Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането? (част ІІ)

Featured Replies

Факните са такива.Щом не намираш отговор, значи или няма истински знаещи, или те не процедират по твоята логика.

ха ха, фактите сочат, че ти не можеш да отговориш и увърташ, защото не знаеш отговора. Ако го знаеше, щеше да го кажеш от раз, както веднага отговаряш на другите въпроси! ;)

• Отговори 2,6k
  • Прегледи 178,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Работата е в какъв контекст се използват въпросните думи, а това вече аз преценявам. Леко започвате да ме изнервяте с тези препирни и детски сръдни. Още малко ще потърпя, после ще хвана голямата метла

• Да видим сега. Започваме с това.     Продължаваме с това     Хубаво, че си го признаваш. Възниква въпросът защо тогава пишеш по тема, от която нямаш понятие? Как би могъл да звучиш достоверно и сериоз

• Как егото само да възприеме че то самото е затвор за себе си. Не помни, че било е друго време без примеси, без клетки и без ереси. Не помни, но защото го е нямало. (преди затвора имало е друго което д

Koe те обърква?

Ами, мен винаги ме е интригувал въпроса защо Буда е говорил безформени jhanas? Те не са включени в правилната класификация на концентрацията, ако не греша? Освен това те могат да доведат до прераждане при … аз им викам по навик "тамасични състояния на съзнанието". Обаче според мен те са тези, които водят до ниродха сампати, а след това и към нирвана. Каква е връзката между нирдоха сампати и нирвана? Или казано по друг начин - кое е онова, което е толкова важно в ниродха сампати, за да се реализира нирвана? Понеже си мислех, че след ниродха сампати човек влиза в нирвана и …умира, а накрая в текста се казва, че е пълен с живот?

ха ха, фактите сочат, че ти не можеш да отговориш и увърташ, защото не знаеш отговора. Ако го знаеше, щеше да го кажеш от раз, както веднага отговаряш на другите въпроси! ;)

Тая песен от теб ми е напълно позната. Нямам нищо против нея. Аз твърдя, че знам, но това не значи, че ще убеждавам и даказвам каквото и да е.Или вярваш, или не. И в двата случая отовор няма да получиш, не и по този подмолен и нагъл начин.Предизвиквам те да мислиш, да ползваш ума си. Опитай.Ама ако ти е по-удобно да приемеш, че не знам. Ок, не ме питай. Не се хаби. :-)

Редактирано от rurk (преглед на промените)

Тая песен от теб ми е напълно позната. Нямам нико против нея. Аз мърдя, че знам, но това не значи, че ще убеждавам и даказвам каквото и да е.

Или вярваш, или не. И в двата случая отовор няма да получиш, не и по този подмолен и нагъл начин.

Предизвиквам те да мислиш, да ползваш ума си. Опитай.

Ти да не си бог, че да ти вярвам на доверие? :)

кво пише тука бе душа, за кво иде реч

може и сбит преразказ мерси

Публикувано изображение

Трудно е за превод, но горе-долу става дума за това, че при постигането на ниродха сампати, човек прилича по всичко на човек, който е умрял, с една малка разлика, че е напълно жив. 

Никой не те и кара.Спамиш.

Не, всичко си е точно по темата. Даваш цитати, и аз искам пояснение.

при постигането на ниродха сампати, човек прилича по всичко на човек, който е умрял, с една малка разлика, че е напълно жив. 

това да ма убийш нема го запомня ама мерси разбрах долу-горе

живота продължава

Публикувано изображение

Ако намериш цитат, в който се казва, че този бог не е само на израилтяните, а на всички хора по света, ще го призная за истински Бог!

5. и тъй, ако слушате гласа Ми и пазите завета Ми, ще бъдете Мой избран народ измежду всички народи, защото цялата земя е Моя,

16. и ще изтребиш всички народи, които Господ, Бог твой, ти дава: да ги не пощади окото ти; и не служи на боговете им, понеже това е примка за тебе

19. и че Той ще те постави по-горе от всички народи, които е сътворил, в почит, слава и великолепие, и че ти

1. В начало Бог сътвори небето и земята.

Това се нарича астрална каталепсия, ако не знаеш да ти кажа.

не разбира се

баси смешките - как може едно дете да е роб на баща си а

Публикувано изображение

Ние не сме Иисус, че да сме синове Божии.

Ами, мен винаги ме е интригувал въпроса защо Буда е говорил безформени jhanas? Те не са включени в правилната класификация на концентрацията, ако не греша? Освен това те могат да доведат до прераждане при … аз им викам по навик "тамасични състояния на съзнанието". Обаче според мен те са тези, които водят до ниродха сампати, а след това и към нирвана. Каква е връзката между нирдоха сампати и нирвана? Или казано по друг начин - кое е онова, което е толкова важно в ниродха сампати, за да се реализира нирвана? Понеже си мислех, че след ниродха сампати човек влиза в нирвана и …умира, а накрая в текста се казва, че е пълен с живот?

Но ако може съвсем накратко, понеже имах напрегнат ден, а и тези неща се обясняват от учител.

Ниродха-самапати е състояние на ментален покой без обект и самият факт, че обикновено прекъсва след няколко дни доказва това. Тя е просто етап, който е необходим, за да се премине към етапа на прозрението в природата на съзнанието и феномените. Трябва да се внимава, защото лесно може да възникне привързване към това състояние, което да доведе до оставане в арупа-дхату, а не до Просветление. Затова е важен учителя, който да ни насочва в подобни моменти. От друга страна, без детайлни инструкции върху шамата и интензивна ежедневна практика от поне 4-6 часа на ден, подобно състояние не може да се постигне и култивира. Тъй че за обикновените практикуващи такъв риск няма.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Но ако може съвсем накратко, понеже имах напрегнат ден, а и тези неща се обясняват от учител.

Ниродха-самапати е състояние на ментален покой без обект и самият факт, че обикновено прекъсва след няколко дни доказва това. Тя е просто етап, който е необходим, за да се премине към етапа на прозрението в природата на съзнанието и феномените. Трябва да се внимава, защото лесно може да възникне привързване към това състояние, което да доведе до оставане в арупа-дхату, а не до Просветление. Затова е важен учителя, който да ни насочва в подобни моменти. От друга страна, без детайлни инструкции върху шамата и интензивна ежедневна практика от поне 4-6 часа на ден, подобно състояние не може да се постигне и култивира. Тъй че за обикновените практикуващи такъв риск няма.

Благодаря, че се отзова с инфо, но няма да те мъча с още въпроси. Някой друг път пак ще стане дума.

Приятна ти почивка.

Благодаря, че се отзова с инфо, но няма да те мъча с още въпроси. Някой друг път пак ще стане дума.

Приятна ти почивка.

Meрси.

Друг път ще опитам да обясня по-подробно.

5. и тъй, ако слушате гласа Ми и пазите завета Ми, ще бъдете Мой избран народ измежду всички народи, защото цялата земя е Моя,

16. и ще изтребиш всички народи, които Господ, Бог твой, ти дава: да ги не пощади окото ти; и не служи на боговете им, понеже това е примка за тебе

19. и че Той ще те постави по-горе от всички народи, които е сътворил, в почит, слава и великолепие, и че ти

1. В начало Бог сътвори небето и земята.

Кой е този народ и кои са другите народи?

Ние не сме Иисус, че да сме синове Божии.

ти вярно ли го казваш и мислиш това

а не

Публикувано изображение

5. ако слушате гласа Ми и пазите завета Ми

ти да видиш каква страхотия пак

ти да видиш каква страхотия пак

Ами това:

16. и ще изтребиш всички народи, които Господ, Бог твой, ти дава: да ги не пощади окото ти

Ами това:

16. и ще изтребиш всички народи, които Господ, Бог твой, ти дава: да ги не пощади окото ти

мани мани то не бе клетви не бе проклинане

жив да не си

пак питаме - уважаемите защитници на тез писаници - това Бог ли ви го каза

странно защо отговор нямаме, те само пействат ли пействат нещо си там - хоръри ум да ти зайде

мани мани то не бе клетви не бе проклинане

жив да не си

пак питаме - уважаемите защитници на тез писаници - това Бог ли ви го каза

странно защо отговор нямаме, те само пействат ли пействат нещо си там - хоръри ум да ти зайде

ами това-

Левит 18:22 С мъжко да не легнеш като с женско; това е гнусота.

ами това-

Левит 18:22 С мъжко да не легнеш като с женско; това е гнусота.

ти защо не ми отговори на въпроса м

кой тоз Иеова ли къв там

ти защо не ми отговори на въпроса м

кой тоз Иеова ли къв там

не съм то видял!будистите са го потрупали!дайго темата за библията-на спокойствие!Публикувано изображение

Кой е този народ и кои са другите народи?

Божия народ - Израиля. Другите народи са останалите народи по света.

не съм то видял!будистите са го потрупали!дайго темата за библията-на спокойствие!Публикувано изображение

е то мешана скара целия раздел стана та...

на по темата - имал ли си дежавю

Божия народ - Израиля. Другите народи са останалите народи по света.

ай каква дискриминация ти да видиш

Бог не дели никого на народи

това па каквое,нещо за пиене ли?

виж гъгула кво ще ти каже

отговори на въпроса ми - кога чу Бог да ти казва тия лъжи

виж гъгула кво ще ти каже

отговори на въпроса ми - кога чу Бог да ти казва тия лъжи

дежаву ли беше?непрочетох докрай определението защого-

"Сега виждаме смътно като през огледало, а тогава - лице с лице; сега зная донейде, а тогава ще позная, както и бидох познат. А сега остават тия три: вяра, надежда, любов; но по-голяма от тях е любовта" (1 Кор. 13:12-13)

аза второто не искам да говоря

Редактирано от glen (преглед на промените)

дежаву ли беше?непрочетох докрай определението защого-

"Сега виждаме смътно като през огледало, а тогава - лице с лице; сега зная донейде, а тогава ще позная, както и бидох познат. А сега остават тия три: вяра, надежда, любов; но по-голяма от тях е любовта" (1 Кор. 13:12-13)

аза второто не искам да говоря

аааа още копи пестчета

тва кой го е казал ти сигурно

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.