Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво ще готвите днес?

Featured Replies

Какаови сладки с пълнеж от "Нутела" по тази рецепта >>

Много са вкусни, утре ще черпя с тях.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 110,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Снощи направих тази многолистна питка по рецепта на Рони

• Направих тези египетски сладки (маслени сладки с дъх на портокал и канела и пълнеж от ядки, стафиди и фурми)

• Вчерашната ирландска яхнийка с говеждо на Дарки, но вариантът с грах, картофки и морковчета. Не знам кое повече ми хареса - биричката Kilkenny или яхнийката

Публикувани изображения

След като Вили вчера сериозна ми раздразни стомаха :D , днес нямаше къде да се ходи и го ударихме на кееееееееекс... Ей го и моето творение... П.П Следва да направя и манджата...месо с картофи и гъби...

post-37758-0-79386700-1297505958_thumb.j

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Основно си имам за днес от вчера, но не мога да се сдържа да несе изфукам с десерта.

Да не говорим, че едвам се сдържах да не си налея бренди ...

И така: Кекс с орехи и прословутите мъфини - които са си чист кекс, аз ги направих от боядисаното с нескуик тесто, орехи и парче шоколад вмъкнах.

Рецептата е на око, каквото има в хладилника и шкафа с продуктите.

Ако има въпроси за съотношенията с радост ще откликна. :)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Вече започваш да ме "дразниш " със своите рецепти. Да не би случайно да ти трябва човек, който да ти прекопае градинката? Мама ме е научила и да сея някои зеленчуци. А през почивката по едно кекче с бренди никак няма да ми е зле! Ако съм нахален, ще ме "съкратиш" по член 22.

Ще метна татарски кюфтета на скарата и ще забъркочкам една зелена салатка

:ph34r:

Публикувано изображение

Моме! Къде си ми тръгнала с тия 2 кюфтенца и с тоя "гюрлюк" ? С 250 грама кайма аз правя само едно. Ако ще ядем кюфтета, поне да са по големички. А може би това е за котето? Иначе хубаво, ама да не съм ти в къщата!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Вече започваш да ме "дразниш " със своите рецепти. Да не би случайно да ти трябва човек, който да ти прекопае градинката? Мама ме е научила и да сея някои зеленчуци. А през почивката по едно кекче с бренди никак няма да ми е зле! Ако съм нахален, ще ме "съкратиш" по член 22.

Мноооого точно улучи момента, утре по план се плеви цветната градина, сега ще меся тесто за тутманик и кифлички, а има още половин кекс и два мъфина.

Така, че мотичката на рамо и право на автобуса :tease:

Като се настроя психически за белене на картофи, ще направя мусака. Очаквам вдъхновение и започвам:yanim:

Заменям купичка супа топчета срещу тава мусака Публикувано изображение

Заменям купичка супа топчета срещу тава мусака :yanim:

А де- кон за кокошка, ама кое е коня... кое кокошката:withflowers:

(само да вметна, че тавата е вече във фурната, и даже има мусака в нея)

Правих телешко тас кебап- не се получи лошо.Хапнахме на обяд с картофена салатка!

Продържавам с благодарностите - Ем, Господ здраве да ти дава, на теб и любимите ти динозаври! Добре се сетих да поровя из блога ти за да зарадвам домашните с нещо различно! Справих се повече от блестящо! В крайна сметка нарамила половин тава милинки ходих до майкини да дегустират - по приказката чирака надминавал майстора си...Събрала комплиментите се прибрах и чакам времето за вечеря за да прибера още овации....:)

Ей, да се изфукам:

Публикувано изображение

Продържавам с благодарностите - Ем, Господ здраве да ти дава, на теб и любимите ти динозаври! Добре се сетих да поровя из блога ти за да зарадвам домашните с нещо различно! Справих се повече от блестящо!

Ей, да се изфукам:

ОООООООО!!!!! ТОВА е направо СТРАХОТНОООО! Ти си моята ГОРДОСТ!!!! :)

между другото това тесто е божествено и за мекички и за кифлички и за соленки и за каквото се сетиш :)

Аз имам един въпрос . . . смятам да зимам телешки език и бих помолил за предложения какво да го правя да знам какво още ще ми трябва :rolleyes: . Предварителни благодарности

Аз имам един въпрос . . . смятам да зимам телешки език и бих помолил за предложения какво да го правя да знам какво още ще ми трябва :rolleyes: . Предварителни благодарности

трябват ти приятели щото е срамота да си го ядеш сам :blink:

вариш и панираш

или вариш и го режеш като сухо мезе и поръсваш с червено пиперче

и на пастърма става

Редактирано от emmi (преглед на промените)

трябват ти приятели щото е срамота да си го ядеш сам :D

вариш и панираш

или вариш и го режеш като сухо мезе и поръсваш с червено пиперче

и на пастърма става

То хубаво срамота си го ям сам, ама като няма с кой какво да правя http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

За паниране не се бях замислял, макар че би трябвало да е близко до ума, ама някои хора не се сещаме за такива неща :cool: Пък и ддз мислех нещо малко по- така (не че знам какво очаквам де :D :D :D ). Но благодаря за предложението ;)

Аз ще пържа наденица. :)

:yanim:

И аз съм на наденица,но сурова,ще я метна на грил тигана +

Картофино - ако не сте го опитали още,пробвайте,страхотно еееее мммм,и трите вида са супер

:lick lips:

и :salad:

Вчерашната ирландска яхнийка с говеждо на Дарки, но вариантът с грах, картофки и морковчета.

Не знам кое повече ми хареса - биричката Kilkenny или яхнийката Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ммммммм, браво! Сядвам и с препечен бял хлебец и един Пейл Ейл. П.П. Аз па, как нескромно ти се натресох на трапезата. Хич не се оглеждай, ами хващай метлата да ме гониш, че току виж не останал и грам яхния...

Хайде де, давайте идеи, че нямам нищо сготвено, горд притежател съм на голямо охладено пиле и за сега само пилешката супичка на Веси ми е в главата.

Всъщност имам и половин килограм истински, почистен, нарязан, замразен спанак, също всички останали сухи продукти има в шкафа.

Сега отивам да разфасовам пльока, за да започна супичката, а от вас очаквам предложения за второто. :)

Публикувано изображение

причина за редакцията: супичката била на Вес, не на Емчи.

Редактирано от Вили* (преглед на промените)

Някаква супер измислена супа - квот намеря Публикувано изображение + бисквитена тортичка с кисело мляко, заквасена сметана и сладко от горски малини.

Супата няма да я снимам Публикувано изображение

Публикувано изображение

Днес ще правя пържоли на фурна, но ще ги начукам, ще ги подредя в тавата. Отгоре ще поръся сол, черен пипер и червен пипер - само за цвят и лек привкус. Ще Нарежа 2-3 глави лук на филийки и ще ги посипя върху пържолите, а и между тях. Е, и малко вода ще сложа в тавата.

Досега не съм пробвала така с червен пипер. Чудя се дали да не сложа и малко топено сирене, че имам в момента :cool:

Днес ще правя пържоли на фурна, но ще ги начукам, ще ги подредя в тавата. Отгоре ще поръся сол, черен пипер и червен пипер - само за цвят и лек привкус. Ще Нарежа 2-3 глави лук на филийки и ще ги посипя върху пържолите, а и между тях. Е, и малко вода ще сложа в тавата.

Досега не съм пробвала така с червен пипер. Чудя се дали да не сложа и малко топено сирене, че имам в момента :)

сложи гъбки

и сложи пърдЖолките отгоре върху лука и гъбките- като на канапе :cool:

Преди да се свари е добре да се поблъска малко за да му умекнат жилите. След добра сваряване можа да се яде и така направо, без никакви други грижи, може да се панира, може да се направи супичка с малко фиде - отнема няколко минутки. Ако имаш повече време и старание погледни кулинарните книги но според мне не си заслужава толкова старание http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.