Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Топ 10 - Любовни романи

Featured Replies

• Автор

Необходимо ли е да са само имена на главни герои и героини?

Не, имена от романите, ако искаш пиши и по-второстепенни герои, стига да ги помниш :) няма те ограничения

Редактирано от hol_back_girl (преглед на промените)

• Отговори 941
  • Прегледи 295k
  • Създадено
  • Последен отговор

Интересна класация, а и има богат материал за нея. Колко пъти ме е напушвал смях заради някое изчанчено име само аз си знам. Примерно в един роман главната се казваше Мари. Това добре, но защо през цялото време авторката я наричаше Мара идея си нямам. Това и било галеното име, представете си само. Все ми идеше да я нарека Мара магарицата :eek: Въобще на авторите страшно им работи въображението, чак някой път се унасят. Ето имената, които ми звучат прекалено особено, някои дори са чак шантави. Забележете, че повечето са женски. 10. Алпин Маккей- Ангел на нощта 9. Пърси на Малори 8. Кингсли Латам- Прегърни ме силно 7. Кайро Кълхуун- Обещай ми лунна светлина 6. Шарис Хаманд- Нежен вихър 5. Синджан Шербрук- Съдби в окови 4. Темпъл Лонгуорт- Керван за Багдад 3. Руфъс Декатур- Откраднатата годеница 2. Тирон Райкрофт- Завинаги в твоята прегръдка 1. Пакстън Гаяр Шамберен- Целувка в нощта

За Ерик от трилогията на Елизабет Лоуел е споменато в книгата "Подвижна мишена".Накратко е разказана неговата любовна история със Серена - магьосницата-тъкачка.

Едно въпросче: Имаш предвид този Ерик, от който е започнала историята, а не този съвременния Ерик Норт, който сега е със Серена Чартърс, нали?

Да, ще бъде интересно да прочетем по-подробно за първоисторията.

И кои са другите 2 книги - може ли заглавията им и дали са издавани на БГ.

Ето ги имената, за които аз се сещам:

1. Бо Сен Жюл - "Дете на порока" - книгата не съм я чела, но с една приятелка си умряхме от смях и подигравки за мъжествения Бо Сен Жюл докато четохме описанието. Публикувано изображение

2. Ванора - "Лъвското сърце"

3. Порция - "Откраднатата годеница" - тези и двамата (с Руфъс) как са ги събрали не знам :)

4. Джозефина (Херцогинята) - "Цената на рая" - само ще дам цитат, много съм се смяла с тази книга Публикувано изображение :

" Тези думи най-сетне предизвикаха интерес у него.

— Някой ще ми обясни ли какво означава това?

— Тя иска да каже, милорд, че чичо ви е оставил вратичка за спасение. От вас наистина се очаква да се ожените за наследница и той ви я е избрал. Няма да преживеете никакви неприятности, милорд, ако просто се ожените за Херцогинята.

...

— Да се оженя за нея? Да се оженя за Джозефина? — измери я от горе до долу, задържайки погледа си на всяка извивка на тялото й. — Да се оженя за човек с толкова грозно име? Представям си колко отвратително ще звучат признанията ми в любов, когато произнасям Джозефина. Признавам, че това или ще ме накара да треперя от погнуса, или да се кикотя като ненормален. Сигурен съм, че се шегувате, господин Уикс. Подозирам, че става дума за някой от поредните капани, заложен от чичо ми. Е?"

5. Шимейн О'Хърн - "Като цвят по течението"

6. Гейдж Торнтън - "Като цвят по течението" - ами явно щом единия е със странно име, авторката веднага слага и другия така.

7. Рурк Бошан - "Шана"

8. Бялата върба - "Диви мъгли" - или иначе Дамита - и двете са ми еднакво смешни, а тука спокойно мога да сложа и любимия й - Железния облак :lock:

9. Лайънъл дьо Кьор, по-известен като "Лъвското сърце" - доста глупаво ми звучи на български

10. Едуина - "Постеля от рози" - лелята на главната

Редактирано от tanushi (преглед на промените)

Хм, като се замисля, имената май не ми правят кой знае какво впечатление, когато са странни. До сега не ми се е случвало да ми е трудно да чета книга, заради името на героя. Но пък не отричам, че си има някои бисери, които леко дразнят на фона на самото произведение. А ето и провинилите се пред мен (за които се сещам в момента):

1. Хонория Стърлинг - "Огърлицата", Мелинда МакРей /То бива книгата да е скучна, но и името на героинята не спомогна, въобще какво е това Хонория!/

2. Гай де Йънг - "Пиратът", Кони Мейсън /Самото име не ми е много на сърце, някак си не мисля, че подхождаше на героя./

3. Аугуста Болингър - "Рандеву", Аманда Куик /Не съм чела книгата, но не съм очарована от името, което е избрала авторката./

4. Син Джин - "Лунна страст", Мари Ферарела /Книгата е трепач и знам, че това е по-скоро прякор, но докато я четох все правих асоциации с алкохола, пък то аз син алкохол, пък и пембен да е, не обичам. Но пък откъде да знае авторката, че на български език ще се получи такъв "бисер"./

5. Паша Дюра - "Грехопадение", Сюзън Джонсън /От една страна е екзотично име, но пък човека не пасе крави, уви, така е с нашия роден език./

6. Аздис Йона - "Лунна красавица", Хелън Митермайър /Може и да е автентично име за викингска принцеса, но за име на жена не ми харесва./

7. Тристан - "Любовницата на пирата", Джоана Линдзи /Пират, който се казва Тристан... не съм фен./

8. Порция Уърт - "Откраднатата годеница", Джейн Фийдър /Може би ако го бяха превели "Поршия" щеше да е по-добре./

9. Тирон - "Завинаги в твоята прегръдка", Катлийн Удиуиз /Всъщност не ме дразни много, по-скоро ми се набиваше на очи, когато го наричаха Тир. Нали ме разбирате - голям камион, кофти е когато катастрофира... /

10. Джозефина - "Цената на рая", Катрин Каултър /Поне за майтапа в книгата добре изигра роля ;) /

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

Едно въпросче: Имаш предвид този Ерик, от който е започнала историята, а не този съвременния Ерик Норт, който сега е със Серена Чартърс, нали?

Да, ще бъде интересно да прочетем по-подробно за първоисторията.

И кои са другите 2 книги - може ли заглавията им и дали са издавани на БГ.

Да,имам предвид точно този Ерик от средновековната трилогия на Лоуел.А Серена Чартърс е пра-пра-пра......внучка на онези Ерик и Серена.

Не разбрах втория ти въпрос - за другите две книги от средновековната трилогия ли питаш или от поредицата "Rarities Unlimited",в която "Подвижна мишена" е първата книга?

Редактирано от geneviev (преглед на промените)

Ето я и моята класация: 1. Розамунд 2. Аугуста 3. Порция 4. Борегар 5. Синджин 6. Руфъс 7. Тобиас 8. Лавиния 9. Елизия 10. Амброуз Това за мен са едни от най - гадните имена.....а то има и още, тия авторки къде им е акъла като си кръщават героите....луда работа :-)))

1.Темпъл Гордън - Волни и горди 2.Джолета Карес - Див жасмин 3.Частити Лорънс - Непорочност 4.Ротгар - Покорена от една целувка 5.Еме Ломот - Страст и омраза 6.Пилар - не се сещам от коя книга 7.Алпин Маккей- Ангел на нощта 8.Аздис Йона - "Лунна красавица" 9.Пеш дьо Курмон - Сбъднати мечти 10.Айлит - Рицар на любовта Ако човек се порови колко ли още интересни имена ще срещне. ;)

1.Пърси на Малори — Ама много му подхожда иначе.. Направо ми иде да му кажа „Къчи къчи, ела миличко да ти дам кокалче”.. Отлично галено псе би станало от него.. поне с досегашните му прояви.. Публикувано изображение

2.Синджан Шербрук от Съдби в окови — Е кажете, че името и заглавието на романа не си подхождат.. Всеки път като прочетях името й и в главата ми изникваше асоциация със синджир.. Публикувано изображение

3.Граф дьо Варен от „Падналите ангели” — Е то бива бива, ама да го кръстят на телешко варено, просто не бива.. Публикувано изображение

4.Аздис Йона от „Лунна красавица” — Ама как може такава дама да я кръстят на Азис.. и това ако не е подигравка.. Публикувано изображение

5. Хонория от „Огърлицата” — Авторката явно е мислела повече за хонорара си, отколкото за името на героинята.. или за цялата книга, ако съдя по скуката, която ме навяваше, докато я четох.. Публикувано изображение

6.Порция от „Откраднатата годеница” — Дали защото се предлагаше на порции, горката, са я кръстили така? Публикувано изображение

7.Шимейн от „Като цвят по течението” — Е те това се казва име.. Да се чуди човек откога имената на японски градове се използват в Средновековието за женско обозначение.. Публикувано изображение

8.Бо от „Дете на порока” — Пустото му бонбонче, все се сещах за едно бебе, което така си просеше бонбони: „`ска бооооо” :)

9.Гай от „Пиратът” — И като отредактираш книга с такъв герой, където при редакцията срещаш доста често името написано като „Гей”.. Е как да не се смее човек ми кажете.. Публикувано изображение

10.Годфри от „Любов извън закона” — Не знам защо, ама все очаквах да видя някъде изречението „Годфри яде гофрети”.. самата мисъл ме караше да се подсмихвам всеки път като срещнех името.. Публикувано изображение

Редактирано от Xesi (преглед на промените)

Xesi, коментарите ти са трепач! Публикувано изображение Трябва да се пробваш в писането на хумористични книги, от сега съм ти фен, да знаеш. ;)

Xesi, коментарите ти са трепач! Публикувано изображение Трябва да се пробваш в писането на хумористични книги, от сега съм ти фен, да знаеш. :yanim:

Публикувано изображение Деси откога ме навива да се включа в екипа на "Комиците".. Публикувано изображение

Публикувано изображение Деси откога ме навива да се включа в екипа на "Комиците".. Публикувано изображение

Е, тогава вече ще почна и да го гледам това шоу! Публикувано изображение

1.Пърси на Малори — Ама много му подхожда иначе.. Направо ми иде да му кажа „Къчи къчи, ела миличко да ти дам кокалче”.. Отлично галено псе би станало от него.. поне с досегашните му прояви.. Публикувано изображение

2.Синджан Шербрук от Съдби в окови — Е кажете, че името и заглавието на романа не си подхождат.. Всеки път като прочетях името й и в главата ми изникваше асоциация със синджир.. Публикувано изображение

3.Граф дьо Варен от „Падналите ангели” — Е то бива бива, ама да го кръстят на телешко варено, просто не бива.. Публикувано изображение

4.Аздис Йона от „Лунна красавица” — Ама как може такава дама да я кръстят на Азис.. и това ако не е подигравка.. Публикувано изображение

5. Хонория от „Огърлицата” — Авторката явно е мислела повече за хонорара си, отколкото за името на героинята.. или за цялата книга, ако съдя по скуката, която ме навяваше, докато я четох.. Публикувано изображение

6.Порция от „Откраднатата годеница” — Дали защото се предлагаше на порции, горката, са я кръстили така? Публикувано изображение

7.Шимейн от „Като цвят по течението” — Е те това се казва име.. Да се чуди човек откога имената на японски градове се използват в Средновековието за женско обозначение.. Публикувано изображение

8.Бо от „Дете на порока” — Пустото му бонбонче, все се сещах за едно бебе, което така си просеше бонбони: „`ска бооооо” ;)

9.Гай от „Пиратът” — И като отредактираш книга с такъв герой, където при редакцията срещаш доста често името написано като „Гей”.. Е как да не се смее човек ми кажете.. Публикувано изображение

10.Годфри от „Любов извън закона” — Не знам защо, ама все очаквах да видя някъде изречението „Годфри яде гофрети”.. самата мисъл ме караше да се подсмихвам всеки път като срещнех името.. Публикувано изображение

Оле-сълзи ми потекоха!

1.Ебенизър Скуайърс и Пердита Нордстранд-"Хиляди рози"/Бетани Кембъл-нужен ли е коментар?!

2.Пърси(Малори)

3.Бейнбридж(червено арлекинче)

4.Моли Пим и Даш ОДонъли-Укротяване на опърничавия/Нанси Мартин

5.Амброуз Сейнт Джеймс

6.Бакстър Сейнт Айвс-Аманда Куик(все се сещам за оправния секретар на лорд Кларънс )

7.Катон Гранвил-Джейн Фийдър(малко като кантон)

8.Порция(има ли гладни?)

9.Аласдеър-"Предсказанието"/Б.Дж.Джеймс-понякога авторите малко прекаляват.

10.Ролф и Улфрик-кое е по-гадно?

Ааа, коментар винаги е нужен.. А като видях имената на които си се спряла, просто не мога да се въздържа да коментирам някои от тях.. Публикувано изображение

1.Ебенизър и Пердита - Тези направо ме тушираха.. че и си подхождат - патока и далматинката Публикувано изображение (който е гледал анимации, няма начин да не помни Ебенизър Скрудж и 101 далматинци) Публикувано изображение

3.Бейнбридж - Абе доколкото си спомням, това беше име на миноносец от Военния флот на САЩ, ама знам ли.. този може и сапьор да е.. Публикувано изображение

4.Моли и Даш - Е какво пък - резонни са, едната се моли, другия е дащен.. Публикувано изображение

5.Амброуз - Ах, каква амброзия, безсмъртната храна на боговете.. Дайте ми го да си хапнааа.. Публикувано изображение

7.Катон - Тоа требе да е гулям филусоф.. Публикувано изображение

На мен пък Амброуз ми харесва, не знам защо, но намирам някакво очарование в герой с това име. Даже пиша роман, в който главният ми герой съм го кръстила така. Но това друга тема. ;)

На мен пък Амброуз ми харесва, не знам защо, но намирам някакво очарование в герой с това име. Даже пиша роман, в който главният ми герой съм го кръстила така. Но това друга тема. ;)

Маали.. може ли да си го прекръстя, като чета романа? :no-no:

Маали.. може ли да си го прекръстя, като чета романа? ;)

Споко, само бившата му жена ще го нарича така, това му е второто име, иначе си е Гейбриъл. ;) Пък и съм мнооооого далеч от сврършването. Скоро няма да ти се отдаде да го прочетеш.

Споко, само бившата му жена ще го нарича така, това му е второто име, иначе си е Гейбриъл. ;) Пък и съм мнооооого далеч от сврършването. Скоро няма да ти се отдаде да го прочетеш.

Аййй, Тихчо, недей така Публикувано изображение Как иска да се казва главния, хич не ми е зор, ама дано да довършиш книжката, та да й се порадваме на воля, мила Публикувано изображение

Аййй, Тихчо, недей така Публикувано изображение Как иска да се казва главния, хич не ми е зор, ама дано да довършиш книжката, та да й се порадваме на воля, мила Публикувано изображение

Отклонихме се доста от темата, но само да добавя, Боби, то аз с "Дебютантката" съм супер назад в писането, че не виждам кога ще й дойде реда на "Непреодолими прегради" / това е проек-името на книжката за въпросния Гейбриъл/. Така че разчитам на теб и на останалите от дружината да ме юркате здравата /като ми мине сесията/, че да се захвана по-сериозно. Публикувано изображение

Отклонихме се доста от темата, но само да добавя, Боби, то аз с "Дебютантката" съм супер назад в писането, че не виждам кога ще й дойде реда на "Непреодолими прегради" / това е проек-името на книжката за въпросния Гейбриъл/. Така че разчитам на теб и на останалите от дружината да ме юркате здравата /като ми мине сесията/, че да се захвана по-сериозно. Публикувано изображение

Тихи, внимавай какво си пожелаваш.. че аз не забравям.. ;) тя сесията ще свърши и после.. Аман ти е системата.. :beat: Само ще се чудиш как да ми ;) Има да викаш: Имам в скайпа ;)

Тихи, внимавай какво си пожелаваш.. че аз не забравям.. ;) тя сесията ще свърши и после.. Аман ти е системата.. :beat: Само ще се чудиш как да ми ;) Има да викаш: Имам в скайпа ;)

Стига да ме мобилизираш, нямам нищо против! Определено искам да я завърша книгата, поне една от всичките проекти, че да не е било напразно. :)

На мен пък Амброуз ми харесва, не знам защо, но намирам някакво очарование в герой с това име. Даже пиша роман, в който главният ми герой съм го кръстила така. Но това друга тема. :angry:

Как да не ти харесва мъж като Амброуз Девлин Сейнт Джеймс?!Той милия сигурно заради някой дядо е пожертван ,както често се случва по наще ширини.

А иначе Гейбриъл е хубаво име,издай нещо от сюжета :angry22: .

Как да не ти харесва мъж като Амброуз Девлин Сейнт Джеймс?!Той милия сигурно заради някой дядо е пожертван ,както често се случва по наще ширини.

А иначе Гейбриъл е хубаво име,издай нещо от сюжета :rolleyes: .

Имам още доста работа по сюжета честно казано, а и съм сигурна, че като тръгна да пиша постоянно ще го променям. Но за сега идеята ми е: книгата започва със сцена, в която съпругата на Гейбриъл му заявява, че го напуска (тя е отрицателния герой), а той милия даже не се трогва на опитите й да вдигне скандал, тъй като брака им никога не е вървял (той е отсъствал доста защото е участвал във войните на Англия с Наполеон и жена му през това време си е намерила любовници да убива скуката). И така след 3 години брак (май толкова ги бях писала) Гейбриъл е пак свободен като птичка и баба му (мисля да я напиша като доста напостиста бабка) пак му пили на главата, че иска правнуци, въпреки, че е доволна, че се е оттървал от "хиената". За главната още са ми смътни нещата, за сега съм решила, че ще живее с леля си, тъй като малко след дебюта й, родителите й ще са загинали. Естествено от тогава тя няма да се е появявала в обществото, но накрая лелята ще я изнуди. Тъй че може да ги срещна на някой бал или нещо то сорта, ще включа и шушкания по тях адрес, също и бившата му ще реши, че не й изнася той толкова бързо да я замени и ще започне да им прави мръсно. Въобще мисълта ми е книгата да оправдае заглавието си. Но съм оставила измислянето на подробностите, когато седна да пиша. Защото за "Дебютантката" го бях натъкмила целия сюжет, пък после в движение промених доста неща. Публикувано изображение

Оу, отплеснах се. Пете, извинявай, че разводнявам темата.

То имената може и да не са, но от заглавието който си избрала се подразбира че трябва да се очаква доста обещаващ сюджет; хайде малко мотивация и от мен /не обичам името "Гейбриъл" ама очаквам с нетърпение да чета за твоя Гейбриъл и как преодолява преградите Публикувано изображение

Имам още доста работа по сюжета честно казано, а и съм сигурна, че като тръгна да пиша постоянно ще го променям. Но за сега идеята ми е: книгата започва със сцена, в която съпругата на Гейбриъл му заявява, че го напуска (тя е отрицателния герой), а той милия даже не се трогва на опитите й да вдигне скандал, тъй като брака им никога не е вървял (той е отсъствал доста защото е участвал във войните на Англия с Наполеон и жена му през това време си е намерила любовници да убива скуката). И така след 3 години брак (май толкова ги бях писала) Гейбриъл е пак свободен като птичка и баба му (мисля да я напиша като доста напостиста бабка) пак му пили на главата, че иска правнуци, въпреки, че е доволна, че се е оттървал от "хиената". За главната още са ми смътни нещата, за сега съм решила, че ще живее с леля си, тъй като малко след дебюта й, родителите й ще са загинали. Естествено от тогава тя няма да се е появявала в обществото, но накрая лелята ще я изнуди. Тъй че може да ги срещна на някой бал или нещо то сорта, ще включа и шушкания по тях адрес, също и бившата му ще реши, че не й изнася той толкова бързо да я замени и ще започне да им прави мръсно. Въобще мисълта ми е книгата да оправдае заглавието си. Но съм оставила измислянето на подробностите, когато седна да пиша. Защото за "Дебютантката" го бях натъкмила целия сюжет, пък после в движение промених доста неща. Публикувано изображение

Оу, отплеснах се. Пете, извинявай, че разводнявам темата.

А може ли в книгата ти да има и отвличания, малки комични недоразумения, закачки и т.н. :rolleyes: Ха ха виж ме пък и мен /сякаш това е концерт по желание ама няма как не можах да се стърпя че щото обичам много да ги чета тези от тоя сорт :go ahead:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.