Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво ще готвите днес?

Featured Replies

Нали съм инат Стрелец,та се бъркам у разни екшъни като тия рибени кюфтета

Ще чакам някое вещо лице да каже за млечния сос,до тогава ще караме без сос.

Пък и да не излезе нещо-ангорката ще се зарадва много.

Лошо й стана като метнах филетата в робота да ги меля,ама ще слуша ей тва на първо време

Това за комбинацията от риба и мляко не е задължително да ти стане нещо, просто е изключение за хората със по-слаб стомах, понеже се получава химична реакция от смесването на двете храни и се забавя храносмилателния процес, а от там се препоръчва и избягването на комбинацията. Иначе нищо няма да ти стане.

Редактирано от viiipeer (преглед на промените)

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 110,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Снощи направих тази многолистна питка по рецепта на Рони

• Направих тези египетски сладки (маслени сладки с дъх на портокал и канела и пълнеж от ядки, стафиди и фурми)

• Вчерашната ирландска яхнийка с говеждо на Дарки, но вариантът с грах, картофки и морковчета. Не знам кое повече ми хареса - биричката Kilkenny или яхнийката

Публикувани изображения

Това за комбинацията от риба и мляко не е задължително да ти стане нещо, просто е изключение за хората със по-слаб стомах, понеже се получава химична реакция от смесването на двете храни и се забавя храносмилателния процес, а от там се препоръчва и избягването на комбинацията. Иначе нищо няма да ти стане.

За обяд -пържени гъби печурки и омлет.За вечеря-пилешка супа и два вида десерт-мляко с ориз и крем ванилия.

emmi, много ти благодаря за съвета. За целия форум , вече е ясно, че съм много зле с готвенето :offtopic_s: . От тебе разбрах, че когато е пресолено едно ядене, с чаша вода може да се спаси, като се превърне в чобра ( супа ). Едно лесно решение, ако човек няма нищо против чорбите или му е все тая ... ядене или чорба. Chain_reaction, много съм ти благодарна за съвета, защото очаквах да си оправя яденето и то да си остане ядене.

Картофено пюре с лучени кръгчета и бекон :P

Гледах Тиган Звездев тази сутрин, много фешън фейс имаше. Като изключа, че кръгчетата от Ина съм ги гепила, нейните по-така ми се сториха :baby:

Редактирано от diadia (преглед на промените)

Картофено пюре с лучени кръгчета и бекон :)

Гледах Тиган Звездев тази сутрин, много фешън фейс имаше. Като изключа, че кръгчетата от Ина съм ги гепила, нейните по-така ми се сториха :)

Възбуди любопитството ми. Току-що погледнах какво е творил Звездев. Струва ми се много вкусно, нищо че е много калорично (то нали за това са мъжете до нас Публикувано изображение)

Десерт - кекс.

телешко с картофи на фурна.

Възбуди любопитството ми. Току-що погледнах какво е творил Звездев. Струва ми се много вкусно, нищо че е много калорично (то нали за това са мъжете до нас Публикувано изображение)

Много хубаво стана, ама на снимка мога да ти осигуря само празната тавичка :cool:

За днес още не знам , но за закуска спретнах едни палачинки ( по молба на Негово Височество)...

Има и за вас, идвайте... :blink:Предлагам лесен избор - с течен шоколад или кайсиево сладко....Брат ми как ги яде с лютеница - не знам - отврат....

Публикувано изображение

Пилешки бутчета с картофи.По молба на детето.

Аз това ще правя, но утре и по молба на голямото дете Публикувано изображение

А преди малко приключих с първото си хлебче, което хлебопекарната направи по тази рецепта >>

Ментово-портокалов хляб

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Е тва е много врътканица,много чудо,не е истина просто-

солена палачинкова торта.

Дано го докараме до нещо,пък и да не го докараме-ще се изяде,спор няма.

Ангорката все ще е на кяр

:magnifier:

Публикувано изображение

Казвала ли съм ви, че правя най-вкусните картофени кюфтета на света: :ass::ass::ass:

Публикувано изображение

Английски чаен кекс

Публикувано изображение

Публикувано изображение

А някой да е чувал за ябълков сладкиш с основа бисквити, после нишесте и отгоре не е ясно какво има (освен ябълките) и това нещо се пече? Публикувано изображение

Казвала ли съм ви, че правя най-вкусните картофени кюфтета на света: :yanim::):)

шъ извиняваш, но моите също са най-вкусните картофени кюфтета на света :ass::ass::ass:

Публикувано изображение

Днес въобще не възнамерявам да готвя. Поръчах китайско :)

Ех сега да имаше един ориз с пилешко и зеленчуци ... :P

шъ извиняваш, но моите също са най-вкусните картофени кюфтета на света

Такава обида ми нанесе... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif Предизвиквам те на дуел... :blink: Намери си двама дегустатори

Такава обида ми нанесе... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif Предизвиквам те на дуел... :cheers: Намери си двама дегустатори

Да ви имам проблемите :cheers:

Да са вкусни, да са вкусни, колко да са вкусни ?! все пак е само картоф.

Не е не начукана, добре, но не прекалено подправена свинка пържолка на скара, добре изпечена, но не прекалено.

Не е драно пиле с плънка от ориз, кайма и стафиди.

Не е печено пиле.

Не е дори студено пушена скумрия която е моята вечеря тази вечер.

все пак е само картоф, гарнитура някаква, предястие някакво :cheers:

Да ви имам проблемите :biggrin:

Да са вкусни, да са вкусни, колко да са вкусни ?! все пак е само картоф.

Не е не начукана, добре, но не прекалено подправена свинка пържолка на скара, добре изпечена, но не прекалено.

Не е драно пиле с плънка от ориз, кайма и стафиди.

Не е печено пиле.

Не е дори студено пушена скумрия която е моята вечеря тази вечер.

все пак е само картоф, гарнитура някаква, предястие някакво :wink12:

няма значение - ще се дегустираме :)

А някой да е чувал за ябълков сладкиш с основа бисквити, после нишесте и отгоре не е ясно какво има (освен ябълките) и това нещо се пече? Публикувано изображение

Виж тази рецепта,мисля че може и ябълки да се добавят

:biggrin:

Бисквитена торта с карамелено-сметанов крем

Публикувано изображение

Необходими продукти:

2 пакетчета бисквити(ползвам "Пети бер"-бели и с какао,големи опаковки)

1ч.ч.мляко или сок от компот

за крема:

1л.прясно мляко

6с.л.захар

2яйца

6с.л.брашно

ванилия

400мл.течна сладкарска сметана

какао или шоколадови пръчици за поръсване

В тенджерката,в която ще варим крема сипваме 3с.л.захар и слагаме на котлона да се карамелизира.Когато захарта покафенее,внимателно изливаме 700мл.от млякото и оставяме на котлона,като разбъркваме периодично,докато карамела се разтопи.Добавяме и останалите 3с.л.захар.В купичка разбиваме яйцата,добавяме брашното,ванилията и останалото мляко и разбъркваме до хомогенна смес.Изливаме я в заврялото мляко с карамел и бъркаме 5-6мин до сгъстяване.Охлаждаме крема до стайна температура.

Разбиваме сметаната и като продължаваме да бием с миксер на ниски обороти добавяме охладения млечен крем,лъжица по лъжица.

В правоъгълна форма 30/20см,редим бисквитите,като предварително ги топваме за бързо в мляко или сок от компот.Нареждаме пласт от белите бисквити,заливаме с крем.Следващия ред е от какаовите бисквити и пак крем.И докато свършат бисквитите и крема,най-отгоре намазваме с крем и поръсваме шоколадови пръчици.Ако сме предвидили какао,го поръсваме преди поднасяне.

Тортата е добре да престои поне една нощ в хладилник,за да стегне.

bg-mamma.com

Виж тази рецепта,мисля че може и ябълки да се добавят

О, благодаря много! Изглежда страшна! Още утре ще я забъркам, тъкмо таткото е отпуска.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.