Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя антивирусна програма предпочитате и защо? (част 1)

Featured Replies

AVG plus Firewall разпознава като unwanted program :Adware Generic.IBS  и като вируси: Trojan horse Downloader.Istbar.ME, Trojan horse Downloader.Generic.SKQ.

Хората казват, че вирусни тестове се правят в лаборатории, а не импровизирани проверки.

<{POST_SNAPBACK}>

Aбре момче де го чукаш де се пука sad.gif

Мисьлта ми беше че НОД-а не го хваща а не че АВГ го пропуска ,макар че в интерес на истината е така ,хваща го само ако почнеш да го инсталираш !!

Щях да пиша и още но не ми се спори сега

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 242,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Докато вирусът стои в install.exe, няма как да зарази компютъра. Едва след инсталация вирусът става опасен. В този смисъл нормално повечето програми мълчат.

Докато вирусът стои в install.exe, няма как да зарази компютъра. Едва след инсталация вирусът става опасен. В този смисъл нормално повечето програми мълчат.

<{POST_SNAPBACK}>

Абе, що Касперски не мълчи ? Ти AVG с Касперски ли ще я мериш?!

Ще работим колкото чехите тогава, когато почнат да ни плащат колкото на тях! :clap:

Ще работим колкото чехите тогава, когато почнат да ни плащат колкото на тях! :clap:

<{POST_SNAPBACK}>

MELL, всяка антивирусна програма има собствен метод на работа. Много антивирусни казват за даден файл, че е вирус само като видят размера и името му. Така вероятността за грешка в определянето е голяма и могат да бъдат премахнати чисти файлове. За разлика от тях, други антивирусни (като AVG) казват че в даден файл има вирус едва когато наистина открият наличието на такъв.

Като пример мога да дам сканирането на електронни писма, когато прикачения файл е защитен с парола. Тъй като в този случай няма как антивирусната програма да провери съдържанието на защитения файл, някои антивирусни програми казват, че прикачения файл е вирус, ако размера и вида на файла съвпадат с този открит при други потребители, които са били заразени. За разлика от тях AVG не казва за такъв прикачен файл, че е вирус (защото има вероятност да не е), но при стартиране или разархивиране на файла, резидентния щит открива вируса и го премахва. В този смисъл ако говорим за прецизност на работата и избягване на генериране на т.нар. false positives AVG се държи по правилния начин - не казва че има вирус, докато не е сигурна че има такъв.

Ще работим колкото чехите тогава, когато почнат да ни плащат колкото на тях! ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Напълно те подкрепям :P И аз задавам същия въпрос, защо Касперски не мълчи ;)

Виж сега no-invite.com, AVG антивирус е добра антивирусна програма, спор няма. Бих я избрал нея ако ползвам безплатен аналог на антивирусна, но за платените версии и дума не може да стане за сравнение. Ето едно набързо скалъпено тестване на АВ-та от мен (макар и стари версии на програмите), то се вижда кои АВ-та си заслужават парите cool.gif

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...ndpost&p=152866

Сами си правете изводите ;)

Напълно те подкрепям  :P И аз задавам същия въпрос, защо Касперски не мълчи  ;)

Виж сега no-invite.com, AVG антивирус е добра антивирусна програма, спор няма. Бих я избрал нея ако ползвам безплатен аналог на антивирусна, но за платените версии и дума не може да стане за сравнение. Ето едно набързо скалъпено тестване на АВ-та от мен (макар и стари версии на програмите), то се вижда кои АВ-та си заслужават парите  cool.gif

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...ndpost&p=152866

Сами си правете изводите  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

"Скълъпих набързо" е много добре казано. Всичко, което е "скалъпено" и "набързо" няма как да даде друг резултат. За да работи една антивирусна правилно, тя трябва да е инсталирана, осъвременена и настроена по правилен начин. "Скалъпени набързо" тестове може да направи само един непрофесионалист. И къде е това прословуто adware файлче, с което сте "скалъпил" теста, за да го тестваме и ние. Защо не ни го дадете, да се пробваме? Според нас резултата не е верен. Защо да Ви вярваме? Нека и другите антивирусни да тестват със същото файлче.

Нищо лично. Ние гледаме на бизнеса с антивирусни програми сериозно и "скълъпени набързо" тестове, не са любимото ни занимание за деня.

"Скълъпих набързо" е много добре казано. Всичко, което е "скалъпено" и "набързо" няма как да даде друг резултат. За да работи една антивирусна правилно, тя трябва да е инсталирана, осъвременена и настроена по правилен начин. "Скалъпени набързо" тестове може да направи само един непрофесионалист. И къде е това прословуто adware файлче, с което сте "скалъпил" теста, за да го тестваме и ние. Защо не ни го дадете, да се пробваме? Според нас резултата не е верен. Защо да Ви вярваме? Нека и другите антивирусни да тестват със същото файлче.

Нищо лично. Ние гледаме на бизнеса с антивирусни програми сериозно и "скълъпени набързо" тестове, не са любимото ни занимание за деня.

<{POST_SNAPBACK}>

Моите уважения, но Вие не ме познавате. От къде можете да знаете, че аз не съм професионалист и че нямам висше техническо образование и не се занимавам с изследване на вируси? :P Когато казах "скалъпено набързо" имах предвид, че антивирусните програми не за инсталирани и конфигурирани на моя личен компютър. Те са ПРАВИЛНО инсталирани, конфигурирани и осъвременени на сървърът през който осъществих теста. Отбелязах също че са стари версии на програмите, но това не трябва да е оправдание за една антивирусна програма.

Дали е верен или не резултата? Ами ..... кажете ми вие, все пак grisoft е дал позволение на сайта да сложи антивирусния им скенер? Дали не е конфигурирана правилно? Наистина ли не е верен резултатът?

До колкото знам, АВ-тата на този сайт са инсталирани и конфигурирани от съответните специалисти на съответната компания, предоставила своя антивирусет скенер на сайта, а вирусните дефиниции се обновяват автоматично всеки ден (най-малко по веднъж). Сайтът има за цел да се проверяват файлове с много АВ-та едновременно. Така човек може да провери доколко е ефективна АВ-ната програма, която мисли да закупи.

А и .. аз казах че AVG е добра антивирусна програма, но в днешно време е необходим по-добър и дълбок скенер, както и подобрени евристични анализи, за да се засекат и най-хитрите гадинки. Вие как мислите? Не споря че AVG ги няма и не казвам, че продуктът ви не е добър само заради пропуските в тези тестове. Напротив AVG се е представяла много добре на много тестове, водени от мен biggrin.gif

Вижте сега, Касперски си е най-добрата защита, няма какво повече да си играем на шикалки и да раздуваме темата. От ранга и класата на Касперски са: Чичо Нортън, Еф- Сикюъ и капризната откъм ресурси дама - Мак Афи. Процента на интернет потребителите, които ползват А Ев Джи е показателен и за стойността на програмата.

Аз нямам нищо против това напето момче с вратовръзката, нито пък против продукта на Grisoft - AVG, но просто програмката си е слабичка, и има още много труд и пот да хвърлят разработчиците и специалистите на компанията,докато я направят да се ежи на такива лъвове като Касперскито и чичко Нортън. :P

Абсолютно съгласен. Факт е, че е най-добрата. Особено 6-цата ще тушира всичката конкуренция с по-ниските системни изисквания и цялостна защита.

:P;)

Вижте сега, Касперски си е най-добрата защита, няма какво повече да си играем на шикалки и да раздуваме темата. От ранга и класата на Касперски са: Чичо Нортън, Еф- Сикюъ и капризната откъм ресурси дама -  Мак Афи. Процента на интернет потребителите, които ползват А Ев Джи е показателен и за стойността на програмата.

Аз нямам нищо против това напето момче с вратовръзката, нито пък против продукта на Grisoft - AVG, но просто програмката си е слабичка, и има още много труд и пот да хвърлят разработчиците и специалистите на компанията,докато я направят да се ежи на такива лъвове като Касперскито и чичко Нортън. ;)

<{POST_SNAPBACK}>

tigertron,

Не е нужно много време да се разбере дали сте професионалист в областта или не. Висшето техническо (компютърно) образование не е равно на професионализъм. Познавам колежки завършили висше "компютърна техника", които са продавачки в магазини за хранителни стоки...

За какъв сайт за тестване говорите тук? Това е сайт за заблуда. Версията на AVG която се използва при тестовете там е от преди най-малко 6 месеца. Тогава AVG 7.0 въобще нямаше версия за сканиране на adware.

Как можете да твърдите, че това са реални тестове, след като например BitDefender в сайта е версия 7.2, а в момента версията на продукта е 9.0. Просто няма какво да се коментира повече...

Причината да спорим по въпроса "Кой антивирус предпочитате?" е изказването Ви:

"Бих я избрал нея ако ползвам безплатен аналог на антивирусна, но за платените версии и дума не може да стане за сравнение."

Вие не можете да говорите така за продукт, който не познавате достаъчно добре и който сравнявате във версии преди толкова време. Моля, не коментирайте повече антивирусните продукти преди да имате реални тестове на реалното им състояние в момента.

Темата е "Кой антивирус предпочитате?" (предполага се "в момента", а не преди 3 години).

Вижте сега, Касперски си е най-добрата защита, няма какво повече да си играем на шикалки и да раздуваме темата. От ранга и класата на Касперски са: Чичо Нортън, Еф- Сикюъ и капризната откъм ресурси дама -  Мак Афи. Процента на интернет потребителите, които ползват А Ев Джи е показателен и за стойността на програмата.

Аз нямам нищо против това напето момче с вратовръзката, нито пък против продукта на Grisoft - AVG, но просто програмката си е слабичка, и има още много труд и пот да хвърлят разработчиците и специалистите на компанията,докато я направят да се ежи на такива лъвове като Касперскито и чичко Нортън. :sobbing:

<{POST_SNAPBACK}>

MELL,

интересно Вие закупили ли сте си Касперски, който ползвате? Причината да има толкова мними и самозвани "специалисти", които правят всякакви псевдотестове, е, от една страна повсеместното разпространение на крак-ове и серийни номера за платените версии на тези програми, и от друга причина, трудното намиране на такива номера за AVG (Ей Ви Джи), които вече да не са блокирани от Grisoft.

По причина на последното, достъп до професионалната версия на AVG имат изключително малко хора (да не кажа - изобщо никой). Който и форум да посетите, ще видите - "AVG много ми харесва, но не ми харесва всеки месец да си сменям номера" (има се предвид, че се ползва едномесечната версия за изпробване).

И така, основната причина AVG да не е толкова разпространен като тема във форумите е, от една страна, трудното му хакване, а от друга страна безпроблемната му работа - хората си инсталират програмата и забравят за нея, тъй като тя сама си върши всичко - обновяване, сканиране и т.н.

По тази причина и няма толкова гласове за AVG - хората, които я ползват, не са минали през този форум!

Редактирано от AVGBulgaria (преглед на промените)

Разликите между професионалната и безплатната версия не са чак толкова генерални, така че това не е оправдание.

MELL,

интересно Вие закупили ли сте си Касперски, който ползвате? Причината да има толкова мними и самозвани "специалисти", които правят всякакви псевдотестове, е, от една страна повсеместното разпространение на крак-ове и серийни номера за платените версии на тези програми, и от друга причина, трудното намиране на такива номера за AVG (Ей Ви Джи), които вече да не са блокирани от Grisoft.

По причина на последното, достъп до професионалната версия на AVG имат изключително малко хора (да не кажа - изобщо никой). Който и форум да посетите, ще видите - "AVG много ми харесва, но не ми харесва всеки месец да си сменям номера" (има се предвид, че се ползва едномесечната версия за изпробване).

И така, основната причина AVG  да не е толкова разпространен като тема във форумите е, от една страна, трудното му хакване, а от друга страна безпроблемната му работа - хората си инсталират програмата и забравят за нея, тъй като тя сама си върши всичко - обновяване, сканиране и т.н.

По тази причина и няма толкова гласове за AVG - хората, които я ползват, не са минали през този форум!

<{POST_SNAPBACK}>

За какво да се хаква програмката ти, като има по добра алтернатива от нея

в лицето на Касперски, Еф-Сикюъ, Нортънчето, още да изброявам ли?

Причината за хакването е, че не си струва, за това не е хакната досега.

Хакват се програми, които си струват и наистина вършат работа. И недей много да се ежиш, щото всяко действие си има противодействие.Ако хакерите преценят, че програмата си струва, след някой друг месец ще я видим вече хакната, както това стана с Бит Дефендера, капиш! Аз също имам един въпрос към теб, каква заплата получаваш месечно? Ти какво сега, искаш да изкараш Ай Ви Джи-то, по-добра от Касперски, така ли, или не е така? Ако е така давай да ги тестваме де, стиска ли ти? На мен лично AVG-то ми е много симпатична, притежава много красив интерфейс, не изисква да консумира много системни ресурси, сканира сравнително бързо, но куца в дълбочината на сканиране и пропуска не малко вирусчета в системата, което е много лошо.Другата ми препоръка е да се работи за подобряването на чувствителността към разпознаването на заплахите. Аз съм против нелегалния софтуеър, и лично се поставям на мястото на разработчиците на софтуеърните продукти. Все пак каква заплата получаваш месечно?

Редактирано от MELL (преглед на промените)

Разликите между професионалната и безплатната версия не са чак толкова генерални, така че това не е оправдание.

<{POST_SNAPBACK}>

Разликите са доста "генерални", както може да се види от оттук:Разлики между безплатната и платената версия на AVG Anti-Virus.

tigertron,

Не е нужно много време да се разбере дали сте професионалист в областта или не. Висшето техническо (компютърно) образование не е равно на професионализъм. Познавам колежки завършили висше "компютърна техника", които са продавачки в магазини за хранителни стоки...

Да прав сте, това че съм завършил висшето образование не е равно на професионализъм, защото ако не бяха страничните ми занимания в областта, то от това висше образование полза няма никаква. И... не мога да разбера връзката между продавачка в магазин и специалист? Всичко си зависи от човека, познавам хора които се занимават с разносна търговия, но могат да изкарат целия изходен код на AVG ако решат. Не говорете кой какъв е бил и какво работи, защото е важно какво може :sobbing:

За какъв сайт за тестване говорите тук? Това е сайт за заблуда. Версията на AVG която се използва при тестовете там е от преди най-малко 6 месеца. Тогава AVG 7.0 въобще нямаше версия за сканиране на adware.

Как можете да твърдите, че това са реални тестове, след като например BitDefender в сайта е версия 7.2, а в момента версията на продукта е 9.0. Просто няма какво да се коментира повече...

Да, аз казах че са стари версии на програмите, но версията на Касперски например е на поне 2 години, да не би тогава да е било интегрирано в програмата сканиране за спай? А пък какво остава ако версията на AVG е на 6 месеца (тоест доста по-нова от тази на други продукти).

Причината да спорим по въпроса "Кой антивирус предпочитате?" е изказването Ви:

"Бих я избрал нея ако ползвам безплатен аналог на антивирусна, но за платените версии и дума не може да стане за сравнение."

Вие не можете да говорите така за продукт, който не познавате достаъчно добре и който сравнявате във версии преди толкова време. Моля, не коментирайте повече антивирусните продукти преди да имате реални тестове на реалното им състояние в момента.

Да много правилно казах: Бих я избрал ако ползвам безплатната версия. А дали масовия потребител познава така добре AVG както вас? И моля ви, достатъчно добре познавам методите, алгоритмите и начините на анализ на голям брой антивирусни програми (включително и AVG), за да мога да изказвам мнения и правя критики.

И така, основната причина AVG да не е толкова разпространен като тема във форумите е, от една страна, трудното му хакване, а от друга страна безпроблемната му работа - хората си инсталират програмата и забравят за нея, тъй като тя сама си върши всичко - обновяване, сканиране и т.н.
Не съм съгласен. Както казах по-горе познавам хора, които биха върнали изходния код на програмата ако искат, така че все ще се намери кой да измъкне кодовете, не е това причината да не се ползва програмата. Казвате безпроблемна работа: Ако наистина AVG работеше безпроблемно (а и всяка програма не само AVG), то във форумите много хора щяха да я хвалят и да казват колко е безпроблемна и добра. Но ... май не се намират такива публикации.

Темата е "Кой антивирус предпочитате?" (предполага се "в момента", а не преди 3 години).

<{POST_SNAPBACK}>

Да така е и аз помагам на хората да се ориентират към най-добрата за тях антивирусна програма. И понеже това се превръща в спор, то повече няма да споря с вас. И аз да предлагах определен продукт и аз щях да твърдя, че е най-добрия. :help:

Прегледах разликите. Това не е генерална промяна. Скенера е един и същ. Единия дето лови адуер, голяма работа. Всички останали възмоности лично за мен и други домашни потребители са просто като опции, не толкова до сигурност. Продуктите са си едни и същи. По-свежи дефиниции, гарантирани - глупости на търкалета. Какво трябва да значи това? Единият ще се ъпдейтне на следващите 4 часа, другия на следващия ден?! Скенера си е един и същ във всички случаи.

За какво да се хаква програмката ти, като има по добра алтернатива от нея

в лицето на Касперски, Еф-Сикюъ, Нортънчето, още да изброявам ли?

Причината за хакването е, че не си струва, за това не е хакната досега.

Хакват се програми, които си струват и наистина вършат работа. И недей много да се ежиш, щото всяко действие си има противодействие.Ако хакерите преценят, че програмата си струва, след някой друг месец ще я видим вече хакната, както това стана с Бит Дефендера, капиш! Аз също имам един въпрос към теб, каква заплата получаваш месечно? Ти какво сега, искаш да изкараш Ай Ви Джи-то, по-добра от Касперски, така ли, или не е така? Ако е така давай да ги тестваме де, стиска ли ти? На мен лично AVG-то ми е много симпатична, притежава много красив интерфейс, не изисква да консумира много системни ресурси, сканира сравнително бързо, но куца в дълбочината на сканиране и пропуска не малко вирусчета в системата, което е много лошо.Другата ми препоръка е да се работи за подобряването на чувствителността към разпознаването на заплахите. Аз съм против нелегалния софтуеър, и лично се поставям на мястото на разработчиците на софтуеърните продукти. Все пак каква заплата получаваш месечно?

<{POST_SNAPBACK}>

Ако според броя на опитите за хакване на програмите се измерва тяхната полезност, мога да ти кажа, че чехите все имат работа да блокират лицензни ключове, които се пуснати във форумите.

Както казах и преди, причината AVG да се представя като слаба е че хората, които ползват хакерски ключове, ги намират трудно (особено да са работещи ключове). И по тази причина се насочват към програми, които Вие изброихте, и които се отключват нелегално много по-лесно, отколкото AVG (Ей Ви Джи). С други думи, действа се на принципа за киселото грозде.

Въпросът за моята заплата не е уместен в този форум.

Да крадеш труда на хората хич не е добър.Повечето българи са мързеливи,неработливи и невъзприемчиви.Извинявам се,че го казвам,но виждам какво е във фирмата на баща ми.Колко години е давал пари залагал е апартамента само и само сега да осигурява работа на над 300 човека , а те в замяна не работят по стандартите не искат да работят по стандарта ISO - 9000 -1 и за това в европа продуктите не вървят.А там би трябвало да вървят защото за българия все още са скъпи.Все пак не всеки може да си позволи "Ключ за лампа" за 20-30 лева,въпреки,че има страшно готини функции :sobbing: .

Та чехите си заслужават парите,почти всички производители на такива продукти ги заслужават.Вярно е има хора ,които немогат да си го позволят,за това пък има free анти-вирустни cool.gif

ЕДИТ.

Незнам точно как се активира кодът и как ги изобретяват хората правещи антивирустни,но все пак няма ли база данни която да проверява има ли такъв код,използван ли е вече,ако е използван да бъде затворен.При активацията да бъде разчетен кодът и проверен дали е истински,не си представям как хиляди души ползват един код и никой не ги спира.

Редактирано от gronkjaer (преглед на промените)

Прегледах разликите. Това не е генерална промяна. Скенера е един и същ. Единия дето лови адуер, голяма работа. Всички останали възмоности лично за мен и други домашни потребители са просто като опции, не толкова до сигурност. Продуктите са си едни и същи. По-свежи дефиниции, гарантирани - глупости на търкалета. Какво трябва да значи това? Единият ще се ъпдейтне на следващите 4 часа, другия на следващия ден?! Скенера си е един и същ във всички случаи.

<{POST_SNAPBACK}>

Така е, безплатната версия ползва скенера на платената версия. Само че "Платената версия на AVG има оптимизиран код на програмата, което води до ускоряване на процеса на проверка."

Освен това Адуера, който Вие подценявате, през последните няколко месеца се оказа голям проблем. Точно ад-уери и спай-уери са зловредните програми, които причиняват големи поражения на компютрите. Такива зловредни програми може да са причина за това, компютърът Ви да няма достъп до Интернет, примерно.

Да не говорим за спай-уери, които могат да изпратят номерът на кредитната Ви карта на някой друг в Интернет, и човека да си тегли Вашите парички без проблем.

Друг пример за такива програми са така наречените downloaders -програми, които изтеглят други зловредни програми, които могат да правят всякакви бели.

Относно другото, което подценявате - гарантираното изтегляне на дефиниции. Разликата в гарантираното и негарантираното изтегляне е момента на изтегляне на дефиницците - първо се обслужват всички заявки, които идват от платените версии, и едва след това, когато има възможност - безплатните версии. В момент на вирусна епидемия тази разлика във времето може да се окаже решаваща.

Редактирано от AVGBulgaria (преглед на промените)

Освен това Адуера, който Вие подценявате, през последните няколко месеца се оказа голям проблем. Точно ад-уери и спай-уери са зловредните програми, които причиняват големи поражения на компютрите. Такива зловредни програми може да са причина за това, компютърът Ви да няма достъп до Интернет, примерно.

Да не говорим за спай-уери, които могат да изпратят номерът на кредитната Ви карта на някой друг в Интернет, и човека да си тегли Вашите парички без проблем.

Друг пример за такива програми са така наречените downloaders -програми, които изтеглят други зловредни програми, които могат да правят всякакви бели.

<{POST_SNAPBACK}>

Поздравявам те за това, аз също от доста време пиша, че борбата със злонамерен код вече премина не толкова в борба с обикновени вируси, а повече към борба със спайчета, адуер и други, точно поради причините които посочихте :bye:

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

Така е, безплатната версия ползва скенера на платената версия. Само че "Платената версия на AVG има оптимизиран код на програмата, което води до ускоряване на процеса на проверка."

<{POST_SNAPBACK}>

Това няма нищо общо с дискусията, която провеждаме. Не говорим по принцип, а за конкретната ситуация - сканиране на файл и предаване на друг. Тук е важен скенера колко дълбоко проверява файла и може ли да се довери човек на него и да предаде на приятел без интернет и да не стане фал с данните му, като накрая аз да съм виновен и да ми е гузно.

Спайуера, чиято разновидност е адуера, е опасен, но не е причина за загуба на данни. Кражбата на номера на кредитни карти - друг въпрос, пак нямащ общо с дискусията.

Поправете ме ако бъркам,но това май се превръща в дискусия само колко добра била AVG. :sobbing: Нямам нищо против продукта(ползвам съм дори безплатната известно време),но не мисля (лично мнение,разбира се),че ако имам възможност да избирам бих си купил точно тази антивирусна :) А за кракването и разбиването на кода на AVG ...Kaspersky също blacklist-ват кодове и въпреки това популярността на програмата не спада.Така,че си мисля ,че не е проблема точно в чудесната защита на AVG а просто ,няма търсене :help:

Това няма нищо общо с дискусията, която провеждаме. Не говорим по принцип, а за конкретната ситуация - сканиране на файл и предаване на друг. Тук е важен скенера колко дълбоко проверява файла и може ли да се довери човек на него и да предаде на приятел без интернет и да не стане фал с данните му, като накрая аз да съм виновен и да ми е гузно.

Да прав си, точно това имах в предвид и аз в друг пост :sobbing:

Спайуера, чиято разновидност е адуера, е опасен, но не е причина за загуба на данни. Кражбата на номера на кредитни карти - друг въпрос, пак нямащ общо с дискусията.

<{POST_SNAPBACK}>

Напротив, спайуера може да е причината за голяма загуба на данни, повярвай ми. Затова е много важно каква част от спайуера ти засича антивирусната, защото обикновените вируси вече всички АВ-та ги засичат. :help:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.