Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Немесоядството - необходимо, но недостатъчно за божественост

Featured Replies

Това е било в миналото.Ама сега и те ядат от боклуците дето ние ядем. Публикувано изображение

Публикувано изображение
  • Отговори 1,1k
  • Прегледи 71,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Да не си объркала раздела???

Казват, че ако човек яде месо ниските вибрации, по-низшата енергия на животните преминавала в човешкото тяло и по този начин му пречи да постигне по-високо ниво на духовност. Ти вярваш ли в това U.Ra, а и останалите?

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Казват, че ако човек яде месо ниските вибрации, по-низшата енергия на животните преминавала в човешкото тяло и по този начин му пречи да постигне по-високо ниво на духовност. Ти вярваш ли в това U.Ra, а и останалите?

Точно така е. И най-вече в кръвта на този, който се храни с месо, преминава болката на животинчето при умъртвяването му. И после хората се чудят защо боледуват. Лично мое мнение е, че всички заболявания при човека, било соматични, а в това число и психичните, до голяма степен са индуцирани от употребата на месо и животинска кръв, наситена с ужас от извършвано насилие спрямо животното и убийство. Абсолютно убедена съм, че ако хората спрат да консумират животни, ще удължат значително годините на живота си и то прекарани в прекрасно здраве, а и ще престанат да се изяждат един друг.

Точно така е. И най-вече в кръвта на този, който се храни с месо, преминава болката на животинчето при умъртвяването му. И после хората се чудят защо боледуват. Лично мое мнение е, че всички заболявания при човека, било соматични, а в това число и психичните, до голяма степен са индуцирани от употребата на месо и животинска кръв, наситена с ужас от извършвано насилие спрямо животното и убийство. Абсолютно убедена съм, че ако хората спрат да консумират животни, ще удължат значително годините на живота си и то прекарани в прекрасно здраве, а и ще престанат да се изяждат един друг.

Публикувано изображение

Имам два въпроса към теб:

Подозирам, че не си вегетарианка Публикувано изображение. Тогава?! :P

Подобно нещо някои твърдят и за домашните животни. Те, със своите нисши вибрации и енергия, бидейки непрекъснато в контакт с човека му пречели да се развие и му пъддържали вибрациите ниски. Дали е вряно?!

От друга страна обаче, животните лекуват - и физически и психически и духовно. Котките добре лекуват физически, пък и успокояват писитата. :)

Публикувано изображение

Имам два въпроса към теб:

Подозирам, че не си вегетарианка Публикувано изображение. Тогава?! :angry:

Подобно нещо някои твърдят и за домашните животни. Те, със своите нисши вибрации и енергия, бидейки непрекъснато в контакт с човека му пречели да се развие и му пъддържали вибрациите ниски. Дали е вряно?!

От друга страна обаче, животните лекуват - и физически и психически и духовно. Котките добре лекуват физически, пък и успокояват писитата. :computer8:

Не съм вегетарианка - с животни не се храня, но си умирам да пия мъжки мозъци. Публикувано изображение

За човека е полезно да се приучава на любов, било към животинчетата, било към цветенцата, било към всичко живо и красиво. А то все някак се отблагодарява на това, така че имат полза и животните, и човека от взаимния си контакт. Аз нямам домашен любимец, откакто овчарката ми Сара умря в големи мъки - някой й беше хвърлил отрова и не успях да го спася. Затова пък, винаги когато мога и с каквото мога, се грижа за бездомните котета и кучета и това ме прави щастлива, а щом някое действие ти доставя удоволствие, то значи то е правилно. На животинчетата им стига съвсем мъничко.

Животните са свързани с астралното тяло на човека. Те, според качествата, на които са носители, се свързват с това, което е най-изявено в астралния свят на човека за момента. Индианците ги знаят тези неща. Растенията, пък, имат само етерно тяло, не и астрално. Човекът се различава от флората и фауната на околния материален свят по това, че е носител и на ментално тяло, а и строител на каузално.

Това че енергията на домашните животни е по-нисша от човешката е факт, и това оказва своето отрицателно влияние, но то не е голямо. Ако не се прекарва с домашните животни твърде много време и най-вече ако не се спи в едно помещение с тях, проблеми не би трябвало да има. Но както каза Lucia_free, истински вредната енергия се отделя в резултат на страха и ужаса, които инстинктивно изпитва животното в момента на умъртвяването му.

Да не забравяме и това, че животните също имат енергийни полета. Какво става с тях след като ги умъртвим и ги хапнем вие ще кажете, че чета из форума много вещи отговори по тия въпроса. И пак казвам, все пак, всеки си решава сам.

Егати заглавието. Бог не яде месо, така ли? Ми хубу, някой да гепи от кухнята му разпечатка на ежевечното меню и сме готови... Точно преди седмица ме питаха, не убиваме ли и растенията, не се ли храним пак с чужд живот, консумирайки тях... Разбира се, че да. И точно защото става въпрос за живот, е по-скоро важно отношението ни. Всички вегета, които не са благодарни за това, че природата им осигурява частички от себе си, за да преживат, са хищници. Иначе, разликата е в одушевяващия принцип, който е по-ангажиран със самите тела на животните и им позволява наличието на астрално тяло, което пък говори за начатъци на воля. Затова, ако човек иска да се храни от плътта на животните, то той трябва първо да помоли за това и да получи разрешението им. Ако би могъл да го стори, то той не е хищник. А в крайна сметка, и растенията, и животните са в определена степен продукти на човешката астрално-ментална дейност. Той се храни със собствените си творения. Но и собствените му творения се хранят с него. Че то... Да вметна, форумът е заприличал на планетариум - протягаш ръка към някоя совалка и си удряш главата в тавана.

А в крайна сметка, и растенията, и животните са в определена степен продукти на човешката астрално-ментална дейност. Той се храни със собствените си творения. Но и собствените му творения се хранят с него. Че то...

Това пък откъде го измисли?

А в крайна сметка, и растенията, и животните са в определена степен продукти на човешката астрално-ментална дейност. Той се храни със собствените си творения. Но и собствените му творения се хранят с него. Че то...

така си е - кръговрат, какво да го правиш Публикувано изображение

p.s.тававн има, дъно няма

• Автор

Инфи,

разгледай погледите на тези същества и си спомни, че съзнанието, като симптом на душата те гледа от всякъде. Когато убиваме животно, ние се мъчим да убием Бога, но си подписваме сами смъртната присъда.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/comm...D0%BE%D0%B2.jpg

Защо е тази питанка...

Нима има някой, който поделя хляба си с Бог, днес?

Само сте/сме на приказки.

И те едни приказки... изпълнени с ненавист /най-често/ към себеподобните.

:rolleyes:

Кой Кршна или Христос познава ненавистта към другия.

Представяйки един Бог през себе си, ние го принизяваме, и това вече не е този Бог, а е нещо, което сме ние.

Познаваме себе си, не Бога.

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Ура, голяма беля си! Публикувано изображение

Ристени, салами, незнам още какви... - греха им /най-големия/ според теб е месоядството. Убийството на животни.

Посочи ми едно живо същество, което да не е хищник тогава.

Всяка жива твар е хищник. Растенията дори, и те - смучат с коренчетата си органични вещества от земята.

Греха си го носим по рождение, даже и до Кршна да приседнем. :rolleyes:

Не е ли по-важно не какво "ядем", а как "смиламе"..?

• Автор

А според тебе убийството малък грях ли е?.. Публикувано изображение

"Не убивай!" -това е заповед при извънкастовите, тъй като на добра воля и само на съзнание-не става прия тях.

Инфи, нещата са свързани.

Специално за ислямът - става дума за умишлено създадена религия от санатана-дхарма.

Дори шпагата Дий забеляза приликите с ведическите култове- "шайви" и "ваишнава".

Не съм го измислил това аз. Доказано е ,че е салаамът е предсказан в Бхавиша Пурана. :P

http://bvml.org/tmi/SS_bpatpm.html

Това е цялостна система за 'революция в религията'.... :lighter: Както виждаш нещата са извратени на всякаво ниво. Не става дума само за кебеб! Публикувано изображение

Ура, голяма беля си! Публикувано изображение

Ристени, салами, незнам още какви... - греха им /най-големия/ според теб е месоядството. Убийството на животни.

Посочи ми едно живо същество, което да не е хищник тогава.

Всяка жива твар е хищник. Растенията дори, и те - смучат с коренчетата си органични вещества от земята.

Греха си го носим по рождение, даже и до Кршна да приседнем. :rolleyes:

Не е ли по-важно не какво "ядем", а как "смиламе"..?

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Бе да, и аз не отричам тези неща. Друго говорех... Ние, дето не убиваме по ли сме светли от кръвопролийците? - Не. Та аз не знам някоя религия да е Божие дело - вси са човешко дело. Пък даже и Кришнарите. :rolleyes:

Бе да, и аз не отричам тези неща.

Друго говорех...

Ние, дето не убиваме по ли сме светли от кръвопролийците? - Не.

Та аз не знам някоя религия да е Божие дело - вси са човешко дело. Пък даже и Кришнарите. :rolleyes:

Всяка едно религия е едновременно Божие и човешко дело, но е повече Божие дело. Човекът е само инструмент в ръцете на Бог и според мен човека си няма свободна воля и е изключително лесно манипулируем. :P

• Автор

Аю съм на мнение, че човек трябва да пробва и да види разликата НА ПРАКТИКА с това, което е бил преди това. ;)

Само ако се увещава и самозалъгва, че са "едни и същи нещаата" от позицията на непробвал-нищо няма да разбере.

Това е все едно да лежиш в леглото и да се чудиш: "да ставаш ли или не?. :rolleyes: ..." Публикувано изображение В леглото може цял реферат да напишеш: "Безсмсилие от ставане от легото".... :wow::lighter:

:P

Бе да, и аз не отричам тези неща.

Друго говорех...

Ние, дето не убиваме по ли сме светли от кръвопролийците? - Не.

Та аз не знам някоя религия да е Божие дело - вси са човешко дело. Пък даже и Кришнарите. :P

Няма подобна пряка зависимост между боледуване и месоядство!

Въпреки замърсения въздух в Хонконг се радват на най-дълъг живот. Това вероятно се дължи на високото качество на медицинското обслужване.

Цитата е взет от ТУК

Островитяните употребяват най-вече зеленчуци, ориз, зеле, соя, зелен чай, плодове и разбира се риба и други морски продукти, а също и растителни мазнини. Тези продукти неутрализират действието на свободните радикали, които имат основна роля при стареенето, и същевременно способстват за активното обновяване на клетките. Жителите на архипелага консумират и месо, но не по-често от 1-2 пъти седмично. Всички употребявани от тях продукти се подлагат на минимална обработка, като освен това те са натурални – отгледани без използване на изкуствени торове, пресни и с превъзходно качество.

Още един сайт, който показва че продължителността на живота при хората не зависи от това дали се яде месо или не-ТУК

Как стои въпроса при животните:

Най-дълго живее крокодилът, слоновата костенурка и щуката-до 200-300 години.

От тук Всички те са хищници!А и така също има хищни растения-такива които се хранят с животни (с кръвоносна система!).

Много повече проблеми (от месоядството) на човечеството донасят високомерието и гордостта.

А както се вижда добре и в тази тема ,то някои вегетарианци съвсем не са застраховани...

Познавам един човек ,на когото всяка година(вече 7 поред) помагам да си събира черешите.Този човек е на 87 години! Все още кара кола,обработва и почиства градината си всяка година...и яде месо!Много хора са го питали за съвет за дълголетие.Той отговаря-"не прекалявам с нищо..."

Редактирано от arenas (преглед на промените)

Разбира се! Публикувано изображение

...нали съм роден в "православна" и малко "правоверна" държава! Публикувано изображение

Публикувано изображение

А ти всички завети на Кришна ли спазваш? Питам, защото Кришна е забранил да се ядат чесън и гъби например, а както знаем, ти си хапваш чесън на корем. Би ли казал, защо така не спазваш докрай приниципте в храненето?

• Автор

А ти всички завети на Кришна ли спазваш? Питам, защото Кришна е забранил да се ядат чесън и гъби например, а както знаем, ти си хапваш чесън на корем. Би ли казал, защо така не спазваш докрай приниципте в храненето?

За муста и брадаци виждаш, че имам. Дзмиите, обаче, те подтикват към даване на мнение на това, което не виждаш. И доста дзмийски мнение... Публикувано изображение

За муста и брадаци виждаш, че имам. Дзмиите, обаче, те подтикват към даване на мнение на това, което не виждаш. И доста дзмийски мнение... Публикувано изображение

Я оясни по-подробно. Нали чесънът е сред забранените храни?! Публикувано изображение:friends1: А ти ядеш чесън! Тогава??? ;):)

Я оясни по-подробно. Нали чесънът е сред забранените храни?! Публикувано изображение:friends1: А ти ядеш чесън! Тогава??? ;):)

Извинявам се, че се намесвам /форум е все пак :) /

Чесънът и лукът са тамастични храни.

И това е. Нищо повече.

Всичко в тази природа е обвързващо и в един по-дълъг срок е смъртоносно.

Сиреч,

само в определени моменти не е добре да се яде чесън. То не е като месото и упойващите вещества.

--------------------

П.П.

Предполагам, че знаеш, но все пак да добавя

Диетата ни включва и от трите вида храни в съответно съотношение и се изменя според сезони, възраст, индивидуално развитие и потребности...

в посочения сайт има някои основни знания, не че са пълни и съвсем точни ;)

http://209.85.129.132/search?q=cache:LKLhR...lient=firefox-a

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

Извинявам се, че се намесвам /форум е все пак ;) /

Чесънът и лукът са тамастични храни.

И това е. Нищо повече.

Всичко в тази природа е обвързващо и в един по-дълъг срок е смъртоносно.

Сиреч,

само в определени моменти не е добре да се яде чесън. То не е като месото и упойващите вещества.

Публикувано изображение Защо да не може да се намесваш? :rolleyes:

Я разкажи в кои моменти не може да се ядат чесът и лук. И защо да са тамастични храни? Публикувано изображение Храни като храни! Даже с чесън се гонят лошите сили. Публикувано изображениеПубликувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.