Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Немесоядството - необходимо, но недостатъчно за божественост

Featured Replies

Нямам никакво намерение да чета мненията по темата, само ще коментирам заглавието. От какъв зор някой ще казва на хората какво да ядат, и то с мотива, че ако ядат каквото си искат няма да достигнат "божественост". Абе вие луди ли сте бе? Само Господ може да каже как се постига божественост, а доколкото си спомням в библията никъде не се говори за вегетарианство. Така че моля всички сектанти да напуснат този сайт. Ако искате си направете отделен форум и набирайте почитатели. Щото не е нормално всеки ден като отворя сайта на най-големия софтуерен и хардуерен портал у нас - kaldata.com да виждам някви теми за живота, за това как трябва да го живеем, за някви духовни предводители и т.н. Осъзнайте се малко

А кой е тоя бог, дето казва дали да ям месо или не и изобщо да определя нещата вместо мен?

Сам човекът си определя и то без да се ограничава, просто това става негова естествена природа едни ден. И заглавието си е точно на място, щото немесоядството се случва първо на ниво съзнание и после вече на ниво гастро-интестинален тракт. Същото като сексуалното привличане е - не то теб да контролира, а ти него - не оная ти работа или корема да те водят напред, а твоят начин на мислене, тоест главата ти, по което човекът се различава именно от животните. И не някакъв си бог имагинерен, а ти. Щото първо, преди да станеш бог, трябва да се станал човек, а не да си още в човешки дрехи, пък с животинско съзнание, както са повечето, които си мислят само, че са хора.

Щото, нито си наркоман, ако си си дръпнал веднъж дваж или си опитал по-твърда дрога, нито си алкохолик, ако си пийнеш чаша хубаво вино или малко концентрат, а си такъв, когато вече не можеш без това. Същото е и с месото.

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 73,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Явно на охльовите им се чука - кой е тука?... Публикувано изображение

Ташункосапа Сан, приятно ми е :rolleyes:

Може и така да е, но това не е най-важното в поста ми. Това което исках да кажа е, че интернет се е превърнал в проводник на мислите на всичките болни мозъци, които няма с кой иначе да си споделят психарските идеи. И това не е нормално според мен. Не може където и да отидеш да виждаш някви хора, които да се опитват да ти казват как да живееш и какво е редно да правиш... Но наглото е, че те не са решили просто да споделят какво за тях е важно в живота, а едва ли не ти заповядват, и спорят, ако мнението ти не е като тяхното. Абе я се успокойте бе! Успокойте се и не си мислете, че крайностите в които сте изпаднали са "правилния път". В живота няма крайности, не трябва да има такива. "Правилния път" го знаят само Господ и Иисус, и са ни го показали чрез библията, другото са само предположения, и личен избор на хората, за това как да си живеят живота.

Това за Библията и Исус е измама. Аз лично не принадлежа към никоя секта или религия, но вярвам в Бог и въобще в по-висшите сили.

Библията на теб ти казва как да живееш и ти изпълняваш. Пак някой ти казва как да живееш.

Може и така да е, но това не е най-важното в поста ми. Това което исках да кажа е, че интернет се е превърнал в проводник на мислите на всичките болни мозъци, които няма с кой иначе да си споделят психарските идеи. И това не е нормално според мен. Не може където и да отидеш да виждаш някви хора, които да се опитват да ти казват как да живееш и какво е редно да правиш... Но наглото е, че те не са решили просто да споделят какво за тях е важно в живота, а едва ли не ти заповядват, и спорят, ако мнението ти не е като тяхното. Абе я се успокойте бе! Успокойте се и не си мислете, че крайностите в които сте изпаднали са "правилния път". В живота няма крайности, не трябва да има такива. "Правилния път" го знаят само Господ и Иисус, и са ни го показали чрез библията, другото са само предположения, и личен избор на хората, за това как да си живеят живота.

Ти определяш Иблията за 'непсихарска', но не си я чел?.. вярно, че там има ЗАПОВЕДИ, но - ДА се яде месо. Може би за това ти харесва?..

Иблията, особено в сатрозаветната си част, е 'ВИСШ полотаж' на ДЕМОНИЗЪМ. Публикувано изображение

Иблията е висша фантастика за Бога, кулминираща в демоничен фанатизъм.

....аз заповеди не изпълнявам, особено- на демонични духове. :rolleyes: Болшинството от днешните етикетни христяни са в кюпа на този старозаветен 'висш полотаж' по демонизъм, барабар с мюслитата. Общото им название е АБРАХАМИЗЪМ. Абрахамизъм значи МЕСОЯДСТВО. :speak: И всякакви кървави жертвопринушения.

http://u-ra.blogspot.com/2008_08_01_archive.html

Това за Библията и Исус е измама. Аз лично не принадлежа към никоя секта или религия, но вярвам в Бог и въобще в по-висшите сили.

Библията на теб ти казва как да живееш и ти изпълняваш. Пак някой ти казва как да живееш.

Ти вярваш в нагите и низшите сили! Публикувано изображение Не се самоизтъквай и самозванвай. Публикувано изображение

...за тебе 'бог' е МАЙА-илюзията...

Публикувано изображение

Редактирано от .... (преглед на промените)

Ама не си мислете, че аз въобще съм религиозен. На мен никой не ми казва как да живея. Просто ви давам съвет на вас. Защото казвате, че искате да достигнете "божественото". И според мен начина да се достигне "божественото" е да се следва Бог, иначе нямаше да се нарича божествено. Но това е само мое мнение, аз по този въпрос не съм компетентен.

Щото, нито си наркоман, ако си си дръпнал веднъж дваж или си опитал по-твърда дрога, нито си алкохолик, ако си пийнеш чаша хубаво вино или малко концентрат, а си такъв, когато вече не можеш без това. Същото е и с месото.

Значи ти поставяш месото в категорията на нещо което унищожава човека? Нещо което е вредно за него? От чисто физическа гледна точка, въобще няма да дискутирам ефектите на месото, защото е ясно че те са само и единствено положителни. Сигурен съм, че и ти нямаш да кажеш нещо различно по този въпрос. Затова предполагам че говориш за "духовното". Че месото е вредно за "духовното" състояние на човека. Интересно ми е как го реши това. По какви логически методи на разсъждение, или може би по какви свръхестествени начини си получил доказателства за това, че месото вреди "духовно" на човек?

Точно така.

А Туки е умен и ще стигне далеч. Още малко и е на път да разбере, че има една вяра, която обръща нещата - тая вяра е тази в себе си. Щото, ако ти повярваш на себе си, няма да вярваш на висшите сили, а те ще повярват в теб и ще те съпътстват винаги. Тогава нещата се обръщат и щастието се случва от самосебе си и без напъни.

Ама не си мислете, че аз въобще съм религиозен. На мен никой не ми казва как да живея.

Е, че ти също си един от многото , дето вярва в илюзията си. Публикувано изображение

Че месото е вредно за "духовното" състояние на човека. Интересно ми е как го реши това.

Има цяла тема а ти като Тюки задаваш въпроси преди да четеш и мислиш....

Ти определяш Иблията за 'непсихарска', но не си я чел?.. вярно, че там има ЗАПОВЕДИ, но - ДА се яде месо. Може би за това ти харесва?..

Иблията, особено в сатрозаветната си част, е 'ВИСШ полотаж' на ДЕМОНИЗЪМ. Публикувано изображение

Иблията е висша фантастика за Бога, кулминираща в демоничен фанатизъм.

....аз заповеди не изпълнявам, особено- на демонични духове. ;) Болшинството от днешните етикетни христяни са в кюпа на този старозаветен 'висш полотаж' по демонизъм, барабар с мюслитата. Общото им название е АБРАХАМИЗЪМ. Абрахамизъм значи МЕСОЯДСТВО. :speak: И всякакви кървави жертвопринушения.

http://u-ra.blogspot.com/2008_08_01_archive.html

Ти вярваш в нагите и низшите сили! Публикувано изображение Не се самоизтъквай и самозванвай. Публикувано изображение

...за тебе 'бог' е МАЙА-илюзията...

Публикувано изображение

Добре бе пич /или пичка/, и теб да те питам... Как разбра, че Библията е писана от демон.. В смисъл, наистина много ми е интересно от какви източници си чел, кой ги е писал тези твой извори на просветление...

Пак повтарям, аз не съм религиозен, но уважавам Господ и се опитвам до някаква степен да живея с чиста съвест, и с вътрешен мир, доколкото тва е възможно. И те питам тези неща, не щото се чувствам много засегнат от това което казваш, а просто щото ми е писнало от такива глупости и искам да разбера в крайна сметка откъде ги измисляте тея неща

Ако обичаш Кришна, значи обичаш и малката мравка Публикувано изображение хахахаххах тоя човек е синоним за тесногръдие

Е, че ти също си един от многото , дето вярва в илюзията си. Публикувано изображение

Има цяла тема а ти като Тюки задаваш въпроси преди да четеш и мислиш....

Абе пич, не ми казвай в какво вярвам и в какво не вярвам, щото вече ми лазиш по нервите с тея простотии. Аре ходи си на събора в сектата и се кланяй на Бог, на Алах, на Демоните или на квото искаш. Мен тея неща въобще не ме интересуват. Библията не съм я чел от 10 години, така че не си мисли че живея според това, което е написано в нея. Просто в главата са ми останали някои общочовешки ценности, които поне малко и поне понякога се опитвам да следвам.

Добре бе пич /или пичка/, и теб да те питам... Как разбра, че Библията е писана от демон.. В смисъл, наистина много ми е интересно от какви източници си чел, кой ги е писал тези твой извори на просветление...

по много неща...ти от две думи ли смяташ, че ще схванеш?.. Публикувано изображение

Абе пич, не ми казвай в какво вярвам и в какво не вярвам, щото вече ми лазиш по нервите с тея простотии. Аре ходи си на събора в сектата и се кланяй на Бог, на Алах, на Демоните или на квото искаш. Мен тея неща въобще не ме интересуват. Библията не съм я чел от 10 години, така че не си мисли че живея според това, което е написано в нея. Просто в главата са ми останали някои общочовешки ценности, които поне малко и поне понякога се опитвам да следвам.

мухахаха. Публикувано изображение

Точно така.

А Туки е умен и ще стигне далеч. Още малко и е на път да разбере, че има една вяра, която обръща нещата - тая вяра е тази в себе си. Щото, ако ти повярваш на себе си, няма да вярваш на висшите сили, а те ще повярват в теб и ще те съпътстват винаги. Тогава нещата се обръщат и щастието се случва от самосебе си и без напъни.

Аз точно за това се замислям напоследък. Дали Бог решава вместо теб и до каква степен или човек може изцяло да разчита на себе си, по-точно, че всичко той върши сам - с мислите и действията си. Все още се чудя, ама ще експериментирам и ще видя докъде ще стигна.

Може би наистина само, ако вярваш, че висшите сили ще ти помогнат, само тогава помагат. ;) Но, това, за което се замислям е дали висшите сили помагат или мисълта ти създава реалността или и двете. :speak:

по много неща...ти от две думи ли смяташ, че ще схванеш?.. Публикувано изображение

мухахаха. Публикувано изображение

Хахахахаах. Браво браво. Само че не вдъхва много доверие това че казваш нещо от сорта на "Библията проповядва демонизъм", и на въпрос защо да отговориш "Няма да ти кажа" :Д :Д

Пак повтарям, аз не съм религиозен, но уважавам Господ и се опитвам до някаква степен да живея с чиста съвест, и с вътрешен мир, доколкото тва е възможно. И те питам тези неща, не щото се чувствам много засегнат от това което казваш, а просто щото ми е писнало от такива глупости и искам да разбера в крайна сметка откъде ги измисляте тея неща

Може ли аз да ти отговоря, защото виждам, че все пак, търсиш отговори.

Всичко онова, което ти заповядва, е неистинно. То те ограничава, лишавата те от правото на свободен избор. И ти без да съзнаваш, правиш същото - опитваш се да ограничаваш други или нещо от себе си - виж как в по-предния си пост го правиш - направо си заповядваш на хората да не пишат тук. Защо не им оставяш избор, замислил ли си се.

Ще ти обясня с пример - как мислиш, че ще постъпи дете, на което му заповядваш - не прави това! - ами то си е писано в библията - прави точно обратното - не късай от дървото на познанието и хоп - гледаш човека вече ръфа плода му...

На детето най-добре е да му се обяснят последствията от избора му, но той да му се остави. Например - моят баща никога не ми е заповядвал нещо - като бях малка ме разведе из апартамента и ми каза - тук - от тези контакти изтича ток - ако ги пипнеш, ставаш част от веригата и изгаряш, ти избираш. Аз не ги и погледнах, защото имах свободата да го направя или не и разбира се, направих така правилния избор, а не да се чудя аджеба що там не трябва да пипам, я да видя аз...

В библията има много заповеди. Законът, заповедта е нещо, което съдържа в себе си семето на непослушанието - изкушението да го нарушиш... Ето това не й е хубавото на библията. И ти каза нещо много ценно - което съм подчертала по-горе - ей това е истината!

Хахахахаах. Браво браво. Само че не вдъхва много доверие това че казваш нещо от сорта на "Библията проповядва демонизъм", и на въпрос защо да отговориш "Няма да ти кажа" :Д :Д

ами темата е дълга и за това ти обобщавам... Публикувано изображение но не ми се чинеш на човек, който НАИСТИНА се интерсува за това... Публикувано изображение

И това не е нормално според мен.

:) Посочи ми едно нормално нещо и ти свалям шапка (дет я нямам)...Или нормален човек... :rolleyes: Кви са нормите? Колко битови са? Твоето РС (мозъка ти) колко битов е? Щото е въпрос не само на hardware, но и на software. Нормално ли е някои жени да си падат по софта? Не е ли чиста перверзия? ;) Ама пък от друга страна да свършиш работата на харда със софт си е чист висш пилотаж... Щото с твърд секи знае... :P

Как разбра, че Библията е писана от демон..

Щот се познават лично - секи ден си пият питието заедно... И папат марули... :wow:

Пак повтарям, аз не съм религиозен, но уважавам Господ

Кой е тоя админ? Твоя господар. Как му е името? Ша го хакна - да знаеш... :ass: И него ша хакна, и сървъра му (ако ще да е Sun), и потребителите му (рязанипластелинкови) ще заразя, със софт ще го хакна, ама хард ще му е после... :lol6:

Точно така.

за Туки, Луцка, можех да му докажа, че 'силата на моят цеФалос' Публикувано изображение би могла да бъде по-силен от "силата на неговата мисъл"..ма реших тези канадски борби да ги отложим, поне до следващата негова инкарнация, щото аз се надявам да не идвам повече "Тука" Публикувано изображениеПубликувано изображение

"Най-далечното растояние на Туки"- му прогнозирам('про-гносис' му 'снасям') -"до под кривата Кришна"... Публикувано изображение

щото аз се надявам да не идвам повече "Тука" Публикувано изображениеПубликувано изображение

Много ли мразиш живота, че така силно се надяваш никога вече да не се прераждаш?

Ами да определено не ме интересува кой и с каква цел е написал Библията. Просто ми е интересно как разсъждават хора като теб, откъде ги измисляте/научавате всичките тези неща. Но щом не ти се занимава да обясняваш, недей. И да ми обясниш и да не ми обясниш, това няма да промени нищо. Така че - приятен ден, продължавай да си живееш живота така както смяташ, че е правилно, продължавай да обясняваш на всички, че са заслепени, ограничени, манипулирани, а че само ти не си, а пък аз ще си продължавам да си живея моя живот по моя си начин и... накрая ще видим Публикувано изображение

Много ли мразиш живота, че така силно се надяваш никога вече да не се прераждаш?

Не, само още не се е намерил. Защото, който намери себе си, на него му е все едно къде е - тук или там, все е у Дома си.

Напротив- Истинският Живот не е в матер. тяло,но може да попадне в него от невежество. На това учи ВЕДА. Публикувано изображение

Иначе, не плаччи -никога не съм затварял вратата- дори напротив-отварям широко, когато започне да смърди на органчна ТОР(о)с... Публикувано изображение

Публикувано изображение

Не, само още не се е намерил. Защото, който намери себе си, на него му е все едно къде е - тук или там, все е у Дома си.

Публикувано изображение

"Lost and Found" services... Публикувано изображениеПубликувано изображение

Напротив- Истинският Живот не е в матер. тяло,но може да попадне в него от невежество. На това учи ВЕДА. Публикувано изображение

Иначе, не плаччи -никога не съм затварял вратата- дори напротив-отварям широко, когато започне да смърди на органчна ТОР(о)с... Публикувано изображение

Публикувано изображение

Няма да е лошо да включиш и себе си в това мислене за всичко, щото иначе все ще е безпочвено... и криво...

Хвърчицефалус. Публикувано изображение:rolleyes:Публикувано изображение

Няма да е лошо да включиш и себе си в това мислене за всичко, щото иначе все ще е безпочвено... и криво...

Хвърчицефалус. Публикувано изображение:PПубликувано изображение

А ха ха ха ха Това Хвърчицефалус много ми хареса. Публикувано изображениеПубликувано изображение:rolleyes:

Хвърчицефалус хвърчи да се бори с матрицата, за да избяга от нея.

Публикувано изображение

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

щото аз се надявам да не идвам повече "Тука"

Ясно - намерихме "цаката" на Кришна движението. Знаех си аз, че не може да нямат някакъв bug - от доста време им наблюдавам системата... :yanim:

Люси, начи - виж де е скрит ключа от бараката - нещо като мюсюлите и техния джиHat - я си умрял в боя (чети проповядването) - я веднага с в рая (чети трансцеденталното) с не знам си колко караконджолки и мед и мляко... :baby: И виж тук:

Истинският Живот не е в матер. тяло,но може да попадне в него от невежество.

Значи сме невежи, и невежи сме създадени от съвършенния Кришна. Този Кришна трябва да е бил ужасен човекомразец. Щото първо ни е създал несъвършени и невежи, после позволил (по думите на Пип) някой си там - Шива ли, Вишну ли - има ли значение - да ни изпрати нас невежите и наивни "Дефектни" същества тук в материята (дето няма живот) да се мъчим, а той да си прави густото. Аааа, това май повече на мадам рязаноклиторната© ми мяза. :wub: И после - представяш ли си - в момент на разкаяние (за вече стореното) се "излашква" през намсиколко измерения и аватари за да дойде Тук - в Материята (дето Той уж не бил създал щото бил на трансцеденталния Олимп поркайки амброзия и похрупквайки марулки) да ни спаси нас наивно-грешните (и спаси реномето си - може-би). Ама не си давал много труд тогава - все на танци го избивало (не ги знам дали са били трансцедентални) и на "кайма сутрин" упражнения с по-хубавките девойки. Да не ти преразказвам Гитата - и ти си я чела. Там няма нищо особено за неговите "подвизи" - важни са само коментарите след всяка строфа - как трябва да мислиш, как да се ограничиш, кво искал Кришна да каже (пък не го бил казал щото намсикво). На в края на краищата - Спасение. Ако "набиваш" марули като теле, никаква "кайма" - особено сутрин, по пет пъти на ден - четеш Гитата, събрания на "съзнанието" - за инструктаж... :clap: И Хоп - край на самсара и матриалното - вечна слава в трансцеденталното. :bye1: И бай-бай на сички :bye1: Щот ние сме спасени, пък вие да му мислите с този антиживот в материята. Ама карма, ама самсара, ама неизплатени дългове - Кришна плаща сметките. Ние сме ОК. :wub:

Люси, видя ли сценария? Кат че ли аз съм го писал... За НемаТод... :clap:

Редактирано от Цар Кару І (преглед на промените)

А ха ха ха ха Това Хвърчицефалус много ми хареса. Публикувано изображениеПубликувано изображение;)

Хвърчицефалус хвърчи да се бори с матрицата, за да избяга от нея.

Публикувано изображение

Публикувано изображение Цвърчи в Tefalus един КЕФалус в СЛЪНЧОгледово олио... Публикувано изображение

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.