Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Немесоядството - необходимо, но недостатъчно за божественост

Featured Replies

И толкова време ти трябваше да изръсиш това?

Търпението минава за добродетел Нео! Отговарям толкова бързо - колкото ми позволяват задълженията ми.

Да ,прав си още много неща може да е .Но първоначалното значение не само не го знаеш,но и никога и не си го чувал.Няма какво повече да говорим за това ,няма смисъл. Публикувано изображение

Напълно възможно е да не го знам, също така и да не съм го чувал, но какво от това?

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 73,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Търпението минава за добродетел Нео! Отговарям толкова бързо - колкото ми позволяват задълженията ми.

Напълно възможно е да не го знам, също така и да не съм го чувал, но какво от това?

Дарктерминал,какво означава твоя ник?Съгласен съм че търпението е добродетел.Ами просто след като не го знаеш и не си го чувал,не можеш да разбереш нещо много важно,което и аз осъзнах съвсем скоро.Въпреки че знаех и от преди значението ,явно не схващах истинския смисъл на нещата.И се струпаха доста на пръв поглед случайни съвпадения,които ми показаха истинския смисъл на думите и действията.Въпроса е дали искаш наистина да разбереш?

Дарктерминал,какво означава твоя ник?

Моя ник? Моя ник буквално се превежда - тъмен терминал. Става въпрос терминалните потребителски устройства позволяващи конкурентен достъп на Mainframe машини. Точно тези, с черно-зелените 13" екрани и вградената клавиатура със странна подредба на клавишите. Преди много години имаше едно такова устройство в един закътан ъгъл на тъмно, тихо и прохладно място. Тъмничкото му екранче светеше с приглушена зеленикава светлина. Хубави спомени... Тъмен терминал...

Ами просто след като не го знаеш и не си го чувал,не можеш да разбереш нещо много важно,което и аз осъзнах съвсем скоро.Въпреки че знаех и от преди значението ,явно не схващах истинския смисъл на нещата.И се струпаха доста на пръв поглед случайни съвпадения,които ми показаха истинския смисъл на думите и действията.Въпроса е дали искаш наистина да разбереш?

Ако искаш да ми кажеш или обясниш, заповядай. Винаги съм отворен за още знание...

Моя ник? Моя ник буквално се превежда - тъмен терминал. Става въпрос терминалните потребителски устройства позволяващи конкурентен достъп на Mainframe машини. Точно тези, с черно-зелените 13" екрани и вградената клавиатура със странна подредба на клавишите. Преди много години имаше едно такова устройство в един закътан ъгъл на тъмно, тихо и прохладно място. Тъмничкото му екранче светеше с приглушена зеленикава светлина. Хубави спомени... Тъмен терминал...

Ако искаш да ми кажеш или обясниш, заповядай. Винаги съм отворен за още знание...

Много е хубаво това.Преди много години и аз си мислех,че компютрите са точно с такива черно зелени екрани,ама много бързо си разбрах грешката като видях първия компютър нормален,а не Правец 8.

А че искам да ти кажа -искам,но не мисля че има нужда аз лично да ти го обяснявам.Напиши Маат в Гугъл и прочети първия резултат на английски,не мисля че мога да ти го обясня по точно.Я за останалото е лесно да се досетиш. ;):):beer:

Много е хубаво това.Преди много години и аз си мислех,че компютрите са точно с такива черно зелени екрани,ама много бързо си разбрах грешката като видях първия компютър нормален,а не Правец 8.

Бъркаш Мейнфрейм с Правец 8, второто е персонален, в отличие от първото, което е истински компютър с възможности за конкурентна, многозадачна и полипоребителска работа.

А че искам да ти кажа -искам,но не мисля че има нужда аз лично да ти го обяснявам.Напиши Маат в Гугъл и прочети първия резултат на английски,не мисля че мога да ти го обясня по точно.Я за останалото е лесно да се досетиш. ;):):beer:

Това го бях написал в отговора към към въпросът ти... Мислех, че ще кажеш нещо ново...

Бъркаш Мейнфрейм с Правец 8, второто е персонален, в отличие от първото, което е истински компютър с възможности за конкурентна, многозадачна и полипоребителска работа.

Това го бях написал в отговора към към въпросът ти... Мислех, че ще кажеш нещо ново...

Не ги бъркам,просто съм виждал само правеца,нали мониторите им са подобни,това имах пред вид.И този монитор бе в тъмно и хладно помещение,та бе интересно и приятно да се "работи" на него.

А за нещо новото-съжалявам че те разочаровах.Всичко ново е обикновенно добре забравено старо. Публикувано изображение

П.П. Правеца си бе едно велико недоразумение,ама поне можем да казваме че в миналото сме правили и компютри,не само компоти. :lol6::computer2:

Всичко ново е обикновенно добре забравено старо. Публикувано изображение

Тъкмо това си мислех да пиша тук, но реших да не ви се меся в разговора.

Нео, кутията ти за ЛС е пълна... Публикувано изображение

А по темата - немесоядството също е добре забравено старо...

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Не ги бъркам,просто съм виждал само правеца,нали мониторите им са подобни,това имах пред вид.И този монитор бе в тъмно и хладно помещение,та бе интересно и приятно да се "работи" на него.

Бъркаш, каквото и да си виждал! Правецът няма нужда от терминал. Както казах той поддържа работа само с един потребител, дори и няма смисъл да му се слагат терминали. А тук ти явно бъркаш монитор/терминал/компютър. Нещата не са равнозначни.

А за нещо новото-съжалявам че те разочаровах.Всичко ново е обикновенно добре забравено старо. Публикувано изображение

И това не е ново - та не съм много разочарован...

П.П. Правеца си бе едно велико недоразумение,ама поне можем да казваме че в миналото сме правили и компютри,не само компоти. :wors: :wors:

Знаеш ли какво е GIGO? Копието на недоразумението се предполага да бъде недоразумение.

Луканката е полезна за здравето!

Абсолютно доказано от науката! :wors:

И от doG, четящо се от дясно-наляво! Публикувано изображение

Публикувано изображение

От науката - да.

От Бог - не.

Надали е нужно Бог да доказва нещо на някому Публикувано изображение

Бъркаш, каквото и да си виждал! Правецът няма нужда от терминал. Както казах той поддържа работа само с един потребител, дори и няма смисъл да му се слагат терминали. А тук ти явно бъркаш монитор/терминал/компютър. Нещата не са равнозначни.

И това не е ново - та не съм много разочарован...

Знаеш ли какво е GIGO? Копието на недоразумението се предполага да бъде недоразумение.

Дарки,явно много ти е НеоБходимо нещо да бъркам.Ок!Бъркам ги.Надявам се сега да си щастлив!Най сетне успя да ме хванеш в крачка! Публикувано изображение И на истина не знам какво е ГИГО,ама ти на знаеш какво е ГИГИ!Така че сме квит! :)

Абсолютно доказано от науката! ;)

И от doG, четящо се от дясно-наляво! Публикувано изображение

Публикувано изображение

Преди няколко години имах възможността да наблюдавам как постъпва един doG ,с естествено мумифицирани мишки загинали обгазени в един склад за зърно.Миришеха точно на луканка.Всъщност за God-a/обратно прочетен разбира се/ те явно бяха супер деликатес,от сорта на луканката и филе "Елена",изплюска промишлено количество от тях и после изглеждаше много щаслив! Публикувано изображение

Редактирано от N e o (преглед на промените)

Дарки,явно много ти е НеоБходимо нещо да бъркам.Ок!Бъркам ги.Надявам се сега да си щастлив!Най сетне успя да ме хванеш в крачка! Публикувано изображение И на истина не знам какво е ГИГО,ама ти на знаеш какво е ГИГИ!Така че сме квит! :whist:

Аз не знам, но и ти не знаеш - значи сме квит... Странно мислене имаш... Всичко, което казвах, трябваше да подчертае разликата между персонален компютър и терминал, пък ти го прие лично... Извинявай.

А, ето горният пост е пример за съзнание. И то некоремно.

Щото, нали, то и канибалите не ядат животни, хранят се с човеци. Благородни ли са или съзнателни?

А, ако питате мен, растението също усеща и то с пълна сила - радва се и го боли и това е доказано - растенията изпитват чувства, само дето човекът не чува гласа им. Те пищат, буквално, когато се приближи някой с нож с ръка към тях - засечени са електромагнитни импулси, излъчвани от тях и чрез свързване с графитен писец, както е при електрокардиографа, се показват нагледно песента или викът на цветето.

още интересни нещица - тук

Гласът на Розата

Растенията и те са живи същества и докато се храним с каква да е материя, чувството за гордост е излишно, тя все е материя. Това, че някой не се хранел с месо, не го прави автоматично съзнателен, прави го просто немесояден. Ако пък къса безразборно цветята или, когато се храни с растения, не им е благодарен, немесоядството му е излишно, защото сторва още по-голямо зло - избива още по-невинни и беззащитни същества, щото растенията си нямат ръчички да се защитят и крачета да избягат от него, нито устенца да се развикат. Това, че повечето не чуват гласа им, значи само това, че са глухи за тях.

Духът се храни с друго. Това е истинската храна и който знае вкуса й, знае какво е съзнание.

трябвало е да гледаш повече discovery channel - определено Mythbusters по някога праят грешно експериментите но специално тоя с растениятя си беше съвсем правилно проведен...
  • 1 година по-късно...

Прав си! Битието няма нужда от доказване - то е факт, а не предположение!

Кое точно битие ;)

Ето нещо за размисъл за теб:

Камъкът притежава само материално тяло, растението – материално и етерно, а животното – материално, етерно и астрално.

(Човекът притежава още едно тяло, което е недоразвито – зародиш на умствено тяло.)

Ако се храним с месо си трупаме карма, понеже ядем емоции от астрала - леко казано :questions:

Ядем страх, ужас, кръв. Битие, което ни е натресено а не ни е същност.

Абе цяла мистерия си е как има хора, които не ядат месо...  :clap:

Сигурно ли е, че са земляни?  http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Сега по темата-Човек е ял месо доста преди вашите "умопомрачителни" разсъждения.

Защо? Защото му доставя някои незаменими неща, а и е трудничко да намериш боровинков храст през зимата, нали?

Месото е било основна част от трапезата им и без него днес вас нямаше да ви има.

То защото така се оцелява през ледниковите периоди, без да убиваш за да ядеш и да си набавиш кожи, с които да се ТОПЛИШ.

Кое точно битие :clap:

Ето нещо за размисъл за теб:

Камъкът притежава само материално тяло, растението – материално и етерно, а животното – материално, етерно и астрално.

(Човекът притежава още едно тяло, което е недоразвито – зародиш на умствено тяло.)

Ако се храним с месо си трупаме карма, понеже ядем емоции от астрала - леко казано :wors:

Ядем страх, ужас, кръв. Битие, което ни е натресено а не ни е същност.

Е, все пак аз не ям месо от хора, а от животни.

Дали лошата ми карма не се дължи на прехвърлена такава от пилето, което ядох току-що ?

Хммм...

Какво ли е направило приживе това гадно пиле, че да има такава лоша карма, която да ми натресе ?

Яжте си го, хищници :clap: Пилетата имат групова карма, магаренце, ако твоето пиле нищо не е направило, дядо му петльо може да е бил апапа на кокошарника, знае ли се...

Какво ли е направило приживе това гадно пиле, че да има такава лоша карма, която да ми натресе ?

Нищо, от което да се притесняваш, Док. :clap:

Пиленцето прави своята жертва, както и картофчето, както и всяка клетчица от собственото ни тяло във всяка минутка... Такава жертва ще даде и всеки от нас, за да продължи животът, за да има такива като Моцарт, Микеланджело, Айнщайн...

Но пък който се самоуспокоява, че като не яде месо е по-близо до Бога... това си е лично негово право. Сега вегетарианството е на мода, а постите се приемат като хранителна диета...

Защо не? :wors: В модерни времена живеем.

Нищо, от което да се притесняваш, Док. :clap:

Пиленцето прави своята жертва, както и картофчето, както и всяка клетчица от собственото ни тяло във всяка минутка... Такава жертва ще даде и всеки от нас, за да продължи животът, за да има такива като Моцарт, Микеланджело, Айнщайн...

Но пък който се самоуспокоява, че като не яде месо е по-близо до Бога... това си е лично негово право. Сега вегетарианството е на мода, а постите се приемат като хранителна диета...

Защо не? :wors: В модерни времена живеем.

Всъщност, не мисля, че има вегетарианец, който да смята, че с вегетариански начин на живот се стига близо до Бога. Де да беше толкова лесно...

Но вегетарианството е начин на живот, който не се постига с намерения или разбиране, насила не става, то си е някакво ниво. Случва си се просто. И е труднообяснимо от вегетарианеца, както и трудноосъзнаваемо от месоядния.

Но са си два различни свята... :blink:

Всъщност, не мисля, че има вегетарианец, който да смята, че с вегетариански начин на живот се стига близо до Бога. Де да беше толкова лесно...

Но вегетарианството е начин на живот, който не се постига с намерения или разбиране, насила не става, то си е някакво ниво. Случва си се просто. И е труднообяснимо от вегетарианеца, както и трудноосъзнаваемо от месоядния.

Но са си два различни свята... :P

-------------------------------

Всъщност, вегетарианството си струва само в в определен контекст и в съчетание с доста други поведенчески фактори.

:biggrin:

-------------------------------

Всъщност, вегетарианството си струва само в в определен контекст и в съчетание с доста други поведенчески фактори.

:P

Да... което и обезсмисля в мои очи християнските и другите пости.

Но по-добре заблуден немесояден от колкото заблуден месояден :biggrin:

(поне на физическо ниво да е..)

Редактирано от secret_rose (преглед на промените)

Да... което и обезсмисля в мои очи християнските и другите пости.

Но по-добре заблуден немесояден от колкото заблуден месояден  :biggrin:

(поне на физическо ниво да е..)

Защо? Защото ние си получаваме белтъчините, толкова колкото ни е нужно?

Тя защото ГМО соята в храните никак не е вредна, нали? Бон апети тогас :P

Интересно как първите хора са яли месо и са били здрави, жилави и преживявали ледникови периоди.

Изглежда месото не е вредно, нали? Е, стига да не ядеш лой и мазнина само...

Тъй че...Несъстоятелно твърдение... :)

Вегетарианците само търсят причини да се изкарат по-добри от "месоядните" и колко хубаво било на не ядеш месо...

А колкко хубаво е да ядеш месо и да си здрав? То защото да трупаш мускули и да си вегетарианец...хмм..трудно постижимо, каквото и да правиш...

А реално един вегетарианец така бързо ще стане месояден, ако живота го принуди...

Може да му се наложи да избира-ям месо или умирам от глад. И не говорете предварително какво бихте направили!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.