Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mozilla Firefox 3.x.x - въпроси и проблеми

Featured Replies

Търся VISTA THEME за Mozillа-та, който обаче да върви на Win XP, т.е. Windows Vista theme for Windows XP.... не успявам да намеря. За Виста има, ама да върви на XP - е друг проблем...

Предварително Благодаря!

Дали има начин да скрия подробностите за посетените сайтове от падащотото меню на адрес бара? Като цъкна и ми се скрива цялата страница а и трябва подробно за чета за да се ориентирам кой точно е посетения сайт :) направо се вбесявам. Не знам дали ме разбрахте но искам в падащото меню да си пише например www.kaldata.com и толкова, без допълнителни глупости за страницата

Горе, къдео пише File, Edit...... отиваш на History, изтриваш цялата история - и адресното поле ти е празно! Публикувано изображение Ама ако имаш 2000 файла в историята като мен, ше ги триеш 2 дни.. :)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 151,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

като за начало ще те помоля да използваш някой по-открояващ се цвят (например черно), защото това жълто избожда очите после (ако правилно съм разбрал) да обясня че темата се инсталира на MFF (не на ОС) и се определя от MFF (в редки случай и от ОС, а в изключително редки случай и от версията на WinOS) а ако не съм разбрал значи си объркал темата с това искане не става много ясно каква тема искаш и дали говорим за скин за MFF - ако е така, има много теми в сайта на мозила - разясни малко по-разбираемо какво точно искаш

Определено по някога зависи от ОС. Свеж пример е като инсталираш Mozilla Firefox 3 на Windows XP, Vista или Linux. При всички се различава темата.

да затова с оставих вратичка....хихи ааа и не забравяй MAC някой от "Аеро" темите в "ИЕ 7/8 стил" за Фх също не палят под ХР

да затова с оставих вратичка....хихи ааа и не забравяй MAC

някой от "Аеро" темите в "ИЕ 7/8 стил" за Фх също не палят под ХР

Точно това имах в предвид. Тема за мозилата за Виста, ама да върви и на мозилата на XP. Понеже Aero-то са за Виста и не ми вървят на XP. Търся такива които да вървят. А е ясно, че се инсталират на MFF, нали чрез Addons ги намирам и инсталирам. :P

Редактирано от SentLorlpMan (преглед на промените)

От няколко седмици съм на Mozilla Firefox. Имам малък проблем, който мисля че е въпрос на настройка на някой от параметрите, но аз лично не знам как да го оправя. Проблема е : Ако ползувам страница с линкове, например електронен вестник, след като отворя даден линк използувам зеления бутон горе вляво "Go back one page" за да се върна на страницата с линковете. Firefox винаги ме връща в началото на web site, и ми се налага да scroll down за да намеря мястото на текущия линк. Има ли някакъв начин използувайки този бутон, той да ме връща на текущата позиция на предходната страница. Ако някой знае как да отстраня този проблем, моля помогнете. Благодаря ви предварително.

версия 3.х би трябвало да прави това автоматично

Абе защо като си сложа сайтове на "Лента с отметки" и като рестартирам компа и ми ги няма. Аз именно заради тази функция я ползвам мозилата и заради DownThemAll

Със версия 2.0.18 съм Публикувано изображение

може да нямате правомощия за папката %appdata%

в други браузъри пазят ли се отметките

ако добавите нов шорткът в Quick Launch Публикувано изображение след рестарт иконката остава ли?

Еми незнам, аз ползвам само Мозилата, досега нямах проблем ,но преинсталирах бозата и като инсталирах наново се получава, днес вече 10 рестарта направих и се пазят, ама нз вчера на всеки рес се триеха Публикувано изображение Няма ли начин да си ги запаметя и да си ги копвам като се случи това ?

%appdata%\Mozilla\Firefox\Profiles\*******.default\bookmarkbackups - ето тук се пазят бекъповете на отметките

може да опитате и с добавки като F.E.B.E

Знае ли някой, как да настроя Mozilla Firefox 3.0.5, така че като използувам зеления бутин, горе вляво "Go back one page" да ме връща на текущата позиция на предходната страница, а не в началото на предходната страница. Благодаря предварително.

Има ли начин да накарам theme за FF3 да работи и на FF2, специално темите при които в older version няма версия за FF2?

зависи от темата - иначе принципно да, но е съмнително едно линкче да погледнем за коя тема иде реч

Има ли начин да накарам theme за FF3 да работи и на FF2, специално темите при които в older version няма версия за FF2?

Начин има,но понеже темата е предназначена за FF3 може да има доста бъгове.

1.Използвай браузър зазличен от Firefox.

2.Отвори Google и напиши Firefox addons.

3.После си намери темата и натисти Download now.

4.След като си свалил темата,отвори архива с Winrar.

5.Там има 5или 6 папки и няколко фаила.

6.Един от тези фаилове се казва install.rdf.

7.Отваряш го с Notepad или wordpad.

8.След като си отворил install.rdf намираш там където пише <em:maxVersion>3.0.*</em:maxVersion>.(Версията до,която може да се ползва в случея е 3.0.4,но може да е 3.0 и т.н.)

9.Там вместо 3.0.* или 3.0 променяш на версията,която ти е Firefox.И трябва да стане нещо такова <em:maxVersion>2.0.0</em:maxVersion> .Пак казвам зависи от версията,така че не пиши веднага 2.0.0,а виж на коя версия си.

10.Затваряш install.rdf.После ще те пита дали искаш да запазиш промените.Даваш ДА.

11.Отваряш Firefox.После кликваш tools - addons.След това с левия бутон на мишката хващаш архива и го пускаш в Addons прозорчето.Firefox ще ти пита дали искаш да инсталираш.Даваш installи после рестартираш firefox.

Така би трябвало да стане. Публикувано изображение

Редактирано от jamc (преглед на промените)

бъди добро момче и дай снимки от реалния интерфейс........ в горното има грешки и по този начин ако темата е само за 3.х няма да стане нищо или Лиско ще крашне....но къде са грешките се пита в задачата?

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Интересува ме дали Office 2007 Black или LumiNight може да се подкара на FF2.

По-тъмните (dark) теми ми допадат повече, но за съжаление тия които ми харесват изискват минимум FF3.

Изпробвах Firefox 3.0.5 но не останах очарован от него.

мне и двете не стават кое му е лошото на 3.х? слагаш му NASA Night launch и заспива - даже пак прилича на 2.х - само трябва да си оправиш адресното поле да

Не знам за вас,но аз вече ще я махам.Това чудо мозила файърфокс 3.0.5 ми скъса нервите с тези крашове.На чист уин.Без добавки.Отделно като пусна торента да сийдва се бави в пъти повече от internet explorer8 beta.Не виждам вече причина да оставам на нея.Ако някой има идеи за крашовете моля да сподели.IE8beta я мачка отвсякъде.Като сийдвам ie8 направо отнася firefoxa,въпреки че имам там 10000 добавки,а на мозилата нищо.

Редактирано от genius11111 (преглед на промените)

Знае ли някой, как да настроя Mozilla Firefox 3.0.5, така че като използувам зеления бутин, горе вляво "Go back one page" да ме връща на текущата позиция на предходната страница, а не в началото на предходната страница.

Благодаря предварително.

При мен си работи коректно бутона Назад една страница и бутона Напред една страница. Като го натисна си ме връща на страницата със свален скрол, ако съм бил някъде по средата на страницата. Аз съм под Vista. Ти споменаваш зелен бутон, което ме навежда на мисълта, да не би под XP да е проблем?!

Имам един проблем с браузъра.В Bookmarks където имам запазени доста сайтове един от запазените линкове не иска да се отваря,не иска да се трие, или да се мести.Някои знае ли какво да правя.

влез вменю Bookmarks->organize bookmarks и виж от там дали ще се изтрие ама иначе си уцелил раздела

Пробвах ама и това не стана.Иначе по някакъв начин се преименува.Не може да се изтрие и това си е. Някои има ли други идеи?

Редактирано от kalan (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.