Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Linux Mint - проблеми, мнения, въпроси (обединена)

Featured Replies

Предполагам, че са модифицирали update-manager и update-notifier за да постигнат тези ефекти. Както и подобие на едно малко познато приложение - kernel-remover, което беше разработено от немски студенти за Sidux преди доста години. Изобщо, наистина полезно приложение, но се опасявам, че доста хора ще обновяват без реална нужда, а ядрата от ubuntu-kernel не са от най- официалните за изданията на Ubuntu. Повечето са експериментални и никога не влизат в официалните хранилища. 

Ако си инсталирал приложението, ще ти бъда благодарен, ако погледнеш с etc/apt/sources.list.d и ми кажеш, добaвявен ли е там файл с връзка към ubuntu-kernel.

• Отговори 3,6k
  • Прегледи 428,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз съм на 44 г. И аз като автора на темата постоянно се опитвам да науча нещо ново. С Вин се оправям доста добре. В продължение на 3 г. държах сървъри на игри именно с научна цел, без абсолютно никакв

• Стефане, ако не държиш много на инсталирания софтуер е по-добре да инсталираш върху целия диск. Така даже и да омажеш нещо няма да съжаляваш за загубена информация. Инсталирай си една графична среда,

• Касперски това че ти нямаш знанията и мерака да се научиш на Линукс  не е вина на линукса  или на програмите в него. Сам виждаш как потребител който 10 години е работил  на Windows с 5 въпроса и 3 к

Публикувани изображения

преди 5 минути, cybercop написа:

Предполагам, че са модифицирали update-manager и update-notifier за да постигнат тези ефекти. Както и подобие на едно малко познато приложение - kernel-remover, което беше разработено от немски студенти за Sidux преди доста години. Изобщо, наистина полезно приложение, но се опасявам, че доста хора ще обновяват без реална нужда, а ядрата от ubuntu-kernel не са от най- официалните за изданията на Ubuntu. Повечето са експериментални и никога не влизат в официалните хранилища. 

Ако си инсталирал приложението, ще ти бъда благодарен, ако погледнеш с etc/apt/sources.list.d и ми кажеш, добaвявен ли е там файл с връзка към ubuntu-kernel.

Тази папка ако не се лъжа съдържа всички PPA, някои от които аз съм ги добавял (прилагам снимка). Файла с име teejee2008-ppa-xenial.list съдържа следните 2 реда:
deb http://ppa.launchpad.net/teejee2008/ppa/ubuntu xenial main
deb-src http://ppa.launchpad.net/teejee2008/ppa/ubuntu xenial main

list.png

Като тествах Ubuntu 16, сложих тази програма, да я разгледам. Ако не се бъркам, ядрата имаха различна иконка. Едните бяха, с логото на Ubuntu.

Здравейте! Системата под която работя е Минт 18 цинамон, сложих стийм, работил съм преди с него под "прозореца" и съм нямал проблеми, наясно съм кое как, имам акаунт с игри и прочие. Проблема е следния, инсталирах стийма, влязох с 300 зора (не искаше да се показва), след което си дръпнах и играта, която исках, именно за пробата - CS global offensive! Изтегли се, ъпдейтна се и всичко нали както трябва да бъде, но като се опитам да я пусна... не се случва нищо, просто не се появява играта, не се стартира. В System monitor я има като процес, наяве няма никого. Като опитам да я пусна пак ми дава, че вече е пусната и докато не килна процеса или не рестартирам ми пише, че е заредена, ако не го направя си стои така и не излиза нищо. 

Пробвах няколко неща, на първо oт library, properties, local files, verify integrity of game cache

След като нямаше резултат, опитах да я изтрия и изтегля на ново - също без резултат, опитах и с разцъкване на различни резолюции от настройките на линукса, понеже имаше такъв туторил, но - нищо, неще да тръгва и това е!

Четох, че е възможно поради неналичието на видео драйвър, но пък други игри, дори тежки, под wine ги играя без проблем. Не съм инсталирал никакви драйвъри на машината след инсталацията на минта, не знам дали е нужно и как да го направя, видеото ми е AMD gigabyte 7850. 

Aко някой се е сблъсквал с подобен проблем или може да ми помогне с отстраняването му ще се радвам, благодаря! 

Предложете ми програма за редакция на снимки в Минт, като под редакция разбирайте - върху дадена снимка да се постави лого и някакъв надпис. Или иначе казано - брандиране. Недейте да ми предлагате Photoscape под Wine, защото е пълен ташак цялото изпълнение на програмата. С Gimp нещо, ала-бала? Или най-добре нещо по-малко и разбираемо. Абе, търся си Photoscape под Linux ;) 

преди 57 минути, bqpd написа:

Предложете ми програма за редакция на снимки в Минт, като под редакция разбирайте - върху дадена снимка да се постави лого и някакъв надпис. Или иначе казано - брандиране. Недейте да ми предлагате Photoscape под Wine, защото е пълен ташак цялото изпълнение на програмата. С Gimp нещо, ала-бала? Или най-добре нещо по-малко и разбираемо. Абе, търся си Photoscape под Linux ;) 

Това беше първият резултат в google.

Редактирано от borovaka (преглед на промените)

на 25.10.2016 г. в 21:41, cybercop написа:

Тази парола не е за системата, а за ключодържателя на Gnome.

Първо, премахваш създадените до момента ключодържатели от gnome-keyrings. В новите дистрибуции се намират в скрита папка .local/share/keyrings на потребителската директория.

След, като изтриеш ключодържателите от папката, стартираш отново браузъра. Когато ти излезе прозорец за създаване на ключодържател, следваш стъпките (next>>OK), като оставяш полетата празни. Създаваш ключодържател без съдържание. Повече няма да те пита. 

Предавам специални благодарности от името на колегите ми на работа, които в къщи са на LM 18. Изядоха ме да питам тук във форума как да се изключи този ключодържател появяш се при Chromium. Казах им че няма да гърмя патрони, защото вече е дадено решение. Въоръжени вчера с твоя съвет, днеска дойдоха ухилени до уши :happy-minion:

• 2 седмици по-късно...

Здравейте,

от скоро нещо ми дава тази грешка. това на рестартирана система.

Сега показва нещо за интернета, а обикновенно дава, че друго ползва apt, което е странно.

Screenshot at 2016-11-16 10-07-34.png

преди 1 минута, Daylight Dancer написа:

Здравейте,

от скоро нещо ми дава тази грешка. това на рестартирана система.

Сега показва нещо за интернета, а обикновенно дава, че друго ползва apt, което е странно.

Заключил ти се е пакетния мениджър. Второто е истинската грешка. Изчакай колегите да ти кажат как се оправя.

@Daylight Dancer на какъв период ти е настройката за проверка за обновявания? И според тебе как се казва програмата която го върши ?

А за грешката за алармата (предположение) - отвори файловия мениджър, направи да се показват скритите файлове, отвори папката .config и в нея autostart и разгледай какво има в нея. Ако има нещо свързано с алармата го премести с изрязване за по-безопасно на работния плот, примерно, и рестартирай за проба. (И изпълнението на sudo apt-get purge alarm-clock-applet е добра идея, както и какво връща).

• 2 седмици по-късно...

гледам из менютата bulgarian tv а ми се ще да го махна

в Synaptic на bulgarian нищо не излиза.

Някой от вас гледа ли Gong? В работа на Mint нямах грижа днес, а като се прибрах у нас пак с Минт, но май друга среда пълен ужас

Здравейте!

Имам питане.

Някой ползва ли Мента 18 КДЕ? Може ли да сподели впечатления най вече отн. новото КДЕ?

Безпроблемно ли е преминаването към него?

Благодаря!

на 11/30/2016 в 21:27, Dol4in написа:

Здравейте!

Имам питане.

Някой ползва ли Мента 18 КДЕ? Може ли да сподели впечатления най вече отн. новото КДЕ?

Безпроблемно ли е преминаването към него?

Благодаря!

Ако ще слагаш Plasma или Neon гледай процесора да е 4 ядрен I3 или i5. Ако процесора е I3 да не е с 2 реални и 2 виртуални ядра, а ядрата да са напълно реални.

Освен това ще е най добре да го инсталираш на SSD.

На по стара машина с по занижени параметри единственото което ще постигнеш е затормозяване на хардуера.

преди 2 часа, Колчо написа:

Ако ще слагаш Plasma или Neon гледай процесора да е 4 ядрен I3 или i5. Ако процесора е I3 да не е с 2 реални и 2 виртуални ядра, а ядрата да са напълно реални.

Освен това ще е най добре да го инсталираш на SSD.

На по стара машина с по занижени параметри единственото което ще постигнеш е затормозяване на хардуера.

Шест годишен лаптоп. Няма SSD. :)

http://i.imgur.com/dL7nWxl.png

qSw0iD3.png

Молба за помощ. По някакъв начин съм успял да затрия иконата на папката Downloads, която иначе излизаше вляво (на снимката). Не знам как е станало. Въпрос - дали може да се върне в менюто при Home, Documents, Music etc.?

menu linux mint.png

Хващаш папката Даунлоуд с мишката и я поставяш в ляво при другите , поне при мен така става.

Редактирано от evgeny81 (преглед на промените)

Или влизаш/маркираш папката и я добавяш в отметките (от което следва, че може да имаш собствени, с други имена, както и да имат име "свалени" , но то става по малко по-друг начин). Както и можеш да редактираш файла, в който са отметките (обаче имам спомен, че излизаха малко "кодирано").

Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

преди 4 минути, evgeny81 написа:

Хващаш папката Даунлоуд с мишката и я поставяш в ляво при другите , поне при мен така става.

Стана с издърпване, благодаря! Кой да се сети?! :(

Здравейте. Взех си нова мишка, но Минта не я разпознава явно. Не работи. Лазера свети отдолу, но движение никакво. Пробвах с LiveCD само да видя, дали там ще зацепи. Не мърда, отново. После сложих инсталационен диск с Win10 да видя дали ще зацепи на началния екран. Няма никой... Слагам старата и нямам никакви проблеми, веднага тръгва. Някакви съвети?

Модел на мишока, ако има значение.

Редактирано от MisterDimchev (преглед на промените)

преди 1 час, MisterDimchev написа:

Някакви съвети?

Щом е нова, върни я. Очевидно проблемът е в нея - пробвал и я с 3 инстанции на 2 ОС и не работи, защо си мислиш че проблема е в Mint-а...

преди 5 минути, flare написа:

Щом е нова, върни я. Очевидно проблемът е в нея - пробвал и я с 3 инстанции на 2 ОС и не работи, защо си мислиш че проблема е в Mint-а...

Викам може драйвъри нещо.. Като сложех ЛайфСиди-то с Минта, даде някакви грешки на УСБ преди да зареди Минта... Usb error и там други неща.. 

Помощ. Някой може ли да ми каже къде греша. Със 17.3 съм. Вместо папка Downloads съм с папка Свалени. Спешно е. Моля Помагайте.

преди 4 минути, bdenkov написа:

Помощ. Някой може ли да ми каже къде греша. Със 17.3 съм. Вместо папка Downloads съм с папка Свалени. Спешно е. Моля Помагайте.

Ако сте избрали български като език на графичната обвивка е нормално, просто ползвайте Свалени

Нямам програма или команда  allien достъпна на 17.3

Благодаря. Извинявам се. Разбрах къде ми е грешката. Пиша грешно allien вместо alien.

преди 4 минути, bdenkov написа:

Нямам програма или команда  allien достъпна на 17.3

Alien

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.