Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вярвате ли в прераждането? (част ІІ)

Featured Replies

римляни 8

19. Па и тварите с нетърпение ожидат прославянето на синовете Божии,

20. защото тварите се покориха на суетата не доброволно, а по волята на Оногова, Който ги покори,

21. с надежда, че и самите твари ще бъдат освободени от робството на тлението при славното освобождение на синовете Божии.

тука се говори за съдбата на животните!

А синовете Божии, кои са?

• Отговори 2,6k
  • Прегледи 185,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Работата е в какъв контекст се използват въпросните думи, а това вече аз преценявам. Леко започвате да ме изнервяте с тези препирни и детски сръдни. Още малко ще потърпя, после ще хвана голямата метла

• Да видим сега. Започваме с това.     Продължаваме с това     Хубаво, че си го признаваш. Възниква въпросът защо тогава пишеш по тема, от която нямаш понятие? Как би могъл да звучиш достоверно и сериоз

• Как егото само да възприеме че то самото е затвор за себе си. Не помни, че било е друго време без примеси, без клетки и без ереси. Не помни, но защото го е нямало. (преди затвора имало е друго което д

А синовете Божии, кои са?

хах аз мислех че само един син имал Бог - Исус

ти,аз и всички хора,които са живеяли,живеят и ще се раждат до края на времената!

е тогава тварите пък кои са

ти,аз и всички хора,които са живеяли,живеят и ще се раждат до края на времената!

Значи, не само Исус, е Божий син.

Значи, не само Исус, е Божий син.

Научи се да слушаш и ще можеш да извлечеш полза дори и от тези, които не могат да говорят. 

Светото писание НЕ СЕ чете с тълковния речник под мишница. 

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

животните

животните ли баси смешката честно

:lol6:

известно ли ти е че точно животните са най-близо до Бог

и са на много по-високо ниво в йерархията от хората

ми ето научи нещо ново

:)

известно ли ти е че точно животните са най-близо до Бог

и са на много по-високо ниво в йерархията от хората

Какъв е критерия за тази йерархия? Очевидно не е интелекта, защото само някои от висшите бозайници имат такъв, при това твърде неразвит в сравнение с човешкия. Значи трябва да има други критерии, за да обосновеш твърдението си и ще е интересно да ги споделиш.

Втори въпрос. Това за всички животни ли се отнася? В еднаква степен ли? Понеже, ако важи не само за котките и кучетата, а и за прасетата и кокошките, то би следвало да си вегетарианка, според мен. Инак, излиза, че съзнателно се храниш със същества, които са по-висши от теб. Да не би да очакваш, че това ще те доближи до Бог?

Последен въпрос. Насекомите също ли попадат в твоето понятие за "животни", т.е. пеперудите, паяците, бръмбарите или хлебарките също ли са на по-високо в йерархията и по-близо до Бог? Понеже и те са част от животинското царство.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Какъв е критерия за тази йерархия? Очевидно не е интелекта, защото само някои от висшите бозайници имат такъв, при това твърде неразвит в сравнение с човешкия. Значи трябва да има други критерии, за да обосновеш твърдението си и ще е интересно да ги споделиш.

Втори въпрос. Това за всички животни ли се отнася? В еднаква степен ли? Понеже, ако важи не само за котките и кучетата, а и за прасетата и кокошките, то би следвало да си вегетарианка, според мен. Инак, излиза, че съзнателно се храниш със същества, които са по-висши от теб. Да не би да очакваш, че това ще те доближи до Бог?

Последен въпрос. Насекомите също ли попадат в твоето понятие за "животни", т.е. пеперудите, паяците, бръмбарите или хлебарките също ли са на по-високо в йерархията и по-близо до Бог? Понеже и те са част от животинското царство.

Не е интелекта, правилно си разбрал. Те са от измерението на Бог.

Животните идват само веднъж, не се прераждат.

За насекомите не знам, но мисля че не - все пак те принадлежат към клас Членестоноги а не към Гръбначните.

Не съм вегетарианка много добре знаеш.

Скоро Ауми ме пита същите неща за тези животни, които изяждаме, и на теб ще отговоря по същия начин - те си се връщат пак при Бог, това им е тяхната мисия - така го приеми - Бог ни ги е дал за храна на физическото тяло. А пък физическото тяло ни трябва да си учим уроците.

Скоро Ауми ме пита същите неща за тези животни, които изяждаме, и на теб ще отговоря по същия начин - те си се връщат пак при Бог, това им е тяхната мисия - така го приеми - Бог ни ги е дал за храна на физическото тяло.

Демек, помагаш им да се върнат по-бързо при Първоизточника.

Всъщност, истината е съвсем друга – ние, както и много други биологични видове сме хищници. Така сме се развили еволюционно. Понеже, ако приложим твоята логика, то можем да започнем да твърдим, че за Бог е дал за храна на тигрите и другите подобни – хората. 

Те са от измерението на Бог.

Хм. Означава ли това, че Бог не притежава интелект, а е по-скоро полусъзнателен като някое добиче? Щом те са от "неговото измерение" и са "най-близо до него", то излиза, че са подобни нему (айде да не казвам "единосъщни", че някой може да се засегне).

Всъщност, истината е съвсем друга – ние, както и много други биологични видове сме хищници. Така сме се развили еволюционно. Понеже, ако приложим твоята логика, то можем да започнем да твърдим, че за Бог е дал за храна на тигрите и другите подобни – хората. 

Хм. Означава ли това, че Бог не притежава интелект, а е по-скоро полусъзнателен като някое добиче? Щом те са от "неговото измерение" и са "най-близо до него", то излиза, че са подобни нему (айде да не казвам "единосъщни", че някой може да се засегне).

всъщност,тя може да говори за кетцекуакъл,посейдон или друго божество,а ние не разбираме и искаме да я обориме :)  :)  :)

Както искаш си го разбирай.

А закона на джунглата важи за всички хищници включая и нас.

Между другото планетата Земя е най-тежкото от всички училища, които посещаваме в преражданията ни.

Те са частица от него, Той ги създава и душата им е чиста и винаги остава такава.

Това имах предвид под ниво - те са до Него и е напълно естествено да виждат всички измерения.

Което на нас във физическото ни тяло е "забравено".

Те са частица от него, Той ги създава и душата им е чиста и винаги остава такава.

Това имах предвид под ниво - те са до Него и е напълно естествено да виждат всички измерения.

Ясно, още една почитателка на кучетата :D Да не би да си Му светила че си толкова запозната с нивата, или просто си поредната просветлена?

Редактирано от Śūnyatā (преглед на промените)

Ясно, още една почитателка на кучетата :D Да не би да си Му светила че си толкова запозната с нивата, или просто си поредната просветлена?

Аз съм Негова светлина, няма какво да Му светя.

Аз съм Негова светлина, няма какво да Му светя.

А ако не си никаква светлина? Ако всичко в което вярваш е само плод не въображението ти, или на нечие въображение?

А ако не си никаква светлина? Ако всичко в което вярваш е само плод не въображението ти, или на нечие въображение?

Аз Знам.

Спомена за Дома не се изтрива напълно.

Той е в преоткриването ни отново и отново във всяко наше прераждане.

Аз Знам.

И какво помниш? При мен май се е изтрил напълно, нищо не помня :D

И какво помниш? При мен май се е изтрил напълно, нищо не помня :D

язък че толкоз акъл даваш горе на будистите

язък че толкоз акъл даваш горе на будистите

Не можеш да отговориш какво помниш, ясно е. Никой не дава акъл, всеки сам за себе си трябва да се събуди от съня на съществуването...

Редактирано от Śūnyatā (преглед на промените)

Не можеш да отговориш какво помниш, ясно е. Никой не дава акъл, всеки сам за себе си трябва да се събуди от съня на съществуването...

не желая на теб да отговарям, с неверници не споря

е там горе при будистите се дракай не и с мен

Аз Знам.

при кой бог е това прераждане?

при кой бог е това прераждане?

при кой Бог ли - че и с малко б го пишеш

Бог е само един единствен

при кой Бог ли - че и с малко б го пишеш

Бог е само един единствен

Той е единствен,но ти пишеш за някой друг,вероятно катцеоакъл!

Той е единствен,но ти пишеш за някой друг,вероятно катцеоакъл!

този ни съм го чувала ни го познавам ни искам да го знам

:get out:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.