Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Немесоядството - необходимо, но недостатъчно за божественост

Featured Replies

Да. Има граници, които не е коректно да се минават.

Аз преди обяд дадох пример, че мога да го правя, но все пак се въздържах.

Ако нямах скрупули бих могъл да стигна много по-нататък. Но човек трябва да внимава с тези неща.

Няма граници, Скъпсис, няма. Границите си ги поставя сам всеки човек. Отначало му ги поставят принуделно, а след това той сам го прави.

Преди време четох нещо наистина интересно - психологически експиремент. В някакъв затвор, не помня кой точно, щатски беше, след вечерна проверка нарочно оставили вратите незаключени, но никой от затворниците не му направило впечатление. Нямало нито един, който да се опита да избяга. До такава степен ни ограничават навиците ни, че дори спираме да търсим свободата.

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 71,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Засега вас съм ви игнорирал.

Няма смисъл да си губиш времето да цитираш неща, които са отговори към други потребители.

Няма смисъл да си губиш времето да цитираш неща, които са отговори към други потребители.

Е, нали сам разбираш, че не можеш да нарушиш правото ми да пиша и само модератор може да направи това?

Според мен, свободията се различава от свободата във това, че човек губи коректив.

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

Според ме,н свободията се различава от свободата във това, че човек губи коректив.

Коректив никога не е бил нужен.

Той е създаден с цел - така хората са в пъти по-лесни за контрол и за манипулация.

Според ме,н свободията се различава от свободата във това, че човек губи коректив.

Така е... Има неща, които се учат първите седем години.

Някои са ги пропуснали. Нищо ново.

Тъкмо ще се получи малък експеримент по самодостатъчност... :P

Пък и след един определен момент се стига до преливане от пусто в празно.

Тъкмо ще се получи малък експеримент по самодостатъчност... :P

Откакто заявих, че не искам да говоря с този "самодостатъчен" потребител, той ме цитира вече за втори или трети път. ;)

Да, това е напълно вярно. Замяната на едни идеали с други, на една религия с друга, на едни догми с други, не е промяна или осъзнатост. Няма по-добро за човека от прочистването на съзнанието от предразсъдъци, догми и обусловености. Чист ум - чисто сърце.

Така е, но малцина го осъзнават.

Защото така ни тренират /да не кажа дресират/ от малки родителите ни, които така са били тренирани от малки от родителите си, които така са били тренирани от малки... Първият коректив, който се запечатва в съзнанието на детето е кое поведение мама и тати поощряват и кое не. Кога мама и тати ме обичкат и ми се радват, а кога ми се мръщят и ми се сърдят. Така започва и дуалистичния начин на възприемане на реалността, още от съвсем невръстна възраст, което продължава до момента на бунта в пубертета. Когато индивидът започне да проявява зачатъци на саморефлексия. 

Откакто заявих, че не искам да говоря с този "самодостатъчен" потребител, той ме цитира вече за втори или трети път. ;)

И това е цикъл и ще мине. ;)

Пък и след един определен момент се стига до преливане от пусто в празно.

Дам. И това се получава.

Неизживян тинейрджърски бунт срещу правилата, съчетан с някои други неща.

Не съм забелязала, защото този потребител от няколко дни вече не ми е фокус в темите и няма с какво да ме впечатли. Друг е въпросът, че има нещо интересно в това, че точно тези, които се мислят за самодостатъчни, през цялото време си стоят в заблудата, че коментираме тях, а не ситуациите и отношенията по принцип, които възникват вследствие на едно или друго поведение... 

Замислих се /пак по принцип/, как всеки, който си мисли, че прескачането на границите и навлизането в чужди територии е функция на щастие или обратно, не си дава сметка, че единственото му щастие произтича от това, че винаги, сякаш по норматив, в живота си среща хора със скрупули. И най-лошото е, че подобен род хора не могат да разберат, че ние не пресичаме границите не заради тях, а заради собственото си себеуважение. Както и да е... Свят голям... Шарения бол... :)

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Дам. И това се получава.

Неизживян тинейрджърски бунт срещу правилата, съчетан с някои други неща.

Пасивно-агресивните тактики също няма да сработят, да ти кажа отсега, да не се хабиш излишно.

Но ако не опиташ, няма и да разбереш. Затова поощрявам, фен съм. :lighter:

Не съм забелязала, защото този потребител от няколко дни вече не ми е фокус в темите и няма с какво да ме впечатли. Друг е въпросът, че има нещо интересно в това, че точно тези, които се мислят за самодостатъчни, през цялото време си стоят в заблудата, че коментираме тях, а не ситуациите и отношенията по принцип, които възникват вследствие на едно или друго поведение... 

Замислих се /пак по принцип/, как всеки, който си мисли, че прескачането на границите и навлизането в чужди територии е функция на щастие или обратно, не си дава сметка, че единственото му щастие произтича от това, че винаги, сякаш по норматив, в живота си среща хора със скрупули. И най-лошото е, че подобен род хора не могат да разберат, че ние не пресичаме границите не заради тях, а заради собственото си себеуважение. Както и да е... Свят голям... Шарения бол... :)

Хубаво нещо са принципите, но до време. 

Човек е хубаво да надживее и това. Иначе никога няма да разбере, че е по-голям, от какъвто и да било принцип.

Виждала съм много хора как развалят семействата си заради принципи, как се съсипват приятелства заради принципи, как се отдалечават деца и родители, заради принципи...Права си - свят голям, принципи с лопата да ги ринеш. Но досега не съм чула някой да е станал принципно щастлив. 

И най-лошото е, че подобен род хора не могат да разберат, че ние не пресичаме границите не заради тях, а заради собственото си себеуважение.

Не могат. Съдят по себе си. Считат, че щом играят игрички го правиш и ти.

Днес изпусна шоуто... Не че нещо си изгубила наистина, разбира се. Модераторът реагира навреме.

Ти не си ли на морето?

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Бих ти разказала как завършва безпринципността и как края няма нищо общо с щастието. И не, за да се правя на интересна, а защото години наред ям хляба си от това...

Вървете си по темата и не ме цитирай... Аз не съм агресивен човек, но без да обиждам и да нагрубявам, мога в прав текст да кажа, че не мога да лицемеря и след като контакта с теб не ми е приятен - не мога да се насилвам, че ми е...

Апропо - не искам да задълбавам на тема щастие... Но... щастието не е непременно свързано с достигане на лично удоволствие... То просто може да бъде удовлетворение и от чуждото такова...

Както и да е...

Дерзай си! Няма да те мисля. Ти умееш да се правиш на щастлива, а за теб явно то си е достатъчно за щастие...

Едит - горното за Мохини и производните й, ама то ясно де...

Не могат. Съдят по себе си. Считат, че щом играят игрички го правиш и ти.

Днес изпусна шоуто... Не че нещо си изгубила наистина, разбира се. Модераторът реагира навреме.

Ти не си ли на морето?

Не съм го изпуснала, миличък. Имам и скрийншот на цялата страница... Просто... Не съм такъв човек, за да я плясна...

п.п. Още не съм на морето, но има време и за него... Не ме питай колко ми е дълга отпуската... :shy11:

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Бих ти разказала как завършва безпринципността и как края няма нищо общо с щастието. И не, за да се правя на интересна, а защото години наред ям хляба си от това...

Жалко, би било интересно да разкажеш.

Но може би личното отношение е по-силно от професионализма?

Жалко и за това.

п.п. Не съм на морето. Утре заминавам на планина за малко, а на морето към края на август...

Щях да те питам как е там сега, щото от 25 ще ходим с мойта.

Преди ходехме на палатки по разни затънтени места, но този път ще е цивилизовано. В Албена вероятно.

Писнало ми е от дивата природа... Шегувам се, но понеже после живот и здраве ще прескоча до Индия и предпочитам да се поглезя.

Коректив никога не е бил нужен.

Той е създаден с цел - така хората са в пъти по-лесни за контрол и за манипулация.

Може би ,трябва да прочета творбите на семейство Шели и Байрон за да те разбера. И да взема за пример живота им.

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

Може би ,трябва да прочета творбите на семейство Шели и Байрон за да те разбера. И да взема за пример живота им.

Може би Отто Грос би бил по-подходящ. От малцина разбран, от мнозина оплют, но името му е останало в историята.

http://www.ottogross.org

За Грос накратко: http://www.ottogross.org/english/documents/BiographicalSurvey.html

Редактирано от Mohini (преглед на промените)

Може би Отто Грос би бил по-подходящ. От малцина разбран, от мнозина оплют, но името му е останало в историята.

http://www.ottogross.org

За Грос накратко: http://www.ottogross.org/english/documents/BiographicalSurvey.html

Ok. А може би е необходимо и едното и другото, и то в оригинал. Не обещавам, но си давам сметка, че ще ми отнеме много време.  И може никога да не го постигна. 

Използвам го за да се отделя от форума за определено време.

Ok. А може би е необходимо и едното и другото, и то в оригинал. Не обещавам, но си давам сметка, че ще ми отнеме много време.  И може никога да не го постигна. 

Използвам го за да се отделя от форума за определено време.

Ето и материал на руски, ако немския те затруднява: http://www.maap.ru/library/book/264/

Щях да те питам как е там сега, щото от 25 ще ходим с мойта.

Преди ходехме на палатки по разни затънтени места, но този път ще е цивилизовано. В Албена вероятно.

Писнало ми е от дивата природа... Шегувам се, но понеже после живот и здраве ще прескоча до Индия и предпочитам да се поглезя.

аз също си отивам на 25 и сигурно ще прескочим до любимия ми Созопол,Сепсис южното черноморие е по добре :)

Приятно изкарване :mark:

Ако визираш мен, ще потретя, че си в голяма заблуда.

С някои стари никове от тук се познаваме от други места. Но тук никога през живота си не съм писала.

Съжалявам, че и ти вярваш на дребни интриги и поредната тема утича...Но, както вече казах, и това е цикъл, който ще свърши. Нищо не трае вечно. Важното е да не се впрягаш ненужно за глупости.

не нямах предвид теб,а други колеги и ветераните знаят за кого говоря.

Всеки е невинен до доказване на противното

Седя и си мисля......къв кашер може да е някво ГМО? Примерно домат, с гени на плужек, или жито с ген на камила, а?

Седя и си мисля......къв кашер може да е някво ГМО? Примерно домат, с гени на плужек, или жито с ген на камила, а?

Уместен въпрос. Какво е отношението на иудаизма към ГМО?

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

.....само отбелязахме,че нашата е като митницата на бен гурион..не пуща нищо,ако не според закон :whist: ...което прекрасно се съчетало със знак за високо качество на храната.....

Явно еврейските митници, са като нашите.....Като знам какво представляват мюслите и като си представя че са ГМО....и как ги заливат обилно с  прясно мляко.....Абе, май совите не са това, което са.....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.