Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Linux Mint - проблеми, мнения, въпроси (обединена)

Featured Replies

Избиране на по-рано не избрания пакет install-flash-player-11-linux.x86-64.
(Четене на базата данни ... 329293 файла или папки в момента са инсталирани.)
Подготовка за разпакетиране на .../install-flash-player-11-linux.x86-64_1-2_all.deb ...
Разпакетиране на install-flash-player-11-linux.x86-64 (1-2) ...
dpkg: error processing archive /home/bdenkov/Свалени/install-flash-player-11-linux.x86-64_1-2_all.deb (--install):
 опит за презапис на '/usr/share/icons/hicolor/16x16/apps/flash-player-properties.png', съществуващ вече и в пакета adobe-flashplugin 1:20161108.1-0ubuntu0.14.04.1
dpkg-deb: error: subprocess поставяне was killed by signal (Прекъснат канал)
Обработка на тригерите за desktop-file-utils (0.22-1ubuntu1) ...
Обработка на тригерите за mime-support (3.54ubuntu1.1) ...
Обработка на тригерите за hicolor-icon-theme (0.13-1) ...
Възникнаха грешки при обработката:
 /home/bdenkov/Свалени/install-flash-player-11-linux.x86-64_1-2_all.deb

• Отговори 3,6k
  • Прегледи 428,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз съм на 44 г. И аз като автора на темата постоянно се опитвам да науча нещо ново. С Вин се оправям доста добре. В продължение на 3 г. държах сървъри на игри именно с научна цел, без абсолютно никакв

• Стефане, ако не държиш много на инсталирания софтуер е по-добре да инсталираш върху целия диск. Така даже и да омажеш нещо няма да съжаляваш за загубена информация. Инсталирай си една графична среда,

• Касперски това че ти нямаш знанията и мерака да се научиш на Линукс  не е вина на линукса  или на програмите в него. Сам виждаш как потребител който 10 години е работил  на Windows с 5 въпроса и 3 к

Публикувани изображения

преди 17 минути, bdenkov написа:

Подготовка за разпакетиране на .../install-flash-player-11-linux.x86-64_1-2_all.deb ...
dpkg: error processing archive /home/bdenkov/Свалени/install-flash-player-11-linux.x86-64_1-2_all.deb (--install):
 опит за презапис на '/usr/share/icons/hicolor/16x16/apps/flash-player-properties.png', съществуващ вече и в пакета adobe-flashplugin 1:20161108.1-0ubuntu0.14.04.1

Какво се опитваш да направиш?

Редактирано от FR13ND (преглед на промените)

Опитвам се да разгледам списание PCWorld.bg от сайта www.pcworld.bg. Нямам приставка, с която да чета списанието.

Ей така се конвертира :)

Снимка от 2016-12-09 17:55:02.png

sudo add-apt-repository ppa:gnome3-team/gnome3 sudo apt-get update sudo apt-get install evince

Ето ти и PDF четец : )

Опитвам се да инсталирам Linux bundle games.

amnesia_tdd-1.2.1-3.sh
Bastion-HIB-2012-06-20.sh
bit.trip.runner-linux-1.0-4_i386-1348702546.tar.gz
botanicula-20120501-i386.tar.gz
braid-linux-build2.run.bin
dustforce-linux-1347954459.sh
GSB-final.sh
install-limbo-1.3.bin
jtownlinux_1_0_1_1324610248.zip
LegendOfGrimrock-Linux-2012-12-22.sh
lonesurvivor-1.11d-1-i386.tar.gz
Machinarium_full_en.tar.gz
osada-linux-1.0-1335231988.zip
psychonauts-linux-01042012-bin
rochard-linux-20121002_1.32-32bit.tar.gz
samorost2_linux.zip
shatter-linux-1347954459.sh
spaz-linux-humblebundle-09182012-bin
supermeatboy-linux-06072012-bin
swordandsworcery_1.02.tar.gz
Torchlight-2012-09-26.sh
vessel-12082012-bin
wizorb-32bit.tar.gz

И къф е проблема ?

Изпълних това, което ми препоръчахте. Но онлайн списанието pcworld.bg все още не мога да го чета.  Незная как да инсталирам или конвертирам за инсталация игрите от Linux bundle games.

Ако списанието е в pdf-формат (предполагм е такъв) избери да го отвориш с evince или qpdfview, или пък каквото имаш за pdf, или пък с либреофис, или го отвори с firefox (за хромиум май трябваше да има инсталирана добавка, не съм сигурен).

Бин-овете първо ги направи изпълними (ако вече не са) и после кликаш 2 пъти по тях. Скриптовете не винаги стават по този начин, ще трябва и да ги пуснеш да се изпълнят (за по-сигурно) в терминала. А архивите (ясно) първо ги разархивираш и от тях ще излязат един от двата варианта или папка с файлове, един от който е "баш изпълнимия" , с който да пуснеш играта.

В добавка, вероятно ще трябва и още нещо, за да се покрият зависимостите които искат, за което четеш (ако има, вероятно в архивите). "Пришълеца" няма да ти помогне за тях никак. Това, че нещо е пакетирано във такъв формат, не значи нищо, освен, че е пакетирано така, по същата логика можеха да са 7zip или rar, пак ли ще ги "мъчиш" да станат на deb или rpm.

В смисъл така ли трябва да изглежда, ако да иска флаш плеър за да го видиш а ако и с флаша не става ето го проблема от общата тема с флаша който имах явно не само видео а и това не става.

733a9aef002dbb0a.png

Редактирано от evgeny81 (преглед на промените)

преди 1 час, bdenkov написа:

Получаваш грешка ... защото вече имаш инсталиран Adobe-flashplugin!

Редактирано от FR13ND (преглед на промените)

Или защото не дочаква да зареди страницата, забранил е флаша или ... При Евгени е по-добре, при мен пак си иска (явно по-нова версия).

gscreenshot_2016_12_09_184210.png

преди 5 минути, evgeny81 написа:

В смисъл така ли трябва да изглежда, ако да иска флаш плеър за да го видиш а ако и с флаша не става ето го проблема от общата тема с флаша който имах явно не само видео а и това не става.

733a9aef002dbb0a.png

Бях абонат за интернет изданието на това списание, което от известно време е безплатно и със свободен достъп. Желанието ми е да чета статийте и да свалям дисковете към списанието. Явно причината за това е в списанието.

Моля дайте някакви нови хранилища или подскажете, коя програма или игра да инсталирам от Софтуерният център.

преди 15 минути, bdenkov написа:

Бях абонат за интернет изданието на това списание, което от известно време е безплатно и със свободен достъп. Желанието ми е да чета статийте и да свалям дисковете към списанието. Явно причината за това е в списанието.

Моля дайте някакви нови хранилища или подскажете, коя програма или игра да инсталирам от Софтуерният център.

Стартираш - Софтуерния мениджър в полето за търсене пишеш Adobe-flashplugin ...той ти е инсталиран .. трябва да го махнеш и след това отново в полето за търсене пишеш Flashplugin-installer трябва да го инсталираш!

Това е ;)

преди 19 минути, bdenkov написа:

;) atanks, gnubg, gnome-mastermind, morris  (стари, но златни). Може да пробваш с виното това.

преди 56 минути, бат'начо написа:

;) atanks, gnubg, gnome-mastermind, morris  (стари, но златни). Може да пробваш с виното това.

Инсталирах .deb 386 пакета на играта, но не мога да разбера къде се е инсталирал и откъде да го стартирам. Сега ще го пробвам с ЕХЕ и Виното. Инсталирах и останалите игри от Софтуерният пакет. Благодаря.

преди 1 час, Mozo написа:

Пробвай така.

Това в луната го пробвах оня ден ..........крашва след 2-3 минути във флаш в тубата

преди 55 минути, bdenkov написа:

Инсталирах .deb 386 пакета на играта, но не мога да разбера къде се е инсталирал и откъде да го стартирам. Сега ще го пробвам с ЕХЕ и Виното. Инсталирах и останалите игри от Софтуерният пакет. Благодаря.

Инсталирай ОС от 2012г. и опитай с deb-a. Не съм ти казал абакалъм с деб-пакета, казах с виното.

преди 18 минути, бат'начо написа:

Инсталирай ОС от 2012г. и опитай с deb-a. Не съм ти казал абакалъм с деб-пакета, казах с виното.

То точно с вино е почнал за да инсталира пакет от 2012-та :)

Куриоза (при мене) е , че openarena работи със свободния драйвер, а със затворения не ще. Не че съм фен на пуцалките, предпочитам логическите игри отвреме-навреме. Но щом компа ме бие на докурджум, значи съм изпушил отвсякъде.

Аз пък сега ще опитам да инсталирам Combat Arms на Лина да видим какво ще излезне :)

Е това говедо не тръгна но добре е че и мн игри не играя, а и си имам Уиндоус ако нещо :)

преди 4 часа, Иво Димов написа:

Това в луната го пробвах оня ден ..........крашва след 2-3 минути във флаш в тубата

Нямам никакъв проблем и на Mint, и на Arch.

преди 6 минути, Mozo написа:

Нямам никакъв проблем и на Mint, и на Arch.

И Аз съм с бетата на флаша 24 и нямам никакви проблеми на Дебиан Джеси

Това е Важно. Нека Бъде и от полза на други потребители на Линукс Минт. Това е част от лична помощ на съобщения.

Ще се опитам да ти помогна с превръщането на tar.gz в .deb.

Първо трябва да деинсталираш Adobe-flashplugin от Софтуерния мениджър !

След това превръщаш tar.gz в .deb

sudo su

cd Свалени

за да ти покаже всички файлове в Папка свалени пишеш това

ls

след като ти покаже файловете

sudo alien -d (името на tar.gz файла - можеш да копираш името от терминала)

след като завърши с конвертирането ... можеш да го инсталираш

cd Свалени

ls

sudo chmod +x (името на deb файла)

sudo dpkg -i (името на deb файла)

За инсталиране на sh и run можеш да ползваш това:

- sudo su

за да ти е по-лесно с директориите и да ти ги покаже в терминала напиши тази команда

- ls  

след това ... пример ( cd Свалени )

отново ls за да ти покаже файловете в папка Свалени

За инсталация ползваш тези команди:

с първата команда даваш права на файла

- sudo chmod +x (името на файла .sh или run) - работи и за двата файла

с тази команда инсталираш:

- sudo ./името на файла

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.