Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Топ 10 - Любовни романи

Featured Replies

Моята класация от "Любими разкаяли се грешници" ще бъде малко по-различна. Т.к. май всеки втори любовен роман е с подобен сюжет и почти всички са много добри попадения, класацията ми в случая ще трябва да стане доста над 10-те предвидени места. Публикувано изображение

От дотук изброените романи в класациите на всички момичета участват изключително хитови заглавия - (все романи, които обичам), реших да дам шанс и на по-малко известни книги с подобен сюжет :

1. Гейбриъл от "Рицарят" на Аманда Куик - ей такъв отмъстител дето решава да обезчести главната, а пък в действителност се чуди как да я предпази от лошите последствия от щуротиите й, искам и аз Публикувано изображение

2. Друг любимец-грешник ми е разбира се пак герой на Аманда Куик - Саймън от "Скандал" - какво усилие на волята, милия, проявяваше, за да не забрави, че трябва да отмъщава на семейството на Емили Публикувано изображение Чак на моменти да ти се ще да го подсетиш коя е главната му цел - но нямаше никакъв шанс срещу Емили с невероятния й чар и неподправена искреност :mark:

3. Лиз-Ан от "Войнствена любима" на Тамара Лий - името на романа изключително точно говори за характера на главната героиня, решена да отмъсти на мъжа, виновен за окуцяването на брат й и нейния провален годеж. Без всъщност да знае, че е пленила невинен мъж (ако съществува такъв термин ;) ) - брата-близнак на злодея.Да оковеш грамадански рицар в тъмницата на собствения си замък си е живо постижение за жена не само през 12век Публикувано изображение

4. Друга страхотна дама, решена на всичко Сюзън от "Нишките на съдбата" на Арнет Лем - след поредица от недоразумения между нея и Майлс, предизвикани умишлено от злобния й чичо, двамата успяват да изгладят различията помежду си.

5. Дрейк от "Нежният звяр" на Колийн Шанън - воден единствено от обсебилата го мисъл да отмъсти за смъртта на баща си, за което вини бащата на главната, той разорява напълно семейството й. Обвит в тайнственост и мистериозност, рядко се появява във висшето общество, за да запази в тайна самоличността си. И то скрит под маската на дракон. Но жаждата му за отмъщение се стопява, срещайки Калиста

6. Малкълм от "Ангел на нощта" на Арнет Лем си е втълпил, че заради детски необмислени игри, инициаторка на които е била Алпин, не може да има деца. Затова решава да й отмъсти като й отмъква плантацията на настойника, за която Алпин силно се е надявала да притежава. Но Алпин и съдбата имат други планове: след бурната им и завладяваща страст следва абсолютното доказателство, че страховете на Малкълм са били безпочвени Публикувано изображение

7. Ан Стюарт от "Скандал" на Бренда Джойс - след като е изоставена в брачната си нощ, четири години по-късно мъжа й се появява у дома за погребението на дядо си. Какъв по-прекрасен момент да започне отмъщението ти като му затръшнеш всички врати на собствения дом пред очите на всички гости :super:

8. Ролф от "Прегръдката на вълка" на Гейл Линк - гордия ирландски лорд решава да отвлече дъщерята на английски благородник, когото обвинява в похищението на братовчедка си. Каква изненада го очаква обаче, когато се разбира, че братовчедка му съвсем доброволно е била "похитена" и се е омъжила за английския граф :)

9. Ема от "Бившият годеник" на Джейн Фийдър - едва ли е много приятно да си финасово зависим от бившия си годеник, с когото не сте се разделили като приятели

10. Джаред от "Дивият рай" на Джоана Линдзи - този определено не ми е "любим разкаял се грешник", а по-скоро трън в петата дразнител. То бива мъжка глупост бива, ама чак толкоз не бива :no-no: Заради някакво си измислено отмъщение към бащата на главната, как ли не я изтормози. Та и тя реши да му отмъщава и стана една.... отгоре на това почти до края на книгата, тоз тъпагьоз не можа да разбере, че детето е негов син. :beat:

Редактирано от bobych (преглед на промените)

• Отговори 941
  • Прегледи 295k
  • Създадено
  • Последен отговор

Момичета, ето кои мъже сложих в моята десятка: 1. Рейн (Сладко отмъщение) - Той беше толкова сигурен, че Джоселин се е опитала да го убие, че въобще не пожела да я види или изслуша. Затова я пратиха да излежава присъда в Ямайка. Нашият Рейн обаче не издържа далече от нея и си купи плантация там, взе я при себе си, защото искаше да й отмъсти....много се измъчваха и двамата докато се сдобрят.... 2. Дънкан (Недокоснатата) - Той беше просто отвратителен, когато реши, че Амбър го е измамила. Такъв тормоз, такова чудо...даже искаше да се ожени за друга, а Амбър да му стане любовница...но накрая си получи заслуженото....даже му беше малко..... 3.Маркъс (Цената на рая) - Много голям грубиян...направо как можеше такива неща, на такава жена...Мен лично много ме болеше, като й ги говореше такива....и мисля, че му беше малко боя...тя Херцогинята скакво ли не го удря....със седлото, със ботуша ;-)))) 4. Никълъс (Капитана и дивата котка) - Имаше един момент, в който ми идеше да му скупя главата на този....той си помисли, един за любовник на Глори (а той й беше брат) и я изостави супер брутално, а тя беше бременна и всичкото това след като прекараха супер много време на самотен остров и бяха открили любовта....после бая се измъчи докато си я върне..... 5. Гарет (Джудит) - На този съм му бясна най - много за шамара, който й удари след като тя го чу да се обяснява в любов на друга в свадбения й ден.... 6. Никълас Идън (Обичай само веднъж) - Как можа да изостави жена като Реджина Малори в първата брачна нощ? Ума не ми го побира.... 7. Софи (Софи) - Тя беше много повърхностна в началото заслужи си всичко, което й се случи....много ми хареса как постепенно се опознаха и влюбиха..... 8. Офелия Рийд (Чаровникът, който я укроти) - Офелия наистина много се промени под вещото ръководство или по - точно съблазнявана на чаровния Рейф.... 9. Уесли (Лея) - Толкова беше заблуден милия, докато осъзнае, колко е готина Лея, беше такъв грубиян безподобен,че напшраво да се побъркаш..... 10. Кен Тагърт (Сърце от лед) - еее този беше много сладък, но упорит като магаре, никак не й беше лесно на Хюстан да го превъзпита..... Така това за сега от мен...

Редактирано от Yoringel (преглед на промените)

Здравейте,

ето и моите ппредложения:

10.Саймън /"Скандал"/ - Аманда Куик Публикувано изображение

9. Ролф /"Завоеватвлят"/ - Бренда Джойс :super:

8. Шон О'Тул /"Кристалната пещера"/ - Вирджиния Хенли :whist:

7. Никълъс /"Обичай, само веднъж"/ - Джоана Линдзи :mark:

6. Олаф Белия /"Златната невеста"/ - Хедър Греъм :P

5. Тристан /"Постеля от рози"/ - Хедър Греъм ;)

4. Кен Тагърт /"Сърце от лед"/ - Джуд Деверо :P

3. Травис Х. Денвърс /"До края на света"/ - Елизабет Лоуел :wow:

2.Ник Синклер /"Гордост"/ - Джудит Макнот :love:

1.Клейтън Уестморлънд /"Уитни, моя любов"/ - Джудит Макнот :inlove1:

post-219809-1246180595_thumb.jpg

post-219809-1246180601_thumb.jpg

Това просто ми е любимия сюжет и няма как да не дам мнение. Просто обожавам разкаяли се грешници! И така: 10.Затворницата на Дракона 9.Циганката 8.Цената на Рая 7.Уитни,моя любов 6.Недокоснатата 5.Кристалната пещера 4.Лея 3.Завоевателят 2.Степното цвете-Ники просто си е абсолютния гадняр! На такива унижения положи милата Алиса,направо ти идва да го пребиеш! И то само защото не искаше да признае пред себе си,че я обича! 1.Нещо прекрасно-ах,Джордан! Репликата му накрая,когато си помисли,че Алекс умира(Вземи ме със себе си.Как ще живея без теб!) и то плачейки,направо ми разби сърцето!

• Автор

Момичета ето ги и десетте най-любими разкаяли се грешника: 10. Шана от едноименната книга на Катлийн Удуиз с 18 точки. 9. Трима герой - Дънкан от "Недокоснатата", Софи от "Софи" и Ник Синклер от "Гордост" с 19 точки. 8. Уорик от "Затворницата на дракона" с 20 точки. 7. Тристан от "Постеля от рози" с 22 точки. 6.Уесли от "Лея" с 24 точки. 5. Маркъс от "Цената на рая" с 25 точки. 4. Кен Тагърт от "Сърце от лед" с 27 точки. И победителите Бронз за Шон О'Тул от "Кристалната пещера" с 29 точки. Втори е Никълъс Идън от "Обичай само веднъж" с 37 точки. И победител - Клейтън Уестморланд от "Уитни моя любов" с 38 точки. Гласувахме за 51 издънили се герои, това бяха победителите, въздържам се от коментари, защото само ще повторя нещата, които се казаха вече за героите. Толкоз за тази класация, и тъй като ви питах за любим герой, за любима героиня, сега ви питам за десетте ви любими двойки, интересно ми е дали тази класация ще дублира десятката за "любим роман". Очаквам мненията ви!

Уааааау, това е класация-мечта, не се сдържах и веднага се включвам в нея. 10. Черния отмъстител- Александър и Джесика. 9. Бялата графиня- Аполон и Кити. 8. Твой завинаги- Габриел и Сесили. 7. По-силна от магия- Алис и Лусиън. 6. Сърце от лед- Хюстън и Кен. 5. Сърце от пламък- Леандър и Блеър. 4. Роза през зимата- Кристофър и Ирайн. 3. Шана- Шана и Рурк. 2. Надареният- Джайън Рен и Дженис. 1. Мъжът на моите мечти- Мегън и Девлин.

Още една суперска класация :clap: макар че ще е трудно да избера само 10 то ще е хубаво да си припомня отново любимите ми двойки и ще ми е приятно някои от тях да ги видя в челната тройка Публикувано изображение

10- Алисия & Стивън (Алисия)

9- Антония & Адам (Прелъстен)

8- Джеймс & Джоржина (Покорителят)

7- Реджи & Никълъс (Обичай само веднъж)

6- Алек & Дженифър (Венчило с дявола)

5- Себастиан & Маргарет (Скандал и още нещо)

4- Антъни & Розалин (Нежен бунт)

3- Джереми & Дани (Да се влюбиш в негодник)

2- Мегън & Девлин/Амброуз Сейнт Джеймз (Мъжът на моите мечти)

1- Клейтън & Уитни (Уитни моя любов) ако можех тук би могла да включа всички двойки на Дж,Макнот щото всички са на първо място за мен но уви,,,

Страхотна класация :wors: Ето и моите предложения: 10. Реджи и Никълсън - /"Обичай само веднъж"/ 9. Иърин и Олаф - /"Златната невеста"/ 8. Хюстън и Кен - /"Сърце от лед"/ 7. Лейни и Дийк - /"Думи от кадифе"/ 6. Женевиев и Тристан - /"Постеля от рози"/ 5. Розалин и Антъни - /"Нежен бунт"/ 4. Джейми и Алек - /"Венчило с дявола"/ 3. Джули и Закъри - /"Съвършенство"/ ;) 2. Виктория и Джейсън - /"Сега и Завинаги"/ :wow: 1. Уитни и Клейтън - /"Уитни, моя любов"/ :love: Още една моя любима двойка , посто не мога да се въздържа да не я напиша , нищо че и десетте позиции са заети....Бела и Едуард :love:

post-219809-1246806655_thumb.jpg

post-219809-1246806663_thumb.jpg

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

1. Мъжът на моите мечти- Мегън и Девлин

2. Да се влюбиш в негодник - Джереми и Дани

3. Като роза през зимата - Ирайн и Крис

4. Шана- Шана и Рурк

5. Обичай само веднъж - Реги и Ники

6. Покорителят - Джеймс и Джорж

7. Твоята магия - Уорън и Ейми

8. Принцеса Александра - Александра и Колин

9. Графинята и сребърния меч - Катрин и Дамиан

10. Танцуващия дявол - Кит и Девлин

Това е от мен момичета - има още три книжлета като Нежен бунт, Уитни моя любов и Венчило с дявола ,но там единия от героти ми е по-любим , затова ги споменавам накрая.

След дълъг и изтощителен спор между дяволчето на лявото рамо и ангелчето на дясното рамо, реших: 1. Ив Далас и Рурк - ... В смъртта 2. Александра и Василий - Ти ми принадлежиш 3. Мегън и Девлин - Мъжът на моите мечти 4. Ейми и Уорън - Твоята магия 5. Емпрес и Трей - Сребърен пламък 6. Каси и Ейнджъл - Ангел на греха 7. Арайа и Джарл - Принцесата 8. Джеймс и Джордж - Покорителят 9. Келси и Дерек - Отровни думи 10. Кирстен и Ройс - Сърца в пламъци

Номерацията е произволна,защото харесвам всички и нямам любима двойка Публикувано изображение

1. Кийли и Ричард-Любимецът на кралицата

2.Херцогинята и Маркъс-Цената на Рая

3.Макси и Робин-Ангелът мошеник

4.Касия и Ролф-Дворцови интриги

5.Александра и Васили-Ти ми принадлежиш

6.Ив и Рурк-...в смъртта

7.Джайън и Дженис-Надареният

8.Джейми и Алек-Венчило с Дявола

9.Алекс и Джордан-Нещо прекрасно

10.Емпрес и Трей-Сребърен пламък

Така, предварително казвам, че в тази класация няма да има двойки от Малори и то не за друго, а защото цялото семейство са ми слабост, пък ми се иска да класирам и други герои.

Затова:

1. Колин и Алесандра - "Принцеса Алесандра" (Джули Гарууд)

2. Хюстън и Кен - "Сърце от лед" (Джуд Деверо)

3. Норт и Каролайн - "Лорд Найнтингейл" (Катрин Каултър)

4. Мегън и Девлин - "Мъжът на моите мечти" (Джоана Линдзи)

5. Сара и Дерек - "Мечтая за теб" (Лайза Клейпас)

6. Син Джин и Рейчъл - "Лунна страст" (Мари Ферарела)

7. Шон и Емералд - "Кристалната пещера" - Вирджиния Хенли

8. Олаф и Иърин - "Златната невеста" (Хедър Греъм)

9. Алис и Лусиън - "По-силна от магия" (Хедър Кулман)

10. Ейдриън и Даниел - "Удоволствието на краля" (Шанън Дрейк)

Равносметката е, че харесвам да чета за мрачни, намусени мъже, които въпреки това се превръщат в любвеобилни съпрузи и за упорити, волеви жени, които малко лазят по нервите на мъжете си, но в същото време са очарователни. ;)

Освен това имам в запас двойки за поне още една класация. Публикувано изображение

Ето след много умуване успях да подредя моята нова класация: 1. Елизабет и Джони (Любов извън закона) - Ще споделя няколко думи за тази двойка....първо Елизабет е страхотна и Джони толкова много се влюби в нея, че я отвлече от сватбата й и я закара в Шотландия там се ожениха и бяха много щастливи и влюбени....а трябва задължително да отбележа, че Джони е от типа на превъзпитаните женкари.....той толкова се грижеше за нея и я обичаше....просто невероятна двойка - любимата ми!!! 2. Реа Клер и Данте (Мрак преди зората) - По принцип много много ми допада Реа, толкова е мила, симпатична и добра, а Данте след като я спечели беше най - щастливия мъж, те много се обичаха и подкрепяха....когато Данте имаше нужда Реа винаги беше до него.... 3. Айрис и Монти (Айрис) - Тъй като наскоро прочетох невестите нямаше как да не сложа някоя от тях....Айрис и Монти са една от най - огнените двойки в цялата поредица.....обичаха се и се отблъскваха еднакво силно и неможеха един без друг....страхотна двойка!!! 4. Даренго и Джоселин (Краят на дъгата) - Тя бивша монахиня, той съдържател на кръчма....нищо общо освен една изпепеляваща страст.....и огромна и истинска любов....той направи всичко за нея...беше единствения искрен човек в живота й и тя беше щастливка да го спечели!!! 5. Рейчъл и Слейд (Дива кръв) - След смъртта на сестра си Слейд трябва да поеме грижата за децата й.....но когато пристига се оказва, че за тях вече се грижи една огън жена.....жена която не напуска мислите му, която му върти номера, но е неговата перфектна половинка.... 6. Александра и Дъглас (Невестата от Шербрук) - Когато най - сетне се примири със съдбата си и прие Александра за своя жена, Дъглас очакваше, че тя ще се хвърли в обятията му......но се оказа, че единственото, което ще хвърли е табуретка върху главата му......много, много забавна двойка.... 7. Джорджина и Джеймс (Покорителят) - Джеймс невъзмутимият пират - джентълмен си намери майстора и аз лично смятам, че са една наистина чудесна двойка...... 8. Хлое и Джон (Тази нощ или никога) - Хлое, която цял живот е била влюбена в знаменития лорд Секс използва доста хитрини, но успява да го направи свой съпруг....а той е толкова объркан, не иска да омърси сладката Хлое със своя опит (толкова беше сладък, изкъпа се 3-4 пъти в първата брачна нощ, дори повърна :-))))) но накрая беше предоволен от своята съпруга.... 9. Мегън и Девлин (Мъжът на моите мечти) - Тук просто няма какво да добавя....всички познаваме тази двойка! 10. Флора и Адам (Чист грях) - На това му казвам запознанство....буини страсти по време на първата им среща, на бала и в една закрита карета.....след това вече пламна и тяхната истинска любов...... Та тези са любимите ми двойки всички очарователни по своему.....

1. Алек и Джейми - "Венчило с дявола" 2. Хюстън и Кен - "Сърце от лед" 3. Джейсън и Катрин - "Циганката" 4. Джейми и Жасмин - "Дивата котка" 5. Ейдриън и Даниел - "Удоволствието на краля" 6. Янси и Сара - "Любовта на черния конник" 7. Джордан и Александра - "Нещо прекрасно" 8. Олаф и Иърин - "Златната невеста" 9. Маркъс и Херцогинята - "Цената на рая" 10. Ройс и Кристен - "Сърца в пламъци"

• Автор

Моята класация: 10. Таня и Стефан от "Тайната принцеса" на Джоана Линдзи. 9. Нейтън и Сара от "Брачна авантюра" на Джули Гарууд. 8. Дамиан и Катрин от "Графинята и сребърния меч" на Хедър Греъм. 7. Антъни и Франческа от "Перлата на любовта" на Кристина Скай 6. Леандър и Блеър от "Сърце от пламък" на Джуд Деверо 5. Син Джин и Рейчъл от "Лунна страст" на Мари Фарарела 4. Кристофър и Иърин от "Роза през зимата" на Катлийн Удиуиз 3. Аштън и Лианор от "Любимият непознат" на Катлийн Удиуиз 2. Никълъс и Реджи от "Обичай само веднъж" пак на Джоана 1. Бо и Сарина от "Неуловимия пламък" отново Катлийн Удиуиз Какво ми направи впечатление, започнах да пиша коментари за всяка една от двойките, и се оказа че написаното важи за 80% от книгите които съм чела, демек не мога да обясня какво отличава тези герои от останалите, за които съм чела. Отлагах доста време отговора си по темата, мислех че ще ми трябва време да ги мисля и подреждам, а сега след 10 минути съм готова и то дори без да променям позиции, наистина са ми любимци, и мога да кажа че на 50% класацията ми дублира тази за "любим роман".

Класацията ми придоби следния завършен вид:

1. Алек и Джейми ("Венчило с дявола")

2. Нейтън и Сара ("Брачна авантюра")

3. Клейтън и Уитни ("Уитни, моя любов")

4. Антъни и Розали ("Нежен бунт")

5. Джеймс и Джордж ("Покорителят")

6. Никълъс и Софи ("Софи")

7. Саймън и Ейми ("Скандал", Аманда Куик)

8. Грифит и Мариан ("Гняв", Кристина Дод)

9. Улфрик и Милисънт ("Преплетени сърца")

10. Гейбриъл и Оливия ("Женкарят и разбойничката")

Всъщност май, май тази класация повтаря класацията, която дадох за любим любовен роман. Публикувано изображение Но за мен очарованието в един роман се носи най-вече от главните герои и техните взаимоотношения. Обичам сблъсъка на противоположни характери, които въпреки различията си и въпреки безнадеждността на връзката си, не могат да устоят на взаимното привличане. И колкото са по-чепати характерите им и по-силна проклетията им, толкова са ми по-симпатични Публикувано изображение

А моята класация изглежда така: 1. Ирайн и Кристофър от "Роза през зимата" 2. Реджи и Никълъс от "Обичай само веднъж" 3. Джордж и Джеймс от "Покорителят" 4. Алена и Коул от "Като пепел във вихъра" 5. Ив и Рурк от "... В смъртта" 6. Мегън и Девлин от "Мъжът на моите мечти" 7. Джейми и Алек от "Венчило с дявола" 8. Дани и Джереми от "Да се влюбиш в негодник" 9. Сарина и Бо от "Неуловимият пламък" 10. Алесандра и Колин от "Принцеса Алесандра"

1. Клейтън и Уитни - Уитни моя любов (Джудит Макнот) 2. Валентина Кенеди и Черния Рам Дъглас – Лудетина (Вирджиния Хенли) 3. Корин Бъроуз и Джаред Бъркет - Дивият рай (Джоана Линдзи) 4. Жасмин и джейми - дивата котка (хедър греъм) 5. Айслин и Херцог Вилхелм Нормандски - Вълкът и гълъбицата (Катлийн Удиуиз) 6. Дженифър Мерик и Ройс Уестморланд - Кралството на мечтите (Джудит Макнот) 7. Антъни и Розали - Нежен бунт 8. Мегън и Девлин - Мъжът на моите мечти 9. Скай Кинсдейл и Силвър Хоук - Любовницата на корсаря (хедър греъм) 10. Лорийн и Джаред - Скрити огньове (Сандра Браун)

Ето и моята класация, в нея съм включила двойки които са ми любими, въпреки че не са от много популярни авторки или книги и не са били много коментирани, реших да е така защото нямаше да ми остане много място, ако включа очарователните Малори и половинките им. 1.Емили и Саймън /Скандал / Аманда Куик 2.Шон и Емералд /Кристалната пещера/ Вирджиния Хенли 3.Джейми и Жасмин /Хедър Греъм /Дивата котка 4.Бес и Сет /Господарката на моретата /Кендис Макарти 5.Чеси и Тони /Кристина Скай /Перлата на любовта 6.Рейчъл и Син Джин/Мари Ферарела /Лунна страст 7.Рейн и Ариана / Пенелъпи Уилямсън / Пазителят на сънищата 8.Сабрина и Морган / Шепотът на розите / Тереза Медейрос 9.Каси и Кингсли / Прегърни ме силно/ Брийн Джилбърт 10.Джулиет и Родриго /Кони Мейсън /Спазарената невеста

Ето я и моята класация.В нея има твърде много Нора Робъртс,но тази жена няма конкуренция за мен поне.

1.Ив и Рурк-„В смъртта”.

Най-страхотния отбор,уникална двойка .Като жена Ив не е най-голямата хубавица,но има страхотен характер,а отношението й към живота е цинично,но на мен ми допада.

За Рурк какво да кажа?Най влиятелния и красив мъж,идеално допълващ се със своята половинка.Никой от тях не е перфектен(изкл. външността на Рурк),изживяли са тежки моменти,а във всяка следваща книга виждаш развитието на брака им.

Всичко това се допълва от симпатичните второстепенни герои Пийбоди,Макнаб,Фийни,Бакстър,Трухарт и най-вече Съмърсет.Което пък ме подсеща и хумора в книгата свързан с разбирането на Ив за приятелите,селския живот,склонността на хората да се избиват,а и крадеца на шоколадчета да не забравяме :) .

Страхотни книги,но ако търсите обикновен л.роман без много подробности,който бързо да забравите по-добре прочетете нещо друго.

2.Мегън и Девлин-„Мъжът..”

Просто са любимата ми двойка от историческите романи.Харесва ми това,че Линдзи е създала двама така перфектни човека(и външно ,и вътрешно),които сякаш не го съзнават или не дават и пет пари..Да Мегън знае,че е красива,но това не й е донесло добро-няма много приятелки,мъжете само досаждат и не получава покани за да не пречи на другите момичета да си търсят женихи.Девлин пък е толкова сериозен,че ако не бе станал коняр сигурно Мегън трудно щеше да види другата му страна и да се влюби в него.

3.Мойра и Кийън-„Долината на мълчанието”

Еех,Нора,еех.

Невероятно сладка комбинация от характери и обстоятелства.

Тя –средновековна лейди,но със силен характер,изключително любознателна и уравновесена.Влюбва се въпреки всичко в него.

Той-вампир,който не живее като такъв;със съвременни разбирания ,намерил своето място .Циничен,но помага на останалите от кръгът да се борят срещу неговия вид.И не може да стори нищо за да не се влюби в нея.J

Въздъъх.

4.Бела и Едуард-хм тук просто на всички е ясно защо.Бих сложила тук двамата от „Кръвни връзки” и двамата от „Анита Блейк...”,но ще се въздържа.Много вампир,много нещо...

5.Лейла и Фокс-„Град на демони”

В интерес на истината Лейла нещо ми се губи,но Фокс е страхотен.Да не забравяме,че е един много добър човек.Ако има такъв мъж ще си го запазя за следващия живот,тъй като в този съм заета вече. Лейла ми харесва с това,че запазва самообладание, въпреки че се намира в средата на буря .

6. Джесика и Александър-„Черният отмъстител”-Тези двамата бяха голяма забава.

7.Маргарет и Себастиен-„Скандъл и още нещо”

Много обичам такива герои-нормални,добри с ясни желания.Да добавя и желанието на Себастиен да помогне,въпреки обидата,а и твърдото му поведение спрямо измамницата и останалите.

8.Александра и Василий-„Ти ми принадлежиш”

Обичам и такива,които се дразнят непрекъснато,а на жените им стиска да режат уши.

9.Дарси и Тревър-„Сърцето на океана”

Харесвам Нора Робъртс именно защото създава такива образи-пълнокръвни,нормални .Семейните и междучовешките взаимоотношения са прекрасни.Просто удоволствие е да четеш.

Главната причина да се отдръпна от историческите автори е ,че героите са често непоследователни,държат се жестоко и глупаво.Жените са на по 17 години(какви ти жени?!),най-много на 25.А някой автори смесват изнасилвания,побои и секс сцени с почти образователен характер и мислят,че това им се чете на хората.

Не искам да обиждам никой,но последните книги,които прочетох(когато се отдръпнах от този жанр)бяха на Розмари Роджърс,Кони Мейсън,Катрин ОНийл и още 1-2 не толкова известни.

Това бе малко,лирично отклонение ;).

10.Ирайн и Кристофър-„Роза през зимата”

Почти съм забравила книгата,но тези двамата си ги спомням добре.Удиуиз е една от най-добрите.Не мога да не я почета,макар и с 10 място.

• Автор

Момичета ето ги и десетте любими двойки от романите, доста оспорвана класация, гласувахме за почти 80 двойки, поради което се получи много малка разлика между позициите. На десета позиция с 21 точки застават Хюстън и Кен от "Сърце от лед" на Джуд Деверо, книгата не влезе в челната десятка за любим роман. Личното ми мнение - много странна двойка, Хюстън - перфектната дама, а Кен стоеше доста далеч от предтавата ми за перфектния джентълмен. Герои, които въпреки различията, намериха общия език, и присъствието им в класацията се дължи на страхотния хумор, който лъхаше и от двамата...какво да кажа още освен - чудесен пример за "противоположностите се привличат". Девети са Антъни и Розалин от "Нежен бунт" с 24 точки, тук е момента да уточня че книгите за Малори тази седмица са доста назад, поради простата причина че доста от вас гласуваха само за по една двойка от поредицата. "Нежен бунт" грабна бронза в класацията за най-добър роман, но тази седмица Тони се поизложи! Няма какво да коментирам, Малори си е Малори! Осма позиция са Александра и Василий от "Ти ми принадлежиш" с 28 точки, отново от Джоана, интересното при тази книга - запазва позицията си от класацията за любим роман, явно непоклатими! Седмо място, пак за Джоана, този път представена с Джеймс и Джорджина от "Покорителят",книгата беше вторият ни най-любим роман, те събраха 29 точки, най-забавната двойка от поредицата, и ако Антъни Малори победи брат си Джеймс в класацията за любим мъж, то Джорджина обра златото за любима героиня, така че заслужено място в десятката. Шеста позиция, каква изненада, но отново Джоана, отново Малори. 34 точки за Реджи и Никълъс от "Обичай само веднъж". Двойка от личните ми фаворити, учудена съм че малката Реджи, изпревари прекрасните си лели и чичовци! В средата на класацията са героите от "Роза през зимата" - Кристофър и Иърин с 37 точки. Книгата беше деветият ни любим роман, но явно като двойка ни харесват повече. За мен тази двойка, влиза в категорията на "сладка двойка", просто стояха толкова перфектно един до друг, и двамата някак отхвърлени от общността в която се намират, еднакво уникални в красотата си и благородството си, толкова харизматични, лично мнение - заслужаваха място по-напред в класацията! Четвърта позиция за Уитни и Клейтън от "Уитни, моя любов" на Джудит Макнот, те събраха 38 точки, отново двойка в която главната не отстъпи и на милиметър по упоритост, арогантност, хумор, красота и т.н. от главния, отново страхотна двойка, заслужена позиция! В класацията ни за любим роман първата позиция се делеше от две книги, едната "Венчило с дявола" отстъпва с цели две позиции тази седмица, и Алек и Джейми грабват бронза с 39 точки. Второ място за една напълно непозната за мен двойка - Ив и Рурк от книгите на Нора Робъртс, дадохте им 40 точки. И първо място, отново за Джоана, Мегън и Девлин от "Мъжът на моите мечти" с 73 точки, останалите двойки, направо им дишат прахта, смазващо предимство за всеобщите ни любимци. Книгата делеше първото място с "Венчилото" в любимите ни романи, непоклатими! Общият ми коментар за класацията - Джоана просто разбива конкуренцията 5 от 10 позиции са за нея, не че й е за първи път. Разликата между книгите е много малка, сами виждате, много успорвано гласуване! Толкова за тази класация, тази седмица темата е Десетте най-любими братя и сестри - двама братя, брат и сестра, две сестри, споделете тези, които са ви впечатлили най-много. Тъй като не искам да се получи дублиране с класацията за любимите поредици ще ви помоля да не гласувате за семейство Малори, прекалено много са, а и е излишно така и така ще бъдат първи, според мен и братята Рандолф са прекалено много, но не искам Съни да ме линчува, така че да ви видя какво ще измислите!

• Автор

Моята класация: 10.Дейвид и Сали Ланкъстър от "Заложница на съдбата" на Мери Джо Пътни, харесаха ми, и Дейвид като главен, беше толкова сладичък в любовта си, и сестра му, толкова добра, хареса ми и това че и Сали намери любовта в книгата! 9. Колин и Кейн, от поредицата на Джули Гарууд, Колин няма да го коментирам, а Кейн е толкова впечатляващ макар и на заден план във двете книги, сигурно ако бях чела и непреведената за него щеше да ми е фаворит, страхотни братя! 8. Бен и Деър Пенрод на Кони Мейсън, отново впечатляващи, аз съм чела само "Смела любов"! 7. Индия и Люк Деламиър, предишните ми три позиции ме впечатляват с връзката по между си, докато тези герои - по отделно, като самостоятелни герои 6. Нейтън и Джейн, пак от Джули Гарууд, на Нейтън паметник трябва да му вдигнат за търпението към Сара, а пък Джейн такава фурия... 5.Доминик и Саймън, на Елизабет Лоуел. Ахххх, просто страхотни, особено Саймън, какъв лош изглеждаше в пръвите две книги, а в "Омагьосаните" направо ми стопли сърцето, и Доминик не пада по-долу, как се разплака за Мег, който е чел трилогията ме разбира, невероятни са! 4. Хюстън и Блеър Чандлър, на Джуд Деверо, страхотни мацки, много забавни, буйни, непокорни, смели, всеотдайни и в голяма степен луди глави! 3. Клейтън и Стивън Уестморланд на Джудит Макнот, да им завиди човек на гена, то бива бива перфектни, ама тяхното е направо... 2. Рейчъл и Райли О' Рурк, тук доминираща определено е Рейчъл, така го командореше Райли, чак да го ожалиш, толкова са ми забавни и атрактивни, съвсем малко не им стигна за първа позиция! 1. Брандон и Джеф Бърмингам, на Катлийн Удиуиз, еми отново страхотни, единият такъв сериозен и страшен, а другият толкова забавен и вятърничъв, и в същото време еднакво красиви и смели, силни и благородни, че цялата околия и мъже и жени им завижда, да се повторя, какъв ген!

И печелившите места са: :speak:

1. Кейн и Колин (поредицата на Джули Гарууд) - пленителни герои, не може да им го отречем; заинтригуващо е да отриваш различните лица на Колин в двете книги, издадени на бг ("Принцеса Алесандра" и "Брачна авантюра"). В едната е преставен като най-добър приятел, привиден симпатяга, но всъщност - циник, а в другата е целеустремен и сериозен, но в същото време несигурен в собствената си стойност. А през цялото време виждаме как Кейн подкрепя брат си и винаги е готов да разведри обстановката с някоя свежа, забавна реплика. Как да не ги сложи човек на първа позиция?! :clap:

2. Стивън и Майкъл Кениън ("Защото вярваш в любовта", "Розата и хецогът" - Мери Джо Пътни) - Много добра поредица, а тези двамата изпъкват сред героите. Виждаме как от хладна дистанцираност се заражда здрава братска привързаност, а и като отделни личности са привлекателни.

3. Клейтън и Стивън Уестморланд ("Уитни, моя любов", "Преди да те срещна" - Джудит Макнот) - Хехе, тези двама сладури какво да ги кометирам, Петето го каза - какъв ген само.

4. Джейд и Нейтън (поредицата на Джули Гарууд) - И двамата са фурии и то какви!

5. Хюстън и Блеър Чандлър ("Сърце от лед", "Сърце от пламък" - Джуд Деверо) - Тези двечките са уникуми, първоначално ще си кажеш, че едната е бунтарка, а другата - добрата сестра, но всъщност са смесица, смели, горди и упорити, като прибавим и склонност да се забъркват в рисковани начинания... :beer:

6. Рейчъл и Райли О'Рорк ("Лунна страст" - Мари Ферарела) - Тя е огън и жупел, а той типичен симпатяга, но пък са едно семейство.

7. Бригъм и Девън Куейд ("Съпругата - янки" - Линда Леъл Милър) - Пример за серизни противоположности, Бригъм е с твърд характер, докато Девън си е направо романтичен тип, но всеки блести със свой собствен чар.

8. Ашли и Коул Уебстър ("Пламък", "Жената на разбойника" - Кони Мейсън) - Тези двамата са с доста интересни истории. Тук съм малко пристрастна към Ашли, защото тя е сладур.

9. Джулиана, Себастиян и Джъстин Стърлинг ("Съвършен герой" - Саманта Джеймс) - Братята на Джулиана не са възлови персони в романа, но от няколкото сцени, в които се срещат ме очароваха. Има хляб в тези двамата, с удоволствие бих изчела книгите за тях. Подозирам, че ще са дори по-интересни. А и от книгата лъха привързаността помежду им, страхотна комбинация.

10. Джони и Роби Кари ("Любов извън закона" - Сюзън Джонсън) - Двама чаровни прелъстители. По-точно определение от това не може да им се даде. Публикувано изображение

Интересна класацийка се получи.

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

Моята класация :sobbing: : 1. Кирстен и Селиг от поредицата на Джоана Линдзи Viking Family Tree 2. Бен и Деър Пенрод на Кони Мейсън от Bold Land, Bold Love 3. Джеймс и Джарет Маккензи на Хедър Греъм от Old Florida's MacKenzies 4. Гевин, Майлс, Стивън и Рейн Аскот от Джуд Девето - поредица Velvet 5. Травис и Уесли Станфорд - Джуд Деверо - James River 6. Джейд и Нейтън на Джули Гарууд - Crown's Spies 7. Кейн и Колин на Джули Гарууд - Crown's Spies 8. Рейчъл и Райли О'Рорк от "Лунна страст" на Мари Ферарела 9. Хюстън и Блеър Чандлър на Джуд Девео - поредица Taggert 10. Ерик и Конар на Хедър Греъм от поредицата MacAuliffe Vikings Trilogy

Така... този път няма мърдане. Тържествено съм обещала да участвам. Сега до линч не знам дали ще стигна, но пете, много правилно си отгатнала любимците ми. Естествено няма как да знаеш още, че сираците от каубоите са ми още по любими, но щом си рекла без тях без тях да е. До някъде имаш право. Не можах да ги докарам десет, но ще напиша тези, които ми хрумнаха веднага: 1. Кейн и Колин - написахте достатъчно по въпроса и не е честно сега да ви дразня с допълнителни доводи. 2. Джейд и Нейтън - има ли нужда да казвам каквото и да било. 3. Хюстън и Блеър Чандлър - огън и лед просто брилянтни 4. Братята Аскот - е никого няма да учудя като кажа, че любимеца ми е Майълс 5. Бен и Деър Пенрод - дива земя, диви хора и любовта им е такава дива, дръзка и смела 6. Братята Станфорд Травис и Уесли - ей този последния беше голямо магаре в началото, не че брат му падаше по-долу де 7. Джарет и Джеймс Макензи - от кога му пиля аз на моичкия да ме води във Флорида Ами до тук съм. Тези си ги обичам най-много.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.