Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с Windows XP (обединена)

Featured Replies

Здравейте !Вече сме 13 април, а Windows XP Pro SP3 (Get Genuine Kit))) през ден-два ми инсталира ъпдейти след като тръгна да я гася.Щяха да спират поддръжката а то какво става ?Да не би да си прибират някои екстри, за да ми я повредят по-скоро и да се надяват да купя нов модел прозорци ?Някой има ли точна представа какво се прави и какво препоръчвате ?Благодаря ви !

Това е така да се нарече,  "заключаващи софтуерни ъпдейти"..

Лично аз съм питал, аджеба, за какво иде реч: Отговора е:  " Последно подсигуряване на сигурността"(след това,оправяйте се сами).

Редактирано от krali (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 280,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Най-вероятно това ще е причината.Благодаря ви ! 

дори във службата още не са дошли последните ъпдейти , но и там ги прецеждат :) още караме с IE7 , някой умник така е решил че е най стабилния :D

Здравейте имам един въпрос относно - XP.

Лаптопа ми е с по-слаби параметри , на пет години е - в момента съм с WIN 7 ,

искам да се върна на XP , като операционна система.

Та имам един проблем, който не знам в момента как да разреша .

В момента ,който инсталирам XP ,чиста само с оригиналните драйвери,

които имам ,без други програми ,компа блокира и натовареността на процесора отива на 100 %, без да пада изобщо .

Съответно след време лаптопа изключва ,

компа е сканиран с какво ли не , според мен е чист от вируси .

Работи си без проблеми с Уин 7 ,

но все пак бих желал да се върна на ХП ,мисля че дърпа по -малко системни ресурси .

Имате ли идеи на какво се дължи това и как бих могъл да реша проблема ,

ползвам същия инсталационен диск, който съм ползвал с години ,за всеки случай го презаписах отново .

Трябва да отвориш диспечера на задачи (task manager) и да видиш кой или кои процеси вършат гадната работа!

Иначе никак не е добра идея да се връщаш на XP, най-вече заради спиране поддръжката и куп други причини...

Трябва да отвориш диспечера на задачи (task manager) и да видиш кой или кои процеси вършат гадната работа!

Иначе никак не е добра идея да се връщаш на XP, най-вече заради спиране поддръжката и куп други причини...

От диспечера на задачите , по памет  ,

това което товареше компа беше - Svchost.exe, над 90% ,постоянно докато изключи заради прегряване.

От диспечера на задачите , по памет  ,

това което товареше компа беше - Svchost.exe, над 90% ,постоянно докато изключи заради прегряване.

В такъв случай е желателно, да не ка жа задължително да прочетеш тази тема: http://www.kaldata.com/forums/topic/220916-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-svchostexe-%D0%BF%D1%80%D0%B8-winxp-%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B5%D1%81%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-100-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%8F%D1%81%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B0/?hl=svchost

Благодаря ,ще я прегледам .

А как направихте самата преинсталация? Изтрихте ли всички дялове и ги създадохте отново?

Вижте тази тема http://windows7bg.com/index.php?/page/index.html/_/%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0-%D1%81-%D0%BE%D1%81/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B5-windows-7-%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%85%D1%83-windows-xp-%D0%B8-r23

А как направихте самата преинсталация? Изтрихте ли всички дялове и ги създадохте отново?

Вижте тази тема http://windows7bg.com/index.php?/page/index.html/_/%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0-%D1%81-%D0%BE%D1%81/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B5-windows-7-%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%85%D1%83-windows-xp-%D0%B8-r23

Ами обикновено като преинсталирам XP, изтривам дяла на операционната система и го създавам отново .Другите дялове не ги бутам , на някои от тях имам ценни за мен неща 

Компа съм го сканирал и с Касперски, без операционна система ,

текущата антивирусна я поддържам актуализирана , така че съм почти сигурен ,че е чист.

Прегледах темата, разбрах Ви , ами обикновено използвам Акронис,

За сливане, разделяне и изтриване на дялове, в този аспект тогава, нещата според мен бяха наред.

Тегли последния джам от замунда SE и инсталирай , обновен до последно и няма и да се обновява повече и да товари процесора .

Публикувано изображение

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Да попитам и аз, дали ще ми върви този уиндоус на 32 bit

Не ти се разбира въпроса , но ако питаш за горния джам - той е твоят  :) и във момента си с такъв - нямаш друг избор на тая стара машина .

Разбра за какво говоря !

Това не го разбирам за какво е "x86" и за това реших да попитам. Да не стане така да преинсталирам и да има проблеми после.

Все пак благодаря ! 

Благодаря на всички за отговорите всичките ми бяха полезни .

Според мен дотук причината е в ъпдейтите ,забраних ги изцяло, процесора спи , поне засега.

Относно този Уин от Замунда- читав ли е ?

Четох доста противоречиви  мнения за подобен на Maherz  в Замунда, и те ме разубедиха тогава да го ползвам.

Извинете ме, ако повтарям нечий въпрос . Но какви са рисковете ако ползвам XP ъпдейтнат към днешна дата да речем и с добри антивирусни ,

Имах един познат, който използваше такъв със SP 2 , и със забранени ъпдейти и твърдеше че машините са доста добре с такава операционна система.

Благодаря на всички за отговорите всичките ми бяха полезни .

Според мен дотук причината е в ъпдейтите ,забраних ги изцяло, процесора спи , поне засега.

Относно този Уин от Замунда- читав ли е ?

Четох доста противоречиви  мнения за подобен на Maherz  в Замунда, и те ме разубедиха тогава да го ползвам.

Извинете ме, ако повтарям нечий въпрос . Но какви са рисковете ако ползвам XP ъпдейтнат към днешна дата да речем и с добри антивирусни ,

Имах един познат, който използваше такъв със SP 2 , и със забранени ъпдейти и твърдеше че машините са доста добре с такава операционна система.

XP задължително със Service Pack 3. След преинсталацията забраняваш ъпдейтите и си слагаш драйвери и програми.

От безплатните антивирусни, може да избереш 360 Internet Security (2014)  добра е и ще поддържа ХР достатъчно време.

Редактирано от kolev_74 (преглед на промените)

А какво мислите за този начин на ъпдейтване -

http://software-link.ru/upp/xp/en/

SP3може да изтеглите от тук http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=24

Но най-добре си намерете чисто копие на ХР MSDN х86 с вграден сервизния пакет 3

Извинявайте, ако въпроса ми не е много по темата ,

В момента имам както обикновено две операционни системи ,

едната на която се върнах е Windows XP, 

а другата на която се спрях, предвид по -слабичките  параметри на лаптопа е-

Windows Server 2003 SP2 Enterprise Edition (x86).

Имам големи проблеми с четливостта на шрифтовете при втората операционна с-ма и ако не успея да ги оправя мисля да я махам , имате ли идеи на какво може да се дължи , неподходящ драйвер или нещо друго , някои от драйверите които използвам не се приемат от тази операционна с-ма.

post-250048-0-32594700-1397659992_thumb.

Здравейте!Инсталирах на лаптопа си Уиндоус 7,но се появиха 2 проблема.Единият е че,когато пусна някой филм независимо на кой видеоплеър,качеството на картината не е добро,някак си е на пиксели и насича.Дали това не се дължи на матрицата,която е S-IPS с резолюция 1400-1050?Другият проблем е отново свързам с видеото.Когато пусна да гледам някой филм,температурите на видеокартата и процесора стигат до 75-80 градуса.Това нормално ли е за Уиндоус 7?Понеже имам инсталирана като втора ОС Линукс Минт,мога да кажа че,там температурите са доста по ниски при гледане на видео - 48-50 градуса.Дали ако инсталирам Уиндоус ХР ще има промяна в сравнение с Уин 7?

Редактирано от nordland22 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.