Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането? (част ІІ)

Featured Replies

защото Господ казва това,и това са думи за живот,а не на камилри,философи и др.,които също имат нужда от спасение!дяволът също е реална личност!всеки човек през живота си минава през заблуди,ереси,но винаги стига до Бог,защото Духа,който носиме е от Него,но трябва да внимаваме какво говориме защото-

и ако някой каже дума против Сина Човечески, ще му се прости; но ако някой каже против Духа Светаго, няма да му се прости ни на този, ни на онзи свят."

а стига бе - много страшен го изкарахте Господ и думи измислени му натъкмявате

• Отговори 2,6k
  • Прегледи 178,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Работата е в какъв контекст се използват въпросните думи, а това вече аз преценявам. Леко започвате да ме изнервяте с тези препирни и детски сръдни. Още малко ще потърпя, после ще хвана голямата метла

• Да видим сега. Започваме с това.     Продължаваме с това     Хубаво, че си го признаваш. Възниква въпросът защо тогава пишеш по тема, от която нямаш понятие? Как би могъл да звучиш достоверно и сериоз

• Как егото само да възприеме че то самото е затвор за себе си. Не помни, че било е друго време без примеси, без клетки и без ереси. Не помни, но защото го е нямало. (преди затвора имало е друго което д

а стига бе - много страшен го изкарахте Господ и думи измислени му натъкмявате

Господ е страшен и това ли не знаеш.

Да и дявола е истински аз съм го виждал, искаше да ми купи душата.

Но не е черен, той е бял ангел.

И наистина както се пише за него че е човекоубиец, такъв е. Аз не му се вързах.

И също сам казал и лоши неща против Духа Светаго и не знам как ще ми се прости.

човек е създаден с неограничена свобода относно изборът си в какво да вярва. ако беше обратното, то човек щеше да прилича подобно на робот,щеше да бъде командван.Бог не желае да премеме неговата любов насила!А на оногова, който каже хула против Духа Светаго, няма да се прости. Тези думи според Св Отци означават следното. онзи, който вижда божествени личби и велики и необикновени дела, но не вярва, приписва действията на Светия Дух на Веелзевул и изригвайки хула против Светия Дух, казва, че те се извършват с лукавия, а не с Божия Дух, няма да бъде извинен и простен, ако не се разкае. на онзи, който изрича хула против Сина Човечески, това не се вменява за грях и се прощава и без покаяние, а на този, който вижда делата на Божия Дух и ги хули, няма да бъде простено без покаяние, но ще му се вмени за най-голям грях.Дявола е имитатор на Светлината и в последни времена ще се появи с лъжливи чудеса!2Коринтяни 11:1414 И не е чудно; защото сам сатана се преправя на светъл ангел;  15 тъй че, не е голямо нещо, ако и неговите служители се преправят на служители на правдата.

човек е създаден с неограничена свобода относно изборът си в какво да вярва. ако беше обратното, то човек щеше да прилича подобно на робот,щеше да бъде командван.Бог не желае да премеме неговата любов насила!

А на оногова, който каже хула против Духа Светаго, няма да се прости. Тези думи според Св Отци означават следното. онзи, който вижда божествени личби и велики и необикновени дела, но не вярва, приписва действията на Светия Дух на Веелзевул и изригвайки хула против Светия Дух, казва, че те се извършват с лукавия, а не с Божия Дух, няма да бъде извинен и простен, ако не се разкае. на онзи, който изрича хула против Сина Човечески, това не се вменява за грях и се прощава и без покаяние, а на този, който вижда делата на Божия Дух и ги хули, няма да бъде простено без покаяние, но ще му се вмени за най-голям грях.

Дявола е имитатор на Светлината и в последни времена ще се появи с лъжливи чудеса!

2Коринтяни 11:14

14 И не е чудно; защото сам сатана се преправя на светъл ангел;  

15 тъй че, не е голямо нещо, ако и неговите служители се преправят на служители на правдата.

Неговите служители ми отнеха моята любима. И то по начин по който БОГ не е против, а напротив Той се е съгласил със сатана да се извършват убийства по този начин. Сега трябваше да се оженим, а ето сам съм.

Между ангелите на светлината и падналите няма разлика и двата вида са бели.

Как падна ти от небето, деннице, сине на зората! Разби се о земята ти, който тъпчеше народите.

Господ е страшен и това ли не знаеш.

бъркате го с оня рогатия

Господ е само и единствено Любов

бъркате го с оня рогатия

Господ е само и единствено Любов

Но Бог е ревнител, справедлив Съдия, страшен Въздаятел, отдаващ на тия, които не Го почитат, не Му се подчиняват, и не спазват заповедите Му, вечна мъка, неугасващ огън, непрестанна болка, неутешимо изтезание, прегръдка на ужасен мрак, страна тъмна и тясна, безмилостно скърцане със зъби, всепояждащ и неутолим червей.

Страшен си Ти, Боже, в Твоето светилище. Бог Израилев - Той дава сила и крепост на (Своя) народ. Благословен Бог!

защото велик е Господ и достохвален, по-страшен е Той от всички богове

разбира се Господ не е велик това е ерис, само човек може да е велик

А ти защо първо не направиш психопортрет на самия себе си...? Публикувано изображение  Публикувано изображение

Ох, ще умра от смях...знаех си че е копи пействано от някъде...и знам, че този който се занимава с комплексите на другите, таи най-големите комплекси и е най-големият комплексар.... Публикувано изображение

Едно към едно!

Четете и се наслаждавайте!

........

Цялостното поведение на Делян Пеевски / scepsis/ е разгърната защита на Аз-а, продиктувана от непреработените комплекси за външния му вид и силната зависимост от майката. Той е егоцентричен егоист, с ниско самочувствие и непреработени нарцистични травми. Перченето, демонстрациите на непукизъм, арогантността прикриват размитата личностна идентичност, рамкирана в поведението му на парвеню.

Властна майка и липсващ баща, такава семейна комбинация се среща при почти всички хора, които използват агресията и насилието, за да осъществят себе си. За него симбиозата с майката е източник на сигурност, влияние и просперитет. Същевременно, амбивалентните отношения с майката поддържат инфантилни прояви в поведението му, като бягство от отговорност, нерешителност, нужда от непрекъснато одобрение, капризи и търсене причините за неуспех извън себе си.

...........................................

http://www.faktor.bg/mnenia/lacheni-carvuli/25925-peevski-chrez-agresiyata-i-nasilieto-osastestvyava-sebe-si.html

Хахаха, ама вярно, на 100 %. А пък ти нали знаеш къде да си ............. :-)

Но Бог е ревнител, справедлив Съдия, страшен Въздаятел, отдаващ на тия, които не Го почитат, не Му се подчиняват, и не спазват заповедите Му, вечна мъка, неугасващ огън, непрестанна болка, неутешимо изтезание, прегръдка на ужасен мрак, страна тъмна и тясна, безмилостно скърцане със зъби, всепояждащ и неутолим червей.

Страшен си Ти, Боже, в Твоето светилище. Бог Израилев - Той дава сила и крепост на (Своя) народ. Благословен Бог!

защото велик е Господ и достохвален, по-страшен е Той от всички богове

разбира се Господ не е велик това е ерис, само човек може да е велик

ужас на ужасиите а

ама вярвайте на дявола, ваш проблем

http://en.wikipedia.org/wiki/Omnipotence_paradox

Ето нещо интересно . :)

Ако Господ е способен на всичко ,може ли Той да направи толкова тежка планина(тежък камък) ,че Той  да НЕ може да я /го повдигне.

1.Ако ДА ,тогава Той не може да вдигне планината /камъка  следателно Той не е всемогъщ

2.Ако НЕ  ,тогава  Той не може нищо да направи и следователно Той  не е всемогъщ.

http://en.wikipedia.org/wiki/Omnipotence_paradox

Ето нещо интересно . Публикувано изображение

Ако Господ е способен на всичко ,може ли Той да направи толкова тежка планина(тежък камък) ,че Той  да НЕ може да я /го повдигне.

1.Ако ДА ,тогава Той не може да вдигне планината /камъка  следателно Той не е всемогъщ

2.Ако НЕ  ,тогава  Той не може нищо да направи и следователно Той  не е всемогъщ.

Ако господ е способен на всичко, той е неспособен на нищо. Ако господ е всичко, то той е нищо. Ако има господ, то няма господ. Такава е божията логика. 

Критерият за всемогъщество съм го обяснявал много пъти. Всемогъщият може да създаде всякакво нещо, единствено и само като същевременно създава и неговото антинещо.

Всемогъщият може всичко, не можейки нищо. Всемогъщият вдига камъка, не вдигайки камъка. Създава камъка, несъздавайки камъка.

Със слугинска логика, слугата не може да разбере един най обикновен простосмъртен господар, какво остава за самия Господ Бог.

ужас на ужасиите а

ама вярвайте на дявола, ваш проблем

Това, че е страшен Господ е от Библията.

Също, че лошите хора отиват в ада е от Библията.

Хората които грешат срещу Божиите заповеди се водят лоши. Които блудстват, които убиват и прочие.

Това, че е страшен Господ е от Библията.

Също, че лошите хора отиват в ада е от Библията.

Хората които грешат срещу Божиите заповеди се водят лоши. Които блудстват, които убиват и прочие.

ами аз колко пъти да ви повтарям че е пълно с глупости и лъжи в тез книжки

ами аз колко пъти да ви повтарям че е пълно с глупости и лъжи в тез книжки

В Библията няма нито една лъжа.

В Библията няма нито една лъжа.

погледнато от страната на оня рогатия - няма

Хахаха, ама вярно, на 100 %. А пък ти нали знаеш къде да си ............. :-)

Най-интересното е защо се заяждаш непрекъснато със Скепсис.

Май доста му завиждаш, а ?! ;)

прераждането казва -не бойте се! не бързайте да се каете! ако сега грешите, нищо още не е загубено. след смъртта си ще се превъплътите в ново тяло и тогава ще имате възможност да се поправяте. сега си поживейте както ви е угодно! пред вас лежи необозрима вечност, през която вие можете да се превъплъщавате безброй пъти! все накрая ще стигнете до съвършенство!такова учение води до вечна и сигурна смърт!

В будизма не се казва нищо подобно, драги Глен. Казва се, че прераждането в сансара по силата на карма е страдание. Сансара или цикличното съществуване е страдание. Поне това би трябвало да си чувал. Критикувай будизма, щом желаеш, макар че рядко ще срещнеш будист, който да критикува христянството или друга религия. Но като критикуваш поне бъди коректен, а не приписвай на будистките учения някакви неща, които напълно им противоречат.

Всичко е безформено и отвъд всяко възможно обяснение.

Хм... Явно въпросите те затрудняват. Продължавай да изучаваш сутрите и коментарите, и лека-полека ще започнеш да се ориентираш. Успех!

:offtopic_s:

Най-интересното е защо се заяждаш непрекъснато със Скепсис.

Остави. Няма смисъл. Човекът достатъчно се компрометира и без чужда помощ. Хората, чието мнение в този форум е от значение за мен ме познават от участието ми тук от достатъчно време, някои и от социалните мрежи или на живо. Те няма да си променят мнението за мен. Другите, които не ме познават, не се интересуват от мен, т.е. писаниците на този потребител са им безразлични. Той влага систематични усилия, за да ме раздразни и да повлияе на други потребители, но тези усилия са напълно безполезни. Все едно плюе срещу вятъра.

Тъй че всичко е наред. Да си пишем по темата.

В будизма не се казва нищо подобно, драги Глен. Казва се, че прераждането в сансара по силата на карма е страдание. Сансара или цикличното съществуване е страдание.

говорех за самото прераждане пред хора,които не са и чули за самсара!включителво и аз!

говорех за самото прераждане пред хора,които не са и чули за самсара!включителво и аз!

Да. Съгласен съм, тогава. Ако някой разглежда светския живот като източник на щастие, то той може да се посвети на това да търси единствено удобства и начини да си угажда. Това, обаче, е безмислено, защото неща като болест, старост, смърт, загуба на нещата и хората, които обичаме, среща с тези, които не харесваме и прочие, не могат да бъдат избягнати.

Да. Съгласен съм, тогава. Ако някой разглежда светския живот като източник на щастие, то той може да се посвети на това да търси единствено удобства и начини да си угажда. Това, обаче, е безмислено, защото неща като болест, старост, смърт, загуба на нещата и хората, които обичаме, среща с тези, които не харесваме и прочие, не могат да бъдат избягнати.

по рано зададох въпрос за страданието в будизма от любопитство(в темата за любопитни)!в смисъл има ли някаква прилика със скърбите в християнството!и по точно кога,как и защо идва?

Хм... Явно въпросите те затрудняват. Продължавай да изучаваш сутрите и коментарите, и лека-полека ще започнеш да се ориентираш. Успех!

Изучаването на сутрите е безсмислено без осъществяване на паралел с действителността. Ти ориентиран ли си? От каква позиция се изказваш изобщо, ориентиран или търсещ? Ако си ориентиран защо задаваш въпроси? Въпроси задават само хората които нямат отговори, или на които им трябват отговори... Отговори можеш да откриеш сам за себе си, никой друг не може да ти ги предостави... Успех и на теб, ако го търсиш...

по рано зададох въпрос за страданието в будизма от любопитство(в темата за любопитни)!в смисъл има ли някаква прилика със скърбите в християнството!и по точно кога,как и защо идва?

Moже би, по-добре е първо ти да споделиш какви са скърбите в христянството, понеже не съм съвсем наясно какво имаш предвид. Възможно е да има паралел.

От каква позиция се изказваш изобщо, ориентиран или търсещ?

Ако под "ориентиран" разбираш реализиран или постигнал осъществяване в будисткото значение на думата, то аз, разбира се, съм търсещ. С други думи, най-обикновен човек съм като всеки друг. 

Лека нощ на всички!

Да и дявола е истински аз съм го виждал, искаше да ми купи душата.

Но не е черен, той е бял ангел.

И наистина както се пише за него че е човекоубиец, такъв е. Аз не му се вързах.

И също сам казал и лоши неща против Духа Светаго и не знам как ще ми се прости.

Къде го видя?

Редактирано от Selena&Vanko (преглед на промените)

поредната глупост 

Да, останалите глупости са "непорочното зачатие", "второто пришествие", "страшния съд", пречистването на душата чрез изповедта и всички останали, за които в момента не се сещам, а вие знаете по-добре от мен.

Хора, не се замайвайте! :)

Бог, :) Боговете  да ги изброявам ли Тангра, Господ, Аллах, Кришна, Зевс, ох, помогнете, има още толкова много богове, върховни, а за подБоговете, (моя дума) като Христос и за богините, като Светата Дева, и останалите, като Хера, и още десетеки популярни, и не толкова популярни Богове и Богини съществуващи на Земята, са плод единствено и само на нашето, човешко въображение.

вместо да плямпате глупости вземете да прочетете тази книга

Публикувано изображение

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.