Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Linux Mint - проблеми, мнения, въпроси (обединена)

Featured Replies

преди 1 час, Daylight Dancer написа:

Някой подкарвал ли е вайбъра на х86 на 18.1 ? :)

Отваряш терминала и пишеш тези команди ...

1. Първо инсталираш Wine

sudo apt-get install wine

2. Сваляш Viber

wget http://download.cdn.viber.com/cdn/desktop/windows/ViberSetup.exe

3. Инсталираш Viber

wine ViberSetup.exe

• Отговори 3,6k
  • Прегледи 418,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз съм на 44 г. И аз като автора на темата постоянно се опитвам да науча нещо ново. С Вин се оправям доста добре. В продължение на 3 г. държах сървъри на игри именно с научна цел, без абсолютно никакв

• Стефане, ако не държиш много на инсталирания софтуер е по-добре да инсталираш върху целия диск. Така даже и да омажеш нещо няма да съжаляваш за загубена информация. Инсталирай си една графична среда,

• Касперски това че ти нямаш знанията и мерака да се научиш на Линукс  не е вина на линукса  или на програмите в него. Сам виждаш как потребител който 10 години е работил  на Windows с 5 въпроса и 3 к

Публикувани изображения

преди 1 минута, toc написа:

На сайта на вайбър за сваляне на линукс версията не пише нищо за това каква архитектура поддържа, сигурен ли си, че не работи на х86?

https://www.viber.com/en/products/linux

Aми при опит да го инсталирам ми показва тази грешка правеше го на 18 и на 18.1 все тая

преди 6 минути, toc написа:

Разрових още малко - само 64х поддържа за съжаление:

https://support.viber.com/customer/en/portal/articles/1403886-system-and-hardware-requirements-viber-for-desktop-

To това е ясно не е ясно защо дава такава грешка при инсталирането през wine?

преди 8 часа, FR13ND написа:

Отваряш терминала и пишеш тези команди ...

1. Първо инсталираш Wine

sudo apt-get install wine

2. Сваляш Viber

wget http://download.cdn.viber.com/cdn/desktop/windows/ViberSetup.exe

3. Инсталираш Viber

wine ViberSetup.exe

Ами гледам - питали са и във форума на wine аналогичен въпрос, но не е намерено решение :)

https://forum.winehq.org/viewtopic.php?f=8&t=26205

Толкова ли ти е зле машината, че не можеш да инсталираш 64х минт?

преди 9 минути, toc написа:

Ами гледам - питали са и във форума на wine аналогичен въпрос, но не е намерено решение :)

https://forum.winehq.org/viewtopic.php?f=8&t=26205

Толкова ли ти е зле машината, че не можеш да инсталираш 64х минт?

Не е 2 ядра по 3 гигахерца и 4 гб рам ми е компа. просто не ми се настройва всичко на нова да инсталирам 64 битов Минт имам много програми.

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

преди 2 часа, vasilevsa написа:

Правил съм го но винаги ми дава грешка 0х8007005 (null) как се оправя това някой знае ли?

(0x80070005 - Access denied) - Решение ... трябва да стигнете до .exe файла от терминала

Стартирате терминала и пишете тези команди

cd /home/ТУК пишете вашето потребителско име! ..... Пример: cd /home/fr13nd  , ако файла е в домашната папка!

wine ViberSetup.exe

Редактирано от FR13ND (преглед на промените)

Да и аз мисля че става мазало не може ли просто да избере с десен бутон програмата wine по подразбиране да зарежда .exe файловете ами трябва с команда да прави упражнения.

fb83cb0c3ec0ab5c.png

Редактирано от evgeny81 (преглед на промените)

преди 6 часа, FR13ND написа:

(0x80070005 - Access denied) - Решение ... трябва да стигнете до .exe файла от терминала

Стартирате терминала и пишете тези команди

cd /home/ТУК пишете вашето потребителско име! ..... Пример: cd /home/fr13nd  , ако файла е в домашната папка!

wine ViberSetup.exe

Не е това пробвах го пак дава същата грешка.

Вариант според мен е да изтеглиш стара версия на вайбър и съответно да ползваш Wine версия посочена тук:

https://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=28154

Посочено е при кои версии на двете програми нещата работят.

ПС. В краен случай трябва да се прежалиш и да инсталираш х64 версия на Минт.

Редактирано от toc (преглед на промените)

Що не пробваш със playonlinux .  Аз си мисля, че твоето wine иска първо да се конфигурира и да има каквито му трябват на Вайбъра зависимости и чак тогава да пробваш (2013 година е трябвало msxml4, сега - кой знае). @toc е прав, а с playonlinux имаш гъвкавост (и още нещо излишно, да пускаш нещо различно от imgburn на wine е разхищение).

И ако вече си "гърмял" команди със sudo - преинсталирай, по-лесно ще е.

Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

преди 3 часа, бат'начо написа:

Що не пробваш със playonlinux .  Аз си мисля, че твоето wine иска първо да се конфигурира и да има каквито му трябват на Вайбъра зависимости и чак тогава да пробваш (2013 година е трябвало msxml4, сега - кой знае). @toc е прав, а с playonlinux имаш гъвкавост (и още нещо излишно, да пускаш нещо различно от imgburn на wine е разхищение).

И ако вече си "гърмял" команди със sudo - преинсталирай, по-лесно ще е.

Същата работа крива история. гърмл съм команди със судо но и няма нищо на ОС.  Номера е струва ли си за един омотан вайбър да преинсталирам системата и да настройвам всичко.  Имам програми за флашване на телефони  и други истории. Всичко наново после.

На ОС-та и няма, на правата в $HOME - сигурно. В случая с wine се създава виртуален "свят" в потребителската директория и не я ясно със "sudo su" какво ще се получи - каша с правата (допустимо) или ще се "хвърли" нещо и в /root (няколко автогола наведнъж) плюс символни връзки неизвестно къде и за неизвесно какво.

преди 1 час, vasilevsa написа:

Същата работа крива история. гърмл съм команди със судо но и няма нищо на ОС.  Номера е струва ли си за един омотан вайбър да преинсталирам системата и да настройвам всичко.  Имам програми за флашване на телефони  и други истории. Всичко наново после.

Това дали си струва е въпрос, на който само ти можеш да си отговориш :)

Чудното е защо изобщо си инсталирал първоначално х86 версия, при положение, че имаш 4гб. рам...

преди 2 часа, vasilevsa написа:

Ами ... пробвай и със sudo su....

sudo su

wine ViberSetup.exe

или

chmod 777 ./ViberSetup.exe

wine ViberSetup.exe

преди 15 часа, evgeny81 написа:

Да и аз мисля че става мазало не може ли просто да избере с десен бутон програмата wine по подразбиране да зарежда .exe файловете ами трябва с команда да прави упражнения.

fb83cb0c3ec0ab5c.png

Обърнали внимание, че става въпрос за решаване на проблем свързан с тази грешка  (0x80070005 - Access denied) ... дава я Viber при опит да бъде инсталиран.
П.С. Какво зарежда wine по подразбиране, ако не е зададено да зарежда .exe файлове ... .deb?!

преди 15 часа, бат'начо написа:

То хубаво, ам така не става ли мазало. Уйн-прог като администратор в хомето. Не ме кефи.

Никой не е казал че е правилно, но за някой програми ... това е решението.

преди 1 час, FR13ND написа:

Ами ... пробвай и със sudo su....

sudo su

wine ViberSetup.exe

или

chmod 777 ./ViberSetup.exe

wine ViberSetup.exe

Готово стана Баце мерси много. Това вече работи. Много благодаря. То хубаво се инсталира ма като пусна да се  свърже ми вади скенера QR на тела много странно.

Редактирано от vasilevsa (преглед на промените)

преди 20 минути, vasilevsa написа:

Готово стана Баце мерси много. Това вече работи. Много благодаря. То хубаво се инсталира ма като пусна да се  свърже ми вади скенера QR на тела много странно.

Радвам се ,че си решил проблема. Ето малко инфо:

https://support.viber.com/customer/en/portal/articles/1435703-get-started-setting-up-viber-on-your-linux

преди 3 часа, toc написа:

Чудното е защо изобщо си инсталирал първоначално х86 версия, при положение, че имаш 4гб. рам...

За да инсталирате 64-битова операционна система, трябва да имате процесор, който да го позволява!!!

преди 1 минута, FR13ND написа:

За да инсталирате 64-битова операционна система, трябва да имате процесор, който да го позволява!!!

Естествено, че е така.

При положение, че vasilevsa каза, че процесора му е с  2 ядра по 3 гигахерца, ми се струва, че няма как да не е с поддръжка на 64 бита ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.