Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво ще готвите днес?

Featured Replies

За вечеря гювеч. За десерт сладкиша на Емми :)

Публикувано изображение

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 110,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Снощи направих тази многолистна питка по рецепта на Рони

• Направих тези египетски сладки (маслени сладки с дъх на портокал и канела и пълнеж от ядки, стафиди и фурми)

• Вчерашната ирландска яхнийка с говеждо на Дарки, но вариантът с грах, картофки и морковчета. Не знам кое повече ми хареса - биричката Kilkenny или яхнийката

Публикувани изображения

Обмислям едни пържени картофки със сиренце и салатка маруля. Хайде давайте други предложения, да видим дали горното ще издържи по привлекателност. :)

Обмислям едни пържени картофки със сиренце и салатка маруля.

Хайде давайте други предложения, да видим дали горното ще издържи по привлекателност. :)

вчера готвих като една луда. Пффф, кого лъжа? Всяка вечер готвя. Обаче много се надявам като се прибера да открия достатъчно манджа за вечеря за да не готвя. Обаче пък няма да има за обяд......... А когато имам книжка за четене...

Бях сварила свинско и вчера направих една супичка и яхния с картофки, лук, моркови, бамя и зелен боб. Бамята и зеления боб ги измъкнах от фризера в последния момент.

Супата ще са я изяли. Обаче яхнията ме съмнява. Заради зеления боб и бамята :)

вчера готвих като една луда. Пффф, кого лъжа? Всяка вечер готвя. Обаче много се надявам като се прибера да открия достатъчно манджа за вечеря за да не готвя. Обаче пък няма да има за обяд......... А когато имам книжка за четене...

Бях сварила свинско и вчера направих една супичка и яхния с картофки, лук, моркови, бамя и зелен боб. Бамята и зеления боб ги измъкнах от фризера в последния момент.

Супата ще са я изяли. Обаче яхнията ме съмнява. Заради зеления боб и бамята :)

Да беше оставила зеления боб и бамята във фризера и яхнията няма да е останала. :)

Да беше оставила зеления боб и бамята във фризера и яхнията няма да е останала. ;)

нали? :lol6:

но аз обичам и зелен боб и бамичка :)

нали? ;)

но аз обичам и зелен боб и бамичка :)

И аз ги обичам, вчера заради зеления фасул, ядох нещо средно мужду супа и яхния.

Зелен фасул, ориз и рядък сос, не беше лошо, но ориза направо не си беше на мястото там. :lol6:

Не съм яла гювеч година вече.

Сетих се, че не съм ви препоръчала консервата на "Сторко" в кутия, отваря се отгоре с халкичка.

Скъпичък е (вече е около 3 лева), но си заслужава - може с лъжицата направо от кутията да се яде, толкова добре е приготвен.

Сетих се, че не съм ви препоръчала консервата на "Сторко" в кутия, отваря се отгоре с халкичка.

Скъпичък е (вече е около 3 лева), но си заслужава - може с лъжицата направо от кутията да се яде, толкова добре е приготвен.

аз с моите капризи изобщо не можеш да ме накараш да ям купешка манджа http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Да,"Сторко" е най-хубавия гювеч от всички които съм опитвала - наистина става и за готвене и за директна консумация. :)

аз с моите капризи изобщо не можеш да ме накараш да ям купешка манджа http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Абе и аз така приказвах, преди случайно да го открия.

В последно време малко го развалиха - признавам, но пак е най-добрия от магазин. :)

Довечера ще си направя гювече ще сложа вътре парче суджук, яйце, лук, малко доматено пюре или сос, и кашкавал или сирене. п.п След ревизия на хладилника може и да има промени в съдържанието на гювечето. :)

Редактирано от ludfen (преглед на промените)

Салата Табуле

Рецепта

О, салатката е много свежа и вкусна. Научих за нея от chain-reaction, която преди време сподели рецептата с нас. Заслужава си не, ами си заслужава много Публикувано изображение

Поздравления за избора Публикувано изображение

Пълнени картофи с кайма

Продукти:

1 кг картофи

500 гр кайма

500 гр домати

150 гр ориз

100 гр лук кромид стар

60 мл олио

2 гр черен пипер млян

Приготвяне

1.Нарежете лука наситно и го задушете в мазнината

2.Прибавете каймата и ориза, сол и черен пипер

3.Обелете и измийте картофите

4.Отрежете им капачета и ги издълбайте

5.Напълнете ги с каймата и ги 'запушете' с филийка домат

6.Сипете в тавата малко вода и ги сложете да се пекат, докато се зачервят

7.Вътрешността от картофите запазете за пюре.

Това ще е днес :whist:

Пълнени картофи с кайма

Продукти:

1 кг картофи

500 гр кайма

500 гр домати

150 гр ориз

100 гр лук кромид стар

60 мл олио

2 гр черен пипер млян

Приготвяне

1.Нарежете лука наситно и го задушете в мазнината

2.Прибавете каймата и ориза, сол и черен пипер

3.Обелете и измийте картофите

4.Отрежете им капачета и ги издълбайте

5.Напълнете ги с каймата и ги 'запушете' с филийка домат

6.Сипете в тавата малко вода и ги сложете да се пекат, докато се зачервят

7.Вътрешността от картофите запазете за пюре.

Това ще е днес :)

:P

Супер,това трябва да се пробва,стига да ме хване музата да дълбая.

Само един въпрос-

къде отива това половин кило домати-в сместа за пълнене или покрай картофите се нареждат?

:whist:

:wors:

Супер,това трябва да се пробва,стига да ме хване музата да дълбая.

Само един въпрос-

къде отива това половин кило домати-в сместа за пълнене или покрай картофите се нареждат?

:)

Ами кило картофи не са малко и за всеки да има похлупаче. Може пък и по-малко да трябва. Ще ти кажа по-късно, като приключа :P

Руло Стефани-

ама моето е мързеливо понеже не си падам по завъртяни работи-

в кексова форма-кайма,плънка,кайма.

Печеш и готово.

Публикувано изображение

ОФ ОФ ОФ ...

само да я докопам подстрекателката, само да я докапам ще и скъсам плитките на тази Пипилота Виктуалия ....

Публикувано изображение

Утре по някое време ще споделя и за вкуса :super:

Руло Стефани-

ама моето е мързеливо понеже не си падам по завъртяни работи-

в кексова форма-кайма,плънка,кайма.

Печеш и готово.

Публикувано изображение

Ако знаеш колко обичам такова нещо. Мням, мням... Какви са тия червенките нещица при краставичките и морковките? Събудиха любопитството ми! Да не са сушени домати?

ОФ ОФ ОФ ...

само да я докопам подстрекателката, само да я докапам ще и скъсам плитките на тази Пипилота Виктуалия ....

Утре по някое време ще споделя и за вкуса :cool:

що бе? :speak: Я, виж как хубаво изглежда :)

Давай, режи едно парче за кафето :)

Ако знаеш колко обичам такова нещо. Мням, мням... Какви са тия червенките нещица при краставичките и морковките? Събудиха любопитството ми! Да не са сушени домати?

Верен отговор-сушени домати са

Питка с чери доматчета. Няколко пъти я правих - все разкошна става (уф, рецептата хваля, не се хваля Публикувано изображение)

А, трябва да се похвалиш Федорка.

Гледам твоята питка изглежда твърде по-добре от оригинала. :rolleyes:

Всъщност това е вид козуначено тесто, нали?

Имам въпрос:

Маята задължително ли е да е суха?

аз ползвам винаги прясна, не обичам сухата.

P.S. А стръка розмарин е направо разкоша на цялата композиция. :)

Всъщност това е вид козуначено тесто, нали?

Имам въпрос:

Маята задължително ли е да е суха?

аз ползвам винаги прясна, не обичам сухата.

Благодаря, Вили Публикувано изображение

Не знам дали е вид козуначено тесто, но вкусът му не е като на козунак, а на вкусна питка. Доматките са чудесно допълнение (аз обожавам домати всякакви - печени, сурови, консервирани, мариновани, сушени... то остана ли друго Публикувано изображение)

Става и с прясна мая.

Днес най-сетне успях да пробвам беления боб на Крина, който от няколко месеца стои в шкафа. Много съм доволна.

Една манастирска бобена чорбица

Публикувано изображение

И едно предястие - рулца от сьомга с пълнеж от крема сирене и заквасена сметана

Публикувано изображение

и мисля, че прекалих с водката Публикувано изображение

Редактирано от fedora (преглед на промените)

Благодаря, Вили Публикувано изображение

Не знам дали е вид козуначено тесто, но вкусът му не е като на козунак, а на вкусна питка. Доматките са чудесно допълнение (аз обожавам домати всякакви - печени, сурови, консервирани, мариновани, сушени... то остана ли друго Публикувано изображение)

Става и с прясна мая.

Днес най-сетне успях да пробвам беления боб на Крина, който от няколко месеца стои в шкафа. Много съм доволна.

Една манастирска бобена чорбица

Публикувано изображение

И едно предястие - рулца от сьомга с пълнеж от крема сирене и заквасена сметана

Публикувано изображение

и мисля, че прекалих с водката Публикувано изображение

И аз бих похапнал рулца от сьомга, и бобена чорбица - нищо че днес е Месни заговезни.Може и на постно :cool:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.