Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интересни новини и факти

Featured Replies

Черният шоколад е полезен за сърцето

Публикувано изображение
© Thinkstock/Getty Images  

Стомашните бактерии превръщат черния шоколад в полезни противовъзпалителни съединения, които са полезни за сърцето, установиха учени.

Чревните бактерии, както и бифидобактериите преработват шоколада и освобождават полезни полифенолни съединения, съобщават изследователи от университета в Луизиана, САЩ. Добавянето на плодове към шоколада усилва ферментацията.

Екипът на д-р Джон Финли първоначално прави тестовете като използва какао на прах, но е категоричен, че тъмният шоколад съдържа същите полифенолни или антиоксидантни съединения.

"Консумацията на много сладки и мазни храни може да доведе до затлъстяване и диабет от 2-ри тип, но хората трябва да правят разлика между млечния и черния шоколад. Съдържанието на какао в продукта е от най-голямо значение", обяснява д-р Финли.

Въпреки че шоколадът може да се използва като лекарство, учените съветват да не се консумира в големи количества, посочва БГНЕС.

"Диета, богата на плодове и зеленчуци, в комбинация с активен начин на живот е най-добрият начин да запазите сърцето си здраво", твърдят учените.

dariknews.bg

• Отговори 434
  • Прегледи 133,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• haidukpikaso
    haidukpikaso

Топ 10 на най-скъпите храни в света   Ако сте любители на скъпата и изискана храна следващите няколко предложения ще ви заинтересоват. Класацията предлага десет от най-скъпите храни в света.  

• Топ 15 на най-шокиращите истини за храните Някои хора се хранят, за да живеят, а други живеят, за да се наслаждават на вкусната храна. Съществуват обаче някои любопитни факти, които едва ли много хора

• Кухнята по света Грузинска: сгответе нещо, поръсете с кориандър, залейте с киндзмараули, добавете сулугуни. Френска: опечете горе-долу месото, полейте го със соса, който варихте 3 часа, украсете с шал

Публикувани изображения

Най-скъпата храна в света

Ядливо злато, хайвер, омари и трюфели – това са обичайните съставки в рецептите на най-скъпите храни в света. За да успеете да опитате всичките се нуждаете някъде от 300 000 долара. А срещу тях ще получите: 

Публикувано изображение

Гъби мацутаке

Редкостта на тези гъби вдига цената им до 1000 долара за половин килограм. Мацутаке (или матаке, както още ги наричат) произхождат от Япония и растат само в няколко азиатски страни. Унищожаването на естествените местообитания на тези диви гъби ги прави още по-редки, а култивирането им не е възможно. 

Публикувано изображение

Най-скъпата поничка

Тази поничка има плънка от сметана, бели трюфели, парченца ядливо злато и сладко от горски годжи плодове. Скромна закуска с една такава поничка струва 1000 долара.

Публикувано изображение

Най-скъпият ордьовър

Порция от това предястие струва 1000 долара. То е приготвено от омар, яйца и хайвер от есетра, който струва 65 долара за 30гр. 

Публикувано изображение

Най-скъпата пържола

Телешка пържола от месо от породата вюга струва 2 800 долара за брой. Породата вюга се хранят по специален начин, поят се с бира и получават ежедневен масаж, за да се топи месото им в устата. Освен че има абсурдна цена, тази телешка пържола е необичайно мазна. Така че освен че заплашва портфейла на любопитния дегустатор, тя подлага на риск и здравето му. 

Публикувано изображение

Най-скъпото къри

Самундари Хазана се нарича най-скъпото къри в света, което струва 3200 долара. То бе приготвено по повод премиерата на филма "Беднякът милионер" в Мумбай. Готвачите събрали най-скъпите съставки, които биха могли да намерят: бели трюфели, раци девон, хайвер от белуга и поръсили всички храни с позлата. Резултатът е абсолютно гастрономическо излишество.

http://profit.bg/news/Naj-skupata-hrana-v-sveta//nid-120778.html

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

ЕТО КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ С ТЯЛОТО ВИ, АКО ЯДЕТЕ ЯБЪЛКИ НЯКОЛКО ПОРЕДНИ ДНИ

Знаете ли този израз: „Една ябълка на ден, държи доктора далеч от мен“? Той съвсем не е случаен. В него има страшно много истина!

Ябълките са супер плодове, които се грижат за здравето, красотата и добрия ни тонус. И ако забравяте да си ги хрупате често, ето 5 причини да промените това...
Ябълките подпомагат отслабването
Те съдържат огромно количество фибри. А не веднъж сме споменавали колко важни са те за красивата слаба фигура! Фибрите подпомагат перисталтиката на стомаха и червата, а така се грижат и за линията. Дори само 1 ябълка на ден ще ви помогне да сте по-слаби и стройни.
Ябълките поддържат нивото на захар в организма в норма
Това отново се дължи главно на голямото количество фибри в тези плодове. Благодарение на тях ябълките подпомагат бавното освобождаване на захарта в тялото, а така поддържат нивото на захарта в него в норма.
Ябълките подмладяват и разкрасяват
Или за да сме по-точни – те намаляват вероятността от преждевременна поява на бръчки, а благодарение на процианидин В-, съдържащ се в тях, те стимулират растежа на косата.
Ябълките намаляват риска от рак на гърдата
Това сочи ново изследване! Според него опасността от онкологичното заболяване намалява при 17% от случаите, ако се консумира 1 ябълка на ден. Ако те са 3, рискът намалява с 39%, а при 4 плода дневно с 44%.
Ябълките са мощни антиоксиданти
Ценните вещества, които се борят с вредното въздействие на свободните радикали, се съдържат в огромни количества във вкусните плодове.

Как да се премахнат химикалите от плодовете и зеленчуците

Публикувано изображение

Нитрати и пестициди е възможно частично да се отстранят: За целта зеленчуците и плодовете трябва правилно да се мият и почистват.

Зеле. Повечето от нитратите са в горните зелеви листа и стебла, така че те трябва да се изхвърлят.

Картофи. В картофите нитратите се натрупват под обвивката и в сърцевината, така че след като кипнат картофите, водата трябва да се излее.

Тиквички, краставици, патладжан. Краставиците трябва да са нежен с тревен цвят, ако те са тъмнозелени това показва, че са пълни с нитрати. Първите тиквички и патладжани трябва да се обелят. А най-токсичното място е дръжката – отрежете го.

Салата, магданоз, копър. Повечето химикали се натрупва във жилките – няма нужда да се ядат. Тези продукти винаги бързо се абсорбират нитрати и преди да ги добавите към ястието, накиснете за един час във вода.

Домати. Колкото по-дебела е обвивката на домата, толкова повече химикали съдържа. Да не се купуват домати оранжево – червени като недозрели. Бялото съдържание и дебели жилки при разреза са сигнал за голямо съдържание на химия. И ако все пак сте взели такива домати , ги накиснете в студена вода за около 1 час.

Цвекло, моркови, репички. Огромно количество нитрати се трупат в краищата – изрежете ги преди употреба. Да не се купуват цвекло с извита опашка. От морковите изрежете 1 cm от опашката, зеленикавата част трябва да се изреже напълно, тя съдържа голям брой химични вещества.

Грозде. За да се съхранява за дълго време то се третира с фунгициди. За да се отървете от това вещество, гроздето трябва хубаво да се измие.

Диня. Не купувайте диня, нарязани на части и увита във фолио – това е добра основа за развитието на бактерии и микроби. Ако динята има дебели жълтеникави ивици означава, че здраво е торена. Можете да направите един малък тест: Поставете резенчета диня в чаша с вода, ако водата промени своя цвят – динята е подхранвана изкуствено, ако просто стане мътна – значи е чиста.

Круши и ябълки. Купувайки тези плодове, ги вземете в ръка - ако почувствате, че плодовете на хлъзгави и лепкави, означава че са третирани с бифенил, така че да не се развалят и да се съхраняват дълго. Трябва да се белят.

Най-замърсени плодове и зеленчуци идват от Холандия, Турция, Израел и Египет. Те имат слаба земя и богата реколта не може да има, без значителни количества тор.

http://www.epochtimes-bg.com/2014-01/140324-06.html

Най-честите лъжи на Острова, за да ядат децата полезни храни

Публикувано изображение

Ако ядеш коричките на хляба, косата ти ще се накъдри.

Морковите помагат да виждаш в тъмното, а спанакът те прави по-силен.

Това са част от "лъжите", които родителите във Великобритания използват, за да накарат децата си да ядат полезните храни.

Според ново изследване, 31% от анкетираните използват "номера" за къдравата коса, а 36% са чували тази история като деца. Родителите на почти половината от хората над 50-годишна възраст, участвали в анкетата, са използвали номера с къдравата коса.

Една четвърт от анкетираните 2000 души казват на децата си, че морковите помагат да виждат в тъмното. Има доза истина в тези думи заради високите нива на витамин А и бета-каротин в корена на зеленчуците.

Друга известна приказка за полезните храни е, че млякото ще направи децата по-силни. Една трета от анкетираните родители използват това, а 29% са чували тези думи като деца.

Благодарение на Попай Моряка, спанакът трудно е пренебрегват от децата. Спанакът ще те направи по-силен, казват родителите. Според учените, полезните свойства на спанака не се дължат на високото съдържание на желязо, а на неорганичните нитрати, които увеличават мускулната сила.

novinar.bg

Кашу – натурален антидепресант с множество ползи за здравето

Публикувано изображение

Излиза, че порция боб, бучка сирене и шепа кашу на едно хранене могат да набавят от 1000 mg до 2000 mg триптофан, който ще работи също толкова добре, колкото и предписаните антидепресанти. Естествено, това няма как да бъде „обяснено“ на фармацевтичните компании.

Kашуто   се отличава и с други здравословни ползи:

Анти-раково действие. 

Здраве за сърцето.

Балансирана нервна система.

Три праскови дневно срещу рак на гърдата

Публикувано изображение

Яденето три праскови на ден може да помогне на хората да победят рака на гърдата.

Това сочи ново проучване, пише "Дейли Мейл". Изследване в САЩ, изпитано върху мишки, установи, че лечението с екстракт от праскова може да пребори разпространението на рака на гърдата.

След анализа на резултатите специалистите изчислили, че, за да действа така добре при хората, трябва да се поемат по ~3 праскови на ден.

Д-р Луис Сиснерос, участник в проучването, обясни значението на новите констатации, тъй като откритието показва колко важни са естествените съединения, в конкретния случай фенолни съединения, съдържащи се в прасковите.

За софенката, Велинград и как се готви боб…

Публикувано изображение

Момичета вие можете ли да готвите боб като мама?
Една е мама и божествен е бобът й.”Да сготвиш боб, Пено, не е като да си чешеш з..ника! Бобът е изкуство, а не можеш ли един боб да сготвиш, няма кой да те вземе…”Така казваше едно време чичо Ваньо, докато избърсваше мустак с ръкава си, а леля Пенка ревеше скришом, защото никога не успяваше да направи боба като свекърва си. И ние с Буба ревяхме, защото не искахме да ядем боб, а ни плашеха, че ще ни го изсипят в гърба. Не ни пускаха да играем, докато не си изядем боба. До последната лъжица.
Вероятно от тогава го недолюбвам и не проявявах желание да овладея изкуството на бобоготвенето. Първото ми гадже ме заряза, когато с три години закъснение разбра, че не мога да готвя боб. Беше болезнено. Беше сълзливо. Прекарах три дни заровена в готварски книги и сополи, докато осъзная, че не мога да се справя. Успях да изкрънкам комши да сготви една тенджера боб… в името на любовта и разбирателството. И накрая, докато младежа омиташе боба каза : “Не е като на мама. Тя го прави на чорба, не на яхния. В глинено гърненце. “В този момент осъзнах разрушителната сила на Мама и ме обзе желание да й (завра) прибера гърненцето в (гъ…) долапа. Това обаче, не промени факта, че не можех да готвя боб и той си тръгна. Няма боб – няма любов. Болезнените спомени ме атакуваха, когато Владко се обади, че се е прибрал от Испания и много, ама много му се яде… Познайте какво! Мнеее, не мусака. Боб! Човек, който осем месеца в годината си пече четирибуквието по разни плажове, смуче коктейли и разтрива мацки и бам! Прибира се в България да се напълни с боб. Щото у Испания като нашия боб нЕма. И ме изнуди. Пет години ми носел раницата до училище за единия боб. Като си дойде, та да му сготвя.
Въпреки, че знае, че членувам в кръжока “кунки в гъзунки” настоява да му сготвя боб. Че и успява да ме навие накрая. И така… извади си Блонди ръцете от онова ми ти място, запретна ръкави и…грабна телефона. Като една модерна блондинка си заврях “свободните ръце” (не онези горните) в ушите, а комши започна да провежда дистанционно обучение. ” Значи…трябва ти тенджера под налягане, фасул, лук, домати, пипер, джоджен, сол и вода.” Аха. Тичам до магазина да набавя всичко. Обаждам се за следващите инструкции.
Комши казва, че тя накисва фасула, за да уври по-бързо. После в тенджерата под налягане за 10 минути. Отцеждаме. Слагаме нова вода. После запържваме лука и доматите, слагаме подправките, варим още 10 минути без капак и…Воала! “Ще се справиш ли?”, пита малко плахо комши. ” Е, ще се справя разбира се! Аз блондинка ли съм или (лукова…) не съм?!” Затварям телефона и започвам по план. Накисвам боба. Забравих да питам колко се слага, та обърнах целия пакет, да не се окаже, че не стига. Двайсет минути наблюдавам процеса на киснене. На чорапите толкова им трябва долу-горе, значи и на боба са му достатъчни. Слагам в тенджерата под налягане и пълня вода малко под ръба. След 10 минути, когато уж трябва да извадя боба, клапанът на тенджерата започна да подскача. Звук като от сирени на 2-ри юни. Предусещам, че след малко ще стържа скапания боб от тавана. Не! Ще накарам Владо да го стърже!
Решавам, че боба е сварен и го понасям към мивката за голямото цедене. За по-лесно отливам направо водата в мивката. Парата обаче ми запотява очилата, което води до смущения в картината, обръщане на тенджерата и мивка, пълна с боб. Добре, че имам мрежичка на сифона, та възпрепятства отпътуването на “ля фасоля” по неведомите пътища канални. Тука вече трябва да се намеси комши. Звъня. “Събери фасула в гевгир, изплакни го и го сложи пак да се вари. “Ами ако нямам гевгир? В шепички може ли?” “Може.” – казва комши и се успокоявам, че се справям добре. Щото можеше и по-зле да е. Можеше цайсите ми да паднат в тенджерата и да видиш тогава как гледам на боб. Слагам за второ варене и зяпам как се джуркат бобчетата следващите 10 минути. Пържа лука, доматите, слагам подправките. Престрашавам се да опитам, ама само от чорбата, без зрънца. Нещо му липсва на тоя боб. Обаче ме е срам пак да се обадя на комши. “Бе аз що не взема да видя в нет-а”, казвам си и задавам “боб” на Гугъл. Той ме изстрелва директо във форума на БГ-мама. Е, баш на място попаднах! БГ мамите знаят как се готви бобец. Знаят поне 188 начина + тайните рецепти на свекървата. Е, те тоя път ще го докарам! И на Владко ушите му ще плющят. Чета, че едната слагала малко ракия, да омекнел хубаво (боба де). Ама не казва колко е това “малко”. Като знам на тати мярката, малко е около 150-200 мл. Хаквам една чаша ракия в боба. Да омекне. Другата слагала босилек 3-4 стръка. И снимка на босилека сложила. Решавам да не рискувам с треволяците пред блока (че съседите си разхождат кучетата там) и тичам до магазина. Хаквам и ригана вътре. После разбрах, че босилека е друго, но Владко треволяците не ги разбира. Третата сгъстявала боба с брашно. Колко брашно? Тия жени, да им се не види, мерилки нямат ли? Отварям пакет брашно. За по-лесно решавам, че ще тръсна направо от пакета, пък то като се сгъсти ще се види. Тръснах. Половината пакет. Изплъзна ми се някак от ръката. Издигна се брашнен облак, чу се леко “пльос” и пак зацапах остъклението. Мамка му и очила! Освен боба, лука и подправките, на повърхността изплуваха и множество брашнени топчета. И голямата топка в средата. Е, кво пък! Ще ги разбъркам с дървената лъжица и те ще се разбият. Бърках. После взех тел за разбиване. Пак бърках. Нямат разбиване. Грабнах миксера и… пляс в тенджерата. Разбиха се скапаните топчета. Фасула малко подрънча, малко излетя като надигах миксера, но то без зян не може. Обаче пък се сгъсти чорбата. Като за мекици се сгъсти. Дървената лъжица залепна в средата и за момент помислих, че покрай вълнението и бегемамиците съм метнала и Поксипол вътре.Установих, че боба ми май не става за ядене. Ама аз така не се предавам. Аз блондинка ли съм или (лукова…) не съм?! Грабвам две кутии и се замъквам до ЖП стола. Там винаги има боб. Прибирам се и точно успявам да изсипя боба в тенджерата, когато Влади и Пацо пристигат. Опукаха половината и по едно време Владо изтърси : ” Много хубав боб, ама не е като на мама. Да видиш мама какъв го прави!”.Прав беше чичо Ваньо навремето… “Да сготвиш боб, Пено, не е като да си чешеш з..ника! Бобът е изкуство, а не можеш ли един боб да сготвиш, няма кой да те вземе. ”

Та така! Аз боб не мога да готвя. Ще си търся мъж, който не яде боб. Или ако яде, поне да може да си го сготви сам. Щото какво от това, че имам седем китеника, две тъкани пътеки и пълен кашон дантелени каренца чеиз, като един боб не мога да сготвя. А той боба движи любовта. На мама боба.

http://www.cookwithasmile.com/%D0%B1%D0%BE%D0%B1/

Необходими продукти за закуска за вечно здраве и младост на проф. Мермерски:

1. 1 кофичка кисело мляко
2. 1 супена лъжица ябълков пектин
3. 1 супена лъжица мед
4. 40-50 грама нарязани орехови ядки (ядките на около 10 ореха)
5. ½ чаена лъжица канела
6. 30 капки прополис

Необходимо време за приготвяне:5 минути

http://www.supichka.com/2012/02/blog-post_11.html

Бързо белене на ябълки с бормашина

http://www.youtube.com/watch?v=uQGtblTDU_4

Идеята е на холандския готвач Джаспър ван Рамхорст, който бели по няколко ябълки в минута.

Бързо белене на ябълки с бормашина

е сега за един щрудел цела бормашина ли да си купувам

:lol6:

Хитринка: Вижте как дрехите ви да са бели като сняг!

Публикувано изображение

Има един трик, който ще направи вашето бельо бяло и бели дрехи,като в рекламите - тайната е лимон!

Рецептата е много проста:

Когато перете бели дрехи, вместо белина, в пералнята поставете четвърт или половин чаша лимонов сок .
Очаквайте чудо! Спалното бельо и белите дрехи ще изглеждат като нови!

Динята помага срещу високо кръвно налягане

Публикувано изображение

Динята намалява високото кръвното налягане при хората с наднормено тегло и може да понижи риска от инфаркт, установиха американски учени, цитирани от в. "Дейли мейл".

Проф. Артуро Фигероа от университета на Флорида и екипът му установиха, че екстракт от диня намалява налягането върху аортата и сърцето при хора с наднормено тегло, дори и когато е студено.

При студ повече хора получават инфаркт, защото стресът от необходимостта да се топли тялото повишава кръвното.

Динята или екстракт от нея в такива условия са много полезни, защото намаляват риска от проблеми със сърцето.
Източник: ThinkStock

Доброволците в изследването - 13 мъже и жени на средна възраст със затлъстяване, са получавали екстракт от диня - по 4 гр от аминокиселината L-цитрулин и 2 гр L-аргинин или плацебо.

Кръвното налягане им е измервано, докато са държали ръцете си в студена вода.

Резултатите след 12 месеца показват, че динята намалява кръвното налягане и сърдечния стрес. Това означава, че сърцето се натоварва по-малко и работи по-добре.

Само преди няколко дена учени от университета на Сао Паоло обявиха, че водната аеробика в топла вода намалява кръвното налягане дори на хора, на които лекарствата не действат.

Причините не са ясни, но вероятно топлината разширява кръвоносните съдове и така се подобрява движението на кръвта.

vesti.bg

Защо маслините са полезни?

Публикувано изображение

Маслините са изключително ценен източник на витамини - А, В, Е, D, C, К. Витамин С е най-силният антиоксидант и активатор на имунните процеси. Витамините D и К са изключително полезни за костния растеж и развитие, ставния апарат от връзки, сухожилия и мускули. Отделно витамин К, известен на фармацевтичния пазар като фитоменадион, има важно значение в процесите на кръвосъсирване при хора с наследствени или придобити заболявания засягащи коагулационните пътеки в организма. Витамин А пък предпазва от хемералопия или кокоша слепота, което е нарушение в нощното зрение.

В маслините освен богатата гама от витамини, поради което те се превръщат в универсален лек за много заболявания, както и за поддържане на здравословен режим в организма, се съдържат и много важни мастни киселини. Всичките мастни киселини са мононенаситени - омега 6 (линоленова киселина) и омега 9. Тези мастни киселини са изключително важни, което позволява да се срещат в литературата още под името незаменими мастни киселини.

Те са особено полезни за прием от малки деца, защото осигуряват растежа на скелетния им апарат и ускоряват по естествен начин човешкия метаболизъм. Отдавна е известна и една друга сентенция – колкото маслините са по-богати на мастникиселини, то толкова повече потъмнява техния цвят. Среща се богат цветови асортимент – от зелени до светлолилави и черни.

Маслините предпазват и от много сърдечносъдови заболявания. Благодарение на голямото си количество ненаситени мастни киселини, те овладяват състоянието на повишен лош холестерол. Доставят директни совалки, които действат по антагонистичен принцип и не позволяват на лошия холестерол да се внедри в клетките и по стените на кръвоносните съдове. От своя страна това помага ефективно в борбата с високо кръвно налягане и атеросклероза, което е предпоставка за тромбоза на централни артерии и вени.

Маслините съдържат много ниско ниво на въглехидрати, а в някои случи – те липсват изцяло. Комбинирани с леки протеинови храни, маслините са особено подходящи за вечерен прием, който да не затормозява човешкия метаболизъм и да предпазва от натрупване на излишни килограми след обилно похапване на тежка храна привечер.

Препоръчителни са комбинации с нискомаслена извара, риба – скумрия, сьомга и други видове риба, които са богати на мастни киселини или пък свежа салата от домати, краставици, крумид лук или чесън, който в комбинация с маслините има невероятен ефект в борбата с повишеното производство на инсулин, както и налични бактериални или вирусни инфекции.

Маслините имат и козметичен ефект – омега-9-мастната ненаситена киселина се свързва с биомембраните в клетките, което помага за изглаждане на бръчките и уплътняване на подкожния слой между дерма и епидермис на пострадалия от възрастта кожен район.

Сто грама зелените маслини съдържат 15 г чисти липиди, сто грама черни маслини - около 21 г липиди. Въглехидрати липсват. Протеини – 1-5 г на 100 г маслини.

Изложението за структурните особености на маслините и тяхното влияние върху протичането на нормалните физиологични процеси в организма показва, че те са един важен и незаменим продукт от хранителния режим на всеки човек, който има желание да развива организма си към по-добро и балансирано състояние.

http://pik.bg/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%B8-news166703.html

10 важни причини да пием медена вода всяка сутрин Приготвянето на този еликсир е супер лесно! Добавяте 1 с.л.мед към вода със стайна температура, след което разбърквате и я изпивате. Хубаво е, ако имате възможност, да консумирате мед, който е произведен във вашия район. Но дори да имате друг под ръка, не е фатално. От време на време можете да разнообразите рецептата, като вместо мед добавяте във водата канела или 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок. Доказано е, че медената вода  [medena voda] помага за бързо отслабване , осигурява енергия на целия организъм и въобще действа благоприятно върху целия човешки организъм.Ето и 10 важни причини да консумираме тази напитка:1. Има антимикробно действие!2. Лекува успешно кашлица и хрема!3. Засилва имунитета!4. Помага на организма да се освободи от токсините!5. Повишава метаболизма!6. Разрешава проблема с хроничния запек!7. Помага при киселини в стомаха!8. Действа благоприятно върху нервната система!9. Слага край на проблема с неприятния дъх.10. Освен всичко това, медената вода подмладява кожата, придавайки й хубав розов цвят.

petel.bg

• 2 седмици по-късно...

Петър Димков измисли диета, която прави чудеса за три дни!

Това е сред най-ефективните начини за отслабване.

Цялата диета се състои само от салата. Нарязвате на парченца плодове, които ви се ядат, без значение от вида. Към тях добавяте и нарязани моркови. Всичко се омесва като една салата. Отгоре би могло да се изцеди един лимон, а за вкус да се добави съвсем малко мед, но други подправки към салата са строго забранени.

Тази салата трябва да се консумира в рамките на три последователни дни. Това е един цикъл от диетата. През този период никаква друга храна не трябва да постъпва в организма. Единствено може да се пие вода, но кафе и всякакви други напитки не са разрешени.

След изтичането на трите дни Петър Димков дава още толкова, в които пак се консумира въпросната салата, но вече комбинирана с малко охляб, картофи и други, с които обаче не трябва да се прекалява. Следват още три дни само на салата и така докато постигнете резултата, заради който сте започнали диетата.

doctorbg.net

Разберете дали в киселото ви мляко има нишесте с този домашен тест

Най-честите добавки в киселото мляко са нишесте, сол, захар и сухо мляко. Докато при последните три е доста трудно да се докаже наличието им в домашни условия, нишестето може да се "улови"

Вземете лъжичка от киселото мляко, което искате да проверите. Капнете 2-3 капки йод върху него и изчакайте няколко минути. Мляко, което е сгъстявано с нишесте, ще промени цвета си в синьо-лилаво. Ако в млякото няма нишесте, то на мястото на йодните капки ще си остане характерният кафяв цвят на йода.

http://www.zona-news.com/displaynews/61432

Рецепта на проф. Мермерски за  101 болести

Необподими продукти:* 15 средно големи пресни лимона* 12 глави свеж чесън* 1 кг чист мед* 400 грама покълнали пшенични семена* 400 гр. пресни орехови ядки. Приготвянето е лесно, но изисква време.

Най-напред се приготвят кълновете за едно денонощие при строга хигиена.После се смилат се чесновите скилидки с ореховите ядки.

След това смлени се добавят 5 лимона с кората и се бъркат в емайлирана тенджера.

От останалите 10 лимона се ползва само сока, който се сипва към сместта.

Прибавя се меда и се разбърква.

Сипва се в буркани от по 1-2 литра и се държи в хладилник.

След 3 дни може да се използва.Прием:Първи начин – 30 минути преди закуска, обяд, вечеря и преди лягане по 1-2 с.л.Втори начин – за онкологични заболявания – на всеки 2 часа по 1-2 с.л. http://zdrave.ws/24001/tazi-recepta-pazi-ot-rak-i-oste-101-bolesti/

• 2 седмици по-късно...

Рецепта на проф. Мермерски за  101 болести

Необподими продукти:* 15 средно големи пресни лимона* 12 глави свеж чесън* 1 кг чист мед* 400 грама покълнали пшенични семена* 400 гр. пресни орехови ядки. Приготвянето е лесно, но изисква време.

Най-напред се приготвят кълновете за едно денонощие при строга хигиена.После се смилат се чесновите скилидки с ореховите ядки.

След това смлени се добавят 5 лимона с кората и се бъркат в емайлирана тенджера.

От останалите 10 лимона се ползва само сока, който се сипва към сместта.

Прибавя се меда и се разбърква.

Сипва се в буркани от по 1-2 литра и се държи в хладилник.

След 3 дни може да се използва.Прием:Първи начин – 30 минути преди закуска, обяд, вечеря и преди лягане по 1-2 с.л.Втори начин – за онкологични заболявания – на всеки 2 часа по 1-2 с.л. http://zdrave.ws/24001/tazi-recepta-pazi-ot-rak-i-oste-101-bolesti/

Приготвянето може да е лесно, но какво представлява "приготвянето на кълновете за едно денонощие при строга хигиена" ?

Приготвянето може да е лесно, но какво представлява "приготвянето на кълновете за едно денонощие при строга хигиена" ?

Виж във видеото http://youtu.be/Uq5L2RSvy00

Процесът е уязвим, ако съдовете не са чисти, водата е замърсена или температурата е много висока.

Семената се измиват и заливат с вода в подходящ буркан за 8-24 часа. След това водата се отцежда и семената се изплакват. Процесът се стимулира само чрез изплакване по няколко пъти дневно, без да се оставя излишна влага, която би провокирала развитието на плесени. 

Виж във видеото http://youtu.be/Uq5L2RSvy00

Процесът е уязвим, ако съдовете не са чисти, водата е замърсена или температурата е много висока.

Семената се измиват и заливат с вода в подходящ буркан за 8-24 часа. След това водата се отцежда и семената се изплакват. Процесът се стимулира само чрез изплакване по няколко пъти дневно, без да се оставя излишна влага, която би провокирала развитието на плесени. 

Мен не ме интересува, но след като се дава рецепта, това трябва да е описано в нея.

Мен не ме интересува, но след като се дава рецепта, това трябва да е описано в нея.

Тогава питай http://zdrave.ws/kontakt/, които са публикували рецептата, а не мен :shy11:

Тогава питай http://zdrave.ws/kontakt/, които са публикували рецептата, а не мен :shy11:

Ти я препубликуваш тук, затова и питах теб.

Защото човек не трябва като папагал да повтаря нещо без да се замисля.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.