Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането? (част ІІ)

Featured Replies

Всички тук пишат (говорят) за стремежът към съвършенство .

Тук има какво да се мисли !.....

и никой не говори за святост!всеки човек е призван към святост!Във всички свои дела постъпвайте като святи хора, както е свят Онзи, който ви призова. Както е писано: „Бъдете святи, защото Аз съм свят.“1 Петрово 1:15-1що е святост?да следваме закон? да имаме лице като на светец от икона? да вършим добри дела? да бъдем изключително мили с всички?святостта не идва от вършене на добри дела, а от чисто сърце!святостта не се постига чрез добри дела, но тя ражда добри дела! святостта ражда добри дела, но самите дела не са святост. това произхожда от чистото сърце!трябва да се пазиме от мърсотията на този свят!в днешно време ние почти не се впечатляваме от мръсотията. за нас се отнася словото, че са като обезсоляла сол. може да не вършиме беззакония, но не сме и сол.така че като се имаме стремеж за съвършенство то да не би някак да станеме съвършенни в грях и престъпления!нашето мерило са съвършенство не трябва да бъде човека отсреща,а Бог!

• Отговори 2,6k
  • Прегледи 178,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Работата е в какъв контекст се използват въпросните думи, а това вече аз преценявам. Леко започвате да ме изнервяте с тези препирни и детски сръдни. Още малко ще потърпя, после ще хвана голямата метла

• Да видим сега. Започваме с това.     Продължаваме с това     Хубаво, че си го признаваш. Възниква въпросът защо тогава пишеш по тема, от която нямаш понятие? Как би могъл да звучиш достоверно и сериоз

• Как егото само да възприеме че то самото е затвор за себе си. Не помни, че било е друго време без примеси, без клетки и без ереси. Не помни, но защото го е нямало. (преди затвора имало е друго което д

... да не би някак да станеме съвършенни в грях и престъпления.....

Очевидно е , че това са съвсем различни понятия ! Трябва да се прави разлика !

Святостта , грехът са религиозни категории....подлежат на обсъждане в друга тема.

Значи ! В тази тема (поне аз) не говорим за духовно съвършенство само по себе си....

Говорим по-скоро за еволюция/деволюция с моменти на революционни промени...

За това в тази тема религиозните категории остават на заден план на разглеждане.

За да е ясно !

Акулата , с милиони години еволюция зад гърба си е съвършена "машина" за убиване.

Но можем ли да кажем , че акулата извършва грях или пък престъпление като изяжда други риби ?

Отношението на човека към прасето примерно ?Публикувано изображение ......

Хайде сега ! Няма да вземем да мрем от глад я ! Само и само да станем безгрешни и святи !....Публикувано изображение

Ами то само жито да ядеш , то пак е живо !

А сигурен ли си , че житото няма душа по своему ? Или само така ти се струва ?......Публикувано изображение

Хайде сега да не цитираме Христос за хляба и виното !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Очевидно е , че това са съвсем различни понятия ! Трябва да се прави разлика !

Святостта , грехът са религиозни категории....подлежат на обсъждане в друга тема.

Значи ! В тази тема (поне аз) не говорим за духовно съвършенство само по себе си....

Говорим по-скоро за еволюция/деволюция с моменти на революционни промени...

За това в тази тема религиозните категории остават на заден план на разглеждане.

За да е ясно !

Акулата , с милиони години еволюция зад гърба си е съвършена "машина" за убиване.

Но можем ли да кажем , че акулата извършва грях или пък престъпление като изяжда други риби ?

Отношението на човека към прасето примерно ?Публикувано изображение ......

Хайде сега ! Няма да вземем да мрем от глад я ! Само и само да станем безгрешни и святи !....Публикувано изображение

Ами то само жито да ядеш , то пак е живо !

А сигурен ли си , че житото няма душа по своему ? Или само така ти се струва ?......Публикувано изображение

Хайде сега да не цитираме Христос за хляба и виното !

това не е било винаги така!както знаеме и съвършенния хищник-лъва се е хранил в началото с трева!и това не е станало поради еволюция,а поради греха и то не на животните,а на човека!това също ще има край дащото е казано-

6 Вълкът ще живее с агнето, рисът ще си почива с ярето, телето, лъвчето и угоените ще бъдат заедно и малко дете ще ги води.

7 Кравата и мечката ще пасат и малките им ще си почиват заедно, и лъвът ще яде слама както говедото.

8 Сукалче ще играе над дупката на пепелянка и отбито дете ще слага ръката си в гнездото на усойница.

сега,невярвайки ни се въртят съмнения ивъпроси-възможно ли е това?може ли с тази си храносмилателна система лъва да яде трева?Публикувано изображение

това не е било винаги така!както знаеме и съвършенния хищник-лъва се е хранил в началото с трева!и това не е станало поради еволюция,а поради греха и то не на животните,а на човека!това също ще има край дащото е казано-

6 Вълкът ще живее с агнето, рисът ще си почива с ярето, телето, лъвчето и угоените ще бъдат заедно и малко дете ще ги води.

7 Кравата и мечката ще пасат и малките им ще си почиват заедно, и лъвът ще яде слама както говедото.

8 Сукалче ще играе над дупката на пепелянка и отбито дете ще слага ръката си в гнездото на усойница.

сега,невярвайки ни се въртят съмнения ивъпроси-възможно ли е това?може ли с тази си храносмилателна система лъва да яде трева?Публикувано изображение

Както се казва :"Да паднеш от коня...от смях!"

Това ако не е комунизъм - здраве му кажи (да не се бърка с комунистически режим и др.л.!) !Публикувано изображение

Ако си говорим за религия де....!Публикувано изображение

лъвът ще яде слама както говедото.

а говедото какво ще яде че не разбрах

Публикувано изображение

А, бе хора, спрете се! 

Нирваната ( пълното блаженство, единение и сливане с Бога) не е само цел (връх), а е и в известен смисъл път. Определени са, доколкото си спомням, 6 или 7 стъпала (нива) през, които човек трябва да премина, за да достигне до нирваната.Средното ниво на достъпност на днешните хора е на 2 -3 ниво (доколкото си спомням това, което съм прочела преди време)

Едните предлагат рая или ада , а по някога и Апокалипсис - според заслугите , без право за завръщане , и за вечни времена....

Другите - обратен билет за завръщане, за дооблагородяване....

Хм !

Ако съм за рая - никакво завръщане в "ада" на Земята !

Ако съм за ада - по-добре обратно на Земята !

На кого да вярваш ? Че лъвът ще пасе трева....?!Публикувано изображение

Така или иначе , за говедото - нирвана ! Какво друго му остава докато го консумират още в суров вид....?

Казано е :" Обичам Ви !......с ориз , със зеле.....!"Публикувано изображение

Бе , я си живейте живота , тук и сега !

Няма данни (писанки на измишльотини разни и всякакви - има !) някой да се е върнал от ТАМ , каквото и където и да е то , и има ли го изобщо....Публикувано изображение

Е , просто така за всеки случай , вярвайте в Силата !

И никак не се безпокойте , че все нещо не е известно , че все нещо не е разбрано !

И нека Силата да бъде с Вас !

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Няма данни някой да се е върнал от ТАМ каквото и където и да е то , и има ли го изобщо....Публикувано изображение

Има има...

http://www.fliorir.com/fulltext/25_Na%20granizata%20mesdu%20zivota%20i%20smartta.htm

В този тунел можеш да се набуташ винаги когато си пожелаеш !

Достатъчно е примерно да лишиш мозъка си от кислород за известно време . Това аз лично съм го преживявал !

Или пък посредством други био-химични въздействия - примерно здравата да се надрусаш с наркотик или подобно...имало ги е от най-древни времена !

Но то не ми дава достатъчно основания да вярвам във врели-некипели...Публикувано изображение

Пак не си разбрал. Никой нищо не ти предлага. Връщаш се задължително обратно заради неправилни възгледи. 

Я , па тоа правилния!

Ти от де са взе бе ! Публикувано изображение

Правилно означава според правилата !

Кои са тези правила ?

Чии са те и кой ги определя ?

Онзи , надрусания ли дето пише тук и там , или другия който ни обича с ориз , със зеле....!?Публикувано изображение

Правилно означава според правилата !

Кои са тези правила ?

Чии са те и кой ги определя ?

Не са правилата на Диалектическия материализъм

Не са на Маркс Енгелс Ленин и Димитров и не ги определят те

Не са правилата на Диалектическия материализъм

Не са на Маркс Енгелс Ленин и Димитров и не ги определят те

Идиотизма ходи по хората - не си седи в гората.....

Идиотизма ходи по хората - не си седи в гората.....

И поради това се прераждат, за да се научат да не бъдат такива

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Труц Хардо, един от водещите експерти по реинкарнация и регресивно спомняне в Германия и един от хората, пътувал най-много по света, когото познавам. Като автор на множество книги Хардо допринесе много за осветляването на темата за прераждането и то най-вече с последната си книга „Реинкарнацията днес — деца доказват прераждането“.

В нея са събрани 33 истории за деца, които на невръстна възраст си спомнят предишния си живот. В повечето от случаите казаното от тях се потвърждава от хора, които са живели по времето, когато душата на детето е била в друго тяло. (Например умира бащата и се преражда като правнук.) Разказите са разтърсващи и заради потвърдилите се твърдения нерядко децата са разпознавани като починали членове от семейството, роднини, съседи или приятели. Прави впечатление, че в повечето случаи събитията са от държави, които вярват в прераждането. Защо? Очевидно там родителите обръщат много повече внимание на думите на децата си. Често те помагат на малките да открият роднините си от предишния си живот — подобно на търсенето на прераждането на Далай Лама в Тибет.

Публикувано изображение

http://chitanka.info/book/4111-detsata-na-novoto-hiljadoletie

Очевидно там родителите обръщат много повече внимание на думите на децата си. Често те помагат на малките да открият роднините си от предишния си живот

и чак сега разбрах,просветна ми,че в предишния живот съм бил на дедо-дедото!ако имах пиар може да направиме бестселър,пръц хардо може да си мечтае!Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

и чак сега разбрах,просветна ми,че в предишния живот съм бил на дедо-дедото!ако имах пиар може да направиме бестселър,пръц хардо може да си мечтае!Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

и как стигна до това просветление

чрез регресивно спомняни като пръц хардо

като махнем подигравателното ти отношение - ти даже не знаеш за какво иде реч

като махнем подигравателното ти отношение - ти даже не знаеш за какво иде реч

напротив,ти не знаеш!това са лесни формули за да не можеш поне веднъж в живота си да се покаеш за извършеното зло!да се изповядаш пред Господа,да ти понесе Той греховете,да се причастиш към Него,да приемеш светите дарове на св. Дух,да се очистиш,да не ти се вменяват,да не ги повтаряш и да се усъвършенстваш в грях!

и ето сега ти викаш-яж душо,пий и се весели,като се преродим ще се усъвършенствам!тука се крие лъжата,защото,смъртта слага край на всичко!нямаш време за нищо!повече нищо не можеш да направиш,чакаш съд! Благодатното време ти изтича!

напротив,ти не знаеш!това са лесни формули за да не можеш поне веднъж в живота си да се покаеш за извършеното зло!да се изповядаш пред Господа,да ти понесе Той греховете,да се причастиш към Него,да приемеш светите дарове на св. Дух,да се очистиш,да не ти се вменяват,да не ги повтаряш и да се усъвършенстваш в грях!

и ето сега ти викаш-яж душо,пий и се весели,като се преродим ще се усъвършенствам!тука се крие лъжата,защото,смъртта слага край на всичко!нямаш време за нищо!повече нищо не можеш да направиш,чакаш съд! Благодатното време ти изтича!

ти си вервай у тез измишльотини

аз съд не чакам - моя съд е този ми на Душата

друг съд няма

и не, не разсъждавам така - в голяма грешка си

за един урок трябват доста прераждания, ми ще се връщаме, няма начин

защото един живот не е достатъчен

защото един живот не е достатъчен

напротив,достатъчен е!даже Бог по Неговата милост го е и намалил!

3 И тогава рече Господ: Духът който съм му дал не ще владее вечно в човека; в блуждаенето си той е плът; затова дните му ще бъдат сто и двадесет години.

а в днешни времена и още повече!

действай бързо тогаз

като тъй казала некоя си пишурка

Публикувано изображение

например пръц хардоПубликувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

всеки да си следва пишурките моля

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.