Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой е Луцифер?

Featured Replies

Уверявам те, Алия... никой не се шегува яхайки магаре.

Освен ако не е Исус, или Буда, или Ошо, или Лао Дзъ.

• Отговори 567
  • Прегледи 64,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Освен ако не е Исус, или Буда, или Ошо, или Лао Дзъ.

Особенно пък те.

из тълковния речник :

Шега - Извършено действие или изказани думи с цел забавление.

Ако приемеш, че са се шегували, то тогава всяка една тяхна дума може да се интерпретира , че е казана с цел забавление.И тогава какво остава с Ученията, както обичаш да ги пишещ с главно "У" ?

Стават единствено за разправяне на вицове.

П.П. Трихо пак изгоря :angry:

Гори, гори пламъче :)

Ако приемеш, че са се шегували, то тогава всяка една тяхна дума може да се интерпретира , че е казана с цел забавление.

Единствените, които са в състояние да се шегуват, са именно будите, просветените хора. Защото именно те са хората на пълнокръвния живот, на жизнеутвърждаващата енергия, на преклонението пред Мистерията, наречена Живот.

Смехът е израз на интелигентността на човешкото същество, на човешката мъдрост. Ето защо само един истински Буда може да се смее и шегува истински!

И тогава какво остава с Ученията, както обичаш да ги пишещ с главно "У" ?

Единственият тук, който говори за учения и ги пише с главна буква си ти!!!

Аз никъде не говоря за учения, нито за вярвания. Аз споделям себе си и душата си.

Думи от миналата седмица, отзнаменуващи повявата ти в този форум, :

......

Човекът докато е неосъзнат остава роб на най-големия си враг и заблудител – Сатаната – Его. Защото няма друг Сатана, няма друг претворител на злото в света освен Егото на човека.

.......

из тълковният речник :

"Его" (ego) е латинска дума, означаваща "аз" ( на гръцки Εγώ )

и днешните :

.....

Аз никъде не говоря за учения, нито за вярвания. Аз споделям себе си и душата си.

Следкато според теб, Сатана е егото , а еготото - това си самата ти (според значението на думата), а ти споделяш в думите си себе си ( тоест егото си) ==>следователно самата ти си Сатана, и всичките ти думи са сатанински.

Q.I.D.

Този извод е плод на твоето его, което е сатана, защото не е способно да осъзнае, това което Е. Такова е моето усещане Докторе, и то не е аналитично, а изживяно. Мхм.

Следкато според теб, Сатана е егото , а еготото - това си самата ти (според значението на думата), а ти споделяш в думите си себе си ( тоест егото си) ==>следователно самата ти си Сатана, и всичките ти думи са сатанински.

Отново не си разбрал - и то съвсем целенасочено не искаш и се страхуваш да разбереш - основното послание на написаното от мен, е че ти не си Егото, не си умствената проекция и заблуда за Аз, а си много повече - ти си безкрайната си и вечна душа!

Егото няма своя същност, то не е екзистенциално - ето защо то не може да бъде твоята истинска същност, то е само твоя илюзия, сън на ума ти!

Този извод е плод на твоето его, което е сатана, защото не е способно да осъзнае, това което Е. Такова е моето усещане Докторе, и то не е аналитично, а изживяно. Мхм.

Същото може да се кажа и за Вашето изказване, уважаеми, тъй като "изживяно", що се отнася до "усещане" е чисто субективно преживяване, което не може да се отнесе към никой друг обект, освен към субекта, приживял въпросното усещане.

Пример : аз и ти сме на концерт на AC/DC . Ти смучеш бира, аз - черен джак.Ти си сам, аз съм с гадже.Двамта заедно преживяваме концерта и много ни харесва.

След това разправяме впечатленията си на познати.Ти описваш музиката, атмосферата, аз разправям само как съм повръщал в пазвата на гаджето.Иначе уж едно и също сме преживели, нали ?

Да,всеки от нас носи (част от )"Сатаната" в себе си.Думата Са-та-на има по-различно значение,за някои от нас,в това число май и мен.Защо ли някои са решили да отрежат именно последната сричка Ма?Намасте. :P

Отново не си разбрал - и то съвсем целенасочено не искаш и се страхуваш да разбереш - основното послание на написаното от мен, е че ти не си Егото, не си умствената проекция и заблуда за Аз, а си много повече - ти си безкрайната си и вечна душа!

Егото няма своя същност, то не е екзистенциално - ето защо то не може да бъде твоята истинска същност, то е само твоя илюзия, сън на ума ти!

Това за което пишеш е будистката концепция за анатман, която тук няма да оспорвам. Само ще спомена за концепцията на Веданта според която същността на Егото е Атман, който е тъждествен с Брахман, т.е. с Бог. Всъщност будизма и веданта не е трудно да се примирят, но за това е нужно малко по-широко от традиционното им тълкуване и разбиране.

Това за което пишеш е будистката концепция за анатман, която тук няма да оспорвам. Само ще спомена за концепцията на Веданта според която същността на Егото е Атман, който е тъждествен с Брахман, т.е. с Бог. Всъщност будизма и веданта не е трудно да се примирят, но за това е нужно малко по-широко от традиционното им тълкуване и разбиране.

Това, за което говоря, изобщо не е концепция и няма как да бъде - аз говоря за лично изживяване на истината, за лична опитност чрез достигане на истинската и най-вътрешна човешка същност, за свързване с душата.

За това лично изживяване говори и Буда, и другите просветени мъдреци, създали древните Упанишади. Те не създават концепции - концепциите за будизъм, веданта, християнство са създадени от другите - от техните последователи, които обаче нямат своята лична опитност. Ето защо те могат единствено да философстват и създават концепции за нещо, което не познават на практика, което не е станало част от съществото им, от кръвоносната им система, от разбирането на съществото им.

Егото в никакъв случай не е Атман, нито Брахман. Егото е илюзията на ума за отделеност от Съществуванието, докато Атман и Брахман са Душата и Духът на Съществуванието. Отвъд тх е само Несъществуванието, или Шунята (не-нещото) по думите на Буда. Но за това, т.е. за Бог, каквото и да кажеш, ще бъде неистина. Просто защото Бог е извън дуалния човешки език. А дуалният човешки език е средство, създадено от дуалистичния човешки ум - и поради това, ограничено, неспособно да опише Бог и Неговия Безкрай.

Редактирано от Aliya (преглед на промените)

.... Егото е илюзията на ума за отделеност от Съществуванието....

Ego-то в никакъв случай не е илюзия на ума, а самата ти същност и ум.

Анадъммо ?

Това, за което говоря, изобщо не е концепция и няма как да бъде - аз говоря за лично изживяване на истината, за лична опитност чрез достигане на истинската и най-вътрешна човешка същност, за свързване с душата.

За това лично изживяване говори и Буда, и другите просветени мъдреци, създали древните Упанишади...

Ти изживяла ли си истината за която пишеш?

Да оставим настрана, че личната опитност не може да прехвърли границата на едно човешко въплъщение и не знам за какво достигане на истинската и най-вътрешна човешка същност от страна на личността говориш. Индивидуалността, Висшият Аз, Духът, Егото (в първоначалното значение на думата)) надхвърлят рамките на едно въплъщение, докато личността - не.

Същото може да се кажа и за Вашето изказване, уважаеми, тъй като "изживяно", що се отнася до "усещане" е чисто субективно преживяване, което не може да се отнесе към никой друг обект, освен към субекта, приживял въпросното усещане.

Това разбира се, съвсем не е вярно, когато става въпрос за Истинната и Егото! Те, както разбираме СА, такива каквито сме ги усетили. Защото усещането Е, а сравнителния анализ е от лукавия. Пък...

Пример : аз и ти сме на концерт на AC/DC . Ти смучеш бира, аз - черен джак.Ти си сам, аз съм с гадже.Двамта заедно преживяваме концерта и много ни харесва.

След това разправяме впечатленията си на познати.Ти описваш музиката, атмосферата, аз разправям само как съм повръщал в пазвата на гаджето.Иначе уж едно и също сме преживели, нали ?

Опитваш се да анализираш. Грешен си. И примера ти е грешен. На концерт на АЦ/ДЦ не мож' ме закара и казан с прясна биричка да ми обещаеш (това сериозно). Защото това, което свирят не Е и следователно, изхожда от Егото сатана. Да!

Ego-то в никакъв случай не е илюзия на ума, а самата ти същност и ум.

Ако за теб егото ти е самата ти същност, то ти просто си забравил истината за себе си! А това е много сериозен проблем - възможно най-сериозният и екзистенциалният!

Луцифер е паднал ангел. Най-съвършеното сътворено същество, което Бог е създал. Но гордостта на Луцифер го е отделила от бога и поискал да получава поклонение вместо Създателя. Поради което станал Сатана (противник). Външният му вид съвсем не е на някое чудевище, а е същият, какъвто е бил при сътворяването му. Ето защо, когато се представя на хората, бива приет за ангел на светлината, а всъщност желае унищожението на хората.

Ти изживяла ли си истината за която пишеш?

Да оставим настрана, че личната опитност не може да прехвърли границата на едно човешко въплъщение и не знам за какво достигане на истинската и най-вътрешна човешка същност от страна на личността говориш.

Личността няма как да стигне до истинската същност - за да влезе в храма на душата си, човек трябва да събуе отвън всичките си умствени проекции и илюзии - и егото, и личността, и характера. И да остане гол и бос, автентичен, без добавките, изкуствено създадени от ума му под внушението на другите, на обществото. Защото ти не се раждаш с личност, нито с его, нито с характер, а ги придобиваш впоследствие. Личността е начинът, по който си започнал да се възприемаш под въздействието на другите и техните мнения за теб - че си този или онзи, че си това или онова. И се идентифицираш с външните си придобивки или характеристики, а не с това, което ти е вродено, с което си дошъл на този свят. А това не е твоята личност, а е твоята автентична индивидуалност. Човек, който се е спуснал в центъра на най-вътрешното си същество - душата, разцъфтява в автентична индивидуалност, която разпръсква своя божестен аромат наоколо - като Исус, като Буда, като Лао Дзъ и Ошо.

Това разбира се, съвсем не е вярно, когато става въпрос за Истинната и Егото! Те, както разбираме СА, такива каквито сме ги усетили. Защото усещането Е, а сравнителния анализ е от лукавия. Пък...

Ето, из уста терминалови, истина глаголи Публикувано изображение

Опитваш се да анализираш. Грешен си. И примера ти е грешен. На концерт на АЦ/ДЦ не мож' ме закара и казан с прясна биричка да ми обещаеш (това сериозно). Защото това, което свирят не Е и следователно, изхожда от Егото сатана. Да!

Да, примерът е грешен, тъй като трябваше да повръщам в твоята пазуха, и след това да видим преживяното как ще бъде описано от двама ни :rolleyes:

Иначе -ще анализирам колкото си искам, тъй като професията ми го изисква :

Публикувано изображение

:whist:

Луцифер е паднал ангел. Най-съвършеното сътворено същество, което Бог е създал. Но гордостта на Луцифер го е отделила от бога и поискал да получава поклонение вместо Създателя. Поради което станал Сатана (противник). Външният му вид съвсем не е на някое чудевище, а е същият, какъвто е бил при сътворяването му. Ето защо, когато се представя на хората, бива приет за ангел на светлината, а всъщност желае унищожението на хората.

о, о , о .....

Добре дошъл :)

Отдавна не беше надничал в нашата кочинка, за което нашият сонм ти е малко сърдит, ама сега, като си дошъл, би ли показал с цитат от Библията къде пише това, което твърдиш ? :P

Ето, из уста терминалови, истина глаголи Публикувано изображение

Да будетѣ во свѣтъ небѣсенъ и радостъ неземна ходитъ, кога егда во сѐю правду сво̀i ръ̀ци достопочтеннi умиватi. :wors:

Да, примерът е грешен, тъй като трябваше да повръщам в твоята пазуха, и след това да видим преживяното как ще бъде описано от двама ни :baby:

Знаехъ си азъ, че ще ми пристанешъ нѣкой денъ.

Иначе -ще анализирам колкото си искам, тъй като професията ми го изисква...

Значи отъ лукавия твоята професия излиза, щомъ налага мисловенъ процесъ! Мхм.

От написаното следва,че Бог има противници,а Той е Единственият?Сатаната означава нещо,ама ми е интересно откъде това "противник"?Защо пък да желае унищожението на хората и поради каква причина,а това с поклонението-пропускам го?Намасте. :)

Редактирано от Blue_Star (преглед на промените)

От написаното следва,че Бог има противници,а Той е Единственият?Сатаната означава нещо,ама ми е интересно откъде това "противник"?Защо пък да желае унищожението на хората и поради каква причина,а това с поклонението-пропускам го?Намасте. :help:

Луцифер, както казах, че най-съвършеното сътворено същество. Но поради възгордяването си е поискал да получава поклонение от останалите. За неговите претенции пише тук:

Исая 14:12 Как си паднал от небето, ти Деннице, сине на зората! Как си отсечен до земята, ти, който поваляше народите;

13 А ти думаше в сърцето си: Ще възляза на небесата, Ще възвиша престола си над Божиите звезди, И ще седна на планината на събраните богове към най-крайните страни на север,

14 Ще възляза над висотата на облаците, Ще бъда подобен на Всевишния.

Сега защо мрази хората. Сатана мрази Бога, а оттам и всичко, което Той е сътворил. Поради тази причина иска да унищожи растения, животни и хора. Още повече, че на Бога не може да стори нещо, но като прави злини на творенията Му, Му причинява болка, защото "Бог е любов".

Луцифер, както казах, че най-съвършеното сътворено същество. Но поради възгордяването си е поискал да получава поклонение от останалите. За неговите претенции пише тук:

Исая 14:12 Как си паднал от небето, ти Деннице, сине на зората! Как си отсечен до земята, ти, който поваляше народите;

13 А ти думаше в сърцето си: Ще възляза на небесата, Ще възвиша престола си над Божиите звезди, И ще седна на планината на събраните богове към най-крайните страни на север,

14 Ще възляза над висотата на облаците, Ще бъда подобен на Всевишния.

Сега защо мрази хората. Сатана мрази Бога, а оттам и всичко, което Той е сътворил. Поради тази причина иска да унищожи растения, животни и хора. Още повече, че на Бога не може да стори нещо, но като прави злини на творенията Му, Му причинява болка, защото "Бог е любов".

OCHAKVANE,ако наистина вярваш в това-ок.Аз ще си запазя мнението за мен,но това с унищожението-омг.Намасте. :ph34r:

Сега защо мрази хората. Сатана мрази Бога, а оттам и всичко, което Той е сътворил. Поради тази причина иска да унищожи растения, животни и хора. .

по тази логика досега би трябвало да се самоубие, защото :

Луцифер, както казах, че най-съвършеното сътворено същество.

тоест - Той също е сътворен от Бог.Щом мрази всичко, което е сътворен от Бог, значи мрази и себе си.А щом е бил сътворен като най-съвършения, значи се мрази най-силно.

по тази логика досега би трябвало да се самоубие, защото :

тоест - Той също е сътворен от Бог.Щом мрази всичко, което е сътворен от Бог, значи мрази и себе си.А щом е бил сътворен като най-съвършения, значи се мрази най-силно.

Оттам идва и дълбокият му екзистенциален проблем - понеже е нешо като Супермен, не може да се самоубие. Иска, ама не може, и още повече се озлобява завалията... :ph34r:

Оттам идва и дълбокият му екзистенциален проблем - понеже е нешо като Супермен, не може да се самоубие. Иска, ама не може, и още повече се озлобява завалията... :ph34r:

Между другото, като изключим шеговитият момент, ти току-що зачекна една много дълбока тема, за която досега не бяхме разсъждавали - екзистенциалният проблем на Сатаната и психологическото му състояние в момента.Публикувано изображение

Оттам идва и дълбокият му екзистенциален проблем - понеже е нешо като Супермен, не може да се самоубие. Иска, ама не може, и още повече се озлобява завалията... :)

Изпървом през студа премина и снега, облекъл ридовете бели.

Отпосле на върха когато стигна, огледа се и връз скалите долу правом скочи.

На зъберите падна и тялото му ги размаза, а в сблъсъка му по земята тръпка мина.

Отвори се тогава и огън от недрата бликна, а той се потопи и дълго плува без да спре.

Издигна нова планина, а старата на късове разби и легна във основата забравен.

На дъното на океана стигна, с дъха си буря белокаменна направи.

...

Кашчей Безсмъртни се изправи, отръска градушката от косите си и отиде пак да се забавлява...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.