Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ислям (за любопитни)

Featured Replies

Това ми хареса.Грях номер 51 :yanim: .

Предложи своя номерация тогава, възможно е тази предоставена от Trax да не е точна. ;) Но грехът си остава грях и се наказва не само от бог.

А когато го правиш защото воюват срещу теб и народа ти, срещу твоите братя и сестри... когато те онеправдават....

Мисля че също да... Затова самото убийство не е грях, само несправедливото убийство без причина, без повод е грях..

Страхотна мисъл, ще си я запазя, за да оправдавам с нея кюрдските атентати. Дали останалите познавачи на корана смятат, че убийството по принцип не е грях? Грях No2 (badr, не се смей): Убийството. Според моето разбиране убийството по принцип е грях, но има обстоятелства които могат да го оневиняват. Разбирането, че убийството не е грях, но в някои случаи само е грешно, е неправилно, от гледна точка на исляма.

Тълкувателите смятат, че този аята е низпослан по адрес на християните:

Но изпаднаха в разногласие групите помежду си. Горко на онези, които не вярват, от зрелище във великия Ден! (29:37)

Групите са различните християнски секти.

Trax, от текста не може да се направи подобен извод. По времето когато е създаден този стих, противоречията между отделните направления в християнството не са били от значение за Мохамед. Като практичен човек той се е интересувал от насъщните задачи - да обедини арабските племена около новата религия. Стихът е срещу онези които не се присъединяват към исляма (т.е към Мохамед), независимо дали са християни, юдеи или езичници.

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 260,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нека напиша нещо в твой стил: ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! ВАДИШ СЛУЧКИ ОТ КОНТЕКСТА, ЗА ДА СИПЕШ ОМРАЗА!

• Това е част от религията Ислям и съм показал къде точно е описано убийството с камъни в Свещенните за исляма книги! Ако на теб не ти харесва, то аз не съм виновен! Увийството с камъни се проповядва

• Чесно ви казвам ЗАБОЛЯ МЕ ГЛАВАТА от всевъзможни интерпретации на тема религия. Нима е нужно на човек да вярва сляпо в някакви писаници измислени от друг човек. Айде нема нужда- предпочитам да се упов

Публикувани изображения

Мечо, за какви гиганти от Русия и изтока говориш и какъв проблем ще решат, не те разбрах добре, би ли ми обяснил, моля. Ако визираш световния петролен бизнес, трябва да ти кажа да не си правиш илюзии - американските и руските нефтени сонди и рафинерии са една до друга в арабските страни, в които има богати залежи на качествен нефт. Разбираш ли - една до друга и си помагат даже и то не от сега - още дори от времето на студената война е така.

Всъщност , това е предсказание на Ванга, направено преди много години. Ще цитирам по памет: "Жълтата раса ще управлява света" (икономически се осъществява вече), и "Когато Русия , Индия и Китай си подадат ръце ще настъпи трайния мир на земята. Но още Сирия не е паднала. Ще дойде осмият и той ще го подпише."

http://www.vbox7.com/play:897cbb0f

Мечо, знаеш ли кой е Осмият?..

Знаеш!

Всъщност, аз съм българин и ме интересува ролята на България в тези световни процеси. Която видимо е, че си я заема вече. А великаните да си вършат своята работа.

А в поредицата научно популярни филми за Велика България имаше споменаване за една чешма, където и християни и мюсулмани си пълнят заедно вода, която е лечебна и свещена.

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

Аз за себе си имам виждане и мнение... за мен ако той ако съществува не е за АДА..

Според теб Осама, които е убил хиляди цивилни, не е за ада и после искаш да ме убедиш колко миролюбив мюсюлманин си ? Нали прочете какво написа Тракс за убийството в Корана, където убиваш само като се защитаваш. Тоест тези 2,974 човека, които може и да не са виждали оръжие в живота си, бяха убити на 09.11, защото са нападнали ислямският свят ли ?

2.12 Пропагандирането на всякакви противозаконни идеи и цели е забранено. Не се допускат публикации на произведения, рецензии, лични коментари и др., които нарушават законодателството (съдържащи призиви за насилствена смяна на обществения ред, към етническа и верска омраза и други). Не се допускат коментари популяризиращи противозаконни и дискриминационни нацистки/фашистки и расистки идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Maat разбирам те прекрасно..... Разбирам какво казваш, какво чувстваш.. Но за съжаление нещата в реалноста не винаги се припокриват с теорията на вярата ..

Според теб Осама, които е убил хиляди цивилни, не е за ада и после искаш да ме убедиш колко миролюбив мюсюлманин си ? Нали прочете какво написа Тракс за убийството в Корана, където убиваш само като се защитаваш. Тоест тези 2,974 човека, които може и да не са виждали оръжие в живота си, бяха убити на 09.11, защото са нападнали ислямският свят ли ?

Защитата не включва само директна защита от въоръжения срещу теб за съжаление... и това точно го измисли християнския свят.... Колкото и морални да искаме да сме мюсюлманите, реалната подлост и лицемерие на точно християнския свят наложи да се научат и мюсюлманите на техните приоми на действие... Вината в кого е тогава... Колкото и да искаме да живем мирно и тихо, правителствата на християнските държави с името на вашия бог в уста и кълнейки се в него и него молейки за помощ напада и онеправдава мюсюлманите....... За съжаление както Маат спомена, ние сме хора на закона.. на морала. Не сме научени да гледаме силен да се гаври със слаби...

П.С А дали са реално вярващи тия които зоват християнския бог за помощ и за сила за поредната си подлост, това е друг въпрос...

Редактирано от Devians (преглед на промените)

Девианс, ще те модна и тебе сега

Християнски бог, мюсюлмански бог...

Един е.

Знам че е един... Но това не пречи на някои да ги разделят... а на мен друго освен а се съглася с тях не ми остава... Защото те явно не искат да разберат...

Явно че грижата за ближния е по скоро да помогнеш на "своя" за сметка на "другия" .. и това е нещо с което аз не съм съгласен... защото все е за сметка на слабия.....

Никой няма право да убива.А дали ще отиде в ада или в някое друго измислено място,не знам...Рано или късно всеки преживява ада в себе си заради собствените си погрешни постъпки.Това е то - действие,и след него - последствие. Но да ми говорите,че някой си атентатор,взривил се в пълен автобус(примерно),имал право да постъпи така,защото защитавал религията си...Смешно е. Целта никога не оправдава средствата.

Maat разбирам те прекрасно..... Разбирам какво казваш, какво чувстваш.. Но за съжаление нещата в реалноста не винаги се припокриват с теорията на вярата ..

Защитата не включва само директна защита от въоръжения срещу теб за съжаление... и това точно го измисли християнския свят.... Колкото и морални да искаме да сме мюсюлманите, реалната подлост и лицемерие на точно християнския свят наложи да се научат и мюсюлманите на техните приоми на действие... Вината в кого е тогава... Колкото и да искаме да живем мирно и тихо, правителствата на християнските държави с името на вашия бог в уста и кълнейки се в него и него молейки за помощ напада и онеправдава мюсюлманите....... За съжаление както Маат спомена, ние сме хора на закона.. на морала. Не сме научени да гледаме силен да се гаври със слаби...

П.С А дали са реално вярващи тия които зоват християнския бог за помощ и за сила за поредната си подлост, това е друг въпрос...

Девианс християнския свят не е единен не е един кой свят ? Уточни ? Не знам да има вярващи в Алах подложени на каквото и да е от православните християни. Освен може би чеченците в Русия НО там нещата са различни, а да и Косово но зад него седят други хора.

Ще се научат... само не трябва едните или другите да делят различните...

Тогава никога няма да се научат защото никой няма полза от мира и благоденствието на хората. Всеки управляващ ползва религията, ако не нея то хиляди други приоми за да раздели хората и да ги държи наежени едни срещу други за да може те да си правят каквото си искат

Ще се научат... само не трябва едните или другите да делят различните...

Няма да се научат за съжаление.... Това е в природата на слабите духом, да подтискат .... Колкото и възвишени и красиви да са идите на Маат, мечолари и Тракс , и колкото и да ми харесват аз не мога да оставя действителността настрана... Трябва и някой нещо реално да върши.. да се бори физически .... Прекланям се пред идеите им, възхищавам им се.. но моята съдба не е да се възвися... дори с цената да изпадна в грях ще трябва да живея и се боря реално... И нека после Аллах да реши дали съм бил прав или не... Религията ми не ме е учила да се откъсвам, не съм философ... не съм теолог... жив човек на предната линия на сблъсъка съм.... И не избирам бездействието... а виждам и че думите малко помагат...

Девианс християнския свят не е единен не е един кой свят ? Уточни ? Не знам да има вярващи в Алах подложени на каквото и да е от православните християни. Освен може би чеченците в Русия НО там нещата са различни, а да и Косово но зад него седят други хора.

Тогава никога няма да се научат защото никой няма полза от мира и благоденствието на хората. Всеки управляващ ползва религията, ако не нея то хиляди други приоми за да раздели хората и да ги държи наежени едни срещу други за да може те да си правят каквото си искат

Говорех за великите християнски държави САЩ, Великобритания и Русия..

Дори президента на САЩ се кълне с ръка върху Библията когато заема поста си... Кълне се в Господ когато заповядва атака над дадена държава...

А защо тези които са управлявани не кажат не на такива управляващи... защо не ги спрат.. а гледат отстрани, подкрепят и аплодират дори инвазии... А после когато войната се пренесе върху тях( а те са си мислели че са защитени) почват да се оплакват и проклинат "гадните" мюсюлмани че са такива зверове, и че исляма е "лоша и войнствена" религия... Защо се оплакват когато преди това са се радвали че са избити в бомбандирвка еди колко си души ( сред които повечето невинни) мюсюлмани....Когато техните синове войници се гаврят с пленени противници, когато техни синове убиват деца и жени ( по погрешка разбирате ли )...Нима вината за синовете не носят родителите им... че са ги възпитали да станат такива зверове.. че са ги възпитали с духа и мисълта че са нещо повече от другите хора по света.....

Devians, прощавай, но си се вторачил в пъпа си като будист под дърво, и почна да говориш наизуст!

Защо си се вторачил само в Близкия изток?Защо смяташ че всеки фюгледа да смачка мюсюлманите?

Да си чувал някой да подтиска страната с най-=голямо мюсюлманско население на света?За Индонезия говоря, не се чуди.

Някой да се занимава с мюсюлманите в самите САЩ?Да ги мачка, да ги подтиска?За мюсюлманите които си живееят според повелите на Корана, светът е добро място.

Devians, прощавай, но си се вторачил в пъпа си като будист под дърво, и почна да говориш наизуст!

Защо си се вторачил само в Близкия изток?Защо смяташ че всеки фюгледа да смачка мюсюлманите?

Да си чувал някой да подтиска страната с най-=голямо мюсюлманско население на света?За Индонезия говоря, не се чуди.

Някой да се занимава с мюсюлманите в самите САЩ?Да ги мачка, да ги подтиска?За мюсюлманите които си живееят според повелите на Корана, светът е добро място.

Док, не съм се вторачил като будист в пъпа си в никакъв случай... и не говоря наизуст... А съм се вторачил в Близкия изток защото точно от там започна конфликта и злобата към мюсюлманите в световен мащаб.. не че го няма и другаде.. Вземи за пример и България... Колко хора още питаят злоба ( скрита и не толкова скрита) към нас мюсюлманите тука, защото в историята ни ,България била към 500 години управлявана и владяна от Османската империя... Вземи за пример бивша Югославия.. А мирното съжителстване във Франция, колко мирно бе то, мирно за пред света, лицемерно мирна... и то се видя от бунтовете и ексцесиите които възникнаха там, ами Англия, колко е мирна и там според теб.... Мирна да... но не съвсем.... За САЩ да не говоря...Мога да ти дам реални примери и със мюсюлманите в Германия, Хонландия... Като цяло е мирна.... но на битово ниво и там има омраза към тях, и то голяма....не от всички разбира се, но я има.....

Просто атавистична някаква омраза, омраза от това че доста мюсюлмани са успели повече там от уж собствения етнически народ на дадена държава....

А за Индонезия.. там е по-различно, все пак тя е държава в Изтока.. а изтока гледа на мюсюлманите с по-голямо разбиране и възприемане, например Китай, там има над 200 милиона мюсюлмани.. но са добре....Поне аз не съм чувал да има конфликти там на религиозна основа...

Опс, в Индонезия има ... сетих се....

П.С Е не винаги омразата е религиозна , има и чисто националшовинистична омраза.... която се превръща в религиозна ...

Няма да се научат за съжаление.... Това е в природата на слабите духом, да подтискат .... Колкото и възвишени и красиви да са идите на Маат, мечолари и Тракс , и колкото и да ми харесват аз не мога да оставя действителността настрана... Трябва и някой нещо реално да върши.. да се бори физически .... Прекланям се пред идеите им, възхищавам им се.. но моята съдба не е да се възвися... дори с цената да изпадна в грях ще трябва да живея и се боря реално... И нека после Аллах да реши дали съм бил прав или не... Религията ми не ме е учила да се откъсвам, не съм философ... не съм теолог... жив човек на предната линия на сблъсъка съм.... И не избирам бездействието... а виждам и че думите малко помагат...

Ето това имах пред вид.Много се радвам че не сте го моднали!Ето така разсъждават повечето"мирни" братя.Можете ли да вникнете в смисъла на думите му.Аз лично се чувствам,меко казано притеснен.

На мен ми се ще да модна християнина Буш, ама нЕма...

Права си,ама той е пионка-истинските кукловоди са в сянка.

Да не са мюсюлмани biggrin.gif

...

Не разбирам това разделение, аз ценя човека.

Пак оспамихме темата...

Не са мюсюлмани,не са християни,не са будисти,Златния телец е техния бог,нямат съвест и задръжки и умело използват недостатъците на хората,за да ги противопоставят един на друг и така владеят света.

Това не е спам .

Темата беше за Исляма, не за ислямските терористи, като попитах къде намират почвата си те в Корана не трябваше да премествате диалога в посока на кой крив, кой прав в днешната политика. Тракс ми отговори на въпроса и всички мнения след неговото може би е най-добре да се изтрият като спам. А относно Devians, той само си търси причини да "се бори реално". Devians, кога си бил репресиран ти като мюсюлманин ? Да са ти забранили да ходиш на училище заради религията, или да не ти дадат работа, защото си такъв ? Да не би да имаш по-малки шансове за реализация, отколкото някой друг в България ?

Темата беше за Исляма, не за ислямските терористи, като попитах къде намират почвата си те в Корана не трябваше да премествате диалога в посока на кой крив, кой прав в днешната политика. Тракс ми отговори на въпроса и всички мнения след неговото може би е най-добре да се изтрият като спам. А относно Devians, той само си търси причини да "се бори реално". Devians, кога си бил репресиран ти като мюсюлманин ? Да са ти забранили да ходиш на училище заради религията, или да не ти дадат работа, защото си такъв ? Да не би да имаш по-малки шансове за реализация, отколкото някой друг в България ?

След като питаш ще ти отговоря, нищо че не е по темата.. И трите неща дядо попе и трите.... Ако си мислиш че го няма в Бг се лъжеш доста жестоко... Точно това което изброи плюс още доста други които съм преживял....и това само защото името ми не е християнско и българско.. не за друго...

То е ясно, че вече сме извън темата, отдавна излязохме от нея. Искаш да ми кажеш, че не са ти позволили да ходиш на училище, защото нямаш българско име ? Това и да искам, не мога да го повярвам.

След,като се изля пороя от емоций,чувства ще се радвам да се върнем към конструктивния диалог,за който призоваха и други.Spirit85 ти с последните си постове спря да търсиш отговори,а нещо съвсем различно,затова да спрем с оценките на другите.Няма какво да се лъжем,дискриминацията съществува във всичките й форми по целия свят.Когато се прави оценка на дадено престъпление се търсят мотивите и обстоятелствата,при които е извършено.В исляма човек е невинен до доказване на противното(лозунг,който днес се използва от целия свят).Значи ако имаме доказано участие на Осама в извършените престъпления и позицията на исляма по тези въпроси,всеки сам може да стигне до извод.Без значение кой е извършил атентатите в Америка,той трябва да отговаря и бъде наказан за действията си(според исляма).Относно мотивите,"те не са дървета и не трябва почва,за да виреят".В исляма е грях да се казва кой човек ще отиде в Рая или Ада.Това право принадлежи единствено на Бог,ние можем да размишляваме,но не и да отсъждаме.Затова аз лично не си позволявам тази волност,дори към хора,които заявяват,че не вярват в Бог.

Редактирано от Arsen (преглед на промените)

Като чета тук пишещите и от едната и от другата страна, се натъжавам.

Настръхнали сте като смъртни врагове един срещу друг и отново се убивате, но с думи.

Не можем ли да водим нормална, спокойна дискусия по интересните пунктове в Исляма, а такива моменти в това учение има доста.

Тракс, съвсем друго ти посочих, но ти не поиска да разбереш. Юдеите и мохамеданите са зациклили в стария завет - там на власт е карма - всичко се връща с реципрочна сила. На удара - с удар се отговаря - типичен пример сте вие тук.

За християнина най-важното е да прощава. И не само да прости, а да не се обижда дори. В сегашния озлобен свят, ако някой го е постигнал, това е скок доста нагоре. А ти, ето - обиждал си християни и юдеи, сега ти се връща - обиждат мюсюлманите. Това си е изплащане на карма. Но ти продължаваш да обиждаш християните, макар и дискретно. И не само ти - забелязвам един явен сарказъм от някои тук към останалите, който граничи с ярост направо, вероятно породен от някакви вътрешни дилеми и някакво вътрешно противопоставяне на Ислям срещу християнство, които изплуват и се виждат. И сякаш някои от вас искат да се убедят сами себе си в правотата на решението, което са взели да следват по пътя си Ислям. Което означава, че още не го изповядват, още не са го приели напълно...

Самото християнство по същността си изобщо не е това, което сега се котира на религиозния пазар - за сектите съм абсолютно съгласна, роят се неконтролируемо вече. В Бг има регистрирани над 300 секти официално.

Но, незапознатите с християнското същинско учение изпадат в ситуация като същата, която е обект на критиките им - съдят, без да знаят. И я си дай, Тракс, безпристрастна сметка - нима сред изповядващите Исляма няма разделения и сепарирания и борби, та даже и войни за власт в една и съща мюсюлманска държава...

Чудя се докога човечеството ще продължава по този начин. Сляпа е нашата пета раса, слепци със слепци се избиват, а тези, които им дърпат конците си гледат кефа и си правят шоу с нас.

Мечо, за какви гиганти от Русия и изтока говориш и какъв проблем ще решат, не те разбрах добре, би ли ми обяснил, моля. Ако визираш световния петролен бизнес, трябва да ти кажа да не си правиш илюзии - американските и руските нефтени сонди и рафинерии са една до друга в арабските страни, в които има богати залежи на качествен нефт. Разбираш ли - една до друга и си помагат даже и то не от сега - още дори от времето на студената война е така.

Не обиждам християни. А твърдението ти, че Исляма е зациклил и в него не се говори за прошка е съвършено грешно. Препоръчвам ти да прочетеш Корана, защото явно не си го чела, а ако го беше чела, щеше да обърнеш внимание на:

Добри думи и прошка са за предпочитане пред милостиня, последвана от обида. Аллах е над всяка нужда, всеблаг. (2:263)

О, вярващи, сред вашите съпруги и деца имате и врагове ­ пазете се от тях! А ако се въздържите и извините, и простите ­ Аллах е опрощаващ, милосърден. (64:14)

Въобще в Исляма много се говори за прошка и тя се смята като садака (милостиня).

Предложи своя номерация тогава, възможно е тази предоставена от Trax да не е точна. :) Но грехът си остава грях и се наказва не само от бог.

Страхотна мисъл, ще си я запазя, за да оправдавам с нея кюрдските атентати. Дали останалите познавачи на корана смятат, че убийството по принцип не е грях? Грях No2 (badr, не се смей): Убийството. Според моето разбиране убийството по принцип е грях, но има обстоятелства които могат да го оневиняват. Разбирането, че убийството не е грях, но в някои случаи само е грешно, е неправилно, от гледна точка на исляма.

Trax, от текста не може да се направи подобен извод. По времето когато е създаден този стих, противоречията между отделните направления в християнството не са били от значение за Мохамед. Като практичен човек той се е интересувал от насъщните задачи - да обедини арабските племена около новата религия. Стихът е срещу онези които не се присъединяват към исляма (т.е към Мохамед), независимо дали са християни, юдеи или езичници.

Смятам, че не се иска много акъл, за да се проумее, че в някои случаи не е грях да се убие - примерно за да се предотврати смъртта на невинни хора. Я се върнете всички на аята който цитирах и прочетете добре, какво пише веднага след запетайката, след забраната за убиване.

За това има цяла наука, която се нарича Тафсир - тълкуване на Корана. Тълкуванията се базират на исторически факти, хадиси, пророчески тълкувания и контекст. А в предишните аяти се говори точно за Исус (мир нему).

Говорех за великите християнски държави САЩ, Великобритания и Русия..

Дори президента на САЩ се кълне с ръка върху Библията когато заема поста си... Кълне се в Господ когато заповядва атака над дадена държава...

А защо тези които са управлявани не кажат не на такива управляващи... защо не ги спрат.. а гледат отстрани, подкрепят и аплодират дори инвазии... А после когато войната се пренесе върху тях( а те са си мислели че са защитени) почват да се оплакват и проклинат "гадните" мюсюлмани че са такива зверове, и че исляма е "лоша и войнствена" религия... Защо се оплакват когато преди това са се радвали че са избити в бомбандирвка еди колко си души ( сред които повечето невинни) мюсюлмани....Когато техните синове войници се гаврят с пленени противници, когато техни синове убиват деца и жени ( по погрешка разбирате ли )...Нима вината за синовете не носят родителите им... че са ги възпитали да станат такива зверове.. че са ги възпитали с духа и мисълта че са нещо повече от другите хора по света.....

А и ти смяташ, че начина е да се трепят невинни хора и дори мюсюлмани, за да се спре САЩ? И до къде довде тази политика - до там, че Афганистан е откопиран, а в Ирак е кървена баня, пък междувременно целя свят плюе по Исляма. Знаеш ли кои са за кланее според мен - кралете на арабските държави, които само си гледат интереса и си въртят бизнеса със САЩ. Ако ги убият, та следващите може да ги хване страх и да врътнат кранчето на САЩ, докато не се решат проблемите Ирак, Афганистан, Ливан, Сирия и Палестина. Но не, на тях не им пука, правят си далаверата и после ислямските управници били добри, а Буш бил лошият. Когато арабските държави скъсат със САЩ и кризата в Палестина продължава, тогава ела пак да си говорим за политика и джихад.

Ти как мислиш? Дали ако всички арабски държави, производителки на петрол, спрат да изнася нефт за САЩ и Европа в един момент и кажат, че няма да добиват петрол, докато не се реши проблема в Палестина, проблема няма да се реши? Обзалагам се на 100 камили, че до две седмици Израел ще върне всички окупирани територии и ще признае държава Палестина.

Ти как мислиш? Дали ако всички арабски държави, производителки на петрол, спрат да изнася нефт за САЩ и Европа в един момент и кажат, че няма да добиват петрол, докато не се реши проблема в Палестина, проблема няма да се реши? Обзалагам се на 100 камили, че до две седмици Израел ще върне всички окупирани територии и ще признае държава Палестина.

Trax, това с петрола ми хареса, и е самата истина, която виждам си прозрял. Даже не става дума за петрол, а за пари, за много пари. Които пък дават власт...

А за медиите ( а кой стои зад тях?) раздухват религиозни вражди - християните били такива, мюсюлманите онакива. И така са ги раздухали, че и в този форум едните са настроени против другите.

Trax,прочети внимателно постта на Devians!Той не говори за убийства на невинни и прочие,а казва съвсем реални неща.Тоест колкото и да си говорим как трябва да бъдат нещата,да сме толерантни един към друг и т.н.,реалността все още е твърде различна.Докато има несправедливост той ще се бори против нея и ще отстоява човешките си права.Аз поне това разбрах.Devians конфликт между ислям и християнство няма,то съществува формално.Просто си задай въпроса коя държава се води по християнството?Всичко е интереси и както се казва в бизнеса,нищо лично.Хората,които имат интерес от евентуален конфликт са достатъчно умни за да не привличат вниманието върху себе си.Тоест било сблъсък на цивилизаций,религия и т.н.Голяма част от обикновените хора в Америка,както всички останали държави са склонни на манипулация чрез дезинформация.В момента обират американския народ с изкуствено евтиния долар,за да се финансира следващата война.

В момента обират американския народ с изкуствено евтиния долар,за да се финансира следващата война.

И американците са толкова виновни, колкото и арабите и персите. Щото и едните, и другите са лакоми за власт и за мангизи, и вместо да се съюзят, те се мразят и гледат как да се издокарат един на друг. Айде моля ви се да не говорим за тероризъм, щото тероризма е инструмент на политиката, а политиката и религията не вървят заедно. Ако мюсюлманите в мюсюлманските държави страдат, то не е заради наличието на религия, а заради липсата на такава у останалите "братя мюсюлмани". И за да сложа точка на спора, ще кажа, че преди някой да разправя колко били лоши американските и християнските управници, да погледне към нашите си управници и да види те какво могат да направят за доброто на мюсюлманите и какво правят. Нали се сещате на къде бия? - сите са маскари!

То е ясно, че вече сме извън темата, отдавна излязохме от нея. Искаш да ми кажеш, че не са ти позволили да ходиш на училище, защото нямаш българско име ? Това и да искам, не мога да го повярвам.

Ще ти отговоря на ЛС за да не спамим тука...

......................

А и ти смяташ, че начина е да се трепят невинни хора и дори мюсюлмани, за да се спре САЩ? И до къде довде тази политика - до там, че Афганистан е откопиран, а в Ирак е кървена баня, пък междувременно целя свят плюе по Исляма. Знаеш ли кои са за кланее според мен - кралете на арабските държави, които само си гледат интереса и си въртят бизнеса със САЩ. Ако ги убият, та следващите може да ги хване страх и да врътнат кранчето на САЩ, докато не се решат проблемите Ирак, Афганистан, Ливан, Сирия и Палестина. Но не, на тях не им пука, правят си далаверата и после ислямските управници били добри, а Буш бил лошият. Когато арабските държави скъсат със САЩ и кризата в Палестина продължава, тогава ела пак да си говорим за политика и джихад.

Не , смятам че е грешка да се трепим мюсюлманите помежду си..... Сунната и Корана дават достатъчно начини за уреждане на конфликтите помежду ни..... Но така е тръгнало от време оно, та и досега...

А за арабските крале си прав, тези които претендират да са най-правоверни от всички правоверни, дори наследници на самия пророк Мохаммед ( мир на праха му) са едни от най-големите причинители на тези страдания, самозабравили се сатрапи и алчни крале са виновните... А за петрола е вярно, те слугуват на Буш и сие, заедно си въртят далаверите... забравили са чест и достойнство.... смирение и скромност.... Те са толкова виновни колкото и тези които донесоха страдание и смърт чрез оръжия.......Слабоумни излязоха... позволиха на западните лъжци и лицемери да промият умовете им..Слаби хора...

П.С Арсен благодаря че си ме разбрал ....

За това има цяла наука, която се нарича Тафсир - тълкуване на Корана. Тълкуванията се базират на исторически факти, хадиси, пророчески тълкувания и контекст. А в предишните аяти се говори точно за Исус (мир нему).

Според мен приведения от теб стих има по-универсално значение, особено както е цитиран извън контекста. :P

"Много малко неща са наистина невъзможни", но това е едно от тях. Ако арабите врътнат кранчето, те първи ще пострадат, особено управниците. Поставени между свръхвъоръжения Израел и главорезите от Алкайда те избират по-малкото зло - да търгуват, а не да воюват.

И американците са толкова виновни, колкото и арабите и персите. Щото и едните, и другите са лакоми за власт и за мангизи, и вместо да се съюзят, те се мразят и гледат как да се издокарат един на друг. Айде моля ви се да не говорим за тероризъм, щото тероризма е инструмент на политиката, а политиката и религията не вървят заедно. Ако мюсюлманите в мюсюлманските държави страдат, то не е заради наличието на религия, а заради липсата на такава у останалите "братя мюсюлмани". И за да сложа точка на спора, ще кажа, че преди някой да разправя колко били лоши американските и християнските управници, да погледне към нашите си управници и да види те какво могат да направят за доброто на мюсюлманите и какво правят. Нали се сещате на къде бия? - сите са маскари!

:)

Впечатлен съм! Макар че ми е по-интересно да споря с теб отколкото да се съгласявам, тук си напълно прав. :clap:

"Много малко неща са наистина невъзможни", но това е едно от тях. Ако арабите врътнат кранчето, те първи ще пострадат, особено управниците. Поставени между свръхвъоръжения Израел и главорезите от Алкайда те избират по-малкото зло - да търгуват, а не да воюват.

Видяхме го свръхвъоръжения Израел миналото лято какво направи. Израел няма ресурс да окупира целия Арабски полуостров, а ми е много интересно как ще вадят нефта, след като не могат да се докопат до него. Да, ако спрат кранчето, арабските държави ще фалират, но и запада ще фалира. И ако бяха такива мюсюлмани, щяха да предпочетат да са в икономическа криза, отколкото да носят отговорност пред Аллах за бездействието си. А смятам запада би предпочел да направи компромис за Палестина (то и без това си е крайно време да го направи), вместо да води безсмислена война и накрая пак да фалира.

А Ал-Кайда си я финансират те самите - арабите. Поне Ал-Кайда в Ирак бива спонсорирана с арабски пари, щото арабите (суннити) ги е страх шиитите да не вземат властта.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.