Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането? (част ІІ)

Featured Replies

не позволявай да те застигне писаното-

тимотей 2-36. женуря, претоварени с грехове и обзети от различни похоти, -7. женуря, които всякога се учат и никога не могат да стигнат до познание на истината.

Да предадеш много поздрави и на Тимотея и на апостол ти Павел! :)

• Отговори 2,6k
  • Прегледи 185,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Работата е в какъв контекст се използват въпросните думи, а това вече аз преценявам. Леко започвате да ме изнервяте с тези препирни и детски сръдни. Още малко ще потърпя, после ще хвана голямата метла

• Да видим сега. Започваме с това.     Продължаваме с това     Хубаво, че си го признаваш. Възниква въпросът защо тогава пишеш по тема, от която нямаш понятие? Как би могъл да звучиш достоверно и сериоз

• Как егото само да възприеме че то самото е затвор за себе си. Не помни, че било е друго време без примеси, без клетки и без ереси. Не помни, но защото го е нямало. (преди затвора имало е друго което д

Аз не съм запозната с будизма и затова моля да бъда извинена че не знам изобщо за какво говориш."Пътят на душите" е пред мен в момента отворена, какво точно имаш предвид ?

Ами там са описани разни случаи. Всичко това е Сансира и всички преживявания "отвъд" са Сансара - различните и локи/сфери.Дори Кейси ги нарича тъй - сфери, което не значи, че са сфери геометрични.Та всичко, което описва Нютън, са случаи на опитност в други сфери на сансара. Аналогията, която давам е Авраамовото лоно, като една от сферите, дето е приятно в нея, дето се чувства любов и единение, където има естествено познание и разбиране на много въпроси (тук не става дума за т.н акаша, а за ясното разбиране, което получава дадената душа при попадането в тези приятни сфери).Твърдя, че има и неприятни сфери. Така твърди и Будизма. Но не само. Чувала си за т.н Чистилище. То е от неприятните сфери, адска сфера, което до не малка степен е аналогично на юдейския Шеол.Буквално за тунел никъде не се говори, но се говори за другите неща.Кейси пък описва и говори за Иисус Христос - подтвърждава го, както и за Триединството, Триипостасния Бог, както и ангелските същества, както и много други неща.Днес се зачетох в пророчествата му, които до изумителна степен съвпадат с нещата, които съм видял* и които и други са видели, напремир Лазарев, включително за предишните цивилизции на земята, за сътворението на човека и пр..

Редактирано от rurk (преглед на промените)

те повече няма да минават през българия!!!Публикувано изображение

Може като идеш в Отвъдното, да ги срещнеш...знае ли се?! :)

Въобразил си си, че си будист, но не само това.

Хм... Точно пък ти да критикуваш друг, че има богата фантазия. ;)

Може като идеш в Отвъдното, да ги срещнеш...знае ли се?! Публикувано изображение

ако поиска да отиде там обаче

може да си се върти долу

те повече няма да минават през българия!!!Публикувано изображение

Якооооооо  :lol6:

Сякаш говоря с невменяем... :-) Честно да ти кажа тъй изглеждаш в очите ми. Въобще като четеш, излизаш ли от предрасъдъците?Та ти попитах как ти би нарекъл онова*, което се преражда? И как според теб го нарича Шакямуни?Два прости въпроса, на които ти не отговори, защото нямаш отговор.

Буда Шакямуни не се занимава с онова което не може да изследва и обясни. Моята позиция е същата, за мен този въпрос е без значение и ти отговорих няколко пъти, но продължаваш да питаш едно и също, следователно невменяемият си ти. Не можеш да следваш учението на Буда и да шляпаш глупости от другите религии, защото изпадаш във вътрешно противоречие, тъй като различните религии влагат различен смисъл в едни и същи термини. 

Бе, някой знае ли защо колегата Рурк пише символа * след някои думи в постовете си? Хипотези?

там ще срещна Свети Петър,на него са дадени ключовете!Публикувано изображение

А нас, еретиците, кой ще ни посрещне? :whist:

rurk, на 12 Авг 2014 - 9:42 PM, написа:Публикувано изображение

Сякаш говоря с невменяем... :-)

следователно невменяемият си ти.

Мда... Много добър будистки пример давате на осъзнаване, самоконтрол и правилна реч.

Спрете се, че ще турят катинарче на темата.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Бе, някой знае ли защо колегата Рурк пише символа * след някои думи в постовете си? Хипотези?

да мислиш как за кво

Хм... Точно пък ти да критикуваш друг, че има богата фантазия. ;)

Е, нали знаеш, че още нямаш точната преценка, щото не си постигнал просветление!?! :-) Може пък да имам право, но да ти убягва... :-) Опитай да гледаш безпристрастно, оттърсен от влиянието, до колкото съумеваш, на его-то, завистта, гордостта, агресията, ревността.Добре е човек да се погледа от срани, стига да не влиза в ролята на щраус, или да прави компромии, мислейки, че това няма да му се отрази толкова много в негативен план.Ти си знаеш де каклко си искрен и отдаден и до каква степен позволяваш на зловредно в теб да си "разиграва коня".Много неща са ясни. Просто с времето се проявява и доказват сами своето наличие.Пожелавам ти щастие и осъзнаване, разбира се. Знаеш че те са неразривно свързани.

А нас, еретиците, кой ще ни посрещне? :whist:

Ти да мълчиш порочна жено!

rurk, на 12 Авг 2014 - 9:42 PM, написа:Публикувано изображение

Сякаш говоря с невменяем... :-)

Мда... Много добър будистки пример давате на осъзнаване, самоконтрол и правилна реч.

А ти защо ги подсещаш, тука уважаваме свободата на словото :)

сигурно има хубава клавиатура!мойта черна и тъмнокафява кирилица!като божие наказание,нищо не виждам!!!Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

А нас, еретиците, кой ще ни посрещне? Публикувано изображение

ошо!!!Публикувано изображение

А, на Рурки си му е такъв стила. Шунята и Скепсис да не му се връзват.

то къде минете все катинари турят та нищо ново

Публикувано изображение

Буда Шакямуни не се занимава с онова което не може да изследва и обясни. Моята позиция е същата, за мен този въпрос е без значение и ти отговорих няколко пъти, но продължаваш да питаш едно и също, следователно невменяемият си ти. Не можеш да следваш учението на Буда и да шляпаш глупости от другите религии, защото изпадаш във вътрешно противоречие, тъй като различните религии влагат различен смисъл в едни и същи термини.

Напротив Шакямуни многократно говори за прераждане и обяснява при какви условия кой къде би се преродил и се преражда.Говорил е и за собствените си прераждания, на него самия, за най-скорошните си казва, че е бил непросветен бодхисатва.Та той не говори за душа конкретно, не и с тази дума, но посочва, че има същност, която се преражда, обусловена същност/съзнание, което е всъщност дефиницията за душа/дух.Дали може, или не, още не си сигурен. :-)

А ти защо ги подсещаш, тука уважаваме свободата на словото :)

Свободата, Санчо…

….свободата от прераждане дали е свързана със свободата на словото?  :cool:

Свободата, Санчо…

….свободата от прераждане дали е свързана със свободата на словото?  :cool:

Кой знае..?

Кой знае..?

Е, Буда не е ли говорил за правилната реч? 

Хайде, лека ви, и ако не можете да говорите правилно, поне се старайте да пишете правилно.  ;)

Е, Буда не е ли говорил за правилната реч?

за него не знам ама пише у дебелата книга ако имаш две бири дай едната на ближния си

Говорил е и за собствените си прераждания, на него самия, за най-скорошните си казва, че е бил непросветен бодхисатва.

Ко рече? Малко преди да стане Буда бил непросветен бодхисатва? :no-no:

Това вече ми идва в повече.

Лека нощ и приятно забавление.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.