Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво ще готвите днес?

Featured Replies

Всъщност вчера вечрта гго приготвих :lol6:

Пиле "Беарнез"

500 гр пил. филе

соев сос

бяло вино

2-3 скилидки чесън и олио

500 гр заквасена сметана

пушено топено сирене

горчица

Филето се нарязва на хапки и се задушава в малко олио, добавя се и малко соев сос, бяло вино и нарязаният на ситно чесън (който лично аз пропускам). Месото се отделя и в същия тиган слагаме сметаната, нарязваме пушеното топено сирене, добавяме малко горчица и бъркаме докато стане хомогенна смес. С тази смес заливаме пилешките късчета. за гарнитура добавих картофено пюре

получи се много добре и всички си облизаха пръстите :baby:

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 113k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Снощи направих тази многолистна питка по рецепта на Рони

• Направих тези египетски сладки (маслени сладки с дъх на портокал и канела и пълнеж от ядки, стафиди и фурми)

• Вчерашната ирландска яхнийка с говеждо на Дарки, но вариантът с грах, картофки и морковчета. Не знам кое повече ми хареса - биричката Kilkenny или яхнийката

Публикувани изображения

:yanim:

Ще извиняваш ама аз още питам за онова половин кило домати къде отиде

:rolleyes:

Какви тия капачета за картофи от толкоз много домати?

Пък сега има едни френски картофи дето 2-3 картофа правят кило-толкоз са грамадански-

та и 1 брой домат ще е много.

Пържена наденица + пържени картофки + лют кетчуп :dancing18:

Публикувано изображение

:)

Ще извиняваш ама аз още питам за онова половин кило домати къде отиде

:)

Какви тия капачета за картофи от толкоз много домати?

Пък сега има едни френски картофи дето 2-3 картофа правят кило-толкоз са грамадански-

та и 1 брой домат ще е много.

Ползват се толкова картофи и домати съответно останалите продукти според това колко порции са предвидени.

Когато приготвим N броя картофи и N броя капачета от кръгчета домати за тях, може да са ни останали дамати, които никак не е лошо да се добавят към плънката с кайма, ако ли не могат да се надробят за салатка и ТОЛКОЗ !

*Големите картофи не пречи да ги пълним на части. Нарязваме големия картоф на подходящи за целта парчета и готово.

А на пазара няма само фрески гигант картофи, в момента с намират поне 10 вида по сорт и националност пататки.

е

Risotto- mexicano С твърде сложно нещо съм се захванала. Имам да изсипя цели две пакетчета с някакви неща. Едното във вряща вода, другото след 20мин. Дано не объркам нещо:)

Ползват се толкова картофи и домати съответно останалите продукти според това колко порции са предвидени.

Когато приготвим N броя картофи и N броя капачета от кръгчета домати за тях, може да са ни останали дамати, които никак не е лошо да се добавят към плънката с кайма, ако ли не могат да се надробят за салатка и ТОЛКОЗ !

*Големите картофи не пречи да ги пълним на части. Нарязваме големия картоф на подходящи за целта парчета и готово.

А на пазара няма само фрески гигант картофи, в момента с намират поне 10 вида по сорт и националност пататки.

Ок,само че май рецептата не беше твоя и не знам защо ти отговаряш.

С математиката съм скарана и я оставям за вас.

Както и дълбаенето на малки картофчета от различни сортове и какво да си правим останалите домати.

Аз си ги направих пълнените картофи по друга рецепта,която се оказа истинска.

Публикувано изображение

Няма такъв филм - рецептата е нечия. И в никакъв случай не подценявай математиката. :)

Аз примерно преди около осем години измислих една, единствена рецепта пилешки хапки по мексикански, измислих я заради точно определено месо от пилето, което се чудех как да оползотворя, за да няма излишни загуби.

И все пак не съм сигурна, че и някой друг не я прави.

Някой път ще ви я напиша, да видим дали я познавате.

Ок,само че май рецептата не беше твоя и не знам защо ти отговаряш.

С математиката съм скарана и я оставям за вас.

Както и дълбаенето на малки картофчета от различни сортове и какво да си правим останалите домати.

Аз си ги направих пълнените картофи по друга рецепта,която се оказа истинска.

Публикувано изображение

Ще имаме ли честта да узнаем "истинската рецепта"? :)

И още само един въпрос: тази снимка по-горе - твое собствено дело ли е?

Няма такъв филм - рецептата е нечия. И в никакъв случай не подценявай математиката. :)

Добре де-картофи пълнени с доматиииии,разбрах.

И не позна-има такъв филм.

Аз готвя на око,ясно ли ти е-

теглилки и мерилки не ползвам.

Математически уравнения ти си съставяй.

Ще имаме ли честта да узнаем "истинската рецепта"? :)

И още само един въпрос: тази снимка по-горе - твое собствено дело ли е?

А да,пропуснала съм източника-

белким другите го посочват,ама нали трябва с мен да се ядеш...

Пълнени картофи

Продукти : Грама

Картофи 300

Сирене 40

Яйце ---

Домати 10

Олио 100

Червен пипер 1

бекон 30

Начин на приготвяне: Обелените картофи се издълбават с чаена лъжичка. След това се изпържват много добре. Сиренето, яйцата и червения пипер се забъркват и с тази плънка се пълнят издълбаните картофи. Нареждат се в тавичка с отворите нагоре. Върху отворчетата се слагат резен бекон и нарязан домат и се пече в умерена фурна.Гарнира се с магданоз

qstiq.blogspot.com

P.S.Моите са още по-хубави

;)

А да,пропуснала съм източника-

белким другите го посочват,ама нали трябва с мен да се ядеш...

Всъщност ти си единствената, която продължава да поства чужди снимки без източник след предупреждение от моя страна тук, в тази тема. Толкова по въпроса за "другите".

За последен път ще ти направя официално предупреждение да внимаваш с тона, който си позволяваш към другите потребители в "Кулинар". Всеки твой пост – 1) с чужда снимка/рецепта без цитиран източник; 2) с непристоен тон към другите потребители – ще бъде санкциониран.

Редактирано от chain_reaction (преглед на промените)

Аз пък си сварих най-обикновен спанак с ориз.За десерт плодова салата с ябълки и овесени ядки,залята с мед и лимонов сок.

Редактирано от chain_reaction (преглед на промените)

За вечеря свински гърдички и задушени кралски печурки (не ме питайте какво им е кралското на сорта - сигурно това, че са с повечко тен Публикувано изображение, вкусова разлика с обикновените печурки не намирам)

Публикувано изображение

И едно малко връткаво индонезийско кексче, което на вкус е като палачинки (технологията на печене е много интересна - слоевете се пекат последователно на грил. Моите не са толкова много, колкото обикновено се правят, но като за първи път - става. Ама много яйца много нещо в рецептите. Четох, четох, та се замаях 20 жълтъка и 5 белтъка или пък 14 жълтъка и 10 белтъка - гати холестеролните бомби (макар че четох някъде, че яйцата не влияели върху холестерола.) Моето е "мъничко" - само с 6 яйчица. Публикувано изображение

Публикувано изображение

А къде е гуакамолето ?

Няма го-изядено е преди да се снима-

какво питаш пък ти

:speak:

Ястието няма име,или поне кумата ми,която се явява източника не ми е казала. Лук нарязан на филии-покрива се тавата Върху него се слага овкусеното със сол и черен пипер месо.Трябва да е по-сухо,в оригинал е телешко, у нас, свинско. Следват настъргани моркови. Накрая щедро се намазва с майонеза. Преди да се извади от фурната се поръсва с кашкавал. Определено е "зимно" ястие. Отбелязвам,че съм го правила и без морковите и има разлика във вкуса. Понеже сме разделени 50/50 в предпочитанията,редувам начина на приготвяне, утре е с моркови.

А къде е гуакамолето ?

Не е пасирано. Видях една рецепта под формата на салата, а не на паста, както се прави обичайно и реших да опитвам :)

Няма го-изядено е преди да се снима-

какво питаш пък ти

:lol6:

Изключително оригинално от твоя страна. Сигурно сега ще ни изтипосаш и оригиналната рецепта, за да не си капо :wors:

Следващият ми опит е

Пиле със сос бешамел

1 бр. пиле

500 мл сметана течна

100 гр масло

1л краве прясно мляко

50 гр масло

50 гр брашно тип 500

1.Нарязваме пилето на кужчета

2. Запържваме го до златисто в маслото, като го поръсваме със сол и малко чер пипер на вкус

3. Приготвяме соса:

топли се млякото

слага се брашно и сол на вкус в тигана

на умерен огън постепенно се прибавя млякото

бърка се, докато се получи желаната гъстота

4. Накрая слагаме и месото в соса и оставяме да покъкри малко на слаб огън

Много обичам такъв сос и се надявам да ми се получи :biggrin:

Много обичам такъв сос и се надявам да ми се получи :biggrin:

И аз - този и доматеният са ми любими :ph34r:

Много обичам такъв сос и се надявам да ми се получи :ph34r:

Галчик, сложи малко чесънче - става фантазия просто :biggrin:

Изключително оригинално от твоя страна. Сигурно сега ще ни изтипосаш и оригиналната рецепта, за да не си капо :rolleyes:

Как ли пък не-нямам си друга работа.

Ти си бъркала гуакамоле-ти си давай рецептата.

:blink:

Как ли пък не-нямам си друга работа.

Ти си бъркала гуакамоле-ти си давай рецептата.

:wors:

Не, аз по повод пълнените картофи на Галя и "твоята истинска рецепта"...Та за това реших, че ще се включиш :)

вчера забърках едни палачинки за вечеря. На два тигана стават много бързо. за тази вечер............... нямам си на идея какво да е :)

Не, аз по повод пълнените картофи на Галя и "твоята истинска рецепта"...Та за това реших, че ще се включиш :)

Аха,за доматените картофи говориш-ясно,вдянах.

Те ти истинската рецепта

http://qstiq.blogspot.com/2011/02/blog-post.html

А на нейните рецепти къде са й източниците?

Как къде в главата и, моите идват от там в повечето случаи или от тефтерите ми, или от рецептурниците на ОХ

А стига де, ако реша примерно аз да напиша рецептата на мусаката, кой ще е източника ?

Та тя мусаката е древна като света, де ще и търся дирите на първоизточника. :whist:

Няма се караме сега и в кухнята я, или ще си ги мерим.

Ако става за въпрос тук всички картинки са си лично мои, аз съм правила и рецептите и съм ги снимала, специалисти само са ги пригодили за интернет, за да са видими от всички краища и компютри.

P.S. А колко снимки още имам, просто идея си нямаш ... от коктийли, на храни, на шведски маси ...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.