Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Linux Mint - проблеми, мнения, въпроси (обединена)

Featured Replies

Версиите базирани на Убунту 14.04 :)

• Отговори 3,6k
  • Прегледи 428,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз съм на 44 г. И аз като автора на темата постоянно се опитвам да науча нещо ново. С Вин се оправям доста добре. В продължение на 3 г. държах сървъри на игри именно с научна цел, без абсолютно никакв

• Стефане, ако не държиш много на инсталирания софтуер е по-добре да инсталираш върху целия диск. Така даже и да омажеш нещо няма да съжаляваш за загубена информация. Инсталирай си една графична среда,

• Касперски това че ти нямаш знанията и мерака да се научиш на Линукс  не е вина на линукса  или на програмите в него. Сам виждаш как потребител който 10 години е работил  на Windows с 5 въпроса и 3 к

Публикувани изображения

преди 7 часа, vasilevsa написа:

За мен най-добра си остава версия 17.3, стабилна не забива.  Версиите нагоре станаха големи лами забиват ужас. Компа ми е двуядрен с 4 гб рам.

Да, 17.3 е изключително стабилна. Ver 18.x стана по-лакома откъм ресурси спрямо 17.3 и аз забелязох това след прехода. За добро или лошо си смених компютъра и новият ми хардуер не се поддръжа изобщо от 17.3. Така че аз нямам избор. Поздрави

преди 13 часа, svetliof написа:

Да, 17.3 е изключително стабилна. Ver 18.x стана по-лакома откъм ресурси спрямо 17.3 и аз забелязох това след прехода. За добро или лошо си смених компютъра и новият ми хардуер не се поддръжа изобщо от 17.3. Така че аз нямам избор. Поздрави

Хардуера зависи от ядрото, а не толкова от версията на Mint. Слагаш си по-ново ядро и си ти човека.

17.3 беше стабилно при мен. Но за две седмици имах три забивания, които се оправяха само с изключване на компютъра. Не знам от какво може да е. Не е инсталиран нов хардуер и софтуер. Освен ъпдейтите.

преди 19 минути, ncl написа:

17.3 беше стабилно при мен. Но за две седмици имах три забивания, които се оправяха само с изключване на компютъра. Не знам от какво може да е. Не е инсталиран нов хардуер и софтуер. Освен ъпдейтите.

Отваряш някакъв мениджър на задачи или пискаш top в терминала и виж, кое е забило. Аз съм забелязал, че при MATE, слабото място е Caja. Случвало ми се е, като прекъсна трансфер на файлове да се сбърка и започва да забива, като затормозява цялата система. Рестарт не помага, а само изтриване на потребителската конфигурация.

Не знам. С Cinnamon съм. Основно се съмнявам в браузъра - Pale Moon.

И сега пак се получи. Две забивания за по-малко от половин час.

Редактирано от ncl (преглед на промените)

Съмнявам се един браузър да направи такива бели. Актуализирай със :

sudo apt-get update

sudo apt-get dist-upgrade

рестартирай и след рестарта, направи едно почистване с Bleachbit в администраторски режим. Отмяташ всичко без опция "Празно пространство", защото е много бавна. След почистването, изпълни в терминал :

sudo apt-get update

sudo dpkg-reconfigure fontconfig

sudo update-grub

sudo reboot

Може нищо да не излезе, но, профилактиката не е излишна.

Ще го пробвам, благодаря.

Готово, но още е рано да се каже как са нещата. Засега няма проблеми.

Едно самоволно затваряне на браузъра засега, но поне не увисва системата.

Забиванията пак се появиха. Не съм сигурен обаче дали е от ментата. Черни екрани. Смених батерията на дъното и захранването, но без промяна. Ще се ходи на сервиз явно...

преди 3 часа, ncl написа:

Забиванията пак се появиха. Не съм сигурен обаче дали е от ментата. Черни екрани. Смених батерията на дъното и захранването, но без промяна. Ще се ходи на сервиз явно...

Преди да идеш на сервиз, защо не го преинсталираш, за да видиш дали ще ти прави същото нещо пак.

Здравейте отново. Опитах да го преинсталирам, но не става. Пробвах recovery mod с поправка на файловата система. Изписва следното:

mountall: fsck/ [742] приключен със статус 4

mountall: Файловата система съдържа грешки: /

И после hostname stop/waiting

console-setup stop/waiting

setvtgb start/running, process 275

udev start/running, process 318

И сега не знам какво да напиша...

преди 3 часа, ncl написа:

Здравейте отново. Опитах да го преинсталирам, но не става.

Какво означава не стана.

Или iso образа от който инсталираш е повреден или

е повреден инсталатора от външният носител, от който инсталираш или

харддиска ти е повреден

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, въпреки че не е обявена още официално на сайта на LM, инсталирах Linux Mint 18.2 от българското огледало цък . Докато в предните версии на 18.х включителното и бетата на 18.2 в Софтуерният мениджър присъстваше по default Skype 4.3, то сега го няма. От сайта на Skype има *.deb и се оказва някаква Skype бета ver 5.х с интерфейс като под Windows... Неприятно.

Редактирано от svetliof (преглед на промените)

преди 7 минути, svetliof написа:

Здравейте, въпреки че не е обявена още официално на сайта на LM, инсталирах Linux Mint 18.2 от българското огледало цък . Докато в предните версии на 18.х включителното и бетата на 18.2 в Софтуерният мениджър присъстваше по default Skype 4.3, то сега го няма. От сайта на Skype има *.deb и се оказва някаква Skype бета ver 5.х с интерфейс като под Windows... Неприятно.

Аз това щях да питам. Като не е излезнало официално в сайта дали тези копия другаде са читави. Аз мисля да изчакам да се появи официално в сайта им. 

Ако имам стара версия и река да я инсталирам - ще стане, но дали ще работи ме интересува? Понеже не искам да пробвам точно сега.

И приемам алтернативи на скайпа които да "бръмчат" на мак, айфон и линукс - 64-битовия скайп с проблемите си предизвика малка пуническа война в къщи и  не ми се мисли като не тръгне/работи проблемно (дано не съм у дома). Но както е тръгнало - в къщи ще има и седмица, май, а и тя работеше проблемно.  (И да изпреваря - така е защото компа е едноядрен, стар и може да носи приемливо експи. И не, няма да си купя нов.)

:D  Проблемът е ... ПРОБЛЕМ. Как да накараш младите да ползват нещо, различно от скайп - иди-дойди, ще могат да чуят и разберат някой аргумент. Но как да накараш баби и дядовци да ползват нещо друго, те и така им са проблем технологиите. (Истински, не "млади баби" имам предвид).

Та в крайна сметка има ли как да са подкара Skype na 18,2 синемон 32 битов,че човека друго не може да ползва,а ползва скайпа да са вижда с близките си в чужбина,а аз не съм толкова навътре в линукс,че да знам шашмите дето да го подкарам,а го няма в мениджъра на пакети,от сайта на скайп като са изтегли,дава нещо невалидно амд64 или нещо подобно.

преди 8 часа, I love anime написа:

Та в крайна сметка има ли как да са подкара Skype na 18,2 синемон 32 битов,че човека друго не може да ползва,а ползва скайпа да са вижда с близките си в чужбина,а аз не съм толкова навътре в линукс,че да знам шашмите дето да го подкарам,а го няма в мениджъра на пакети,от сайта на скайп като са изтегли,дава нещо невалидно амд64 или нещо подобно.

За инсталация и стартиране - има как. Приложението е в Partners хранилищата на Ubuntu. Тябва да се отметнат и да се инсталира от там през пакетния мениджър. Докога ще работи приложението - само от MS знаят.

Ъм може ли малко помощ с команда,как да стане тва нещо,тъй като проверих,обаче ги няма никъде ти партнерс хранилища вкарани,само едно си е,и съм излъгал,било е минт 18.1, синемон 32 не 18.2 :D

преди 36 минути, I love anime написа:

Ъм може ли малко помощ с команда,как да стане тва нещо,тъй като проверих,обаче ги няма никъде ти партнерс хранилища вкарани,само едно си е,и съм излъгал,било е минт 18.1, синемон 32 не 18.2 :D

Копирай ми изхода на :

cat /etc/apt/sources.list

И ми напиши, кой текстов редактор ползваш.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.