Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя антивирусна програма предпочитате и защо? (част 1)

Featured Replies

Ако се беше пробил нода, нямаше да кажа лично аз каквото и да било, защото това не ме изненадва. Така че...

Аха, добре бе, щом вярваш на всичко което се пише - твоя воля. Няма лошо да вярваш, че Norton (Symantec), Kaspersky, F-secure, Panda Labs, McAfee, BitDefender са пропуснали, а Nod32, UNA, Sophos, eTrust, Vet не - всеки има право да вярва в когото и каквото си иска. Аз например вярвам, че Адам и Ева са били niggaZ.

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 242,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Ако се беше пробил нода, нямаше да кажа лично аз каквото и да било, защото това не ме изненадва. Така че...

Аха, добре бе, щом вярваш на всичко което се пише - твоя воля. Няма лошо да вярваш, че Norton (Symantec), Kaspersky, F-secure, Panda Labs, McAfee, BitDefender са пропуснали, а Nod32, UNA, Sophos, eTrust, Vet не - всеки има право да вярва в когото и каквото си иска. Аз например вярвам, че Адам и Ева са били niggaZ.

<{POST_SNAPBACK}>

Абе нали ти беше този, който обясняваше, че не му трябва антивирусна и няма проблеми? Да, вярвам на това какво пише, както и вие вярвате на ваши си неща, които четете. Не е шега, че да се бъзикаш за Адам и Ева. Защо топикът се превърна от "Кой антивирус предпочитате" в "Само да се появи фен на НОД и му скачаме"?

Абе нали ти беше този, който обясняваше, че не му трябва антивирусна и няма проблеми? Да, вярвам на това какво пише, както и вие вярвате на ваши си неща, които четете. Не е шега, че да се бъзикаш за Адам и Ева. Защо топикът се превърна от "Кой антивирус предпочитате" в "Само да се появи фен на НОД и му скачаме"?

<{POST_SNAPBACK}>

Това, че не ползвам АВ на личния си компютър какво те бърка?

Редактирано от Ghostface Killah (преглед на промените)

Имало 2 вида потребители:

1. Едните ползвали компютъра за работа

2. другите го настройвали...

Ситуацията ми прилича на тази с хората дето постоянно си мият и чистят автомобилите, а после ги вкарват в гаража...хе-хе.

Не знаех, че антивирусните имат фенове или пък браузърите... Кога ще организираме мач помежду им, а? Че запалянковци много!

Направо се чудя как ви остава време да пишете по форумите и то такива стройни глупости: Антивирус 1 не струва, защото след него качих антивирус 2 и той откри вируси, които пък бяха засечени от антивирус 3...

Мда, има хора с много свободно време и много напрегната мозъчна клетка :bye:

Имало 2 вида потребители:

1. Едните ползвали компютъра за работа

2. другите го настройвали...

Ситуацията ми прилича на тази с хората дето постоянно си мият и чистят автомобилите, а после ги вкарват в гаража...хе-хе.

Не знаех, че антивирусните имат фенове или пък браузърите... Кога ще организираме мач помежду им, а? Че запалянковци много!

Направо се чудя как ви остава време да пишете по форумите и то такива стройни глупости: Антивирус 1 не струва, защото след него качих антивирус 2 и той откри вируси, които пък бяха засечени от антивирус 3...

<{POST_SNAPBACK}>

Като не знаеш за какво става дума защо трябва да пишеш, не е нужно да обобщаваш какви типове потребители имало. Запази го за себе си!

<{POST_SNAPBACK}>

А на някои това им е работата cool.gif .

Като не знаеш за какво става дума защо трябва да пишеш, не е нужно да обобщаваш какви типове потребители имало. Запази го за себе си!

<{POST_SNAPBACK}>

А на някои това им е работата  cool.gif .

<{POST_SNAPBACK}>

@ALL: Момчета, никого не съм визирал конкретно - това, че някой се разпознава си е негова работа и аз не мога да му помогна. Нямам намерение да се заяждам с никого - темата е за друго.

Беше ми чудно как хората спорят за нещо което е предназначено за работа, и още повече не са платили нито стотинка, ама се палят. Защо не отговаряте в теми където потребители търсят помощ за изчистване на вирус при изсталирана "вашата най-любима и най-перфектна" антивирусна? Защото там няма как да блестнете, че ползвате хипер мега ултра ПРОГРАМАТА - с главни букви.

Айде лека и доходна(можете да закачите по едно динамо на клавиатурата, та да не пишете за тоя дето духа :nono: )

@BugInTheSystem - аз оценям хората по изказванията, което е много неточен метод, защото не ги познавам лично. Ти ми кажи , как разбра какво работя? :wors:

@BugInTheSystem - аз оценям хората по изказванията, което е много неточен метод, защото не ги познавам лично. Ти ми кажи , как разбра какво работя? :wors:

<{POST_SNAPBACK}>

Тази загадка я оставям на тебе да я разрешиш. :nono:

Отклонявате се от темата! :wors:

Отклонявате се от темата! :wors:

<{POST_SNAPBACK}>

Престани, за тази работа има бутон "докладвай" или ползвай PM.

observer, ами коментарът ти е след мой пост, нормално е да си помисля, че си се вдъхновил от него.

observer, ами коментарът ти е след мой пост, нормално е да си помисля, че си се вдъхновил от него.

<{POST_SNAPBACK}>

За тази работа си има бутон "Цитирай". Ако исках да се обърна точно към теб поне щях да напиша едно @Ghostface Killah. Но хайде по темата, че на Нощния гарван му се спори, пък аз му преча да си опъвате сутиените :)

Относно NOD32 - много добра програма, но в последно време е малко надценена. Същото важи и за Касперски. Превъзнасят се все едно са панацея, ама Windows няма лекуване от вируси. И двата антивируса са много добри, но не са перфектни, а те не могат и да бъдат. А тия 100% дето се кичат с тях не са 100%, а 98% или даже 96%.

Гласувах за Northon Antivirus.Сега най-новата му версия е Northon Antivirus 2006

Но хайде по темата, че на Нощния гарван му се спори, пък аз му преча да си опъвате сутиените :)

<{POST_SNAPBACK}>

Прозвуча малко заядливо. То няма какво да се спори, някой ако реши да изкаже позитивно мнение за NOD или някоя антивирусна, която върлите фенове на Касперски не одобряват, почти се нахвърлят върху него. С фанатик не може да се разбереш.

@Ghostface Killah: не е нужно да докладвам такива неща още в начална фаза. Вместо да губя времето на модератори и други, по-добре да се разреши проблема между нас. Не сме 3 клас да не можем да се контролираме сами. Ако стане наистина сериозно отклонение, тогава бих докладвал.

Прозвуча малко заядливо. То няма какво да се спори, някой ако реши да изкаже позитивно мнение за NOD или някоя антивирусна, която върлите фенове на Касперски не одобряват, почти се нахвърлят върху него. С фанатик не може да се разбереш.

<{POST_SNAPBACK}>

Не можеш да отречеш, че NOD32 също си има верни запалянковци, които не искат да чуят за нищо друго освен за пароли, които не са в черния списък и неофициални сървъри за ъпдейт. Пък като искаш да защитаваш мнението си, какво ти пречат привържениците на други програми. Tи ще минеш ли на Касперски, само заради нечии прекрасни доводи? Темата не е да новопокръстиш всички, които ползват Касперски и да дойдат в правата вяра на единстения NOD, да се свети името му.Смени NOD с Касперски и пак ще е валидно изказването ми. Това за да не се сърдиш.

Офф/

Относно злостното изказване - може и да е такова, но аз така си говоря. Даже и не смея, да се отпусна, че тука хората са много обидчиви и мнителни, някой да не им мине изотзадзе на репутацията :speak:

Аз и не отричам, че NOD има фенове, които са умопомрачени от фенщина, но на такива на Касперски попадам много по-често. Аз и не се опитвам да покръстя никого в нищо. Всеки си има право да ползва която антивирусна си иска, само нека не отрича автоматично останалите. Всъщност подобен фанатизъм, се забелязва предимно по наши форуми. Във форума на wilderssecurity, например, има доста уважение на продуктите и изказвания от сорта на "XXXXXXXXXXX RULEZ!" почти няма.

Аз и не отричам, че NOD има фенове, които са умопомрачени от фенщина, но на такива на Касперски попадам много по-често. Аз и не се опитвам да покръстя никого в нищо. Всеки си има право да ползва която антивирусна си иска, само нека не отрича автоматично останалите. Всъщност подобен фанатизъм, се забелязва предимно по наши форуми. Във форума на wilderssecurity, например, има доста уважение на продуктите и изказвания от сорта на "XXXXXXXXXXX RULEZ!" почти няма.

<{POST_SNAPBACK}>

Ама ти пак не си ми отговорил защо теб Нод 32 те пази, а пък мен не можа да опази?

И защо след Нод 32, Касперски ми откри 10 парчета в компа? Стига вече де, няма ли да се събудиш вече? Не мислиш ли, че да сравняваш прехваления Нод с Касперски не "върви"! Това е все едно да сравняваш ладата с мерцедеса! :)

Ама ти пак не си ми отговорил защо теб Нод 32 те пази, а пък мен не можа да опази?

И защо след Нод 32, Касперски ми откри 10 парчета в компа? Стига вече де, няма ли да се събудиш вече? Не мислиш ли, че да сравняваш прехваления Нод с Касперски не "върви"! Това е все едно да сравняваш ладата с мерцедеса! :)

<{POST_SNAPBACK}>

Някои хора никога няма да се събудят и да избягат от заблудата, така че не се ядосвай. Да се оправят, то техния компютър ще има вируси, не твоя. Остави ги, не се ядосвай за глупости :speak:

<{POST_SNAPBACK}>

Не, няма да се събудя. Ползвам НОД32 заедно с Касперски от едно време насам и сканирам първо с НОД, а после с Касперски. Единственият път, когато Касперски откри повече от НОД, беше на първото сканиране след инсталирането му - откри 1 riskware и 2 joke програми, като за последните две си ги знам, че са такива. Щом след НОД Касперски не открива нищо, това би значело, че НОД си върши работата. Най-добрата антивирусна си остава потребителят. Това, че не те е опазил, може да се дължи на теб, а не на антивирусната.

Не мога да разбера защо е цялата тази омраза към НОД (че и към други продукти). Прехвален? По същата логика бих могъл да заява и че Касперски е прехвален. И двете програми се справят на тестовете на Virus Bulletin и подобни, и за двете си има материали как са или не са се справили с дадени заплахи.

Досега само чета колко е ненадмината Касперски, как няма равна на себе си, как прави чудеса. Не помня някой от феновете на Касперски да е изказал някакъв недостатък на Касперски, а не вярвам да е съвършена.

И какво излиза според теб - с две антивирусни е по-сигурно тъй ли rofl9om.gif

<{POST_SNAPBACK}>

не,искам да кажа че касперски е по-добър от нод,ти май нещо не си в час

<{POST_SNAPBACK}>

Не казвам, че е по-сигурно, а казвам, че явно НОД си върши работата, щом Касперски след него на намира нищо. Ако не можеш да го проумееш това, съжалявам, по-лесно не мога да го кажа.

Наистина не мога да разбера. Уж се водите интелигентни хора, а предимно се заяждате и се държите крайно надменно.

Темата не отива наникъде. Опитах се да подтикна някой да каже плюсове и минуси за Касперски, не се получава. Касперски сигурно няма минуси за изтъкване. Просто не виждам какво се обсъжда в тази тема, след като на други антивирусни освен Касперски шанс не се дава.

Готов съм да започна като изброя предимствата и недостатъците на НОД и Касперски според мен, но най-вероятно ще отхвърлите списъка на Касперски с минусите, а на НОД с плюсовете, отричайки съществуването на минуси за първата и плюсове за втората.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Къде пише, че се водим интелигентни хора?

Ти какво изкара против касперски, нека обобщим. Била тежка, ми тежка е, но говорим за надеждност. Да не говорим за Kaspersky 6 как стои този въпрос, ако си я пробвал. Второ, онази провокация с руткита - да, да, мисля, че на всеки му стана ясно какво и защо. Това,че КАВ след нода не открива нищо - не означава, че си върши работата. Дори да открива - пак нищо. Проактивната защита дава такива тревоги, макар че се свеждат до малки количества. Дори да открива нещо нод, пък касперски не, пак нищо не значи. Тя доста често квичи, седи разбери защо. Симулира активност. Доказва се по следния начин. При наличие на такъв файл, той се дава на компаниите за анализ и се чака отговор. (есет не знам къде предлагат тази услуга, не съм попадал на такава но сигурно има) Истината е, че почти веднага след появата на вирус Касперски си обновява дефинициите. Ако засечеш, през час-два се обновява. Следиш ли статистиките? Ако да, ще се съгласиш, че това е абсолютно реално и не е рекламен трик. Нека подскажа – няколко стотин вируса седмично. Е, някой ден, вероятно скоро, може и да не се обновяват дефиниции, а само проактивната технология, която не товари системата и е идеална за домашен компютър. Но това е само предположение.

Не помня някой от феновете на Касперски да е изказал някакъв недостатък на Касперски, а не вярвам да е съвършена.

<{POST_SNAPBACK}>

Ами така е, недостатъците са и адски много, чак не се наканвам да ги изреждам че ще ме заболят пръстите от писане. Но така е в БГ, всеки си хвали неговото и е като кон с капаци за всичко останало. Няма смисъл от хабене на клавиатура, всеки да се оправя кой както знае и като не е обективен по-добре да не дава лоши съвети на другите :) .

давай да чуем. Аз също знам няколко, но чак да ме заболят пръстите..масажирай ги преди и след това. Давай.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.