Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Linux Mint - проблеми, мнения, въпроси (обединена)

Featured Replies

@Daylight Dancer

Къде е новия таб, къде са добавките за браузъра?

Тва от шота няма да го има ако махнеш (по твоя воля) някой от пакетите дошли с кодеците (казано условно "кодеци"). Еквивалента на gecko-mediaplayer, iced tea за Джавата (там не знам, ако се махне, дали пък няма да забърше целия Офис по-късно)... Какво ще ти стане ако ги спреш в браузъра, щом е толкоз фатално за новия подпрозорец, и ги пускаш при нужда.

Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

• Отговори 3,6k
  • Прегледи 428,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз съм на 44 г. И аз като автора на темата постоянно се опитвам да науча нещо ново. С Вин се оправям доста добре. В продължение на 3 г. държах сървъри на игри именно с научна цел, без абсолютно никакв

• Стефане, ако не държиш много на инсталирания софтуер е по-добре да инсталираш върху целия диск. Така даже и да омажеш нещо няма да съжаляваш за загубена информация. Инсталирай си една графична среда,

• Касперски това че ти нямаш знанията и мерака да се научиш на Линукс  не е вина на линукса  или на програмите в него. Сам виждаш как потребител който 10 години е работил  на Windows с 5 въпроса и 3 к

Публикувани изображения

@Daylight Dancer 

Говори за менюто при десен клик, не съм много сигурен но може да пробва да изключва плъгини и добавки в лисицата да установи дали е от тях, ако не връщане на настройки по подразбиране, нали Firefox вкараха такава опция се едно е току що инсталиран.

Иде реч за това меню.

784b69c48ca3cfb62ad5b4bc3ebb4031_120x90.

И в работа дойде да ме навести.

Разбира се по ирония малко след като качих Record My Desktop менюто се смали и вече не е в този си отвратителен вид.

edit

d9612d26f225db59282fdb657e0f76ac_120x90.

Редактирано от Daylight Dancer (преглед на промените)

Нз. Побъркани хора. ако трябва да се държа грубо трябва да кажа, че оскърбителни са те :D

Ето снимка :

image.png

Редактирано от Daylight Dancer (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, във версия 18 на Linux Mint 18 Sarah още от бетата й, а след това и финалната версия забелязвам "бъг", който не присъстваше в никоя от версиите на 17х изданията. Неудобството се състои в следното: Пускам да си гледам филм с VLC Player, който се е инсталирал още по време на инсталацията заедно с кодеците. Филма/клипа тръгва (и то не още на full screen), но областта където е картинката погълва курсора на мишката и той изчезва. Когато го вдигна нагоре той се вижда върху ивицата Медия, Възпроизвеждане, Аудио, Видео, Субтитри, Инструменти, Изглед и Помощ, името на филм, както и бутоните за минимизиране, максимизиране и затварянето. Най-долу под картината също курсора е видим върху бутоните за спиране, превъртане....

Едно време всичко бе точно (в старите версии), кликам си 2 пъти и филма става на цял екран. Ако размърдам мишката тя се появява във филма. Сега за да дам на цял екран, мога единствено с десен бутон да цъкна и от менюто Видео да избера Цял екран. Респективно сега ако искам да спра филма, аз не виждам мишката. Трябва с Esc или по обратния път с десен бутон да излезна от целият екран и да го загася.

Вие забелязали ли сте подобна аномалия в Linux Mint 18 Sarah? 10х, поздрави

EDIT: Всичките ползвани версии на LM винаги са направени след чисти инсталации, а не ъпгрейд.

EDIT 2: Този бъг го прави когато си иска. Ето сега си пуснах филм, виждам в картината курсора на мишката и мога с двоен клик да го дам на full screen. На памет 50/50 се появява бъга. За да го запомня, значи ме е оттегчавал доста, защото аз пс го използвам главно за гледане на филми. Имаше и известен период, само заради това "парче" се върнах на 17.3

Редактирано от svetliof (преглед на промените)

преди 21 минути, bvbfan написа:

Само във VLC ли си го забелязал?

Това ми е основният плаър. Не съм пробвал други, защото веднъж настроен - шрифтове, големина, ми остава да цъкна 2 пъти и да си гледам филма...

преди 19 минути, svetliof написа:

Това ми е основният плаър. Не съм пробвал други, защото веднъж настроен - шрифтове, големина, ми остава да цъкна 2 пъти и да си гледам филма...

Напоследък VLC има проблеми, и то доста по-големи от твоят. Пробвай SMPlayer.

В LM 18 VLC по default е 2.2.2. Пуснах преди малко жива флашка на 17.3 и видях че версията бе 2.1.6. Не зная как мога в 18 да се върна на нея, затова ъпдейтнах до последната налична 2.2.5 със следните команди и ще наблюдавам изцепките дали ще продължат. Поздрави

sudo add-apt-repository ppa:videolan/stable-daily
sudo apt-get update
sudo apt-get install vlc

@svetliof : Ако ползваш версията от Ubuntu 14.04 и съответстващата и LM, погледни тази тема.

http://ubuntu.bg/topic/3-h265-поддръжка-за-vlc-в-ubuntu-1404/

преди 1 час, cybercop написа:

@svetliof : Ако ползваш версията от Ubuntu 14.04 и съответстващата и LM, погледни тази тема.

http://ubuntu.bg/topic/3-h265-поддръжка-за-vlc-в-ubuntu-1404/

Благодаря. Навярно не съм ползвал умишлено това, а както си е идвал LM 17.2 ; 17.3... Този декодер и Разширение вградени ли са в базите на Ubuntu 16.04?

Поддръжката на h.265 кодировката е добавена по подразбиране в новата версия на vlc. Става въпрос само за версията за Trusty, която съм написал в темата.

на 8/19/2016 в 16:28, AlkatrazBG написа:

Налична   за сваляне е linuxmint-18-kde-64bit-beta.iso и linuxmint-18-kde-32bit-beta.iso .

И се държи доста добре дори на по стари машини. Със спиране на анимациите на Acer Aspire 5742G 64 битовата версия на дистрибуцията се държи отлично. Само не мога да проумея защо при определени декорации иконите на приложенията във бордърите се деформират. Говоря за иконите на приложенията в горния ляв ъгъл на бордъра.

• 3 седмици по-късно...

Здравейте, имам питанка.

Инсталирах Mint 18 KDE версия, но мисля, че имам лек проблем с драйверите за видеото. 

Картата е nVidia GeForce GTX970 4GB, дъното е GigaByte H110M-S2H.

Нямам никаква опция за дравейри, а и нямам физическата възможност да търся повече информация в нета на този етап. Нкой може ли да ми каже как да процедирам, че малко тъпо ми се струва да имам хубава машина, а да не мога да си използвам линукса на нея. На линукса ще използвам GIMP и други подобни програми

В Настройки-Управление на хардуер (май така се пишеш), не ти ли излизат драйвери за видеото? Ако ти харесва Минт, сложи 17,3 това е стабилна и работеща версия. По версия 18, според мен има още работа.

току-що, AntiAlGor написа:

В Настройки-Управление на хардуер (май така се пишеш), не ти ли излизат драйвери за видеото? Ако ти харесва Минт, сложи 17,3 това е стабилна и работеща версия. По версия 18, според мен има още работа.

Изобщо нямам драйвери за нищо, нито за мрежа, нито за видео, нито за аудио.

На лаптопа съм със 17.3, но не мисля, че ще е нещо по-различно на този комп от 18-та

преди 2 минути, ivo23 написа:

Изобщо нямам драйвери за нищо, нито за мрежа, нито за видео, нито за аудио.

Нямаш връзка към мрежата, звук и картина ?

току-що, cybercop написа:

Нямаш връзка към мрежата, звук и картина ?

Имам, но преди си имаше раздел драйвери и предложения какво да избера. Сега няма. Аудиото е много слабо, мрежата е ок, а графиката насича, върви тромаво, като пусна филм става на квадратчета картината и на места замръзва...

Сложи 17.3. В краен случай, смени дистрибуцията. Ама да не е нещо, базирано на Ubuntu 16.

Нямам драйвер за видеокарта Nvidia, в управлениена драйверите не изписва нищо.

Свалил съм драйвера + nvidia-xconfig-1.0  ръчно на компютъра, но нещо не правя както трябва и немога да инсталирам .

Иска да се спре  X SERVER , обаче не съм наясно с материята. 

Ползвам Минт 18 xfce.

Редактирано от slav.bg (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.