Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Linux Mint - проблеми, мнения, въпроси (обединена)

Featured Replies

преди 18 минути, slav.bg написа:

Нямам драйвер за видеокарта Nvidia, в управлениена драйверите не изписва нищо.

Свалил съм драйвера + nvidia-xconfig-1.0  ръчно на компютъра, но нещо не правя както трябва и немога да инсталирам .

Иска да се спре  X SERVER , обаче не съм наясно с материята. 

Ползвам Минт 18 xfce.

Не пипай нищо по драйвърите. Имаш драйвър, въпреки, че не го знаеш.  Ако искаш фирмен драйвър, инсталирай предишната LTS версия - LM 17.

• Отговори 3,6k
  • Прегледи 428,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз съм на 44 г. И аз като автора на темата постоянно се опитвам да науча нещо ново. С Вин се оправям доста добре. В продължение на 3 г. държах сървъри на игри именно с научна цел, без абсолютно никакв

• Стефане, ако не държиш много на инсталирания софтуер е по-добре да инсталираш върху целия диск. Така даже и да омажеш нещо няма да съжаляваш за загубена информация. Инсталирай си една графична среда,

• Касперски това че ти нямаш знанията и мерака да се научиш на Линукс  не е вина на линукса  или на програмите в него. Сам виждаш как потребител който 10 години е работил  на Windows с 5 въпроса и 3 к

Публикувани изображения

Здравейте. Рових из нета но не открих решение на проблема си. Искам да сменя стандартният маркиращ цвят зелен на Linux Mint Cinnamon с друг. Как мога да го направя това?

преди 27 минути, velony написа:

Здравейте. Рових из нета но не открих решение на проблема си. Искам да сменя стандартният маркиращ цвят зелен на Linux Mint Cinnamon с друг. Как мога да го направя това?

Бихте ли пуснали снимка на екрана, за да видя за какъв цвят става въпрос.

преди 33 минути, cybercop написа:

Бихте ли пуснали снимка на екрана, за да видя за какъв цвят става въпрос.

Ето този маркиращ зелен цвят. Когато се правят чекове на опции пак е зелен. 

Благодаря.

snimka.png

Това е цветът на маркираните елементи в GTK3 темата. Можете да смените темата или да редактирате тази, която ползвате. 

Ако има някой запознат с Cinnamon, нека каже, дали средата чете GTK3 интеграцията или има собствена.

Сменям темата, но цвета си остава. Сега съм с друга тема даже.

Изберете си тема, копирайте папката с темата от usr/share/themes, архивирайте я и ми я пратете. Кажете, какъв цвят искате да имат маркираните елементи и аз ще ви редактирам темата.

При мен е син : https://s19.postimg.io/q9l9nhnjn/theme.png

преди 1 час, cybercop написа:

@p4p : Оказа се, че е можело.

По добре да споделиш как може, ако желаеш.

Така и аз мога да си го направя, както и други хора да се запознаят.

Благодаря.

Снимката Вие виждате ли я и  изобщо знете ли  къде се намират настройките за темата ? 

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

преди 4 часа, cybercop написа:

Не пипай нищо по драйвърите. Имаш драйвър, въпреки, че не го знаеш.  Ако искаш фирмен драйвър, инсталирай предишната LTS версия - LM 17.

Инсталирах за проба Минт 17,3 xfce.  Управлението на драйверите отново не показва нищо. Как да проверя по друг начин , през терминал или друго?

преди 8 минути, p4p написа:

Системни настройки - Външен вид - Теми - Контроли. И си избиращ цвят.

Това е ясно, не ми върши работа, защото тикчето е във форма на Х, а аз искам да си остане "чавката".

Зеленият цвят в Google Chrome се запазва.

Редактирано от velony (преглед на промените)

По принцип, в Ubuntu добавянето става от software-properties-gtk (Програми и актуализации). 

Можете да ги инсталирате и от synaptic, ако знаете, кой драйвър е за вашата видеокарта.

Проверете, дали  са отметнати хранилищата на Ubuntu (security и restricted), където са тези драйвъри.

преди 4 минути, velony написа:

Това е ясно, не ми върши работа, защото тикчето е във форма на Х, а аз искам да си остане "чавката".

Зеленият цвят в Google Chrome се запазва.

Изпратете ми желаната теми и ми кажете, кой цвят да ви сложа.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

преди 5 минути, velony написа:

5qpPSDX.png

Да бе @p4p, но не го сменя на страниците в браузъра. Сменя го там, където трябва да се пише URL

Темата е ChocoLatte, и я няма в /usr/share/themes. Дръпната е и инсталирана от опцийте на системата.

преди 9 минути, velony написа:

Да бе @p4p, но не го сменя на страниците в браузъра. Сменя го там, където трябва да се пише URL

Темата е ChocoLatte, и я няма в /usr/share/themes. Дръпната е и инсталирана от опцийте на системата.

Тогава е в скрита папка .themes на потребителската ти директория.

Нещо за желан цвят няма ли да споделите ?

Свалих темата. Цветът на маркираните елементи не е зелен, както се очакваше от тема с такова име.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Син цвят 

Аз искам да знам как аз да си го направя, за да експерементирам с различни нюанси.

http://dox.bg/files/dw?a=1683c0cdc1

преди 15 минути, cybercop написа:

Тогава е в скрита папка .themes на потребителската ти директория.

Нещо за желан цвят няма ли да споделите ?

Свалих темата. Цветът на маркираните елементи не е зелен, както се очакваше от тема с такова име.

Нали ти пратих снимка... Ох нямам нерви, остави!

Благодаря все пак за отделеното време.

Най- вероятно ще оставя. Оплаквате се от зелен цвят в тема с кафява маркировка. 

преди 16 минути, cybercop написа:

Най- вероятно ще оставя. Оплаквате се от зелен цвят в тема с кафява маркировка. 

Къде го видя това кафяво не знам. 

Untitled.png

Както и да е. 

Кажи си че не знаеш и не можеш да помогнеш, вместо да ми развиваш някви теории, напълно безсмислени.

@p4pВ крайна сметка така ще е. Макар че исках да е по-тъмен син цвят. Ще продължа да се ровя в интернета, дано открия някой софтуер за целта.

Благодаря.

на 16.09.2016 г. в 17:31, velony написа:

Под Cinnamon би трябвало да става най лесно ето така от Terminal:

Забележка: Замени blue със цвят който желаеш

gsettings set org.cinnamon.desktop.interface gtk-color-scheme 'selected_bg_color:blue'

Може да използваш и hex color , в примера този цвят е подобен на маркиращия от тази снимка [1] https://www.kaldata.com/forums/applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=http://imgur.com/qtIYjOG.png&key=efc59871f2da612e15cc9ceb43cccc8196345a7cbe6617667d011dd3a112ba1b

gsettings set org.cinnamon.desktop.interface gtk-color-scheme 'selected_bg_color:#498FD9'

За да върнеш към стандартни стойности, каквито темата предлага :

gsettings set org.cinnamon.desktop.interface gtk-color-scheme ''

Редактирано от ivoarch (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.