Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Топ 10 - Любовни романи

Featured Replies

• Автор

Момичета ето ги и десетте най-добри романа на Джуд Деверо (гласувахме за общо 18 книги) Десето място с 51 точки за началото на сагата за братята Аскот - "Джудит", общо взето с тази книга и познатата по света серия Velvet Деверо става известна писателка в областта на любовните романи. Романа е публикуван през 1981 г., като сюжета му е основан на сблъсъка между главните героите, които от врагове се превръщат във влюбени, но трябва да се преборят с доста препятствия за да защитят любовта си. Освен това авторката много умело ни показва и останалите братя, които виждаме в следващите книги, без да ги натрапва, но и достатъчно често, за да можем да си изградим представата за тях. Личното ми мнение е че ако беше малко по-забавна, книгата щеше да бъде доста по-напред в класацията! Девета позиция за "Черният отмъстител" с 57 точки. Книгата излиза през 1987 г. и ако не греша е първа от поредицата за Монтгомъри. Хубава история в стила на Зоро, заслужено място в десетката! Осмо място за книга втора от поредицата за James River - "Рийгън" с 59 точки. Много приятна книжка, като изключим дългата раздяла между героите, която слава богу се изразяваше в 5 страници, огромно впечатление ми направи израстването на Рийгън като героиня, която от боязливо дете се превърна в независима жена, шапка й свалям - как го разигра главния накрая, ако ви се чете нещо забавно и с изключително интересно предложение за брак, това е вашата книга (лично мнение - жалко че не е по-напред). Седма е "Фиона" с 60 точки, последната книга от поредицата за Аскот и според мен най-добрата от четирите книги. Книгата ме изненада още от първата страница, очаквах съвсем друго отношение на Майлс към Фиона (мислех че на нея ще отмъсти за сестра си), а той душата й с памук извади. Накрая има доста забавни случки, виждаме се отново и с останалите 3 двойки, разбираме бъдещето им, изобщо перфектен край на поредицата. Шесто място за "Принцесата" с 60 точки, книгата е част от поредицата за Монгомъри, със съвсем лек намек за съвременен роман, перфектен сюжет благодарение на фиктивния брак между принцесата на едно измислено кралство и американски офицер, това е скромният ми коментар, чела съм я толкова отдавна и почти нямам спомени... В средата на класацията "Никол" книга първа от поредицата за James River с 63 точки. Четвърта е "Алисия" с 69 точки, книгата за моя личен любимец Стивън Аскот :rolleyes: , според мен най-забавната книга в четирилогията, романа ми направи страхотно впечатление, през цялото време докато го четях имах чувството че героите са си разменили местата, хареса ми борбата на Стивън да се докаже пред клана както и борбата на Алисия да не се влюби в него, общо взето страхотен сблъсък на характери! И следва челната тройка: Трето място за третата книга от James River - "Лея" с 76 точки. Бронзът в тази класация взима моят личен фаворит, който се размина с първото място за 2 бройки :rolleyes: , с 127 точки "Сърце от пламък", какво да ви кажа като чета за мъж доктор и направо си късам дрехите :angry: пък смятайте когато лекарите са двама, много забавна книга, много динамична, оригинална като сюжет, без излишни драми и катаклизми - истинска наслада за четящия! И първенецът с 129 точки е "Сърце от лед" - каквото казах за втора позиция, важи и тук с пълна сила (е без това за докторите), за незнаещите да уточня, двете книги се развиват паралелно и разказват за две сестри близначки Хюстън и Блеър, които хем си приличат много, пък в същото време са адски различни. И двете книга са фантастични, а който не ги е чел бързо трябва да се поправи, не знае какво е изпуснал!!! Това бях десетте най-добри книги на Джуд Деверо, толкоз за нея - сега ви питам за десетте най-добри романи на пиратска тематика - той пират, тя пират, кучето им е пират, както искате го тълкувайте, но държа на пиратско присъствие, не е достатъчно действието да се развива на кораб!

• Отговори 941
  • Прегледи 295k
  • Създадено
  • Последен отговор

Еее Пете, направо ще те разцелувам ;-)))) толкова обичам пиратите.....благодаря ти!!!

Сега наистина ме накара да се замисля, новите топ 10 са стахотни и след известен период на размисъл : моите топ 10 за романи с пирати - мъже ,жени, кучета : 1. Танцуващия дявол - това е една от любимите ми книги, има невероятен сюжет и персонажи и си заслужава безсорното ми първо място. 2. Испанска роза - отново много реалистична книга с много драматизъм 3. Любовницата на пирата 4. Сърце под маска 5. Любовницата на корсаря 6. Ветровете на съдбата 7. Шана - книга втора 8. Играта 9. Червенокосата дева 10. Капитанът и дивата котка/ Крадец на сърца 11. Покорителят /Ти не се за мен Може да съм пропуснала някоя или да не съм я чела, ако някой се сеща за други, моля да ги опише на кратко - :speak: , за да ги прочета .

Хм, Пете, доста стесняваш кръга. Не можах да наредя в класацията си "Пленница на вятъра" (Кит Гарланд) и "Тес" (Ейми Фетцър), защото макар действието да се развива основно на кораб, нито един от героите не е пират. По подобна причина не слагам и "Покорителят", защото в книгата Джеймс е вече отказал се пират и мисля, че няма да е много коректно. Със сигурност съм забравила някоя книга, или непрочела някоя, която си струва да е сред топ 10, но положението е следното Публикувано изображение :

1. "Любовницата на пирата" - Джоана Линдзи

2. 'Сърце под маска" - Ребека Брайндуейн

3. "Ти не си за мен" - Джейн Фийдър

4. "Пиратът" - Кони Мейсън

5. "Крадец на сърца" - Тереза Медейрос

6. "Целувката на пирата" - Катлийн Драймън

7. "Необуздана страст" - Карин Робъртс (продължение на "Пирати на любовта")

8. "За честта на брата "- Ан Фергюсън

9. "Капитанът и дивата котка" - Кат Мартин

• Автор

Хм, Пете, доста стесняваш кръга. Не можах да наредя в класацията си "Пленница на вятъра" (Кит Гарланд) и "Тес" (Ейми Фетцър), защото макар действието да се развива основно на кораб, нито един от героите не е пират. По подобна причина не слагам и "Покорителят", защото в книгата Джеймс е вече отказал се пират и мисля, че няма да е много коректно. Със сигурност съм забравила някоя книга, или непрочела някоя, която си струва да е сред топ 10, но положението е следното Публикувано изображение :

Дам мила, правилно си ме разбрала, Джеймс може и да си го титилуват като пират, но общо взето единствената книга където се изявява като такъв е "Обичай само веднъж" и "Покорителят" със сигурност не влиза в класацията!

Ето ги моите любими пиратски романи: 1. Ветровете на съдбата / Мрак преди зората - Лори Макбейн (слагам ги заедно защото за едни и същи герои става дума) 2. Крадец на сърца - Тереза Медейрос 3. Любовницата на корсаря - Хедър Греъм 4. Сърце под маска - Ребека Брандуейн 5. В плен на моето желание - Джоана Линдзи 6. Господаря на рая - Катрин О'нийл 7. Пиратска целувка - Сабрина Джефрис 8. Червенокосата дева - Шърли Бъзби 9. Дяволско изкушение / Танцуващия дявол - Кони Мейсън (слагам ги така защото са една и съща книга) 10. Капитана и дивата котка - Кат Мартин мога и още да напиша, но.....Целувки Пете!!!

Редактирано от Yoringel (преглед на промените)

Публикувано изображениеПирати, пирати, пирати: Публикувано изображение

1.Сърце под маска - Ребека Брандуейн

2.Крадец на сърца - Тереза Медейрос

3.Целувката на пирата - Катлийн Драймън

4.Танцуващия дявол - Кони Мейсън

5.Любовницата на пирата - Джоана Линдзи

6.Играта - Бренда Джойс

7.Пиратът - Кони Мейсън

8.Ти не си за мен - Джейн Фийдър

9.Любовницата на корсаря - Хедър Греъм

10.Пиратската лейди - Робин Лий Хатчер

Публикувано изображение

Ето и моята класация Публикувано изображение

1.Сърце под маска-Ребека Браундейн

2.Магия-Робин Лий Хатчер

3.Любовницата на корсаря-Хедър Греам

4.Пиратската лейди-Робин Лий Хатчер

5.Ветровете на съдбата/Мрак преди зората-Лори Макбейн

6.Танцуващият дявол-Кони Мейсън

7.Играта-Бренда Джойс

8.Испанска награда-Джоана Макпийс

9.Целувката на пирата-Катлийн Драймън

10.Господаря на рая-Катрин О'нийл

Честно казано, като видях новата задачка си помислих, че май не съм чела толкова пиратски романи, та да скалъпя цяла десетка. Публикувано изображение Макар че темата за кръвожадните пирати ми е сред любимите Публикувано изображение Но като седнах да ги мъдря се оказаха доста повече от 10 и бая мотане падна - а напред, а назад - здраво ги размествах и накрая скалъпих това:

1. Любовницата на корсаря, Хедър Греъм

2. Испанската награда, Джоана Макпийс

3. Червенокосата дева, Шърли Бъзби

4. Играта, Бренда Джойс

5. Кралят на пиратите, Стеф Ан Холм

6. Капитанът и дивата котка, Кат Мартин

7. Сърце под маска, Ребека Брандуейн

8. Крадец на сърца, Тереза Медейрос

9. Целувката на пирата, Катлийн Драймън

10. Пиратската лейди - Робин Лий Хатчер

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Сори,че не участвам ,но нито Деверо съм чела достатъчно,нито пиратски книги .(Харесвам класациите,но от Деверо съм прочела само 4-ри книги :yanim:).

моята класация е следната 1. Любовницата на корсаря -Хедър Греъм 2. Любовницата на пирата" - Джоана Линдзи 3. Танцуващия дявол - Кони Мейсън 4. Капитана и дивата котка - Кат Мартин 5. Пиратът - Кони Мейсън 6. Ти не си за мен - Джейн Фийдър 7. Сърце под маска-Ребека Браундейн 8. Целувката на пирата-Катлийн Драймън 9. Червенокосата дева - Шърли Бъзби 10. Мрак преди зората - Лори Макбейн

От няколко дни си напрягам мозъка но не мога да се сетя за нито един пиратски роман :rolleyes: май не съм чела :grimace: съжалявам че не мога да участвам в класацията Публикувано изображение

От няколко дни си напрягам мозъка но не мога да се сетя за нито един пиратски роман :P май не съм чела :P съжалявам че не мога да участвам в класацията Публикувано изображение

Мила, аз хич не се напрягам, просто преглеждам в блога ми резюметата на книгите, които съм чела, изваждам си заглавията (в случая пиратските) и си избирам топ 10. Има още какво да се желае като информация, но мисля че спокойно може да се ползва като източник. Публикувано изображение

Мила, аз хич не се напрягам, просто преглеждам в блога ми резюметата на книгите, които съм чела, изваждам си заглавията (в случая пиратските) и си избирам топ 10. Има още какво да се желае като информация, но мисля че спокойно може да се ползва като източник. Публикувано изображение

Много добра стратегия. И моята е подобна, но аз се консултирам с програмката, в която съм си вписала всичките книги, които имам. Там си имам отбелязани и кои съм чела, всичко е с кориците, така че се подсещам много бързо. Публикувано изображение Че то иначе щяхда ги мисля сумати време книгите.

Ами и аз прегледах твоя блог за резюметата на книгите които съм чела (който междувпрочем е доста надежден източник за информация) и така си направих извода че не съм чела пиратски романи :)

Ами и аз прегледах твоя блог за резюметата на книгите които съм чела (който междувпрочем е доста надежден източник за информация) и така си направих извода че не съм чела пиратски романи :)

Ето сега, като излезе крайната десетка, ще знаеш кои пиратски романчета не трябва да пропускаш. :)

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

Моите любими романи предполагам ми спасиха кожата на летището в Хюстън. Ръчния ми багаж се състоеше само от книги и.... една забравена от мен ножица. След като минах на скенера ми отвориха багажа и измъкнаха ножицата. Размина ми се, то каква ли терористка ще съм с куфар пълен с книги. Това са любимите ми, вече оръфани книжки. Интересно, някои от тях не ги намерих в торента. Имам идея да си купя фотоапарат и ще ги преснема...дано да успея... Джудит Макнот - Рай Джейн Ан Кренц - Дълбоки води Елизабет Адлър - Сега или никога Джудит Кранц - Принцеса Дейзи Катрин Стоун - Обещания Максин Бари - Карибски нощи Норма Бейшир - Ангели в нощта Нора Робъртс - Търсачи на щастие Сандра Браун - Връщане към живота Много ми харесват и книгите на Сюзън Филипс. Ще бъда безкрайно благодарна ако някой, който ги има ги качи на торента, защото само от там мога да тегля.

• Автор

Моята класация:

7. Капитанът и дивата котка - Кат Мартин

6. Червенокосата дева -Шърли Бъзби

5. В плен на моето желание - Джоана Линдзи

4. Сърце под маска - Ребека Брандуейн

3. Крадец на сърца - Тереза Медейрос

2. Ти не си за мен - Джейн Фийдър

1. Любовницата на корсаря - Хедър Греъм

Това е което измислих, скромно но от сърце.

Който гласувал, гласувал, утре пускам новата класация, ако има още желаещи да се включат тази вечер е момента Публикувано изображение

Ами ето и аз да се вкюча, макар и с малко :yanim:

1.Пиратска целувка - Сабрина Джефрис

2.Крадец на сърца - Тереса Медейрос

3.Ограбен копнеж - Кинли Макгрегър

4.Целувката на пирата - Катлийн Драймън

5.Господарят на рая - Катрин О`Нийл

6. Страстната целувка на пирата - Робин Гидеън

За жалост не съм много запозната с пиратите Публикувано изображение

• Автор

Момичета ето ги десетте най-добри пиратски романи, този път ще мина без коментари, половината не съм ги чела и не е редно.

10. Играта - Бренда Джойс с 19 точки.

9. Червенокосата дева - Шърли Бъзби/Капитанът и дивата котка - 20 точки.

8. Ветровете на съдбата - Лори Макбейн - 22 точки.

7. Ти не си за мен - Джейн Фийдър - 25 точки.

6.Целувката на пирата - Катлийн Драймън - 27 точки.

5. Танцуващия дявол - Кони Мейсън - 32 точки.

4. Любовницата на пирата - Джоана Линдзи - 33 точки.

3. Крадец на сърца - Тереза Медейрос - 45 точки.

2. Любовницата на сорсаря - Хедър Греъм - 54 точки.

1. Сърце под маска - Ребека Брандуейн - 58 точки.

Общо гласувахме за 25 книги, е горните явно са най-добрите.

Така следващата класация е на тема - десетте най-добри книги, със "смяна на пола", не просто прнеобличане, главната се прави на мъж, а ако сте чели за книга в която главния се прави на жена, моля споделете (това ще е уникално за четене - аз лично си представям роман в който главния се прави на нещо като прислужница на главната, трябва да я къпе и преоблича, пък главната се обяснява пред него как тлее от любов по истинската му самоличност, направо супер, жалко че не съм срещала нещо подобно Публикувано изображение )

Моята класация:

1. Покорителят- Джоана Линдзи

2. Да се влюбиш в негодник - Джоана Линдзи

3. Прелъстен - Вирджиния Хенли

4. Смела любов - Кони Мейсън

5. Клариса - Джуд Деверо

6. Лъвското сърце - Кони Мейсън

7. Индия - Кристина Скай

8. Златната невеста -Хедър Греъм

10. Червенокосата дева - Шърли Бъзби

Така следващата класация е на тема - десетте най-добри книги, със "смяна на пола", не просто прнеобличане, главната се прави на мъж, а ако сте чели за книга в която главния се прави на жена, моля споделете (това ще е уникално за четене - аз лично си представям роман в който главния се прави на нещо като прислужница на главната, трябва да я къпе и преоблича, пък главната се обяснява пред него как тлее от любов по истинската му самоличност, направо супер, жалко че не съм срещала нещо подобно Публикувано изображение )

Препоръчвам ти Лунен танц на Ан Стюарт - много забавна история, при която братът на главния се прави на съпругата му, и неочаквано се влюбва в съседското момиче Публикувано изображение  много забавни моменти с тези двамата, а и основната история беше добра :P

Препоръчвам ти Лунен танц на Ан Стюарт - много забавна история, при която братът на главния се прави на съпругата му, и неочаквано се влюбва в съседското момиче Публикувано изображение  много забавни моменти с тези двамата, а и основната история беше добра :P

Аз й се точа от доста време насам, но все не стигам до нея. Пустата му сесия...

Пете, за тази класацийка ще ми трябва време за размисъл, че май не съм чела достатъчно такива книжлета за десетка.

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

И отново страхотна класация, поздравления! Това е един от най-любимите ми сюжети, но изглежда че все пак не съм чела много такива книги, жалко... А и досега не съм попадала на книжка, където главния да навлече пола, Пете, така ми се иска да има книга в която той наистина да се прави на прислужница на главната, това ще е уникално ;):);) А досега не знаех за Лунен танц, веднага щом се справя със Смела любов почвам и нея. 10. Само ти /Джоана Линдзи/- един от по-слабите романи на Джоана, поне така ми се струва, но Кейси излезе повече мъж от главния, особено като се имат предвид смелостта и уменията й... 9. Проклетникът /Джил Барнет/- много не си спомням подробностите от тази книга, но като че ли София за да избяга от Тобин за кратко се правеше на момче. После той я намери, но тя пак не оставяше маскарада, а тъй като спаха в едно легло прислужницата в страноприемницата, където бяха отседнали, ги помисли за обратни. София доста се забавляваше с това объркване, но на Тобин никак не му беше весело. 8. Смела любов /Кони Мейсън/ 7. Робинята /Катрин Каултър/ 6. Сладко отмъщение /Кет Мартин/ 5. Покорителят /Джоана Линдзи/ 4. Червенокосата дева /Шърли Бъзби/ 3. Тъмна луна /Карън Робардс/- Кейтлин с лекота се представя за ужасно, невъзпитано момче и на Конър доста време му трябваше докато разбере истинския й пол. 2. Като пепел във вихъра /Катлийн Удиуиз/- Алена разиграва както си иска Коул докато се преструва на момче, много го измъчи, горкичкия той... Тя е една от най-упоритите героини в любовните романи, поне от тези които съм чела. 1. Прелъстен /Вирджиния Хенли/- естествено на първо място, разкошна книга. Антония изключително майсторски залъгваше Адам , че е момче. А той пък толкова държеше да я направи мъж, че я заведе на доста неподходящи за млада дама места. И накрая, разбира се, Антония усвои немалко мъжки навици, които ужасиха Адам.

Супер класацийка както обикновенно: 1. Като пепел във вихара 2. Да се влюбиш в негодник 3. Покорителят 4. Прелъстен 5. Женкарят и разбойничката 6. Златната невеста 7. Червенокосата дева 8. Сърца в пламъци 9. Клариса 10. Тъмна луна Сещам се и за още един роман, но том второстепенният герой - брата близнак се правеше на сестра си в Сърце под маска

Ето и моята класацийка : 1. Покорителят- Джоана Линдзи 2. Да се влюбиш в негодник - Джоана Линдзи 3. Смела любов - Кони Мейсън 4. Клариса - Джуд Деверо 5. Само ти - Джоана Линдзи 6. Сладко отмъщение -Кет Мартин 7. Женкарят и разбойничката - Кони Мейсън 8. Сърца в пламъци. Сещам се и за книгата на Лей Гринууд "Лаура", в която Зак накрая се облича като момиче, само че незнам дали мога да я включа в класацията

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.