Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя антивирусна програма предпочитате и защо? (част 1)

Featured Replies

А за Нортон няма ли да напраиш тест?!

<{POST_SNAPBACK}>

Може би, ако не ме домързи, защото вече ми писна да споря и да затвърждавам мнението си с факти, ще направя тестове на Norton Antivirus, Panda Antivirus и Symantec Antivirus, но мисля че няма да правя повече опити.

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 242,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Защо според Вас всички мои опити са непрофесионални. Ами ако Ви кажа че съм бета тестер на много програми и повечето от тях са антивирусни? Ако Ви кажа че мнението ми се уважава от много разработчици на софтуер и присъства в много форуми? Пак ли ще са непрофесионални - ами тогава много големи разработчици на софтуер вземат в предвид непрофесионални мнения. А относно файлчето - правено е за лични нужди, всеки бета тестер (особено на антивирусен софтуер) си има по няколко такива и съжалявам, но няма да го предоставя на никой. Направете си и Вие едно такова файлче. Говорите за дълбочина на сканирането - да прав сте, но това е един от най-важните параметри за една антифирусна програма в днешно време. Много разработчици го подценяват като параметър, за да увеличат скоростта на сканиране на продуктите си, но така имат сериозни пропуски в засичането на вируси. С напредването на технологиите и увеличаване на работната честота на процесорите едно дълбоко сканиране няма да повлияе толкова на бързината на сканиране на антивирусния продукт и ще осигури много по-добра защита.

А сега за уважаемите потребители на форума ето и други резултати от проведени тестове на антивирусни програми:

Sophos Antivirus също беше категоричен, че няма вируси в посочените файлове:

http://tigertron-bg.hit.bg/SophosScanResults.jpg

Avast! Antivirus Също каза, че няма вирус:

http://tigertron-bg.hit.bg/AvastScanResults.jpg

И за съжаление на всички привърженици на НОД32, той също бе категоричен, че в посочените файлове няма вируси:

http://tigertron-bg.hit.bg/NOD32ScanResults.jpg

В предишни постове съп показал резултати и от други антивирусни програми, така че всеки може да си прави сам изводите  cool.gif

Бъдете живи и здрави всички!

<{POST_SNAPBACK}>

Картинки се фалшифицират много лесно. Така че или дай файла да го пробвам и аз на Касперски и други АВ, или по-добре да не беше писал по въпроса.

Картинки се фалшифицират много лесно. Така че или дай файла да го пробвам и аз на Касперски и други АВ, или по-добре да не беше писал по въпроса.

<{POST_SNAPBACK}>

Съгласен съм с теб, Ghostface Killah.

Хвърля ни прах в очите и после вика "Не давам файла щото е тайна и много опасен, но никой не го открива, а само една програма" :computer2:

Ето затова казвам, че един само един непрофесионален (самозван) тестер може да направи такова нещо. А за тези издания, които приемат тестовете Ви - горките. Как може да Ви се доверят, не знам...

Помолих Ви да не правите повече "смешни" тестове, но уви...

От гледна точка на опита си като потребител искам да кажа, че AVG не е "безмилостен към вирусите", а по-скоро е обратното.

Към инж. Ивайло Тинчев: мисля, че съзнавате, че tigertron няма никакъв интерес да спекулира с такава информация, камо ли да фалшифицира картинките. Това, че един тест се извършва в домашни условия, не значи, че е смешен. Например аз мога да направя подобен тест и да открия, че определена антивирусна програма не си върши добре работата. Смешно ли е това? Не мисля. Просто обвъзраността Ви към компанията Ви прави прекалено субективен.

От гледна точка на опита си като потребител искам да кажа, че AVG не е "безмилостен към вирусите", а по-скоро е обратното.

Към инж. Ивайло Тинчев: мисля, че съзнавате, че tigertron няма никакъв интерес да спекулира с такава информация, камо ли да фалшифицира картинките. Това, че един тест се извършва в домашни условия, не значи, че е смешен. Например аз мога да направя подобен тест и да открия, че определена антивирусна програма не си върши добре работата. Смешно ли е това? Не мисля. Просто обвъзраността Ви към компанията Ви прави прекалено субективен.

<{POST_SNAPBACK}>

"Субективен" може би, но не и наивен.

Какъв е проблема tigertron да ни даде това файлче (на нас, на представителите на NOD32, на тези на Panda и др.), за да се пробваме и ние. Иначе и аз мога да кажа каквото си искам и да ползвам Photoshop, например, за да манипулирам картинки...

Тест на продукт при непознаване на пълната му документация и без използване на правилните настройки и функциониране е "непрофесионален".

От друга страна - за кое AVG говорите тук? За AVG Free ли?

Коя версия на AVG сте ползвал - с огнена стена, версията за мрежа, за мейл сървър или друга?

Доколкото си спомням, AVG Professional. Просто през нея вирусите минаваха без да ги усети. Винаги съм си мислил, че политиката на антирирусните корпорации е да предлагат един и същ енджин и на безплатните, и на платените версии т.е. възможностите за откриване на вируси да са едни и същи.

Хайде аз да дам едно архивче с вируси от преди месец. Ето го.

Ето какво откри моята антивирусна. А ето какво откри онзи сайт . Може да споделите с нас какво е открила AVG(просто ми е интересно, нямам намерение да влизам в спор).

С Касперски 6.0, за този файл:

още при сваляне:

detected: adware not-a-virus:AdWare.Win32.CommAd.a

URL: http://dl12l3.rapidshare.de/files/16015569...02.2006.ace/New Viruses/UEVUMgAA/asappsrv.dll/UPX

при сканиране на архива:

...2 вируса от този:

deleted: adware not-a-virus:AdWare.Win32.CommAd.a

File:.... /New_Viruses_11.02.2006.ace/New Viruses/UEVUMgAA/asappsrv.dll/UPX

...2 вируса от този:

deleted: Trojan program Trojan-Downloader.Win32.VB.wd

File: \New_Viruses_11.02.2006.ace/New Viruses/gimmygames.exe

...1 вирус от този:

deleted: Trojan program Trojan-Clicker.Win32.VB.le

File: \New_Viruses_11.02.2006.ace/New Viruses/winsysban7.exe

Nod 32 + Zone alarm pro ми вършат чудесна работа и вече 6 месеца без преинсталация, което за мен си е рекорд :computer2:

Из он-лайн рецепта...

Лек за главобол, съставки:

Касперски АнтиВирус Персонал Про 5.0.522

Касперски АнтиХакер 1.8.180

Ad-aware 1.06

System Mechanic 6.0

cool.gif

Винаги съм си мислил, че политиката на антирирусните корпорации е да предлагат един и същ енджин и на безплатните, и на платените версии т.е. възможностите за откриване на вируси да са едни и същи.

Хайде аз да дам едно архивче с вируси от преди месец. Ето го.

Ето какво откри моята антивирусна. А ето какво откри онзи сайт . Може да споделите с нас какво е открила AVG(просто ми е интересно, нямам намерение да влизам в спор).

<{POST_SNAPBACK}>

Имате грешка относно енджина на безплатните и платените антивирусни. Разликата в някои аспекти е съществена.

Ето какво откри AVG - 5 броя:

http://picvalley.net/show.php?2006/03/21/b...01edeec5bdf.jpg

Редактирано от AVGBulgaria.com (преглед на промените)

Съгласен съм с теб, Ghostface Killah.

Хвърля ни прах в очите и после вика "Не давам файла щото е тайна и много опасен, но никой не го открива, а само една програма" :)

Ето затова казвам, че един само един непрофесионален (самозван) тестер може да направи такова нещо. А за тези издания, които приемат тестовете Ви - горките. Как може да Ви се доверят, не знам...

Помолих Ви да не правите повече "смешни" тестове, но уви...

<{POST_SNAPBACK}>

Първо никога не съм хвърлял прах в очите на никого и никога не съм казвал че файлът е опасен, а също не съм казвал че само една антивирусна го засича - напротив на моите тестове го засякоха 2 програми - Касперски (версия 6 и версия 5) и БитДефендер (дори и безплатната версия на програмата). Останалите програми не го засякоха, а те са: Avast! (Professional), F-prot, AVG (Proffesional with Firewall), NOD32, Sophos. А от онлайн тестовете на същите файлове следните антивирусни програми също откриха вирусите: ClamAV, Dr.Web, Fortinet, VBA32 (http://tigertron-bg.hit.bg/virusscan.jotti.org2.jpg), AntiVir, Avira, Ikarus (http://tigertron-bg.hit.bg/VirusTotal%20results.jpg) или ще кажете, че и онлайн резултатите мога да подправя :P Не ми е работа да подправям резултати, просто правя необходимите тестове и публикувам получените резултати. Никога не съм твърдял и говорил само за една антивирусна програма, говоря за много такива като цяло и понеже вие казахте че програмата ви е перфектна и безгрешна, реших да ви покажа колко грешите и в каква заблуда живеете. А за файлчето наистина съжалявам, но няма да ви го предоставя.

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

no-invite.com при теб сега гледам няква си сляпа вяра тва че АВГ ти дава заплатата не значи че е наи-добрата ако работеше за Касперски ня мисля че пак щеше да защитаваш АВГ! Ти просто имаш сляпа вяра към тоя дето ти дава хляба и не искаш да признаеш че тои е един лош продукт и не може да се мери с Касперкси,Нортон,Панда и др. Просто махни врътовръзката и като обикновен човек си признаи!

Ами щом не желаеш да го предоставиш, както аз, така и апелирам другите да не вярват на резултатите, които си получил. Щом имаш интерес да не го даваш - провеждай ги за себе си и не давай резултатите, пази си и тях за себе си. Предполагам другите също ще се съгласят с мен.

Антивирусни програми ... много и различни...

Пробвал съм доста от тях и здраво съм се парел...

За мен формулата е проста това са програмите Symantec AntiVirus в комбинация от няколко месеца с Windows Defender (Beta 2) безплатна... за сега

/благодаря на мой приятел от форума за тези програми/

До сега каквито и вирусни атаки да е имало по мрежата аз съм оставал сух. А и замислете се, след като половината от мрежата е против Майкрософт... не биха ли направили продукт с който да се защитят... става въпрос за милиарди $ и пазари. А и най-доброто за мен е, че постоянно идват ъпдейти...

Едно е за теб да работят големи екипи от програмисти които в свободното си време сами пишат и вирусите, че да им върви пазара...

А съвсем друго е в някоя таванска стая 2-3 новопокръстени програмиста да се пробват що е това антивирус и да разчитат на библиотеки от "известни" фирми за ъпдеити. biggrin.gif и да правят смешни агитации на продукта си.

Антивирусни програми ... много и различни...

Пробвал съм доста от тях и здраво съм се парел... 

За мен формулата е проста това са програмите Symantec AntiVirus  в комбинация от няколко месеца с Windows Defender (Beta 2) безплатна... за сега 

/благодаря на мой приятел от форума за тези програми/

До сега каквито и вирусни атаки да е имало по мрежата аз съм оставал сух. А и замислете се, след като половината от мрежата е против Майкрософт...

<{POST_SNAPBACK}>

Атаките по мрежата са работа на firewall ...

:) прав си Ghostface Killah ами настройте си го.

Винаги ще има вируси и винаги ще има антивируси .. винаги ще има и програми за тях както и изкуствени пробойни в защитата .. това е пазар за милиарди $ и никой няма да му спре кранчето... Я си представете, че просто няма вируси... тогава какво ще правят програмистите и компаниите за антивируси, че дори и компаниите за операционни системи начело с Бате Бил Геитц... ами нали никой няма да им копува софтуера зашото просто няма да има нужда от него, той и така си работи и си е защитен... Така че да живеят вирусите и тези които си патят от тях, че да има парички за останалите. Всичко е планирано бе хора.

:nono:  прав си Ghostface Killah  ами настройте си го.

Винаги ще има вируси и винаги ще има антивируси .. винаги ще има и програми за тях както и изкуствени пробойни в защитата .. това е пазар за милиарди $ и никой няма да му спре кранчето... Я си представете, че просто няма вируси... тогава какво ще правят програмистите и компаниите за антивируси, че дори и компаниите за операционни системи начело с Бате Бил Геитц... ами нали никой няма да им копува софтуера зашото просто няма да има нужда от него, той и така си работи и си е защитен... Така че да живеят вирусите и тези които си патят от тях, че да има парички за останалите. Всичко е планирано бе хора.

<{POST_SNAPBACK}>

Е ми така е, някой трябва да храни г-н АВГ все пак и такива като мен, понеже и аз работя в подобна област. И в крайна сметка, най-добре защитна стена + антивирусна. Аз съм си преценил че Нод32 ме устройства, ако нещо се промъкне - ръчно отстраняване, никакви антивирусни.

А ето какво откри онзи сайт . Може да споделите с нас какво е открила AVG(просто ми е интересно, нямам намерение да влизам в спор).

<{POST_SNAPBACK}>

Странно Аваст откри вирус biggrin.gif:nono:

Абе гледам тоя Bitdefender нещо фаща вируси поечето хора ми казват добри думи а и не чувам толко лоши. Усещам че има потенциал в тая програма мое стане нещо убуу.

Да, този антивирус наистина е добър, по рано бех с него и бех много доволен, но малко товареше компа и се наложи да го смена... :nono:

Абе гледам тоя Bitdefender нещо фаща вируси поечето хора ми казват добри думи а и не чувам толко лоши. Усещам че има потенциал в тая програма мое стане нещо убуу.

<{POST_SNAPBACK}>

Ако ще ти е от помощ, в тази тема съм направил бърз преглед на антивирусната. Доста повърхностно, но пак е повече от: "Мноо е яка, пробвай!"

Някъде към края е поста (#59).

defender е програма с най-много фалшиви тревоги!

Момчета не се ли изчерпа тази тема?

Всеки сам да решава как да си пази задника. То е като да се пита кое е по добро АК-47 или М-16, ами всяка си има + и -

Важна е за коя се дава постоянна подръжка за ъпдеит с 1-2 кликвания или автоматично. Коя когато започне да сканирва не ти тормози компютъра и когато стои във фонов режим не дърпа много ресурси... ето дори в момента моята сканирва диска и ако не е жуженето на диска нямаше и да разбера...

както казах в по горните карета... Винаги ще има вируси ... приемете го... "Който го е страх от мечката да не ходи в гората"

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.