Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой любовен роман четете в момента? (част 1)

Featured Replies

Аз пък Конито много си я обичам. Винаги главните герои са много големи мъжкари, а героините са по миловидни и наивни. Само 1-2 книги са кофти. Всичко останало е много интересно. А впечатлението за еднаквост идва от това, че любовните сцени сякаш са едни и същи, и като са в повечко, така се получава.

Аз иначе си напредвам с моя "Опасен мъж" и е много много яка :cheers:

• Отговори 2k
  • Прегледи 157,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• хахахах това и дете ще види че е от грешно натискане на клавиши а не от неграмотност не можеш да ми кажеш къде да ходя ходи заявявай у вас на семейството си можеш да ги строиш в две редици по красот

• Леле колко волнодумия за една поправена правописна грешка от необразована към даскалица. Бива ли така да си оспамвате темата само за една забележчица? Това егоцентризма е лош порок!

• Най-добрата книга на всички времена е "Вечната Амбър" след това "Отнесени от Вихъра" . Всичко друго е бози . "Роза през зимата" що годе.

Публикувани изображения

еее, аз мисля, че си много критична към книгата :cool:

аз много я харесвам, освен това Джейсън ми беше на първо място в класацията за поправените женкари! от цялата книга единствено изнасилването е много кофти, защото аз не ги обичам тези неща, но дори него прежалих и книгата ми е една от любимите. От тази поредица съм чела всичко, което е преведено на български. Бих ти препоръчала "Лилия в нощта" и "Сърце за продан", но може и те да не ти харесат. Също и "Среднощен маскарад" много харесах. Ами всичките :) аз съм на мнение, че самата авторка пише много добре, а "Любовта на черния конник" (не е към тази поредица) ми е една от най-най любимите книги (и изобщо вторият любовен роман, който прочетох, може би чъм пристрастна).

На мен също тази поредица много ми харесва и една от любимите ми.Има ги всичките на български."Циганката" я бях взела от една приятелка и много ми хареса и немирясах докато не сия намеря.Даже в началото незнаех,че са в поредица докато не прочетох "Лиля в нощта".Същото се отнася и за "Любовта на черния конник".Тя също ми е любима,дори мога да кажа,че знам на наизуст,въпреки все още я нямам и я търся :clap:

Редактирано от margc (преглед на промените)

На мен също тази поредица много ми харесва и една от любимите ми.Има ги всичките на български."Циганката" я бях взела от една приятелка и много ми хареса и немирясах докато не сия намеря.Даже в началото незнаех,че са в поредица докато не прочетох "Лиля в нощта".Същото се отнася и за "Любовта на черния конник".Тя също ми е любима,дори мога да кажа,че знам на наизуст,въпреки все още я нямам и я търся :lol6:

о, аз "Любовта на черния конник" си я намерих и то благодарение на Ayase :nono: и бях на седмото небе от щастие, да не говоря, че книжката е абсолютно новичка, а аз много си обичам книгите! А и точно търсенето на тази книга ме доведе във форума ;) така, че има защо да си я обичам - който не я е чел изпуска! ;)

Ох,за Конито можем много да спорим, ама няма смисъл.Аз затова си харесвам съвременните.

Пфу,мъжкари.Един между палците заслужават.А тея жени-първо изглеждат по-различни,силни,а после правят глупости.Аз така и не разбрах тая Катрин защо не му каза коя е преди да отлетят за Париж или защо не остави на майка си поне два реда?!!Да не й се е ходило много в Париж?

Ох,за Конито можем много да спорим, ама няма смисъл.Аз затова си харесвам съвременните.

Пфу,мъжкари.Един между палците заслужават.А тея жени-първо изглеждат по-различни,силни,а после правят глупости.Аз така и не разбрах тая Катрин защо не му каза коя е преди да отлетят за Париж или защо не остави на майка си поне два реда?!!Да не й се е ходило много в Париж?

Пепи, напълно разбирам правото ти да не харесваш катрин или джеймс или която и да е друга творба, но остави нас простичките да тънем в блажено объркване. и да ми разкажеш цялата книга пак няма да ме убедиш, че е слаба, както и аз теб, че си струва да прочетеш поредицата. нека всяко момиче прецени за себе си. колкото до съвремените или историческите романи, аз мисля, че този спор не е стоял никога. историческите са по-добри. ще се убедиш ако имаш щастието да прочетеш поредицата на джула за леърдите. знаете момичета, че внимавам да не ви дразня и не казвам какво чета, но този път не се сдържах. и само мога да кажа, че не спах една нощ след "откупа" на Джули и не съжалявам.

Далече съм от мисълта да убеждавам когото и да било,за каквото и да е.Нито искам да споря кои романи са по-добри.Гъх!:rolleyes:

Просто дадох пример за нещо,което ме дразни(мисля,че и друг би се издразнил),а не да предизвиквам на дуел феновете на книгата или тези,които харесват историческите.До преди 5 години четях предимно исторически,защото съвременните ме бяха разочаровали.Сега е обратното.

Междудругото съм голям фен на Нора Робъртс,но и тя си има кусури.

Когато една книга ти харесва лесно си затваряш очите за дребните неща.Туй то.

Прочетох "Прелъстяването" -Джоана Линдзи. Благодаря за превода отново;)

Историята не ми хареса особено.И това че накрая изкараха Кейти дъщеря на Антъни пък изобщо.Малко гадно ми стана не знам защо.

Сега се чудя какво да чета...

Редактирано от MariTe (преглед на промените)

От половин час съм зачела Грешница на любовта,много интригуващо начало,явно нчма да се ляга скоро.

• Автор

От половин час съм зачела Грешница на любовта,много интригуващо начало,явно нчма да се ляга скоро.

Гале, кое е това книжле, мъчех се да се сетя - уви бяло платно ;)

Гале, кое е това книжле, мъчех се да се сетя - уви бяло платно :biggrin:

Ами,мама е била куртизанка умряла при съмнителни обстоятелства.Дъщерята използва дневника й,да шантажира благородни клиенти.Иска да влезе във висшето общество хем да намери убиеца,хем и баща си-някой от тях.Главния иска да опази семейното име щот баща му е споменат в дневника и .......

Ами,мама е била куртизанка умряла при съмнителни обстоятелства.Дъщерята използва дневника й,да шантажира благородни клиенти.Иска да влезе във висшето общество хем да намери убиеца,хем и баща си-някой от тях.Главния иска да опази семейното име щот баща му е споменат в дневника и .......

Това със сигурност ще е страхотна книга...много интиругващо резюме.db2604d4c445e97647766aed790c4993.gifЗадължително я прибавям в списъка за четене!

Гане,благодаря ти за линка!

Много често чета романи,които хвалят няколко от вас,а пък аз съм отстреляла.Сега е ред на "Твой заинаги"-Т.Мадейрос

"На прага застана не чудовище, а мъж — или онова, което беше останало от него, след като всички пластове лак и политура на изисканото общество се бяха олющили." -Само заради това изречение си струва да я четеш.С две думи описана еволюцията на обществото.Е, може и нещо в настроението ми да има,щото си поплаках на сцената с кученцето/абе насправо си ревах/.Както и да е ,благодаря че ме светнахте,много ми харесва.

о, аз "Любовта на черния конник" си я намерих и то благодарение на Ayase :cool: и бях на седмото небе от щастие, да не говоря, че книжката е абсолютно новичка, а аз много си обичам книгите! А и точно търсенето на тази книга ме доведе във форума :) така, че има защо да си я обичам - който не я е чел изпуска! :)

Радвам се, че толкова я обичаш, старая се да пазя книгите, поне колкото мога. И имам един страничен (също така и тъпичък) въпрос свързан със състоянието на книгите на Ирис. Напоследък хич не намирам любовни романи, но наскоро като купувах тонове от тях ми е направило впечатление следното. Например Любовта на черния конник я намерих във Враца някъде 2006-2007 г. и изглеждаше чисто нова, а вътре пише че е от 1995г. Или пък лятото на 2006 г. в София, Ахтопол, Царево виждах че продават навсякъде все едни и същи книги на Ирис и то нови, въпреки че уж са от 1996, 1997 и т.н. И отдавна се каня да ви питам абе преиздават ли ги, какво ги правят тия романи?

• Автор

Радвам се, че толкова я обичаш, старая се да пазя книгите, поне колкото мога. И имам един страничен (също така и тъпичък) въпрос свързан със състоянието на книгите на Ирис. Напоследък хич не намирам любовни романи, но наскоро като купувах тонове от тях ми е направило впечатление следното. Например Любовта на черния конник я намерих във Враца някъде 2006-2007 г. и изглеждаше чисто нова, а вътре пише че е от 1995г. Или пък лятото на 2006 г. в София, Ахтопол, Царево виждах че продават навсякъде все едни и същи книги на Ирис и то нови, въпреки че уж са от 1996, 1997 и т.н. И отдавна се каня да ви питам абе преиздават ли ги, какво ги правят тия романи?

Със сигурност мисля, че не ги преиздават, просто имат поизостанали и непродадени книжлета, които в един момент изкачат от някъде. Например се сещам преди година и нещо си бях взела "Вихреният танцьор" на Ирис Йохансен, ама толкоз нова, неотваряна и то от местенце, което не е точно сергия и по-принцип си продават книги на редовна цена, гледам вътре - 1993 година на издаване. Така е с по-нови книги, от около 2000 година например, също изведнъж ги виждам на някоя сергия 10-15 книги, ама лъскави новички и си го обяснявам че или бившия собственик просто не ги е чел и ги е пазил много, или наистина от издателството са изкарали 1 - 2 кашончета от някое мазе... Абе какво правят и какви далавери въртят все ми е тая, нали всеки месец си пускат нова книжка...това е най-важното!

Може и така да правят, добре че отговори. По принцип уж не е важно, ама само ме човъркаше отвътре. Романите на Бард са в различна степен на запазеност, някои съвсем изтъркани, а други се ядват. Докато тези на Ирис сякаш пускат отвреме-навреме в различни градове еднаква партида новички книги, а уж и трябва да са отдавна.

Може и така да правят, добре че отговори. По принцип уж не е важно, ама само ме човъркаше отвътре. Романите на Бард са в различна степен на запазеност, някои съвсем изтъркани, а други се ядват. Докато тези на Ирис сякаш пускат отвреме-навреме в различни градове еднаква партида новички книги, а уж и трябва да са отдавна.

Ами не знам, и аз не си го обяснявам, но в един сайт за продажба на книги, точно такива съвсем нови, на "Ирис", бяха с някакви умопомрачителни цени от 15-20 лв, което си е обир за книги, които са издавани от преди 10-15 години!

И аз съм се чудела от къде изкачат.

Питах една позната как става купуването на книги за книжарница и се оказа,че има специални борси в Пловдив и София.Тогава разбрах,че има и борса за стари книги.Не втора употреба,а просто стари.

Ами за тези стари "нови" книги,книжарите с които се познавам казват,че има в самите издателтва и в спец.борси.Един вид изчистват непродадени навремето книги,ама внимават да не пренаситят пазара Във Варна ги пускат на 4-5лв.,но прави впечатление,че се намират все едни и същи заглавия-вероятно наистина позалежали.

кажете някое такова място в софето, че да си напазаруваме малко :)

Аз приключих на К. Фолкнър Дива Любов и съм приятно изненадана. Книжката е много сладка, действието е раздвижено без да има твърде много обрати, лека за четене, на момнети доста зарибяваща. А по принцип на съм фен на индианските :) Както и да е, струва си четенето. Сега смятам да започна на Кренц нежни окови, ще казвам като свърша.

Току що изгълтах на пожар "Ти ми принадлежиш" на Джоанка kiss.gif Ох, как да не я заобича човек тази авторка все повече и повече като пише толкова умопомрачително разкошно 0b8ee9956a774c350dd59ffd35948879.gif Сега направо не ми се започва нищо друго, щото ще бледнее след толкова мощна доза романтика c4993e31cf749afb121e1f1728c48255.gif Т.к. "Тайната принцеса" ми е сред най- любимите книги, имах леко подозрение, че втората книга от минипоредицата - "Ти ми принадлежиш" ще бъде по-слаба, но...... с пълно гърло мога да изкрещя, че книгата си заслужава всяка минута безсъние: изобилие от забавни моменти, съчетано с много затрогващи (до сълзи) сцени и една грамаданска любов 68904a6b7fd259f729d60c17506c7c0b.gif Божеее, страшна слабост са ми поправилите се женкари, а Александра така здраво натри носа на чаровния развратник Васили, че просто да си умреш от кеф :hush:

Един от моментите от книгата, когато Васили се втурна да си връща Александра, след като тя го освободи от нежелания и от двамата годеж:

— Искаш да кажеш, че все още сме сгодени?

— Дяволски си права, така е. — И преди Александра да разбере какво прави той, Васили пое ръката й в своите и отново сложи на пръста й годежния пръстен. — Не го сваляй пак, Алекс. Ти ми принадлежиш. Искам да носиш доказателството за това.

Последните думи бяха казани като предупреждение, но Александра усети някаква далечна, топла нотка в тях, което едновременно я смути и развълнува. Тя се облегна назад, изпълнена с облекчение и страх, като се постара да ги превъзмогне. Ако не овладееше чувствата си, никога нямаше да може да продължи този разговор с Васили. О, но колко хубаво беше отново да почувства неговия пръстен на ръката си! Когато преди го бе свалила и му го бе оставила, не можа да сдържи сълзите си. Тогава бе почувствала, че заедно с пръстена оставя и сърцето си. Никога повече нямаше да го свали, но не защото той й бе казал да не го прави.

— Би ли ми обяснил защо? — попита тя, като имаше предвид изявлението му, че все още бяха сгодени. — Аз ти дадох шанс да се откажеш от годежа. И доколкото си спомням, ти не искаше да се ожениш за мен, тогава защо не се възползва от този шанс?

"Защото те обичам!"

Сега имаше идеалната възможност да й го каже. Но тя щеше да му се изсмее в лицето и може би щеше да каже нещо, изпълнено с ирония, като например: „Разбира се, Петров. Казваш ми го всеки път, когато си отвориш устата!“ И тъй като самият той още не можеше да го повярва, как очакваше да убеди нея?

— Ти не ми даде шанс да се откажа, Алекс. Ти просто избяга, тъй като остана с погрешно впечатление. Това не ме освобождава от обещанието ми, а просто трябваше да те върна обратно. Все пак, ако твоето намерение е да нарушиш думата си, просто кажи и всичко ще приключи дотук.

— Никога не съм имала такова намерение и ти го знаеш много добре — изсъска тя.

— Разбира се, че не съм мислил, че ще се откажеш. Ние все още сме свързани с онзи договор, все още сме сгодени и все още ни предстои да се оженим. Или не си съгласна?

— Разбира се, че съм съгласна.

— Значи идването ти в Англия не е променило разбиранията ти за чест?

— Радвам се да го чуя.

Александра го погледна изненадано.

— Внимавай, Петров, или почти ще ме накараш да помисля, че сега искаш да се ожениш за мен.

— Може би е точно така — отвърна меко той.

— Друг път! — отвърна рязко тя.

Васили се усмихна. Бе сигурен, че неговата Алекс ще каже нещо подобно.

— Всъщност… — Той замълча за малко, създавайки впечатлението, че в момента стига до това заключение. — Понеже така или иначе трябва да се оженя — за да си осигуря наследник, както сама знаеш, — нищо не пречи ти да ми станеш жена. Вече положих повече усилия с теб, отколкото с която и да било друга жена и освен това, обожавам гърдите ти, Алекс.

Васили очакваше още някой възмутен отговор, изчервяване, но не и изражението на болка и безпомощност, което придоби лицето на Александра. Съжали ужасно за това, че си бе помислил, че тези думи за нея щяха да бъдат по-приемливи от истината.

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Хехе, Боби, страхотно четиво си имала! Така съм се смяла на "Ти ми принадлежиш", тези двамата бяха страшни уникуми. Но някак "Тайната принцеса" продължава да ми е мааааалко по на сърце. :hush:

Хехе, Боби, страхотно четиво си имала! Така съм се смяла на "Ти ми принадлежиш", тези двамата бяха страшни уникуми. Но някак "Тайната принцеса" продължава да ми е мааааалко по на сърце. :hush:

Ох, Тихи, напълно съм съгласна: "Тайната принцеса" е просто велика, но и "Ти ми принадлежиш" е страшен хит. Гълта се на едно мигване: така залепнах за нея, че докато не я осветках не мирясах. kiss.gif

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Тихи, аз съм на същото мнение. "Ти ми принадлежиш" просто ми влезе под кожата когато я прочетох и това стана поради простата причина (може би), защото я прочетох първо нея. Просто Алекс и Васили бяха невероятно смешни.

А аз иначе прочетох "Песента на гарвана" на Елизабет Лоуел. Много приятна книжка, като всички останали, които съм прочела досега. :)

Редактирано от stasungera (преглед на промените)

Прочетох "Жена без лъжи" на Елизабет Лоуел. Много хубава книжка, а главните бяха супер сладки. Когато Хоук разбра, че е сгрешил относно Ейнджъл беше супер забавен. Как се опитва да й угажда, да я прави щастлива, да й помага, да се бута при нея...

Дери много ми хареса като персонаж. Макар и съвсем малка роля, той развеселяваше атмосферата. От него се излъчваше такова настроение, че ми беше супер интересно да чета.

Но иначе като сюжет книгата не е прекалено тежка за четене. И Хоук, и Ейнджъл имат болезнено минало, което са успели по някакъв начин да превъзмогнат. Връщайки се към тези неща те гледаха на тях като на призраци, които ги караха да си спомнят с тъга и доста болезнено. Ала двамата се излекуваха един друг. Страхотна книжка!

Сега съм подхванала "Авантюристът" на Джейн Ан Кренц. Изглежда тези дни съм на съвременна тематика, ала все още не мога да завърша "Екстаз в пустинята". На моменти като че ли ми става досадна и не мога да разбера защо. Вероятно е заради това, че действието се развива на дълго и на широко, а това понякога може да изиграе лоша шега.

Прочетох"Невинни лъжи" на Кренц.Много ми хареса,ама после ще пиша,че си имам помощник.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.