Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Linux Mint - проблеми, мнения, въпроси (обединена)

Featured Replies

sudo apt-get install smplayer

Това също е много добро решение :)

Вероято нещо си омазал ,че не иска да зареди ДжамЪт ,не е болка за умиране :)

• Отговори 3,6k
  • Прегледи 417,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз съм на 44 г. И аз като автора на темата постоянно се опитвам да науча нещо ново. С Вин се оправям доста добре. В продължение на 3 г. държах сървъри на игри именно с научна цел, без абсолютно никакв

• Стефане, ако не държиш много на инсталирания софтуер е по-добре да инсталираш върху целия диск. Така даже и да омажеш нещо няма да съжаляваш за загубена информация. Инсталирай си една графична среда,

• Касперски това че ти нямаш знанията и мерака да се научиш на Линукс  не е вина на линукса  или на програмите в него. Сам виждаш как потребител който 10 години е работил  на Windows с 5 въпроса и 3 к

Публикувани изображения

преди 35 минути, Иво Димов написа:

sudo apt-get install smplayer

Това също е много добро решение :)

Вероято нещо си омазал ,че не иска да зареди ДжамЪт ,не е болка за умиране :)

Във връзка с smplayer - сложих го, добро е плеарчето, но старата любов (VLC) ръжда не хваща. Относно омазването - честно да си призня, не зная. Правил съм въпросната процедура многократно и не съм имал подобен проблем, но не ми е болка.

преди 4 минути, sokoban написа:

Не съм си играл да го тествам подробно, но PhotoScape работи инсталирана с виното

Screenshot from 2016-09-24 10-49-12.png

Това ще се пробва, но пък Канелата си има заредено едно програмче - Pix, което разглеждайки го по-подробно, има всичко което ми трябва.

преди 12 часа, bqpd написа:

и 4. , но не на последно място. Всички музикални файлове (.mp3 и т.н.) изписани на кирилица, във всеки възможен популярен плеър излизат на маймуница. Супер досадно е, а имам доста такива файлове.

http://www.2daygeek.com/install-deadbeef-music-player-on-linux-mint-centos-ubuntu-debian-fedora-rhel-opensuse/#

За кирилицата. Това важи за файлове, които са били създадени под Windows. За субтитрите просто трябва да си оправиш локализацията в съответния плейър. За възстановяване на GRUB. Не съм го изпробвал на GPT, нямам и намерение. Не мога да го понасям, но на MBR работи винаги.

Редактирано от Mozo (преглед на промените)

Изтрих calibre, но не съм сигурен дали calibre-bin дойде с него и дали ще е проблем да го изтрия.

За музика инсталирах audacious. По-удобен ми е от VLC.

Кое те дразни ?Шрифта в терминала ли ?

преди 9 минути, Иво Димов написа:

Кое те дразни ?Шрифта в терминала ли ?

Не. На снимката предполагам си личи. Например това как се изобразява "linuxmint". С разделяния и съединявания на буквите. Това е само в терминал.

Не използвам българското огледало.

Редактирано от ncl (преглед на промените)

Смени шрифта и ще се оправи :) при сички дистрибуции го има този проблем.

Играх си със шрифтовете, това ми беше първото хрумване. Файда - йок. В момента е arial, но го променях на какво ли не - без промяна. На какъв шрифт да го променя?

Вероятно се получава така заради шрифтовете на Microsoft. Ще взема да ги изтрия и ще проверя дали няма да се оправят нещата...

И без MS шрифтовете е същото положение...

пробвай да увеличиш размера .........не съм на лаптопа и не мога да ти кажа кой ми е шрифта

преди 18 минути, ncl написа:

Играх си със шрифтовете, това ми беше първото хрумване. Файда - йок. В момента е arial, но го променях на какво ли не - без промяна. На какъв шрифт да го променя?

Вероятно се получава така заради шрифтовете на Microsoft. Ще взема да ги изтрия и ще проверя дали няма да се оправят нещата...

И без MS шрифтовете е същото положение...

Шрифтовете в терминал са малко по-различни по принцип. Не че не може да ползваш и нормалните. Предполагам, че това е настройка или бъг в терминал емулатора. Можеш да ползваш и друг терминал емулатор, не че го препоръчвам за решение, но има 4-5 известни.

пробвай Monospace шрифт

Сетих се че ползвам него.налконен 13 размер бял на лилав фон

Сега си инсталирай infinality за рендиране на текста и всичко заспива :)

Да, четох за Infinality, но по-нататък ще се занимавам с него...

13 не ти ли е голямо?! На мен 10 ми се струва нормално.

преди 7 минути, Иво Димов написа:

Бих му препоръчал да разгледа повечко фонтове, вече има доста по-добри от старите на MS, особено сред платените. Като втора препоръка да пробва Tilda:

https://github.com/lanoxx/tilda

http://www.nrtm.org/index.php/2012/02/24/console-emulation-for-gnome/

На снимката е пуснат HTOP в терминал-а. Но може да се конфигурира и още по-добре. :)

преди 1 час, Иво Димов написа:

Сетих се че ползвам него.налконен 13 размер бял на лилав фон

Ами при мен "Ин..." не работи, но пък четох това  и после това , и хранилището става за двете работи, така че мисля да си го добавя все пак (преди малко не можех да го заредя, май доста се ползва).

Когато преминах на Linux Mint преди повече от година вече, забелязах че страниците не се визуализират правилно, т.е. не бяха така както бях свикнал под Windows. Първо смених мазният монитор с нов HD, донакъде се оправи гледката. После почнах ексмерименти. Oпита ми до сега ми показва, че отлична комбинация е MS шрифтове + infinallity. Но ще пробвам и споменатата от @бат'начо насока ;)

преди 2 часа, ncl написа:

С Monospace се оправиха нещата. Поне се научих да инсталирам MS-шрифтовете в терминал със затворени очи... :)

В терминалите се ползват равношироки шрифтове - monospace, dejavu sans mono, ubuntu mono и т.н. Инсталацията на шрифтовете в Linux, включително тези на MS се състои в това да се постави шрифта или папката с шрифтове в usr/share/fonts или в съответната папка .fonts на потребителската директория. 

http://s19.postimg.org/6fwsz7xbn/fonts.png

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.