Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Немесоядството - необходимо, но недостатъчно за божественост

Featured Replies

Е как - влъхвите - едни от първите християни са, :rolleyes:

И това според кой е така?

след Мерием

Мерием???

Ако говориш за майката на Исус ,тя не е станала християнка в деня на раждането му.Доста по-късно е било.Петдесятница,33 год. Деяния 1 и 2 глава.

Редактирано от arenas (преглед на промените)

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 71,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

И това според кой е така?

Мерием???

Ако говориш за майката на Исус ,тя не е станала християнка в деня на раждането му.Доста по-късно е било.Петдесятница,33 год. Деяния 1 и 2 глава.

Християните са християни много преди раждането на детето Иисус. Самия Той - също. :rolleyes:
  • Автор

Въпрос 1 - този който яде месо от някаква животно, преражда ли се в такава форма след това ?

Примерно -ако ядеш много свинско - ще станеш ли прасе след това ?

Въпрос 2 - рибата месо ли е ? калмарите, октоподите , мекотелите ?

:rolleyes: .... твърде са сложни з амене тези въпроси и нямам авторитетно мнение, а трябва да си фантазирам за отговорите, но ако помисля логически,:

1. да, възможно е да се преражда в тази форма, на животното, което е изял. Нали знаеш? "Ние сме това, което ядем"?..

Това не значи, че като ядем растения ще станем растения, а като ядем хора-ще станем човеци. Публикувано изображение

Има се в пред вид ДУХОВНИТЕ КАЧЕСТВА, КОИТО НОСЯТ ЖИВОТНИТЕ. както описани в басните.

Свинята на КАКВИ ПСХО-качества е носителка?... Като я ядем-с тези качества ще се сдобием. Това се има в пред вид

В Бхагавад Гита има една илюстрация на хора какви се прераждат следващата инкарнация-

Един, който пече някакво месо на скара става тигър , а една, която спи само-става дърво... :)

Значи става дума за ПСИХО-ХАРАКТЕРИСТИКИТЕ.

Може би ще станем свиня, ако ядем и месо и помия, напиваме се като лазим в калта, не обичаме реда си, не обичаме да си подбираме нещата, всичко смесваме, т.нат....просто-предполагам...

2. Рибата е месо, както и каламарите и октоподите, мекотелите. да, животинска плът и субпродукти.

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Това не значи, че като ядем растения ще станем растения, а като ядем хора-ще станем човеци. Публикувано изображение

Има се в пред вид ДУХОВНИТЕ КАЧЕСТВА, КОИТО НОСЯТ ЖИВОТНИТЕ. както описани в басните.

Свинята на КАКВИ ПСХО-качества е носителка?... Като я ядем-с тези качества ще се сдобием. Това се има в пред вид.

Здрава логика. Дали е полезна..... :rolleyes:

Свинята ли - яде си децата Публикувано изображение

Въпрос 1 - този който яде месо от някаква животно, преражда ли се в такава форма след това ?

Примерно -ако ядеш много свинско - ще станеш ли прасе след това ?

Въпрос 2 - рибата месо ли е ? калмарите, октоподите , мекотелите ?

Въпрос 1: Не. Човек си се преражда в човек и това въобще не зависи от храната, която употребява, а от развитието на съзнанието му. Храната влияе косвено върху съзнанието, но влиянието и в никакъв случай не е определящо.

Въпрос 2: Ами какво друго да е? Все пак ако вземем отново предвид съзнанието, нивото му при рибите и мекотелите е на доста по-ниско ниво от това на бозайниците примерно. От там и отрицателните енергии, които се отделят в момента на смъртта и които човек приема с консумирането на месото са по-малко и като количество, и като вреда.

• Автор

Здрава логика. Дали е полезна..... :speak:

Свинята ли - яде си децата Публикувано изображение

Да, доста животни си ядат малките, не само свинята, някои примерно -ако ги пипне човешка ръка и помиришат миризмата.. ;)

Да, доста животни си ядат малките, не само свинята, някои примерно -ако ги пипне човешка ръка и помиришат миризмата.. :speak:

Дори и някои кучета. Което пък ме подсеща за една от забраните в тъй - ненавистния ти Kur-an...
  • Автор

Дори и някои кучета. Което пък ме подсеща за една от забраните в тъй - ненавистния ти Kur-an...

.....в Кур ана се казва, че може да ядеш мухи или да пиеш урина на камила, няма забрана на човешко месо, но не трябва да ядеш свиня и тези, животни, които ядат всичко, защото били 'нечисти'. :speak: Ето ти мюсли-логиката. ;) .....излиза, че мюсли като яде всичко(без свиня)! -не е свиня. :wors:

Въобще, мюслитата са в една дълбока илюзия НО ТОВА Е КАРМИЧНО. не могат да се култивират, така както циганите. Говоря, ако не се освободят от духовните си заблуди-ПАДНАЛИТЕ ДУХО ВЕ.

Мххх.

Добре. Рибата и мекотелите са месо - разбрах.

Нови въпроси :

1.)Насекомите как се квалифицират ? (и съответно продукти от дейността им - например пчелният мед ) ?

2.)млякото, яйцата, рибният хайвер ?

• Автор

Мххх.

Добре. Рибата и мекотелите са месо - разбрах.

Нови въпроси :

1.)Насекомите как се квалифицират ? (и съответно продукти от дейността им - например пчелният мед ) ?

2.)млякото, яйцата, рибният хайвер ?

за яйцата съм сигурен, тъй като животински продукти, за насекомите- не мога 100% да кажа, но предполагам, че и те са в класификацията на животни, ще трябва да питам.

.....в Кур ана се казва, че може да ядеш мухи или да пиеш урина на камила, няма забрана на човешко месо, но не трябва да ядеш свиня и тези, животни, които ядат всичко, защото били 'нечисти'. :speak: Ето ти мюсли-логиката. ;) .....излиза, че мюсли като яде всичко(без свиня)! -не е свиня. :wors:

Въобще, мюслитата са в една дълбока илюзия НО ТОВА Е КАРМИЧНО. не могат да се култивират, така както циганите. Говоря, ако не се освободят от духовните си заблуди-ПАДНАЛИТЕ ДУХО ВЕ.

В Курана не пише това, иначе за другото съм сългасна... до някъде...

Яйцата /както би казал Вало/ не са чувстващи същества. Неоплодените могат да бъдат консумирани. Но има вегетарианци, които дори не ги докосват.

Млякото и п.р. ... - природата дава всичко, от което имаме нужда, за да се храним и да бъдем здрави, без да я насилваме...

за яйцата съм сигурен, тъй като животински продукти, за насекомите- не мога 100% да кажа, но предполагам, че и те са в класификацията на животни, ще трябва да питам.

Живи същества са... будистите в Тибет например преди да започнат строеж дни наред преместват насекомите внимателно, за да не бъдат погубени/понеже се вярва, че всеки един от нас поне веднъж се е прераждал в насекомо и всяко от тях може да бъде твоята майка.../

...

Редактирано от infinity1305 (преглед на промените)

Живи същества са... будистите в Тибет например преди да започнат строеж дни наред преместват насекомите внимателно, за да не бъдат погубени/понеже се вярва, че всеки един от нас поне веднъж се е прераждал в насекомо и всяко от тях може да бъде твоята майка.../

То това ясно, но преди малко и U.ra и Shiniasu казаха, че човек си се преражда отново в човек.

Защото по логиката ако се прераждаш в това, което ядеш - най-добре е да си похапваш само човешко месо, защото това ще ти гарантира отново прераждане в човек.

Питах дали се квалифицират като "месо" или не.

Защо под понятието "живо същество" влизат и бактериите, а всяко нещо до което се докосваме е покрито с бактерии - и растенията, и самите ние. Ако расъждаваме на тема "не яжте живи същества", трябва да не ядем нищо, защото и растенията са точно толкова живи и точно толкова същества, колкото и ние.

В месото явно се крие ключа за загадката.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

То това ясно, но преди малко и U.ra и Shiniasu казаха, че човек си се преражда отново в човек.

Защото по логиката ако се прераждаш в това, което ядеш - най-добре е да си похапваш само човешко месо, защото това ще ти гарантира отново прераждане в човек.

Питах дали се квалифицират като "месо" или не.

Защо под понятието "живо същество" влизат и бактериите, а всяко нещо до което се докосваме е покрито с бактерии - и растенията, и самите ние. Ако расъждаваме на тема "не яжте живи същества", трябва да не ядем нищо, защото и растенията са точно толкова живи и точно толкова същества, колкото и ние.

И доматите и те са живи, дори и ако са откъснати. Като ги откъснем, те продължават да узряват и са си още живи, ама ние ги изяждаме.

Трих, много съм на вие с логиката...

Иначе Вало би казал - не бива да драматизираме защото това ни блокира. Добър апетит, за всичко.

В какво се прераждаме всеки казва различно. Ти няма да се прераждаш, православен си. Публикувано изображение

Захарта е кармична и лоша, така ли?

Лоша е, прави кариеси Публикувано изображение

И доматите и те са живи, дори и ако са откъснати. Като ги откъснем, те продължават да узряват и са си още живи, ама ние ги изяждаме.

Те са дар на природата. Ако не ги вземем окапват и загниват.

В какво се прераждаме всеки казва различно. Ти няма да се прераждаш, православен си. Публикувано изображение

Публикувано изображение аз за всеки случай питам - нали знаеш за любовта ми към Паскал ?

Публикувано изображение

Те са дар на природата. Ако не ги вземем окапват и загниват.

Тази логика ми харесва Публикувано изображение

U.ra, друже - животните са също дар от природата.Ако не ги вземем - те ще остареят или ще ги изядат хищници.И в двта случая, ще умрат, и то болезнено.Публикувано изображение

Публикувано изображение аз за всеки случай питам - нали знаеш за любовта ми към Паскал ?

Публикувано изображение

Тази логика ми харесва Публикувано изображение

U.ra, друже - животните са също дар от природата.Ако не ги вземем - те ще остареят или ще ги изядат хищници.И в двта случая, ще умрат, и то болезнено.Публикувано изображение

Бе, да, ама... каква ти логика - загнилите домати стават храна за насекомите.

Ето там гледай да не се прераждаш, че си е страшничко - животните винаги умират болезнено.

• Автор

В Курана не пише това, иначе за другото съм сългасна... до някъде...

Яйцата /както би казал Вало/ не са чувстващи същества. Неоплодените могат да бъдат консумирани. Но има вегетарианци, които дори не ги докосват.

Млякото и п.р. ... - природата дава всичко, от което имаме нужда, за да се храним и да бъдем здрави.

...

От тука: http://www.amnation.com/vfr/archives/011143.html

Според КУРана на мюслитата е забранено да ядат САМО мърша и свинско месо. Всичко друго ИМ СЕ ПОЗВОЛЯВА ДА ЯДАТ и НЕ ИМ СЕ ЗАБРАНЯВА да извършват животински, дори ЧОВЕШКИ жертвопринушения.

не съм спец. по Кур'ана, нека да кажат мюслитата, ма като гледам как го увъртат -забрави да научиш истината от там.... :lol6:

да, знам, че някой тибетски секти ходят с превръзка на устата(както Алия ходи, като санитарка Публикувано изображение ) ма не да се крият, а да не налапт случайно някое насекомо. По същата логика да не настъпят метат постоянно пътищата си до храмовете...

От тука: http://www.amnation.com/vfr/archives/011143.html

Според КУРана на мюслитата е забранено да ядат САМО мърша и свинско месо. Всичко друго ИМ СЕ ПОЗВОЛЯВА ДА ЯДАТ и НЕ ИМ СЕ ЗАБРАНЯВА да извършват животински, дори ЧОВЕШКИ жертвопринушения.

не съм спец. по Кур'ана, нека да кажат мюслитата, ма като гледам как го увъртат -забрави да научиш истината от там.... :lol6:

да, знам, че някой тибетски секти ходят с превръзка на устата(както Алия ходи, като санитарка Публикувано изображение ) ма не да се крият, а да не налапт случайно някое насекомо. По същата логика да не настъпят метат постоянно пътищата си до храмовете...

Забранени са, да, защото носят болести. В пустините, където възниква исляма, свинското развива опасна бактерия, смъртоносна, при онези температури./И на запад се яде предимно по Коледа свинско... образно казано/.

В темата за исляма мисля беше добре обяснено това със забраните.

Но защо да не ядат свинско знаят много малко мюсюлмани.

Ура, коя истина се учи от хората... :wow:

Мога да ви покажа един филм, заснет тайно, със скрита камера, в който показват как се колят животните в кланиците и не само това. След като случйно попаднах на него и го гледах, доста време след това имах леки психични проблеми, вследствие на видяното. Ама няма да ви го показвам, защото мисля, че е твърде жесток - реалността е жестока. Не искам и вие да получите подобни психични проблеми.

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

• Автор

Забранени са, да, защото носят болести. В пустините, където възниква исляма, свинското развива опасна бактерия, смъртоносна, при онези температури./И на запад се яде предимно по Коледа свинско... образно казано/.

В темата за исляма мисля беше добре обяснено това със забраните.

Но защо да не ядат свинско знаят много малко мюсюлмани.

Ура, коя истина се учи от хората... :lol6:

така е. Но все пак Бог праща аватари(не-пророци!) за ИСТИНАТА. пророците виждат САМО матрицата(с 3 око на Шива!)

Никога не вярвам на пророци а НА ДУХОВНИ учители.

на мене винаги ми е било интересно да узная за разл. потенция на хората в различните юги. Абрахамските религии нямт информация за това.

По-долната инфо ще зарадва повече Нео, тъй като той обича "Астрални пътувания", но за съжаление в настоящата епоха потенцията е слаба и е невъзможно това, почти...

Ето едни древни тибетски текстове за това:

http://www.himalayanacademy.com/resources/...s/ls_ch-01.html

This generation of souls started to arrive and live on Earth since the beginning of the Sat Yuga, and more will come through the Treta Yuga. Then no more souls will come until the end of the Kali Yuga. When the next Sat Yuga arrives, those who have lived through the cycle of yugas will all finish their evolutionary processes and leave. More divine souls will come during that time as the cycle repeats.

Мога да ви покажа един филм, заснет тайно, със скрита камера, в който показват как се колят животните в кланиците и не само това. След като случйно попаднах на него и го гледах, доста време след това имах леки психични проблеми, вследствие на видяното. Ама няма да ви го показвам, защото мисля, че е твърде жесток - реалността е жестока. Не искам и вие да получите подобни психични проблеми.

Фъстъче, похапвах риба, преди много време, докато не видях как една костенурка разкъсва рибка в аквариума ми. Публикувано изображение

Понякога да погледаш такива видео материали може пък да е от полза.

На теб друго исках да кажа - като не ядеш много дълго време месо, после то ти мирише на... урина.

/сега месоядните не ме нападайте/ :lol6:

Редактирано от infinity1305 (преглед на промените)

Как така, ще ядеш цветята? Като ги откъснеш, те умират! Публикувано изображениеПубликувано изображение

Аз не искам да късам цветята.

чакай сега - като си откъснеш домат - той също умира.Като си откъснеш маруля - направо убиваш цялото живо растение. Като си откъснеш ябълка от дървото - лишаваш го от потомство (все едно ядеш яйце) , като си откъснеш.

А цветовете на доматите не са ли красиви ?

В тоя ред на мисли, месоядните растения или като растения или като животни ще ги разглеждаме ?

Защото те са си растения, но се хранят със жива плът - тоест в тях се натрупва месо ? !

По-скоро в нивото на съзнание на убитото същество.

Сещам за една много интересна мисъл на П. Дънов, че ако една кокошка примерно се съгласи да бъде изядена, то тогава изяждането и няма да има отрицателен ефект върху човека. Значи проблемът не е толкова в самото месо, а в извършеното насилие над животното и еманациите с които се насища месото му в резултат на това. Тези енергии могат да се намалят ако се премахна максимално кръвта от месото, ако е смляно и изсушено (за предпочитане на слънце), но все ще има една голяма част, която да остане в месото.

чакай сега - като си откъснеш домат - той също умира.Като си откъснеш маруля - направо убиваш цялото живо растение. Като си откъснеш ябълка от дървото - лишаваш го от потомство (все едно ядеш яйце) , като си откъснеш.

А цветовете на доматите не са ли красиви ?

В тоя ред на мисли, месоядните растения или като растения или като животни ще ги разглеждаме ?

Защото те са си растения, но се хранят със жива плът - тоест в тях се натрупва месо ? !

Месоядните растения са толкова малко по света, освен това, те не виреят в България, тъй че няма какво да ги обсъждаме. Публикувано изображение

Яйцата според мен могат да се ядат, както и плодовете, защото не от всяко яйце ще се излюпи пиленце и не от всеки плод ще поникне дърво. А, представяте ли си какво щеше да бъде, ако от всяка симка изникваше по едно дърво?!

В този ред на мисли, не трябва да употребяваме дървени мебели, защото дърветата, които се използват за тяхната направа са били жестоко изсечени и убити. Много ми е мъчно за тзи дървета. Нищо, че стоя на дървен стол. И масата, на която стои къмпютъра ми е дървена.

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.