Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя антивирусна програма предпочитате и защо? (част 1)

Featured Replies

Аз пък залагам твърдо на Касперски Антивирус.От времето,когато компа ми се беше напълнил с каква ли не гад,и когато Нортон казваше,че всичко е ОК-Касперски ми откри 25 вируси,троянски коне и какво ли още не.Та оттогава съм привърженик на Касперски ;):eek:

Редактирано от krum (преглед на промените)

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 242,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Аз пък залагам твърдо на Касперски Антивирус.От времето,когато компа ми се беше напълнил с каква ли не гад,и когато Нортон казваше,че всичко е ОК-Касперски ми откри 25 вируси,троянски коне и какво ли още не.Та оттогава съм привърженик на Касперски :wors::help:

Руската машина си е руска машина... И аз съм с kaspersky,върши перфектна работа,лек,многофункционален и т.н. cool.gif

След като изредих всички изброени по-горе антивирусни най-накрая сина ми успя да излъже Trend Micro PC Cilin-а и ме регистрира в официалния му сайт вече съм с него и според мен по-добра антивирусна от него няма.Има вградена защитна стена(която е може би най-добрата) анти-спайуер и др.

Откакто съм с него нямам никакви проблеми. cool.gif

Руската машина си е руска машина... И аз съм с kaspersky,върши перфектна работа,лек,многофункционален и т.н. cool.gif

И аз съм с касперски - никакви проблеми.

• 2 седмици по-късно...

Лек - да, бърз - според мен не (под бърз се разбира бързина на сканиране)

• 2 седмици по-късно...

Касперски - Изтребва ги до крак ! Изпробвал съм много други такива , и мога да кажа , че касперски си е най-доброто .

Най-мразената от мен АВ е Nod32 :-)

Сложих НОД 32. От днес обаче имам следния проблем: Понеже е пусната да се ъпдейтва автоматично и изведнъж - 30 дневния пробен период изтече...Имам крак, обаче като го стартирам и ми казва, че не може да намери файла или вече е "пачнат", намерих и юзърнейм и пасс, обаче като ги напиша не става нищо. Ако някой има идея какво да направя, моля да помогне...Другия вариант е преинстал, но докога - само за по 1 месец...А иначе програмката е супер

P.S.с Win 98, ако въобще има някакво значение...

Ми ползвай nod32 fix 1,9. Дърпаш трайл версията инсталира6ш я, после инсталваш фикса и готово :)

Редактирано от paskovv (преглед на промените)

Ми ползвай nod32 fix 1,9. Дарпаш трайл версиата инсталира6 иа, после инсталжа6 фикса и готожо :)

за да трагне както трябва е нужно да деинсталираш нода.

След като го инсталнеш отново първо преди да рестартираш трябва да инсталираш нод фих1.9

и след това рестарт

УСПЕХ cool.gif

Това е кошмар! Влязох в този форум с надеждата получа идея как да защитя най-сигурно PC-то си, а след прочитането на 30-ина мнения вече съм тотално объркана.

Преди няколко дни установих че в PC-то ми са се промъкнали някакви гадории - нета почна да се влачи, някой приложения се отварят по 10 мин или всичко просто забива.

След скан с Касперчо ми хвана една гадост - почистих, но почти нищо не се промени.

Сложих НОД-след сканиране, нищо не намери!

Махнах и него - пуснах ad-aware и spy bot и така открих още 3.

В крайна сметка сложих Symantec Corporate Edition (тук в този форум не видях нищо за него), пак сканирах, вече нищо не намира. Но как мога да съм сигурна че вече всичко е наред.

И започвам да си мисля дали да не пусна един format, да инсталирам всичко наново и да направя един Ghost, за да е сигурно че няма нищо (поне, до следващия път). Но поне ще пусна гост-а и готово. Но не може при всяко съмнение за вирус да се прави format.

Вие какво ще кажете. Не ми се прави формат-никак даже. То на кой ли му се прави.

Интересното е, че прехваленият тук Касперски, изобщо не е прихванал нищо. А вирусите са били там почти цяла седмица.

Как да се защитя?!

mravik, добре дошла във форумите на Kaldata.

Да, наистина може да подейства много изнервящо като четеш толкова различни мнения, повечето от които са само "ххххххххх RULEZ!". Истината е, че това е донякъде нормално. Просто има много антивирусни продукти и, съответно, всеки си има феновете. В този форум се намират предимно върли фенове на Kaspersky, които отричат всичко (най-вече NOD32). Намират се и фенове на NOD32, които да отхвърлят другите. Лично аз уважавам най-много именно тези два продукта, но предпочитам NOD.

Перфектна антивирусна няма. Това е много тривиално и е омръзнало на всички, но си е самата истина.

Всъщност сигурна ли си, че си настроила програмите с най-строгите опции (за максимална сигурност) и обнвовени с най-новите дефиниции?

Ако е така и всичките тези програми не намират заплахи, то най-вероятно компютърът е чист.

Същото важи и за Ad-Aware и Spybot. Те се допълват доста добре, но не пречи, ако имаш време и желание, да изпорваш и Ewido Anti-Malware - доста добър продукт.

Иначе забавянето може да се дължи не само на вируси и подобни. Windows също се затлачва с времето. Най-сигурният вариант (наистина) е да преинсталираш Windows с форматиране на системния дял и без да буташ другите (ако харда ти е разцепен на поне 2 части, де). Инсталираш Windows при изключен интернет (дръпнат кабел на мрежовата карта) и при първа възможност инсталираш антивирусна, защитна стена (в краен случай и вградената в Windows ще свърши работа) и ъпдейти на Windows. Ако ги имаш на отделни EXE-та, ги инсталираш веднага щом можеш. Ако ги нямаш, пускаш нета и първото нещое, което правиш е ъпдейт на Windows и антивирусната.

Night raven, thanks за изчерпателния отговор. Направила съм ъпдейт на всички защити и на windows. Нищо не намира. Всичко е с най-строгите опции. При сканиране нищо не намира.

Общо взето машината вече се държи добре. Все пак е само на 2 месеца, даже още е почти празен харда и не вярвам забавянията да са се дължали на затлачване на операционната. Няма повредени exe файлове, всички приложения стартират. Дали няма да ми се размине format-а, не знам. Ще тествам и Ewido anti mallware.

В крайна сметка и аз съм на твоето мнение, че идеална антивирусна няма, всичко зависи от настройките и най-вече от "антивирусната" пред монитора. :-)

NOD32-смехорийка пълна,за нищо не става.Щон ти сам трябва да си я настройваш-хахахаха,нямам думи.Всичките й международни награди няма да утешат десетките случаи на пропуск,които лично съм виждал.Аз твърдо уважавам Nightraven,дори съм гласувал за неговата репутация,но в случая мисля,че мога да бъда полезен.Ето ви и доказателството-снимка на една забиваща система:

http://img128.imageshack.us/my.php?image=nod32suxxx9jz.jpg :ph34r:angry.gifbiggrin.gif:nono:

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Хей, Night_Raven! Не се опитвай да подвеждаш момичето(Mravik), нито да накланяш везните в полза на прехвалената Нод 32, с която бях, докато компа ми не се набъка с троянци, и я смених с тази на Касперски! Защо досега, откакто съм с Касперски, нито вируси, нито шпиони, нито пък разни рекламни приложения са ми дошли на "гости", това е реторичен въпрос, защото Касперски е най-добрата анти- вирусна програма, която още няма конкуренция! Сигурна съм, че ако не сега, след известно време, и mravik, ще разбере истината, която се нарича Касперски! Нямам нищо против, нека Mravik да си сложи Нод 32, или някаква друга анти-вирусна, като й се напълни компа с троянци и шпиони, както това стана с мен, по времето, когато бях с Нод 32, и като си плати "солено" на специалист да й форматне дисковият дял с преинсталация на Уиндоус, тогава ще разбере, защо всички сме с Касперски и друга анти-вирусна не признаваме!

За сведение на Mravik, Нод 32 не пази от шпиони и рекламни приложения, за разлика от Касперски!

Редактирано от MELL (преглед на промените)

Мел,говорим за АНТИВИРУСНА само,не говорим за пакети всичко в едно.А твоя прехвален касперски най вероятно е такъв пакет.

Моля те изказвай се коректно,недей подвежда незапознатите.

Със здраве Мел,и не се сърди за критиката.

Аз лично предпочитам F-Secure Client security в чист вид( е само с антиспайвара).Но имам и отделно програми против шпионки и тем подобните им:ph34r:

Morfey_A, Моля те, не се изказвай неподготвен, знам за какво точно се говори в тази тема! Аз съм с петицата на Касперски, която си е чист анти-вирус! Има доста информация за КАВ на руски, ако английският те затруднява! А за F-Secure не е лоша, но не разпозна вирус,който Касперски засече от раз, тук някъде беше темата и момчето, даже беше дал линк за проверка! А да кажеш за Касперски, че е прехвалена ми "говори", че анти-вирусният софтуер ти е много "мътен"!

Kaspersky определено не е прехвалена. Тя заслужава респект и с основание има своите фенове, за разлика от някои други...но си има своите недостатъци. Сред които:

1) Слаба евристика

2) Товари работата с приложения, ползващи усърдно дискова активност

3) липсват глезотийки, които са налични донякъде в 6-та версия(бета)

4) на някои конфигурации е причина за проблеми с интернета

Хей, Night_Raven! Не се опитвай да подвеждаш момичето(Mravik), нито да накланяш везните в полза на прехвалената Нод 32, с която бях, докато компа ми не се набъка с троянци, и я смених с тази на Касперски! Защо досега, откакто съм с Касперски, нито вируси, нито шпиони, нито пък разни рекламни приложения са ми дошли на "гости", това е реторичен въпрос, защото Касперски е най-добрата анти- вирусна програма, която още няма конкуренция!

Та къде се вмества Мел твоята идея за чистия антивирус в казаното от теб че не разбрах???

А моята която ползвам използва технологията на касперския ти.

F-Secure Anti-Virus Copyright © 1993-2005, F-Secure Corp.

Portions:

Copyright © 1991-2005 Kaspersky Labs, Ltd.

Copyright © 2004-2005 Lavasoft (Nicolas Stark Computing AB)

Copyright © Yooichi Tagawa, Nobutaka Watazaki, Masaru Oki, Tsugio Okamoto

Copyright © 1990-2002 ARJ Software, Inc.

Copyright © 1990-2003 Info-ZIP

Copyright © 1996-2000 Julian R Seward.

F-Secure Automatic Update Agent Copyright © 2005 F-Secure Corp.

Portions:

Copyright © 2004 BackWeb Technologies Inc.

(http://www.backweb.com)

"F-Secure" and the triangle symbol are registered

П.С Мисля че съм поне малко запознат,недей става жлъчна.

Редактирано от Morfey_A (преглед на промените)

Хей, Night_Raven! Не се опитвай да подвеждаш момичето(Mravik), нито да накланяш везните в полза на прехвалената Нод 32, с която бях, докато компа ми не се набъка с троянци, и я смених с тази на Касперски! Защо досега, откакто съм с Касперски, нито вируси, нито шпиони, нито пък разни рекламни приложения са ми дошли на "гости", това е реторичен въпрос, защото Касперски е най-добрата анти- вирусна програма, която още няма конкуренция!

Та къде се вмества Мел твоята идея за чистия антивирус в казаното от теб че не разбрах???

А моята която ползвам използва технологията на касперския ти.

F-Secure Anti-Virus Copyright © 1993-2005, F-Secure Corp.

Portions:

Copyright © 1991-2005 Kaspersky Labs, Ltd.

Copyright © 2004-2005 Lavasoft (Nicolas Stark Computing AB)

Copyright © Yooichi Tagawa, Nobutaka Watazaki, Masaru Oki, Tsugio Okamoto

Copyright © 1990-2002 ARJ Software, Inc.

Copyright © 1990-2003 Info-ZIP

Copyright © 1996-2000 Julian R Seward.

F-Secure Automatic Update Agent Copyright © 2005 F-Secure Corp.

Portions:

Copyright © 2004 BackWeb Technologies Inc.

(http://www.backweb.com)

"F-Secure" and the triangle symbol are registered

П.С Мисля че съм поне малко запознат,недей става жлъчна.

Какво като използва технологията бре? Това не значи, че ще реагира с бързината на Касперски при нова заплаха! Понякога с дни се бави!

Ами бре то като се бави с дни бре защо бре ще го слагат бре в своята бре антивирусна бре ,а????

А ти бре стой си с твоя Кашперси бре,знаеш ли колко ми дреме бре за твоите бре реакции бре.

П.С Да съм те агитирал да ползваш F-Secure??? Ако искаш,но тона ти не говори добре за теб самия,а ни най малко дори и за Касперски Антивируса. Изказвай доводи,не се поддавай на емоции.

Остани си със здраве?? :clap::wors::yanim:

Ами бре то като се бави с дни бре защо бре ще го слагат бре в своята бре антивирусна бре ,а????

А ти бре стой си с твоя Кашперси бре,знаеш ли колко ми дреме бре за твоите бре реакции бре.

П.С Да съм те агитирал да ползваш F-Secure??? Ако искаш,но тона ти не говори добре за теб самия,а ни най малко дори и за Касперски Антивируса. Изказвай доводи,не се поддавай на емоции.

Остани си със здраве?? :clap::wors::yanim:

А бре първо не съм с касперски, и второ те го слагат заради дефинициите, с които хваща заплахите, но те идват по-късно което е нормално. Не се перчи като не си си прочел урока и написал домашното.

Изглежда ти не си си чел домашното Ghostface Killah.А като гледам дори не си дорасъл за такова домашно.Вземи прочети за F-Secure и тогава пак заповядай да си кажеш мнението.

F-Secure Anti-Virus Client Security 6.01 build 11441 е супер. Единствената причина да я сменя с Kaspersky Anti-Virus & Internet Security 6.0.0.299 е, че втората товари доста по-малко компа по отношение на RAM. Ще видим по-нататък...

Изглежда ти не си си чел домашното Ghostface Killah.А като гледам дори не си дорасъл за такова домашно.Вземи прочети за F-Secure и тогава пак заповядай да си кажеш мнението.

Научи се да аргументираш мненията си. Ако имаш такива де...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.