Какви клишета? Истината не може да е клише.

За неефикасна не ми се спори, защото няма безгрешна антивирусна. И все пак не мисля, че NOD32 е чак толкова зле и че не е съвсем е за боклука.

За бавна обаче ще си позволя да се изсмея.

Като сложих настройки да проверява ВСИЧКИ файлове!включително архивите! в реално време,хич не беше от бързите,вервай ми! :) Хайде дай му и проверка на интернет трафика! Пусна ли и евристиката на МАХ?

Ами сега как е?А?

За дълбочина на сканиране можем да си поговорим допълнително,ако искаш.Че малко с архивите...лошо,Седларов,лошо...

Мравик, разгледайте следната тема ситуация с Win32/Parite, както и информация на български език на адрес: Win32/Parite от Вирусната Енциклопедия на www.no-invite.com.

Общо взето ситуацията е за преинсталиране...

В допълнение мога да отбележа, че всяка съвременна антивирусна лови този вирус - стига антивирусната да е стартирана и настроена, разбира се.

Може и без преинсталиране, зависи от конкретната ситуация. Според мен няма нужда от преинсталация.

Имам странното чуство, че само в този форум срещам такъв отявлен негативизъм по адрес на NOD32. Просто отбелязвам.

Ами ... просто лично мнение, и дългогодишен опит. Колкото и да не ви се вярва НОД пропуска толкова много вируси, че не можеш да си представиш - лични тестове ;)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.