Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox 3.x.x - въпроси и проблеми

Featured Replies

Преди 4 дена инсталирах версия 3.05. Два дена работеше добре, сега като я стартирам забива и трябва да чакам по 3-4 минути докато зацепи. Разбирам от коментарите по-горе, че проблема е не само при мен. Дано скоро пуснат нова версия, че с тая си е истинска мъка. От най-добрия браузър, стана най-скапания. :bedtime2:

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте!

Много благодаря на потребителя, дал начин да си оправя ТабМИКСПлюс-а за Мозила ФФ 3.1б2!

Искам да попитам как да си оравя Българския речник за проверка на грешки 4.1, който в момента не ми е активен...

Поздрави,

А3

П.С Аз нямам забележки за 31б2, работи си добре и не се оплаквам..

ето един "изпечен бета тестер"

а сега по-сериозно

за да работят добавките на неподържаните версии има 2 начина: редактиране на част от добавката или използване на бета версия за добавкта

първият е универсален и работи за всички добавки (с малки изключения като някой теми и несъвместими добавки) и включва реактиране на intsall.rdf файлът преди да инсталирате добавкта

файлът се намира в *.xpi файла който се отваря с архивиращата Ви програма а самия install.rdf с Notepad (или друг текстов редактор от сорта)

редактирате <em:maxVersion>3.0.*</em:maxVersion> на <em:maxVersion>3.*</em:maxVersion> (естествено нищо не пречи да напишете и 18.*)

ъпдейтвате дайла в архива така че да е с направените промени и инсталирате добавкта

остава единствено да проверите функционалността 9която понякога може да зависи от друфи добавки)

речника само по първия начин

ако не можеш да се справиш с някоя добавка, питай

примерно CoolIris (бившият PicLens) не може да го насилиш по първия начин

я направете една проверка: вижте как ще е стартирането без плъг-ина на скайп

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Ама вие ползвате скайп ли... лелеее, че от там почнете :help wanted3: Докато си изгради сървър, за да ви смукне нета и процесорното време... е, трябва си време :clap: Като се имам и в предвид от какви инвалиди е писан (бъговете са а-ла-6-клас-програмист)

за да работят добавките на неподържаните версии има 2 начина: редактиране на част от добавката или използване на бета версия за добавкта

Има и друг начин да насилиш дадена добавка да баца!Това пипни ме!!! Пробвах го като тествах 3.1!!!Баца си!!!

Редактирано от stashek (преглед на промените)

Вижте какво забелязах когато използвах Google Преводач да преведе страницата на Firefox. Погледнете по-точно самите бутони за сваляне на Firefox как са преведени: http://translate.google.bg/translate?u=htt...=1&ie=UTF-8

Малко са нагли а? Публикувано изображение

"Може ли наистина правят браузър в мрежата по-добре" (от нас Google) ? "махни Firefox" - уникално хаиахаихаихахаихаих аахаихаихаихаиаххих хаиахаихаихаиахаих :rolleyes: :rolleyes: :baby: My Winamp is playing: 24. Guns N' Roses - Knockin' on Heaven's Dor - а литъл поздрав фор ю - евриуан!

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Благодаря от сърце на всички,които ми отговориха и се извинявам за закъснението :wors: На всички желая весели празници и спорна Нова година ;):wors: !

Редактирано от elizamaria (преглед на промените)

Някой може ли да ми обясни, защо след като заредя 4 до 5 сайта и оставя така и пусна КОМЕТАТА и впоследствие спра кометата за да може по бързо да ми се зареждат различните подсайтове и мозилата ми блокира (няма връзка със сървара .......). т.е. имам впредвит, че всеки един таб отказва да зареди каквато и да е страница или др. сайт. проблема се оправя единствено след като рестартирам модема или пък спра и след малко пак пуснамрежавата карта т.е. иконката за връзка. КЪДЕ се корени проблема ? Мозилата ми е 3.0.5 и кометата ми е верс-0.70 Някой може ли да ми обясни, защо след като заредя 4 до 5 сайта и оставя така и пусна КОМЕТАТА и впоследствие спра кометата за да може по бързо да ми се зареждат различните подсайтове и мозилата ми блокира (няма връзка със сървара .......). т.е. имам впредвит, че всеки един таб отказва да зареди каквато и да е страница или др. сайт. проблема се оправя единствено след като рестартирам модема или пък спра и след малко пак пуснамрежавата карта т.е. иконката за връзка. КЪДЕ се корени проблема ? Мозилата ми е 3.0.5 и кометата ми е верс-0.70

Някой може ли да ми обясни, защо след като заредя 4 до 5 сайта и оставя така и пусна КОМЕТАТА и впоследствие спра кометата за да може по бързо да ми се зареждат различните подсайтове и мозилата ми блокира (няма връзка със сървара .......). т.е. имам впредвит, че всеки един таб отказва да зареди каквато и да е страница или др. сайт. проблема се оправя единствено след като рестартирам модема или пък спра и след малко пак пуснамрежавата карта т.е. иконката за връзка.

КЪДЕ се корени проблема ?

Мозилата ми е 3.0.5 и кометата ми е верс-0.70

Някой може ли да ми обясни, защо след като заредя 4 до 5 сайта и оставя така и пусна КОМЕТАТА и впоследствие спра кометата за да може по бързо да ми се зареждат различните подсайтове и мозилата ми блокира (няма връзка със сървара .......). т.е. имам впредвит, че всеки един таб отказва да зареди каквато и да е страница или др. сайт. проблема се оправя единствено след като рестартирам модема или пък спра и след малко пак пуснамрежавата карта т.е. иконката за връзка.

КЪДЕ се корени проблема ?

Мозилата ми е 3.0.5 и кометата ми е верс-0.70

Намали си броя на връзките, понеже от доставчикът ти може да има ограничение на брой връзки.

П.П. Защо пишеш по два пъти едно и също в поста си?

Някой знае ли къде в се намират Фафоритите за firefox ,защото като се занимавах с променянето на темите стана проблем.Лиско по някакъв начин беше станал прозрачен и нищо не можех да правя.Наложи се да го преинсталирам и сега пак трябва да си търся саитовете.Има ли начин да ги върна.

Редактирано от jamc (преглед на промените)

%appdata% отиваш в папката на Лиско, ровиш като прасе за жълъди есенно време и ще намериш къде е последния backup на отметките спрете поне да ги наричате фаворити - все си мисля че това е нещо различно

Весела Коледа колега!!!!Ама и ти вече не знам колко пъти го обясняваш това братче! :cheers: По добре ме светни кога да чакам 3.1 редовна че вече развих невралгия от тази 3.0. еди какво си!!!Сериозно ти казвам такова чудо нема!Абе само при мен ли се скапа да крашва това чудо бе колеги!!След всеки изминал ден проблем,то не беше конверт,звуци,изчезнали адреси!!!А.а.а..,тия от Мозила да ми пратят цял кашон с пиячка,че и винаги им изпращам и репорта(уж лоялен да бъда!!!!)С здраве Аquaris!!Весели празници!

Весела Коледа колега!!!!Ама и ти вече не знам колко пъти го обясняваш това братче! :cheers: По добре ме светни кога да чакам 3.1 редовна че вече развих невралгия от тази 3.0. еди какво си!!!Сериозно ти казвам такова чудо нема!Абе само при мен ли се скапа да крашва това чудо бе колеги!!След всеки изминал ден проблем,то не беше конверт,звуци,изчезнали адреси!!!А.а.а..,тия от Мозила да ми пратят цял кашон с пиячка,че и винаги им изпращам и репорта(уж лоялен да бъда!!!!)С здраве Аquaris!!Весели празници!

АКо си наблъскал сто кила адони така ще става. Защо при мен не става, защо при другите не става?

АКо си наблъскал сто кила адони така ще става. Защо при мен не става, защо при другите не става?

Capnemo-имам всичко на всичко 14 парчета!!!Трудно ми е да преценя много ли са?Ти кажи? Публикувано изображение

А и ще цитирам колегата Aquaris-те тия приставки да не са за украшение случайно!!!!Би трябвало да си баца ако ще всичко да му се сложи-аз поне така си мисля,че е редно!!!!

Capnemo-имам всичко на всичко 14 парчета!!!Трудно ми е да преценя много ли са?Ти кажи? Публикувано изображение

А и ще цитирам колегата Aquaris-те тия приставки да не са за украшение случайно!!!!Би трябвало да си баца ако ще всичко да му се сложи-аз поне така си мисля,че е редно!!!!

Моя е с 5 от които 4 са заради тази лигавня. Мога да се похваля, че нито веднъж не ми е крашнал. :P

Весела Коледа колега!!!!Ама и ти вече не знам колко пъти го обясняваш това братче! :P По добре ме светни кога да чакам 3.1 редовна че вече развих невралгия от тази 3.0. еди какво си!!!Сериозно ти казвам такова чудо нема!Абе само при мен ли се скапа да крашва това чудо бе колеги!!След всеки изминал ден проблем,то не беше конверт,звуци,изчезнали адреси!!!А.а.а..,тия от Мозила да ми пратят цял кашон с пиячка,че и винаги им изпращам и репорта(уж лоялен да бъда!!!!)С здраве Аquaris!!Весели празници!

Това, което си написал е доста интересно. Винаги може да провериш системата си за зарази, пробвай темите за това от: този форум.

Това, което си написал е доста интересно. Винаги може да провериш системата си за зарази, пробвай темите за това от: този форум.

За буби-няма ни на първо ни на второ четене!(КИС 2009+МБАМ).Така че поне това ми се струва малко вероятно!!!!Като чета явно ще се окаже за Лисата- звуци,gmail,download converter + няколко по незначителни се оказват пречка да баца нормално!!Абе....трудно ми е да го повярвам,ама..кой знае?

При мен, както вече споделих - само 3.0.5 това сериозно процесора. Даунгрейд до 3.0.4 и няма проблеми. Плъгините са доста и са тежки (greasemonkey, yslow, firebug, liveheader, 2 тулбара, openit online, tab mix plus, flash block, flash got, google notebook) - до сега краш не е имало, просто не се е случвало. ОС Win XP SP3, не е принсталиран от 5 години :)

Голям проблем!!! От днес като пуснах компютъра и се опитах да гледам някое клипче в vbox7 и youtube през Mozilla Firefox 3.x.x нямаше звук и постоянно забиваше на пауза.Опитах през интернет експлорер и всичко си беше нормално. Никога не ми е правило подобен проблем и това само за сайтовете за които се иска flash player. Как да оправя проблема с Mozilla Firefox 3.x.x без да се наложи да го преинсталирам. Операционната система е windows XP SP3, правена от мен работи без грешки.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

%appdata%

отиваш в папката на Лиско, ровиш като прасе за жълъди есенно време и ще намериш къде е последния backup на отметките

спрете поне да ги наричате фаворити - все си мисля че това е нещо различно

Ами то те в английската транскрипция се водят Bookmarks , разликата е превода. Предпочитам термина 'отметки" защото другото ми напомня за Интернет Буклуксплорър Публикувано изображение

Моя е с 5 от които 4 са заради тази лигавня. Мога да се похваля, че нито веднъж не ми е крашнал. :)

И на мен никога досега. Имам няколко теми. Адблок+, фест диал и разбира се флашгот. Не смятам че са много. Публикувано изображение

Голям проблем!!!

От днес като пуснах компютъра и се опитах да гледам някое клипче в vbox7 и youtube през Mozilla Firefox 3.x.x

нямаше звук и постоянно забиваше на пауза.Опитах през интернет експлорер и всичко си беше нормално.

Никога не ми е правило подобен проблем и това само за сайтовете за които се иска flash player.

Как да оправя проблема с Mozilla Firefox 3.x.x без да се наложи да го преинсталирам.

Операционната система е windows XP SP3, правена от мен работи без грешки.

Преинсталираш флаш плейъра със затворена мозила , ако не помогне го махаш, махаш мозилата, триеш и папката от app data /като преди това си запазиш отметки и др./, чистиш регистрите и тогава инсталираш наново всичко. Публикувано изображение

Имам един странен проблем. Понякога при зареждане на страници ми излиза това: Някой имал ли е такъв проблем? Как мога да спра да се появява това? От какво може да се получава така, че да се стартира Dial Up връзка? Това се получава само с Firefox. При другите браузъри не се наблюдава този феномен ;)

Редактирано от Biskata (преглед на промените)

Виж какво има в Control Panel -> Internet Options -> Connections и редактирай връзките, ако имаш представа за какво са. Ако искаш да забраниш услугата, може да избереш: "Never dial a connection".

Може да видиш във Firefox about:config, после напиши dial и виж network.autodial-helper.enabled е true. Moже да пробваш да промениш значението с двоен клик. Но не съм сигурен дали точно това решава въпроса. По подразбиране настройката трябва да е true.

Дали има начин да скрия подробностите за посетените сайтове от падащотото меню на адрес бара? Като цъкна и ми се скрива цялата страница а и трябва подробно за чета за да се ориентирам кой точно е посетения сайт :P направо се вбесявам. Не знам дали ме разбрахте но искам в падащото меню да си пише например www.kaldata.com и толкова, без допълнителни глупости за страницата

Редактирано от formati (преглед на промените)

Виж какво има в Control Panel -> Internet Options -> Connections и редактирай връзките, ако имаш представа за какво са. Ако искаш да забраниш услугата, може да избереш: "Never dial a connection".

Може да видиш във Firefox about:config, после напиши dial и виж network.autodial-helper.enabled е true. Moже да пробваш да промениш значението с двоен клик. Но не съм сигурен дали точно това решава въпроса. По подразбиране настройката трябва да е true.

Благодаря ти. Ще пробвам и ще пиша дали се е оправило, като се прибера.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.