Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox 3.x.x - въпроси и проблеми

Featured Replies

аз затва казвам че всичко е насобствен риск!!!

напиши в "Run": %AppData%

намери папката на мозилла и търси къде ти е най-скорошния бекъп на букмарковете

добавките също би трябвало да са там, но не са си с техните имена а примерно "0198ъ3912ео1в1ебш938гх"

но това ако не си изтрил предишната

ако си я изтрил качваш всичко наново и внамаваш повече в час другия път като пиша

и за да ти е по-лесно ето някой полезни добавки

AdBlock Plus

FasterFox

FEBE

FlashGot

IE Tab

No Script

TabMix Plus

това е на първо време. разбира се има (а и аз също ползвам) много други, но тези са като за начало: другите са вече лични персонализации

Абе проблема е че допълнението към поста ти дойде по-късно и аз прочетох началния вид на съобщението!Затова и се омаза така!!!Оправихме се де!!!Бъди здрав!!!
  • Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Имам едно параноично въпросче за Файарфокс,значи отварям броузера с начална страница abot:blank без добавки и др,Пускам НЕТСТАТ и гледам 5 хоста вече са свързани с мен. При интернет Експлорър са 0. кво е тва :(

автоматични ъпдейти? дефинирай без добавки?

Може би проверява за ъпдейт.

Както писах горе няма добавки... 2 са свързани с гугъл постоянно а другите все още не мога да ги разбера. Не е възможно постоянно да проверява за ъпдейти. Благодаря все пак де.

имаш ли инсталирана добавка, ако не пуснеш лиско в сейф мод, добавките си работят и си проверяват за ъпдйети иначе верно си е параноичен въпрос - наистина понякога вършите "лов на вещици'

Моят проблем е следният:

Трих с DustBuster-а, и след това се появи този проблем с Лисана. цък

Въпроса ми е как да направя за да изглежда, като при Opera? щрак

Много ще съм ви благодарен, ако помогнете.

много ми се щеше да ти кажа да въриш да си ползва опера, ама хайде че днес почивам и съм в добро настроение: в горния десен ъгъл има бутонче "опции" за форума--> смени изгледа на нормален

много ми се щеше да ти кажа да въриш да си ползва опера, ама хайде че днес почивам и съм в добро настроение: в горния десен ъгъл има бутонче "опции" за форума--> смени изгледа на нормален

Мерси за отговора, но го давай малко по-кротко, нещо гледам на "шеф" го раздаваш?! о.О

не ле - просто темата е за лиско а феновете на лиско и на опера не се долюбват много сори просто бях сънен сутринта

Как се трият адресите на тая мозила?

Че ми стана купчина от 15-тия етаж до небето

Публикувано изображение

#1 като на стартата: clear там нещо си, че го забравих кво беше ....ааааа clear private data (има опция да избереш какво да се изтрие) #2 с външни програми от сорта на CCleaner

ама само при мен ли Лиско не ще да се ъпдейтва автоматично - в настройките съм чекнал където трябва,обаче ни програмата,ни адоните се ъпдейтват,ако не проверявам от време на време Публикувано изображение и това е май от версия 3.Х.Х на горе Публикувано изображение

Редактирано от emil644466 (преглед на промените)

лиско си проверява за ъпдейти, само че не винаги изкарва съобщенията веднага за добавките просто изкарва съобщение че е намерило ъпдейт/и, но не ги инсталира автоматично в текущата сесия, а ако ти не ги инсталираш сам, при следващата сесия на браузъра ъпдейтите се инсталират преди стартиране същото е за ъпдейти на лиско - съобщения се допускат само при преминаване на следваща голяма (major) версия; от 2.х към 3.х, към малките версии обаче не се прилагат - там ъпдейтите се инсталират в сесията последваща тази при която те са намерени аз съм настроил мойто лисиче да проверява за ъпдейти за него си, за добавките и за търсачките и автоматично да се инсталират - и досега освен ако не е бета версия, не е изпуснало нищо

Абе колеги!Забелязах,че лисицата започна самоволно да ми размества подредбата на fast dial-a.Как да ги "застопоря"така да се каже в ред посочен от мен!!!Благодаря!!!!

ъ къде го този фаст дайъл? добавка ли?

ъ къде го този фаст дайъл?

добавка ли?

Да бе колега!Много удобно нещо има го и в Операта!!!Аз имам 35 адреса директно съм ги лепнал и много бързо влизам където ми трябва!!!!Препоръчвам ти го горещо!!!!Адски лесно за употреба и удобно!!! Публикувано изображение

да, сетих се чак като го написах ама понеже не можах да свикна с опера, си ползвам отметките и Most visited - въпрос на вкус онн: да не ги реди и по брой посещения и последна дата на посещение, я виж в настройките

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

да, сетих се чак като го написах

ама понеже не можах да свикна с опера, си ползвам отметките и Most visited - въпрос на вкус

онн: да не ги реди и по брой посещения и последна дата на посещение, я виж в настройките

Не виждам подобна дивотия,освен refresh-а да прави тая работа!!Джентълмени дайте малко инфо какво да правя с тия разместващи се адреси моля !!!!!

Редактирано от stashek (преглед на промените)

когато се опитвам да преинстална добавката fast dial в Мозилата, тя ми се връща със старата подредба!!!Къде в Мозилата да търся папката на тази добавка!Ако може направо малко инфо как се нарича тази папка-нещо ми бяга от погледа!Смятам направо да я изтрия от там!!!Ако не се лъжа май трябва да излезе с номер,но може и да греша.Благодаря!!!

Редактирано от stashek (преглед на промените)

еми %AppData% в Run, избираш папката на мозила->firefox-->profiles, избираш си профила (обикновено е един) и оттам extensions

примерен изглед:

Публикувано изображение

Направих икона за Firefox.Къде да я кача за изтегляне? ;)

ке? каква икона, кви 5 лева, ква боза от 6 стотинки?

Реших да покажа как можете да си направите бутоните Назад, Напред и Стоп да бъдат видими, само когато имате нужда от тях тоест когато те са активни. По този начин пестите място в лентата. Това става с добавянето на няколко реда във файла userChrome.css

/* Махни Stop бутона ако не се зарежда съдържание*/
#stop-button[disabled="true"] { display: none; }
#back-button[disabled="true"] { display: none; }
/* Махни Forward бутона ако няма страници напред*/
#forward-button[disabled="true"] {display: none; }
За да извършите редактирането на файла първо трябва да се създаде такъв. За Windows Vista отидете в C:\User\вашето име\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxxxx.default\chrome. За Windows XP отидете в C:\Documents and Settings\вашето име\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\default.xxxxxxxx\chrome и намерете файла наречен userChrome-example.css. Преименувайте го на userChrome.css и сте готови да започнете редактирането.

Забележка: папките Application Data и AppData са скрити по подразбиране. За да ги направите видими трябва да промените настройка. Това става от Tools->Folder Options->View и сложете отметка на Show hidden files and folders. Редактирането може да го направите с текстов редактор, например Notepad.

Още информация по-въпроса :wors:

http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?f=8&t=30260

Разчистих и аз най-накрая някои дразнещи редове в контекстното меню, като опцията "Send Link" от която все забиваше браузъра или се отваряха 1 млн. прозорци чрез Internet Explorer...до запълване на всичката налична РАМ памет...Task Manager-a не помагаше, защото даже не стартираше...Трябваше да давам LOG OFF...Добре, че имах Session Manager...за възстановяване на отворените сесии. Публикувано изображение

Е това вече няма да се случва...

#context-sendlink { display: none !important; }
Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.