Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox 3.x.x - въпроси и проблеми

Featured Replies

някой предстоящи събития: Upcoming Releases Name Scheduled Release Date Links Firefox 3.1b2 November 21, 2008 (estimated) Build, QA Firefox 3.0.4 November 12, 2008 Build, QA Firefox 2.0.0.18 November 12, 2008 Build, QA Thunderbird 2.0.0.18 November 19, 2008 Build, QA Firefox 2.0.0.18->3.0.4 MU November 24 (at the earliest) Build, QA Firefox 3.0.5 mid December 2008 Build, QA Firefox 2.0.0.19 mid December 2008 Build, QA Firefox 1.5.0.12 MU TBD (maybe never?) Build, QA след 2 седмици реално ще се разбере как работи private режима на лиско, и дали е удачно private сесията да е в същата инстанция, като публичната сесия се пази и продължава след приключване датите естествено не са окончателни

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

някой предстоящи събития:

Upcoming Releases

Name Scheduled Release Date Links

Firefox 3.1b2 November 21, 2008 (estimated) Build, QA

Firefox 3.0.4 November 12, 2008 Build, QA

Firefox 2.0.0.18 November 12, 2008 Build, QA

Thunderbird 2.0.0.18 November 19, 2008 Build, QA

Firefox 2.0.0.18->3.0.4 MU November 24 (at the earliest) Build, QA

Firefox 3.0.5 mid December 2008 Build, QA

Firefox 2.0.0.19 mid December 2008 Build, QA

Firefox 1.5.0.12 MU TBD (maybe never?) Build, QA

след 2 седмици реално ще се разбере как работи private режима на лиско, и дали е удачно private сесията да е в същата инстанция, като публичната сесия се пази и продължава след приключване

датите естествено не са окончателни

Благодаря ти за информацията. Хубаво е, да се добавя такава информация.

моля, няма защо тя е публично достъпна от Dev страницата на Mozilla

Защо като отворя страница и горе вляво ми се показва логото на мозила файрефокс а на работния ми плот я няма и си стои синьото кълбо на Гран Парадисо? И освен това забелязах че на търсачката като натисна вече например за да търся в-к "Дневен труд", думата Труд която преди беше най-отгоре сега е по-надолу. Всички думи в търсачката са разбъркани. Публикувано изображениеПубликувано изображение

защото сте свалили издание за разработчици - възмопжно е това да е алфа 1 или 2

свалете програмата от http://www.mozilla.com/en-US/

в българската азбука има 30 букви със строго специфична подредба, като буква "Т" стой след буква "Д"...панимаеш

защото сте свалили издание за разработчици - възмопжно е това да е алфа 1 или 2

свалете програмата от http://www.mozilla.com/en-US/

в българската азбука има 30 букви със строго специфична подредба, като буква "Т" стой след буква "Д"...панимаеш

Мозилата ми е версия 1.9.0.3224

моя съвет към Вас е да си направите back-up на всичко в лиско с добавка като тази: - http://customsoftwareconsult.com/extensions/febe/febe.html

след което да премахнете напълно сегашната версия и да инсталирате последната от сайта на мозила

премахнете също и всички папки на Firefox в директорията "%appdata%" (напишете името в адресното поле на експлорера или в "Run" на старт менюто Ви, но без кавичките)

Днес при отваряне на страница с FF 3.0.1 винаги се появяа следното:

[JavaScript Application]

[Exception... "Component returned failure code: 0x80570015 (NS_ERROR_XPC_CI_RETURNED_FAILURE) [nsIJSCID.createInstance]" nsresult: "0x80570015 (NS_ERROR_XPC_CI_RETURNED_FAILURE)" location: "JS frame :: chrome://searchshield/content/overlay.js :: InitSDK :: line 352" data: no]

При кликване на ОК,старницата се отваря нормално.

Същото става и при отворена страница,при опит за отваряне на New Window.

Влязох в Safe Mode на Mozilla,но нищо не променях,продължих в тоя режим и работи нормално.Излязох и отворих вече нормално Мозилата,но вече вместо предишното съобщение излаза друго:

[JavaScript Application]

TypeError: Components.classes[cid] is undefined

Отново излиза и при отварянето на New Window.След OK се отваря нормално.

Вече и след Safe Mode и после нормално отваряне винаги първо имам последното съобщение.

Вероятно е свързано с Add-ons,но там не ги разбирам нещата.Имам 5-6 extensins,които аз съм си инсталирал и 13 Plugins,за които нищо не знам,но всички са Enabled.

Нищо не съм инсталирал преди случая.

Знае ли някой нещо по въпроса?

P.S.Оправих се:

Имам AVG Free и отдавна не бях я пускал,при опит да я пусна даде някаква грешка и съвет да я преинсталирам...Не съм го направил още,но направих Disable на AVG Save Search 8.0 в Extensions на Add-ons(опцията Uninstall не беше активна) и след рестарт на Mozilata всичко е нормално.

Не знам как,кога и защо се е скапало AVG-то,но очевидни там е бил проблема.

Все пак,ако някой знае нещо повече по въпроса,да сподели.

Редактирано от Kibik (преглед на промените)

дори и антивирусните ли почнаха да инсталират такива търсачки...тцтцтц никога не се доверявай на сърчбарове - дори и да е на антивирусната ти сам си видял резултата следващият път четете внимателно различните диалогови прозорци при инсталирането на software, не като оФци - само Next и O.K.

прпоръчително в този случай е да ги оставите каквито са: така няма вероятност да объркате нещо а и настройките по подразбиране са достатъчно оптимизирани

иконката (S в кръгче) в долния ляв ъгъл Ви позволява да разрешавате/забранявате временно или за постоянно даден скрипт

при наличие на няколко скрипта на страницата, разрешавайте първо главния (с URL = или почти същото като на страницата)

страница като http://www.abv.bg има 3 (понякога и повече) скрипта: разрешаването на abv.bg, ще ви даде достъп до функционалността без връзката да се натоварва излишно

за да гледате флаш клипчета във сайтове подобни на YouTube, също ще трябва да разрешите скрипта на страницата - в противаен случай, ще получите съобшение че нямате Adobe Flash Player

може да комбинирате NoScript с добавката AdBlockPlus, за блокиране на нежелани реклами и ads

дори и антивирусните ли почнаха да инсталират такива търсачки...тцтцтц

никога не се доверявай на сърчбарове - дори и да е на антивирусната ти

сам си видял резултата

следващият път четете внимателно различните диалогови прозорци при инсталирането на software, не като оФци - само Next и O.K.

Не съм имал сърч бар.

Деинсталирах AVG-то,но повече не можа да се инсталира,даваше една и съща грешка към края.Инсталирах Avast,да я видим как е.На първо четене кофти-при първо сканиране хвана всички key генератори и подобни,които отдавна си стоят и AVG-то нямаше нищо против.А може и да са заразени,знам ли?Не знам дали има отделна тема за Avast,да питам там и да видя някои тънкости...

Не съм имал сърч бар.

Деинсталирах AVG-то,но повече не можа да се инсталира,даваше една и съща грешка към края.Инсталирах Avast,да я видим как е.На първо четене кофти-при първо сканиране хвана всички key генератори и подобни,които отдавна си стоят и AVG-то нямаше нищо против.А може и да са заразени,знам ли?Не знам дали има отделна тема за Avast,да питам там и да видя някои тънкости...

Има си разбира се!!!!Отиваш в Сигурност и антивирусна защита-там си има цяла тема за Avast!(махни това дърво бе братче!!!!)

Има си разбира се!!!!Отиваш в Сигурност и антивирусна защита-там си има цяла тема за Avast!(махни това дърво бе братче!!!!)

Отидох в "Сигурност и антивирусна защита" и там естествено хвалят "това дърво",как би могло да е иначе.

Всички си имат + и - и кой с която е свикнал, нея хвали без особени аргументи.

Бях свикнал с AVG FRee.но ми направи номера и не се инсталира,но последната версия си беше тежичка,та бях изключил някои неща...

И кое друго "дърво" да сложа?

Отидох в "Сигурност и антивирусна защита" и там естествено хвалят "това дърво",как би могло да е иначе.

Бях свикнал с AVG FRee.но ми направи номера и не се инсталира,но последната версия си беше тежичка,та бях изключил някои неща...

Задай въпроса ви там, тук дискутираме други неща!

Прав си,всеки си хвали своето гардже.Без да съм капацитет мога съвсем спокойно да ти кажа слагаш Касперски и си свиркаш,аз я ползвам(версия 454)от половин година и буби нема!!!!!Поне на първо четене!!!!АВГ-то въртеше номера и на майка ми в службата,та долу горе съм наясно.Сложи си КИС,ако не друго спя спокойно!Макар че знаеш 100% сигурност само,че ще гледаме един ден цветята отдолу :) Леко оспамихме темата,но нищо!!!!Бъди здрав!!!!Ако имаш по сериозни питания-през ЛС или направо в Сигурност>Касперски-темата е колкото "Война и Мир" Публикувано изображение

Преводът на български вече е факт ;)

Може да си го свалите от официалната страница - тук

Превод и преди имаше, но не беше официален. Като погледна сега, неофициалния превод е свален над 4000 пъти, което е много за превод и въпреки това, че превода си беше екстра от Mozilla не искаха да го добавят като официален във версия 3.0. Трябваше да оставят лисицата без превод няколко версии.

Сложил си ''дървото'' AVAST, продължавай да си ползваш спокойно тази антивирусна. Това че ти е хванала всички члюч-генератори значи че е имало нещо в тях. Аз имам такива генератори които минават проверката на AVAST-та, но има и такива които не я минават.

Абе колеги!!!Тия от Мозила майтап ли си правят с нас!!!!Лепнах аз 3.0.4,а сега само за 4 часа- 5 пъти ми крашва,прави некви въртели!!!Да им пикая на извиненията и тъпите crash report,с които ми губят времето.Едва,едва download helpera бе почнал да конвертира сега пак ме за...ба с някаква грешка!!!!Сложих кодеците за Виста(там пък някаква грешка ми изписва,също)поредната!!!Тия кодеци почнаха съвсем да ми ядат нервите!!!Кажете място дето да сваля читави.Местата визирани в Калдата явно не бацат добре!!!!!

Абе хора, някой знае ли какво ми стана на лисицата. Значи от известно време е така, с тройката става дума. Значи когато скролна , особено ако има снимки на страницата и процесора полудява. Опера и дори Интернет Експлорер не се обаждат. Имам Wyzo, Flock и CometBird и трите са "рожби" на Мозила но няма такъв проблем с тях. С google chrome пак няма. Дори с двойката на Мозила която имам портативна няма проблем. Сега сложих и 3.0.4 но е все тая. Проблемът го имам отпреди преинсталирането и не е в ОС. Пробвал съм и с изключена AV със спрян скайп и какво ли още не. На практика само Мозилата да работи и пак е тая история. какво да я правя? :wors:

сташ, 3.0.4 от къде я дръпна? последният пък път като гледах линковете от новината за 3.0.4 бяха от девелопър страница на лиско затова се чака официален релииз естествено ако не ни дадеш текста на грешката можем да си хвърляме кафе и бобец до второ пришествие офф-топик: за кодеци мога да препоръчам 2 пакета (очевидно си се спрял на варианта плейър+пакет): CCCP и Vista Codec Package (последна версия) - и ако една програма е безплатна сваляй от официалния сайт - при цялото ми уважение към "новинарите" на сайта, понякога правят глупави грешки конкретно примерно визирам Vista Codec, който има само линк от дата (но не и от сайта ползван от създателя на пакета)

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

сташ, 3.0.4 от къде я дръпна?

последният пък път като гледах линковете от новината за 3.0.4 бяха от девелопър страница на лиско

затова се чака официален релииз

естествено ако не ни дадеш текста на грешката можем да си хвърляме кафе и бобец до второ пришествие

офф-топик: за кодеци мога да препоръчам 2 пакета (очевидно си се спрял на варианта плейър+пакет): CCCP и Vista Codec Package (последна версия) - и ако една програма е безплатна сваляй от официалния сайт - при цялото ми уважение към "новинарите" на сайта, понякога правят глупави грешки

конкретно примерно визирам Vista Codec, който има само линк от дата (но не и от сайта ползван от създателя на пакета)

Привет колега!!!!!Моята"другарка"в живота ме зарадва като се прибрах от бачкане!!!Каза,че направо я е свалила от официалния сайт и не била бета,а вече официалната.Направило и впечатление,че свалянето било бая бавно ,но директно си отворило (по нейни думи)всичко на бг и прочие!!!!На мен ми прави впечтление,че освен крашовете-без пояснения на какво се дължат!!!!!)бавно качва и добавките,както и бавно рестартира след това!!!Гаджето вече спи,но утре ще я питам за подробности приятелю!!!Не върви добре на първо четене!!!!Освен ако моята смотаната не е качила някоя бета!!!!Ако си с 3-та съвет НЕ БЪРЗАЙ!!!!Не е нормално да има сривове без обяснения!!!!!Бъди здрав!!!

Привет колега!!!!!Моята"другарка"в живота ме зарадва като се прибрах от бачкане!!!Каза,че направо я е свалила от официалния сайт и не била бета,а вече официалната.Направило и впечатление,че свалянето било бая бавно ,но директно си отворило (по нейни думи)всичко на бг и прочие!!!!На мен ми прави впечтление,че освен крашовете-без пояснения на какво се дължат!!!!!)бавно качва и добавките,както и бавно рестартира след това!!!Гаджето вече спи,но утре ще я питам за подробности приятелю!!!Не върви добре на първо четене!!!!Освен ако моята смотаната не е качила някоя бета!!!!Ако си с 3-та съвет НЕ БЪРЗАЙ!!!!Не е нормално да има сривове без обяснения!!!!!Бъди здрав!!!

Аз сега сложих 3.0.4 БГ-то но нямам наблюдения да крашва или бъгва, работи си както предишната,, но проблема ми е нея е от друго естество. Дръпни я от другаде и я преинсталирай пък ;)

Аз си инсталирах 3.0.3 от един промоционален диск на едно списание. Настроих я да се ъпдейтва автоматично, вчера при стартиране ми се ъпдейтна до 3.0.4 и продължих да си я ползвам както досега - без никакви крашове.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.