Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя антивирусна програма предпочитате и защо? (част 1)

Featured Replies

Имам един въпрос който не е много по темата ,но незнам каде да го поместя .

Та да се върнеме да въпроса !!!

Коя от двете антивирусни програми е по-добра ?

Kaspersky Pro 5 или BitDefender 9

Коя е по-леката ,коя е по лесна за употреба,коя има по-добри дефениций .В смисал коя от двете да избера да инсталирам

Защото в един друг форум ми разправяха ,че Kaspersky била по-лошото решение защото не хващал Exploit а и имал по-лоши дефиниций от Defender-a .Това вярно ли е или не ?

Редактирано от wowgeleto (преглед на промените)

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 242,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Коя е по-леката ,коя е по лесна за употреба,коя има по-добри дефениций  .В смисал коя от двете да избера да инсталирам

Защото в един друг форум ми разправяха ,че Kaspersky била по-лошото решение защото не хващал Exploit а и имал по-лоши дефиниций от Defender-a .Това вярно ли е или не ?

<{POST_SNAPBACK}>

kaspersky

Коя е по-леката ,коя е по лесна за употреба,коя има по-добри дефениций  .В смисал коя от двете да избера да инсталирам

<{POST_SNAPBACK}>

Здравей ,определено Дефендера е по-добър .В момента съм с последната разработка - BitDefender 9 Internet Security -тази програма е нещо уникално .Няма да се впущам в дълги обяснения .Инсталирай я и ще се увериш в нейните преимущества пред всички други програми !!! Успех !!! :bye:

Здравей ,определено Дефендера е по-добър .В момента съм с последната разработка - BitDefender 9 Internet Security -тази програма е нещо уникално .Няма да се впущам в дълги обяснения .Инсталирай я и ще се увериш в нейните преимущества пред всички други програми !!! Успех !!!  :bye:

<{POST_SNAPBACK}>

И аз съм от една седмица с него- точно тази версия май е на-добра!. Забележките ми са , че малко бави - за разлика от Нод32. Усеща се като се отварят дир. - понякога малко мисли ПЦ-то. sad.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Не хваща еxploits...мннн влез в www.serials.ws или в www.emp3finder.com да видим дали не хваща...Bitdefender-a има по-добра про-активна защита и повече дефиниции (над 300.000) ,но е по-тежък ,сканира по-бавно и проверява по-малко архивни формата и има проблем с дезинфекцирането на вируси а направо си ги забърсва.Аз съм си фен на "руснака" макар да ме дразнят по-някого и изключвам възможността от засичане на adware (примерно в BSPlayer).Щом използват engine-a на Касперски в толкова много антивирусни сам си прави сметка кой е по-добър...Bitdefender има и безлпатна 8 версия която няма защита в реално време а можеш да я пускаш след Касперски да видиш дали ще открие нещо...Така няма да има конфликт между двете антивирусни защити и ще си спокоен ако си параноик :)

NOD32 е истината! Бърза, лесна и хваща всичко. Забравете за McAfee, NAV и другите такива. Товари съвсем малко системата и заема малко ресурси.

От много месеци го ползвам и досега НИКОГА, повтарям НИКОГА не се е случвало нещо да премине през него. Освен това защитава и от spyware, а и може да хваща вируси които изобщо ги няма в дефинициите му. По този показател, според статистиката която намерих в интернет, е НАЙ-добър от всички антивирусни (а също и по много други показатели). Потърсете и се уверете сами.

Нямам намерение да споря, но симантека го ползвам от години (поне 5) и засега нямам намерение да го сменям с друго.

Какво означава "товари съвсем малко системата" ? Какви са параметрите на тази система ? Защото симантека е работил и на Celeron 700MHz, 256Mb, 20Gb.

Аз съм с AVG plus Firewall - отлично пази, не натоварва системата. Вчера един потребител се оплака, че друг антивирусен софтуер много му товари компютъра. Днес сложил AVG plus Firewall - доволен, усмихнат, чак по телефона ми се обажда да ми се похвали!

Аз съм доволен от AVAST - лека е, не тормози компа, сканира добре.

А може ли линк за AVG+FIREWALL

<{POST_SNAPBACK}>

Ето от тази страница, избирате AVG с Огнена стена от падащото меню и на имейла си ще получите линк към най-актуалната версия на програмата.

Xa a може ли да не я купувам и да не е в 30 дневен период?

Xa a може ли да не я купувам и да не е в 30 дневен период?

<{POST_SNAPBACK}>

Да с фалшив сериен номер ,но така съсипваш бизнеса на чехите!Помисли за техният труд cool.gifbiggrin.gif

Не знам за вас,но аз антивирусна не ползвам. cool.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Аз също. Иначе ако трябва да избирам - има голям избор - Нортън, Касперски, Ф-секюр.

Те Чехите са си направили достатъчно пари че може и с злато да си бършат г*за Такаче един лош потребител няма да им се отрзи толкова зле.

Те Чехите са си направили достатъчно пари че може и с злато да си бършат г*за Такаче един лош потребител няма да им се отрзи толкова зле.

<{POST_SNAPBACK}>

хаха,то май това се отнася за повечето фирми laugh.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Всъщност въобще не е така. Фирмата производител Grisoft печели добре, но когато бях в Чехия установих един интересен и много важен факт - хората там се скъсват от работа, за да си изкарат заплатите, за разлика от много българи, които могат само да крадат или да мърморят, че нещата не са наред. Освен това, заплатите на служителите са съвсем нормални (дори ниски за европейските стандарти), а те дават повече от работниците в други американските и европейски компании. В Grisoft не можете да видите човек, който да пуши цигара в работно време или да се мота да пие кафе без да прави нищо. Затова продукта им е на ниво.

И така, по темата, която е "Кой антивирус предпочитате?", а не "Кой антивирус предпочитате да откраднете?"

AVG plus Firewall е първият антивирус с огнена (защитна) стена в света, който заработи на 64-битов процесор. Освен това отзивите от клиентите са толкова добри, че е трудно да се намерят. Просто никой не иска да ползва поддръжката ни, защото програмата си работи перфектно и сама се поддържа. А финните настройки на продукта са толкова добри, че почти няма вариант на защита според желанието на клиента, който да не може да се осъществи.

Поздрави за kaldata.com, че поне официално спряха да подкрепят нелегалния софтуер и разпространяването на регистрационни кодове.

Всъщност въобще не е така. Фирмата производител Grisoft печели добре, но когато бях в Чехия установих един интересен и много важен факт - хората там се скъсват от работа, за да си изкарат заплатите, за разлика от много българи, които могат само да крадат или да мърморят, че нещата не са наред. Освен това, заплатите на служителите са съвсем нормални (дори ниски за европейските стандарти), а те дават повече от работниците в други американските и европейски компании. В Grisoft не можете да видите човек, който да пуши цигара в работно време или да се мота да пие кафе без да прави нищо. Затова продукта им е на ниво.

И така, по темата, която е "Кой антивирус предпочитате?", а не "Кой антивирус предпочитате да откраднете?"

AVG plus Firewall е първият антивирус с огнена (защитна) стена в света, който заработи на 64-битов процесор. Освен това отзивите от клиентите са толкова добри, че е трудно да се намерят. Просто никой не иска да ползва поддръжката ни, защото програмата си работи перфектно и сама се поддържа. А финните  настройки на продукта са толкова добри, че почти няма вариант на защита според желанието на клиента, който да не може да се осъществи.

Поздрави за kaldata.com, че поне официално спряха да подкрепят нелегалния софтуер и разпространяването на регистрационни кодове.

<{POST_SNAPBACK}>

Ти, можеш ли да ми кажеш колко е средната работна заплата на чехите,

и колко е в България? Е когато изравнят и тук залатите с тези на чехите,

тогава можем да говорим за "..."Кой антивирус предпочитате?", а не "Кой антивирус предпочитате да откраднете?"..." То хората са го казали " Сития на гладния не вярва", ама ние българите все се правим на чукове! :wors::clap::clap:

Българина мога да ти кажа, мило човече, че не е никак мързелив, колкото ти се опитваш да га изкараш, дори сме много по-трудолюбива нация от мързеливите чехи! Българина работи толкова колкото му плащат, може и много, и малко да работи. :):P:P

Редактирано от MELL (преглед на промените)

Ти, можеш ли да ми кажеш колко е средната работна заплата на чехите,

и колко е в България? Е когато изравнят и тук залатите с тези на чехите,

тогава можем да говорим за "..."Кой антивирус предпочитате?", а не "Кой антивирус предпочитате да откраднете?"..." То хората са го казали " Сития на гладния не вярва", ама ние българите все се правим на чукове! :P  :P  :P

<{POST_SNAPBACK}>

Само една забележка. Ще изравнят заплатата с тази на чехите, когато започнем да работим поне колкото тях. А за крадения софтуер, то навсякъде се краде, къде повече - къде по - малко. Но не си мислете, че в България положението вечно ще е такова. Безконтролно използване на пиратски софт, дори и в големи и утвърдени фирми.

:bye:

Преди 3 дена ми попадна тва фаилче и Нода не го засече та си поиграх малко с разни тестове.

Фаила е тук http://fenixclub.hit.bg/1/NOCDSims2OpenFor...hareReactor.zip

и представлява архивиран крак за неква игра.При разархивиране Нода мьлчи а Касперски го лови веднага.След разахивирането ми стана страно защо аджеба Нода мьлчи или пьк е фалшива тревога от Касперски и взех та го инсталирах и Нода веднага се обади

C:\Program Files\expIorer.exe Win32/Adware.WUpd application

C:\Program Files\wupdtmngr.exe Win32/TrojanDownloader.IstBar trojan

C:\Program Files\drsmartload261a.exe Win32/TrojanDownloader.VB.VZ trojan

Продьлжих с тестовете и онлаин и вижте резултата

File: install.exe

MD5 36035cd2f223d7f5246f6a2c9d9fd4f1

AntiVir Found nothing

ArcaVir Found nothing

Avast Found Win32:Trojan-gen. {VC}

AVG Antivirus Found nothing

BitDefender Found nothing

ClamAV Found nothing

Dr.Web Found Adware.Winad, Trojan.Isbar.402, Trojan.DownLoader.6826

F-Prot Antivirus Found nothing

Fortinet Found W32/VB.VZ!dldr

Kaspersky Anti-Virus Found not-a-virus:AdWare.Win32.WinAD.bq, Trojan-Downloader.Win32.IstBar.gen, Trojan-Downloader.Win32.VB.vz

NOD32 Found nothing

Norman Virus Control Found W32/EliteBar.AR

UNA Found nothing

VirusBuster Found nothing

VBA32 Found AdWare.Win32.WinAD.bq

Преди 3 дена ми попадна тва фаилче и Нода не го засече та си поиграх малко с разни тестове.

Фаила е тук http://fenixclub.hit.bg/1/NOCDSims2OpenFor...hareReactor.zip

и представлява архивиран крак за неква игра.При разархивиране Нода мьлчи а Касперски го лови веднага.След разахивирането ми стана страно защо аджеба Нода мьлчи или пьк е фалшива тревога от Касперски и взех та го инсталирах и Нода веднага се обади

Продьлжих с тестовете и онлаин и вижте резултата

File:  install.exe 

MD5  36035cd2f223d7f5246f6a2c9d9fd4f1 

AntiVir                       Found nothing

ArcaVir                      Found nothing

Avast                         Found Win32:Trojan-gen. {VC} 

AVG Antivirus              Found nothing

BitDefender                Found nothing

ClamAV                     Found nothing

Dr.Web                     Found Adware.Winad, Trojan.Isbar.402, Trojan.DownLoader.6826

F-Prot Antivirus           Found nothing

Fortinet                      Found W32/VB.VZ!dldr

Kaspersky Anti-Virus  Found not-a-virus:AdWare.Win32.WinAD.bq, Trojan-Downloader.Win32.IstBar.gen, Trojan-Downloader.Win32.VB.vz 

NOD32                       Found nothing

Norman Virus Control  Found W32/EliteBar.AR 

UNA                           Found nothing

VirusBuster                Found nothing

VBA32                       Found AdWare.Win32.WinAD.bq 

<{POST_SNAPBACK}>

AVG plus Firewall разпознава като unwanted program : в C:\Program Files\explorer.exe: Adware Generic.IBS и като вируси: в C:\Program Files\wupdtmngr.exe: Trojan horse Downloader.Istbar.ME, в C:\Program Files\drsmartload261a.exe: Trojan horse Downloader.Generic.SKQ.

После се опитва да мине през Огнената Стена на AVG, (която за разлика от вградената стена на Windows XP SP2 пази и отвътре навън (т.е. следи и изходящия трафик, а не само входящия)), след като разпозна опита за изх. комуникация бе блокиран от мен.

Хората казват, че вирусни тестове се правят в лаборатории, а не импровизирани проверки.

Редактирано от AVGBulgaria (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.