Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя антивирусна програма предпочитате и защо? (част 1)

Featured Replies

А и забраих да те питам ти като си бец АВ и антиспаиур програма и с обикновен броузър как успя да разбере6 това а използвал ли си го?

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 242,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

А и забраих да те питам ти като си бец АВ и антиспаиур програма и с обикновен броузър как успя да разбере6 това а използвал ли си го?

<{POST_SNAPBACK}>

Хаха еми бълнувам си ^^

EDIT: Сериозно, ползвах я 3 седмици и малко отгоре. Също така и се интересувам от Symantec's products.

Редактирано от Ghostface Killah (преглед на промените)

Хаха еми бълнувам си  ^^

EDIT: Сериозно, ползвах я 3 седмици и малко отгоре. Също така и се интересувам от Symantec's products.

<{POST_SNAPBACK}>

Ха ми то само маи бълнуване а не истина ;) .

Опааа извинявам се много ма съм зле с очите(без шега)и не видях долния ред дето пише че си я използвал. :huh:

Аз лично предпочитам Norton,защото откакто имах вирус и си инсталнах Norton нямам никакви проблеми cool.gif

След Norton 2003 започнах да се отвращавам от този антивирус. С 2005 стигна върха на натоварването. Сложих, усетих, че все едно пускам друга операционна система и го махнах.

Днес метнах Kaspersky 5.0.522, ъпдейтнах го на МАХ и реших да сканирам за вируси (и евентуално да го ползвам за backup скенер).

Пичът намери сищите заплахи (държа ги нарочно), които намира и NOD32 + 2 joke programs. Там, където намери тези 2 joke програми, има още поне 10, а не изписка за никоя от тях.

По-интересното е, че имам и два инструмента за разкриване на парили, за които NOD32 не се обажда, BitDefender казва, че са троянци (фалшива тревога), а онлайн скенера на Kaspersky и други казват, че са riskware. Е, при сканирането Kaspersky не се обади за тях, а очаквах да го направи.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Задал ли си на касперского да ъпдейтва разширените дефиниции?

Нз може ти е слабо пс-то но при мене няма много голяма разлика само няколко секунди повече гледах WELCOME в началото и само това.

Задал ли си на касперского да ъпдейтва разширените дефиниции?

<{POST_SNAPBACK}>

Ако имаш предвид да дърпа всички ъпдейти, а не само критичните - да.

Нз може ти е слабо пс-то но при мене няма много голяма разлика само няколко секунди повече гледах WELCOME в началото и само това.

<{POST_SNAPBACK}>

Това към мен ли беше?

Само да добавя нещо, което забравих да спомена в предния си пост: тотално съм разочарован (да не кажа отвратен) от заетите ресурси от Касперски по време на сканиране. Дори трудно се бразуваше.

Ами за времето, когато ползвах Norton компютъра ми не беше от слабите.

Ако имаш предвид да дърпа всички ъпдейти, а не само критичните - да.

Това към мен ли беше?

Само да добавя нещо, което забравих да спомена в предния си пост: тотално съм разочарован (да не кажа отвратен) от заетите ресурси от Касперски по време на сканиране. Дори трудно се бразуваше.

<{POST_SNAPBACK}>

Да, това е така относно ресурсите на Касперски 5.0, но виж 6.0, с която съм в момента вече се усеща подобрение в скенирането откъм скорост ;), но има още какво да се желае. Въпреки че още в бета тестване 6.0 показва завидни качества и мисля че след излизането на финалната версия ще е номер 1 :wors:

Нигхт Равен това с слабото пс беше за тебе.

<{POST_SNAPBACK}>

По принцип трябва да се бави на зареждане. Така е по-сигурно! ДОри в анкетата, която ми провеждаха от Симантек ме питаха кое е по-добре - да е по-сигурно, но да зарежда по бавно компютъра, или да си зарежда нормално. Хубаво е да проверява всичко на зареждане с цел сигурност.

Нз при мене нямаше такива неща но аз бях с Нортон 2005 а ти с 2003 не съм го използвал и не мога да ти кажа каква е причината.

Ама как да си сложа ръката на сърцето, и после да говоря лъжи...  :blink:

<{POST_SNAPBACK}>

Още ли ще си говорим за вашия антивирусен софтуер. Значи в събота и неделя направих няколко теста в къщи на домашният си компютър и то с "Професионалната" версия на продуктът предлаган от вас - AVG, резултатите бяха критични: AVG каза че нямало вирус, а същевременно сканиране с Касперски на абсолютно едни и същи файлове се получиха следните резултати (моля обърнете внимание на оградените с червено места, серийния номер на програмата е скрит от съображения за сигурност :wors: нали не можеше да се кракне :) ):

http://tigertron-bg.hit.bg/Virus.Scan.Results.jpg

За съжаление F-prot даде същите резултати: Не откри вируси:

http://tigertron-bg.hit.bg/F-prot.jpg

Но реших да пробвам още една антивирусна програма: BitDefender Free Edition След тестовете на тази антивирусна програма се убедих, че дори няма и да си помисля да използвам AVG дори и професионалната версия, защото BitDefender Free Edition засече не само троянчето, ами и спайчето, а е фрий ;)

http://tigertron-bg.hit.bg/BitDefender.Scan.Results.jpg

Хайде всички да сте живи и здрави, от това по-важно няма, дори и компютърът вида бъка с вируси ;)

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

Още ли ще си говорим за вашия антивирусен софтуер. Значи в събота и неделя направих няколко теста в къщи на домашният си компютър и то с "Професионалната" версия на продуктът предлаган от вас - AVG, резултатите бяха критични: AVG каза че нямало вирус, а същевременно сканиране с Касперски на абсолютно едни и същи файлове се получиха следните резултати (моля обърнете внимание на оградените с червено места, серийния номер на програмата е скрит от съображения за сигурност  :blink: нали не можеше да се кракне  :wors: ):

http://tigertron-bg.hit.bg/Virus.Scan.Results.jpg

За съжаление F-prot даде същите резултати: Не откри вируси:

http://tigertron-bg.hit.bg/F-prot.jpg

Но реших да пробвам още една антивирусна програма: BitDefender Free Edition След тестовете на тази антивирусна програма се убедих, че дори няма и да си помисля да използвам AVG дори и професионалната версия, защото BitDefender Free Edition засече не само троянчето, ами и спайчето, а е фрий  :)

http://tigertron-bg.hit.bg/BitDefender.Scan.Results.jpg

Хайде всички да сте живи и здрави, от това по-важно няма, дори и компютърът вида бъка с вируси  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

А защо "Scan all files" не е включено и защо не проверявате системните области преди старта на теста?

А защо "Scan all files" не е включено и защо не проверявате системните области преди старта на теста?

<{POST_SNAPBACK}>

Защото вирусите са в ЕХЕ файл и настройките на всички програми са да сканират само файлове които могат да се заразяват. И... защо трябва да проверявам системните области когато сканирам определена папка в която има ЕХЕ файлове с вируси?

Защото вирусите са в ЕХЕ файл и настройките на всички програми са да сканират само файлове които могат да се заразяват. И... защо трябва да проверявам системните области когато сканирам определена папка в която има ЕХЕ файлове с вируси?

<{POST_SNAPBACK}>

tigertron,

Така и не разбрахте, че различните антивирусни действат по различен начин. Някои се опитват да сканират дълбоко вътре във файла и затова са ужасно тромави, а други сканират не толкова дълбоко но са бързи. При вторите едва след като вируса се опита да се стартира, бива заловен. Моля, не правете повече смешни непрофесионални опити...

И аз бих искал да тествам файлчето.

Редактирано от AVGBulgaria.com (преглед на промените)

А би ли ми дал файла да го изследвам и аз?!

ако е за статистиката NOD32 въпреки че и тои пропуска

най-добре е да се внимава

tigertron,

Така и не разбрахте, че различните антивирусни действат по различен начин. Някои се опитват да сканират  дълбоко вътре във файла и затова са ужасно тромави, а други сканират не толкова дълбоко но са бързи. При вторите едва след като вируса се опита да се стартира, бива заловен. Моля, не правете повече смешни непрофесионални опити...

<{POST_SNAPBACK}>

Еса на теб да ти дам един пример както ти даде в друга тема или в некои от погорните постове на некои си там човечец. Ти ми викаш че АВГ е от 2-рите ми добре така да бъде чак когато се стартира се фаща ся ти давам един пример. Човек си качва определени програми защото иска да си преинсталира Windows-a избира кои му трябват праи си едно дискче но преди това ги е проверил с АВГ и тя по показва че няма вирсус но тя не се рови толкова дълбоко а само когато се стартира вируса но на някои от програмите има вирус. И така тои щаслив си мисли че ще со опраи пс-то. Реинсталира-го,праи си настроиките и просто не е решил първо да качи АВ-то щото може би не е вкарал даните за нета или чака за накрая да я упдаит да ни се прекъсва от рестартите на програмите дето са инсталирани. И качва тая качва оная но не знае че на някои има вирус щото АВГ не го е засекал щото тя не е от "тромавите" инсталка програмите с вирусите и кво стана аиде сичко на ново та требе дири нов диск с програми щото тоя за нищо нестаа и куп други проблеми и само щото АВГ не е "тромава". И да ти каа бързата работа срам за маистора Каспрески може да е бавен но поне е сигурен а не като АВГ срамна му работа.

А аз мисля, че ролята на антивирусната не е да пази всички комшии и целия свят, а компютъра, на който е инсталирана. cool.gif

Освен това е много важно, човек да не робува на антивирусната си, а да я инсталира и да забрави за нея. Най-добре е ако въобще не усеща, когато му сканира или се осъвременява. Другото е манящина, без нужда...

С това показваш че АВГ не е по добра от Нортон,Касперски. Дадох ти течон пример на които ти не можа да отговориш а ми овърташе за целия свят. И това с комшията го дадох като отделен пример защото твои приятел ако ти иска му качиш диск с програми ти ша откажеш ли? не ми се вярва! Ако посоченото лице по горе беше сканирало с друга АВ това можеше да се избегне(под друга АВ имам предвид Нортон,Касперски)! А сега можеш да признаеш че АВГ не е по добра от Нортон,Касперски защото с това че ти каза че тя не е "тромава" сам се закопа и отърваване няма! cool.gif

Освен това е много важно, човек да не робува на антивирусната си, а да я инсталира и да забрави за нея. Най-добре е ако въобще не усеща, когато му сканира или се осъвременява. Другото е манящина, без нужда...

<{POST_SNAPBACK}>

Здравейте, г-н AVG !

От доста време следя темата и нейното развитие, ако мога така да се изразя ! Прави ми голямо впечатление, начинът по който се изразявате и отговорите, които давате от ваша страна! Интересно ми е защо винаги избягвате от темата и съответно от нейният отговор, толкова ли е трудно веднъж да се съгласите със НАС потребителите и тестерите на даден антивирусен софтуеър! Постоянно, прочитам хвалебствени слова за прословутата AVG, колко била добра и какво можела. За да бъдем субективни, защо според вас човек трябва да забрави за антивирусната си. Mисля, че това не е много правилно изказване от ваша страна???

"Който субсидира глупост, получава глупост. Който субсидира неефективност, получава неефективност"

:rolleyes::eek:;)

tigertron,

Така и не разбрахте, че различните антивирусни действат по различен начин. Някои се опитват да сканират  дълбоко вътре във файла и затова са ужасно тромави, а други сканират не толкова дълбоко но са бързи. При вторите едва след като вируса се опита да се стартира, бива заловен. Моля, не правете повече смешни непрофесионални опити...

<{POST_SNAPBACK}>

Защо според Вас всички мои опити са непрофесионални. Ами ако Ви кажа че съм бета тестер на много програми и повечето от тях са антивирусни? Ако Ви кажа че мнението ми се уважава от много разработчици на софтуер и присъства в много форуми? Пак ли ще са непрофесионални - ами тогава много големи разработчици на софтуер вземат в предвид непрофесионални мнения. А относно файлчето - правено е за лични нужди, всеки бета тестер (особено на антивирусен софтуер) си има по няколко такива и съжалявам, но няма да го предоставя на никой. Направете си и Вие едно такова файлче. Говорите за дълбочина на сканирането - да прав сте, но това е един от най-важните параметри за една антифирусна програма в днешно време. Много разработчици го подценяват като параметър, за да увеличат скоростта на сканиране на продуктите си, но така имат сериозни пропуски в засичането на вируси. С напредването на технологиите и увеличаване на работната честота на процесорите едно дълбоко сканиране няма да повлияе толкова на бързината на сканиране на антивирусния продукт и ще осигури много по-добра защита.

А сега за уважаемите потребители на форума ето и други резултати от проведени тестове на антивирусни програми:

Sophos Antivirus също беше категоричен, че няма вируси в посочените файлове:

http://tigertron-bg.hit.bg/SophosScanResults.jpg

Avast! Antivirus Също каза, че няма вирус:

http://tigertron-bg.hit.bg/AvastScanResults.jpg

И за съжаление на всички привърженици на НОД32, той също бе категоричен, че в посочените файлове няма вируси:

http://tigertron-bg.hit.bg/NOD32ScanResults.jpg

В предишни постове съп показал резултати и от други антивирусни програми, така че всеки може да си прави сам изводите cool.gif

Бъдете живи и здрави всички!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.